今日又同妹妹去左尖沙咀搵野食 妹妹揀左韓國餐廳 啤啤Bear韓國包車🇰🇷 裝修極具韓風 好似去左韓國咁啊😍😍入座後就會上前菜 前菜係泡菜同芽菜 唔好睇佢碟細細隻 份量多到好似座山丘仔咁⛰️🥘大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉🥓🥓五花肉既辣唔會太重口味 用泡菜既辣撈埋用鐵板溶左啲芝士🧀 勁夾!而且肉質彈牙唔會好柴~ 令我一舊接住一舊咁食晒落肚仔 😋😋BUTTER X GARLIC 無骨炸雞🍗一上枱大大份 至少都有12件雞 有好香既牛油味🧈 仲有蒜粒既口感🧄 雞肉好嫩滑又有好多肉汁 而且炸皮都好酥脆 就算擺耐先都唔會淋晒 仲係好酥脆🤤🤤🍅番茄韓式辣海鮮湯配中華麵🍜番茄湯甜甜地再帶有韓式辣醬既辣 仲有好香既蒜泥香🧄 海鮮都好足料 有好多小章魚🐙 蝦🦐 青口同埋蜆 🍜拉麵都好彈牙 吸晒啲湯入面 大推👍🏻👍🏻🩷First Crush 粉紅岩鹽荔枝特調🍸入口就有好香荔枝味 酒味都唔算重🍾 感覺似荔枝梳打 cocktail黎講都幾易入口🍹"Drink Me!" 粉紅西柚特飲🩷西柚味都好香 唔會太甜 酸酸甜甜都好解膩!🥰🥰

🥘大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉🥓

BUTTER X GARLIC 無骨炸雞🍗

🍅番茄韓式辣海鮮湯配中華麵🍜

🩷First Crush 粉紅岩鹽荔枝特調🍸

🍹"Drink Me!" 粉紅西柚特飲🩷
西柚味都好香 唔會太甜 酸酸甜甜都好解膩!🥰🥰
2024-08-20 194 浏览
呢排社交平台 勁多reel講呢間韓式居酒屋,見啲片有曬霓虹燈裝飾、籃球機、拍子機,諗住真係有得玩,原來全部都係環境擺設😂 裏面嘅復古y2k元素的確係吸引咗唔少人拎埋菲林機上嚟邊食飯邊打卡📸 不過啲人影相係咁開閃光燈勁影響人地*爆芝 river 甜辣炒雞 x 小章魚 $68呢個價錢真係抵到爛!裏面本身已經包咗一個韓式烏冬,口感煙煙韌韌有彈性,唔會一夾就斷或者炒得耐淋哂,索埋甜辣醬汁同芝士,幾好食😋❤️另外加$8仲可以升級至任食烏冬,仲要係加一次就全枱任食*Butter x garlic無骨炸雞 $158每件都有手掌咁大件真係搞唔掂😳上枱聞,有淡淡嘅牛油香,反而蒜鹽味食落就唔太突出呢度嘅炸雞用咗鹽酥製法,外層比較硬脆,雞肉都幾嫩滑,好成功咁鎖住啲肉汁係裡面👍🏾*大發!芝士鐵板五花腩 $158啲芝士又係多到不得了,五花腩可以再淋啲,呢款建議叫埋生菜包住食更加好*甜蜜蜜糖葫蘆 x 夏日清爽青提沙冰 $138新推出嘅甜品每日限量發售,幾清爽唔會太甜,解下引都唔錯

*爆芝 river 甜辣炒雞 x 小章魚 $68
另外加$8仲可以升級至任食烏冬,仲要係加一次就全枱任食
*Butter x garlic無骨炸雞 $158
每件都有手掌咁大件真係搞唔掂😳
上枱聞,有淡淡嘅牛油香,反而蒜鹽味食落就唔太突出
*大發!芝士鐵板五花腩 $158
*甜蜜蜜糖葫蘆 x 夏日清爽青提沙冰 $138
新推出嘅甜品每日限量發售,幾清爽唔會太甜,解下引都唔錯
2024-08-20 173 浏览
呢間韓國餐廳一直都有bookMark,裝修好靚之餘,食物質素都好高,而且性價比一流,同一班朋友一齊食就啱晒🥰.必食推薦嘅有$68超大份爆芝River甜辣炒雞X小章魚,我哋兩個人食完超飽!本身已經有一個烏冬,另外加$8仲可以升級無限量烏冬放題,性價比極高!👍🏻👍🏻👍🏻.蟹籽海鮮蛋捲非常足料,蛋卷好嫩滑,蟹籽卜卜脆令到口感非常豐富!.當然唔少得每日限量發售「甜蜜蜜糖葫蘆 X 夏日清爽青提沙冰」,夏天食冰非常解暑,沙冰加入咗少少薄荷,令到口味更加清新🥰.📍 啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號8樓
📍 啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2024-08-19 391 浏览
周六跟朋友狂完街,她就帶我去了一家以「機鋪遊戲機」為主題的韓國餐廳。環境是Y2K風格,佈滿霓虹燈,而且有跳舞機、籃球機等裝飾座位寬敞,大概7點半,就已經滿座。食物方面有很多選擇,有數款口味的炸雞、下酒小吃,更有我超級喜歡的煎蛋卷和年糕串《RED無骨炸雞》、《BUTTER x GARLIC無骨炸雞》炸雞大大件,炸得比較乾身;皮脆且無骨,啖啖肉。《年糕香腸串》看到每台都點了一個,當然我們也不例外!年糕煙煙韌韌,有少少黏牙;配上甜辣醬汁和香腸,這正好能解解膩。《蟹籽海鮮蛋卷》十分足料,蟹籽鋪滿面,裡面有不少魷魚粒、墨魚粒,口感豐富。 必點之選:《爆芝River甜辣炒雞x小章魚》滿滿的芝士、雞肉、小章魚,配上一個烏冬,再加上秘製醬汁爆炒,雖然有點膩,但是邪惡又惹味。(+$8可無限添加烏冬)《甜蜜蜜糖葫蘆x夏日清爽青提沙冰》份量超大,消暑解膩;脆卜卜的青提葫蘆配青提沙冰,口味清新,透心涼!
座位寬敞,大概7點半,就已經滿座。
炸雞大大件,炸得比較乾身;皮脆且無骨,啖啖肉。
RED無骨炸雞
BUTTER x GARLIC無骨炸雞
《年糕香腸串》
年糕香腸串
《蟹籽海鮮蛋卷》
十分足料,蟹籽鋪滿面,裡面有不少魷魚粒、墨魚粒,口感豐富。
蟹籽海鮮蛋卷
蟹籽海鮮蛋卷
爆芝River甜辣炒雞x小章魚
甜蜜蜜糖葫蘆x夏日清爽青提沙冰
2024-08-19 253 浏览
入到去餐廳,燈光偏暗,氣氛唔錯,係年輕人聚會嘅好地方,感覺似入左機鋪,有籃球鞋、跳舞機等芝士鐵板泡菜炒五花肉,口感獨特,是一道結合了鹹香、濃郁和微辣的美食。這道菜以融化的芝士為底,搭配煎熟的五花肉和香氣四溢的泡菜,帶來濃郁的滋味。芝士的濃郁奶香與五花肉的油脂相互融合,口感鮮嫩多汁;同時,泡菜的微辣酸爽也為這道菜增添了一絲清爽的風味。爆芝甜辣炒雞x小章魚,這道菜以雞肉和小章魚為主料,搭配著甜辣醬汁的調味及豐富芝士,雞肉的嫩滑與小章魚的彈牙相互輝映,口感豐富多變蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵,結合了韓式和中華風味的搭配。這道湯以新鮮蕃茄、辣椒和多種海鮮烹製而成,湯汁鮮甜酸辣,吸引人的胃口。海鮮的鮮味與蕃茄的酸甜相得益彰,讓湯汁更加濃厚美味,搭配上Q彈的中華麵。菠蘿冰茶有片乾檸檬,唔會太甜

菠蘿冰茶有片乾檸檬,唔會太甜
2024-08-16 258 浏览
原本睇ig講到有幾好食啦,lunch時段去到見到9成吉抬,都已經feel到有問題,黎到點都要試下啦,去到坐低個員工完全無講過要最低消費150一個人,食完埋單先講,要我地加杯野飲or比差價,最後都比差價算,真係唔好信ig人地講既野
2024-08-11
午餐
2024-08-14 275 浏览
發現一間寶藏韓式餐廳,環境好新穎,彷彿置身於韓國機鋪用餐,佈置好用心!首先點了「年糕香腸串」。香噴噴微微煎脆的年糕,配上juicy多汁的香腸,就是韓國的味道😍 接著必試的是「BLACK無骨炸雞」。外酥內嫩的雞肉,加上秘製黑醬汁,讓人一口接一口停不下來。咬下去的瞬間,滿口都是鮮美的雞肉香😋另一道心水之選,「大發!芝士鐵板無骨鳳爪」😆 鳳爪肉質鮮嫩,配上濃郁的芝士醬汁,每一口都充滿了層次豐富又邪惡的口感😙要重點推介的是「爆芝River甜辣炒雞X小章魚」($68)。醬汁將雞肉和小章魚炒得入味十足,加上大量的芝士,口感豐富多變。店家貼心地建議以生菜包著吃,增添了韓式風情,每份$10。如果想吃烏冬只需加$8就可以無限供應彈彈的韓國烏冬~真是超值至極!最後甜品有夏日限定的「甜蜜蜜糖葫蘆 X 夏日清爽青提沙冰」($138)😍 脆脆的青提糖葫蘆,配上清新爽口的青提沙冰,簡直是解渴解膩的最佳良品😍此外,店家還有買2送1的韓國Terra啤酒優惠,非常值得一試。他們新推出的「韓國手工啤 白熊果味小麥啤」,口感清爽,入口順滑👍🏻👍🏻

2024-08-13 162 浏览
音樂挺大聲,適合一群朋友來這裡聚會放鬆。四處都擺放著各種復古遊戲機,增添了一股青春洋溢的氣氛。 🕹️We Ordered :爆芝River甜辣炒雞x小章魚 - 雞肉鮮嫩多汁,配以爽脆的小章魚,微帶辣香卻又不失甜味,令人忍不住一口接一口。 🔥🐓🐙甜蜜蜜糖葫蘆×夏日淸爽青提沙冰 - 可口的糖葫蘆搭配清涼的青提沙冰,一口酸一口甜,為炎熱夏日帶來清新滋味。 🍢🧊開心Share拼盤 - 色彩繽紛的小菜拼盤,包括泡菜和海鮮煎餅等,既能滿足食慾,又豐富了用餐體驗。 🍽️BUTTERX GARLIC 無骨炸雞 - 酥脆的外皮下包裹著多汁嫩滑的雞肉,蒜香味撲鼻而來,令人食指大動。 🍗啤啤bear韓國包車尖沙咀諾士佛台1號8樓

We Ordered :

啤啤bear韓國包車
尖沙咀諾士佛台1號8樓
1K
2024-08-13 201 浏览
店名: 啤啤Bear韓國包車 地址: 尖沙咀諾士佛臺1號8樓尖沙咀B1出口,行5分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5到咗週末梗係要好好慰勞吓自己🙈又想飲酒🍻又想食好嘢🥘就梗係要揀韓國菜🇰🇷呢一間有好多唔同款式嘅酒,店員就好推薦呢款韓國手工啤-白熊果味小麥啤🧸,好適合女仔易入口。咁啱仲要俾我哋見到韓國Terra啤酒 買2送1,超級抵呀🔥呢間喺網上成日都會見到有好多打卡一流嘅地方📸環境好有Y2K風格,而且位置亦都好闊落,超級適合同一班朋友傾偈同玩💯爆芝River甜辣炒雞X小章魚❤️❤️❤️❤️❤️$68呢個一上菜就見到份量大大份🥘CP值超級高。4個人食都唔會覺得少😎 芝士控必嗌,再加上小章魚配上惹味嘅甜辣炒雞,呢個組合冇得輸。而且入面仲包一個烏冬,如果唔夠仲可以加$8升級無限任食韓國烏冬🇰🇷要留意啦‼️唔係計人頭費架 +1次就全枱任食🥰甜蜜蜜糖葫蘆✕夏日清爽青提沙冰❤️❤️❤️❤️$138食咗咁多又熱又辣嘅嘢食梗係要嗌返杯涼浸浸嘅沙冰🍨。聽講仲要每日限量供應🤭一坐低梗係嗌咗呢一個先啦。佢入面有脆卜卜嘅糖皮包住爽脆嘅青提子🍇,再配搭清涼嘅沙冰,完全係夏日首選💦韓式無骨炸雞 岩鹽香蒜牛油醬❤️❤️❤️❤️$
店名: 啤啤Bear韓國包車

味道: 4/5

爆芝River甜辣炒雞X小章魚❤️❤️❤️❤️❤️

甜蜜蜜糖葫蘆✕夏日清爽青提沙冰❤️❤️❤️❤️

韓式無骨炸雞 岩鹽香蒜牛油醬❤️❤️❤️❤️
即點即炸👍🏻送上嚟嗰陣熱辣辣🔥而且份量好大份,一碟大概有六舊。炸雞肉質鮮嫩,而且多汁。配上香蒜牛油味,好惹味‼️

泡菜海鮮煎餅❤️❤️❤️❤️
泡菜煎餅嚟韓國餐廳係必嗌🙌🏻入面有大大嚿嘅泡菜同海鮮魷魚,味道有啲微辣,而且亦唔會過油膩🔆

原味芝心煎蛋卷❤️❤️❤️❤️❤️
呢個煎蛋卷必嗌😚外面配搭沙律醬同蕃茄醬🍅,入面蛋🥚好嫩滑,亦都有拉絲芝士,呢個配搭好match🧀

開心share拼盤(small)❤️❤️❤️❤️
呢一個小食拼盤有晒所有想食嘅韓國小食。有薯條、炸芝士條、炸餃子、炸魷魚圈、炸紫菜粉絲卷等🍟所有嘅炸食都熱辣辣🔥份量亦都好大份,可以同朋友share食👯‍♀️
2024-08-13 672 浏览
The food was one of the worst korean food i have tried in HK.Spicy octopus and chicken with cheese seasoning was and i liked how they come with chewy udon but the chicken was quite dry it was almost like they microwaved the chicken. 4/10Potato pancake has nice texture but it tasted too much like flour and lack of potato taste. 3/10Garlic honey butter fried chicken was so salty and lack of sweetness. There's not enough sauce and the chicken itself was super dry but it was crispy. 1/10Very instagr

Very instagramable interior and great kpop music and vibes but the food was not good at all.
Spicy  octopus  and  chicken  with  cheese
Garlic  honey  fried  chicken
potato  pancake
2024-08-12 243 浏览
呢間韓國餐廳個環境同vibe設計得好特別👍一落lift出去望好似真係去咗韓國條大街咁,兩邊燈飾營造夜晚落bar咁幾神秘😏入到去有好多街鋪玩到既機😂幾得意先黎左個紫菜粉絲卷,層炸粉好薄,令到就算有多層紫菜夾喺中間,都唔會覺得好難咬,口感一流👍再黎就係我心目中既mvp🥹魚糕份量多已經唔使講,每一串都大大嚿,浸落少少似關東煮嘅湯底入面配埋我至愛京蒽🤤呢款炸醬麵同韓國既味真係一樣咁濟,鐵板上更加惹味,將即刻用咗嘅芝士配搭炸醬麵入口簡直係爽爆🥹最鍾意佢加隻蛋,成件事好match韓式炸雞好Juicy,前排去韓國食炸雞食到有啲陰影😂返到嚟反而發覺呢間仲好食,真正外脆內嫩,咬落去仲有好多肉汁唔會乾柴👍呢間嘢韓國餐廳入邊真係數一數二好食🤤不妨地try try
入到去有好多街鋪玩到既機😂幾得意

呢間嘢韓國餐廳入邊真係數一數二好食🤤不妨地try try

近期見好多人推介尖沙咀呢間韓國菜,見暑假期間,忍唔住帶2位少女出去撐下枱腳,enjoy 下我哋女仕們既Happy Friday😂呢間餐廳好有韓國🇰🇷Feel好chill,呀囡仲話內裏環境好型,令人食得好開心,好似身處向韓國一樣🤩我哋3條Queen點咗以下食物👇🏾🐙🐔🧀爆芝River甜辣炒雞X小章魚 $68呢味超超超大份,雞肉🐔+小章魚🐙再加上佢哋自家製秘製醬汁一齊爆炒,Wow超級嘢味,之後再加埋勁多勁多芝士,OMG 好邪惡,好味到呢‼️重點提示:本身包一個烏冬,只要加$8就可以升級成無限食彈彈韓國烏冬!(呢個唔係人頭費,只需要加1次就全枱任食) ‼️👆🏾呢個真係超級優惠🧈🧄🍗BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158(岩鹽香蒜牛油醬)呢款炸雞,件件大大件,新鮮熱辣,外皮炸得非常酥脆,一口咬落仲feel到啲雞汁流出來,好yummy😋🍹粉紅西柚特飲 $58🍹菠蘿𣲙茶 $58呢2款特式飲品都好味😋菠蘿冰茶呢款仲加左菠蘿🍍肉碎,會令你不停不停咁飲🤣至於杯粉紅西柚,就啱晒鍾意啲酸酸甜甜嘅朋友仔🍧甜蜜蜜糖葫蘆×夏日清爽青提沙冰 $138沙冰冰底係青提子再加一啲薄荷葉既味道,口感非常清新,最最最

我哋3條Queen點咗以下食物👇🏾

🐙🐔🧀爆芝River甜辣炒雞X小章魚 $68

👆🏾呢個真係超級優惠

🧈🧄🍗BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158
(岩鹽香蒜牛油醬)

🍹粉紅西柚特飲 $58
🍹菠蘿𣲙茶 $58

呢2款特式飲品都好味😋
菠蘿冰茶呢款仲加左菠蘿🍍肉碎,會令你不停不停咁飲🤣
至於杯粉紅西柚,就啱晒鍾意啲酸酸甜甜嘅朋友仔

🍧甜蜜蜜糖葫蘆×夏日清爽青提沙冰 $138

沙冰冰底係青提子再加一啲薄荷葉既味道,口感非常清新,最最最好味係嗰2串青提糖葫蘆,一口咬落非常香甜而且脆卜卜,好啱而家呢個熱辣辣嘅天氣食。
‼️重點提示:每日限量發售架‼️

大大大力推👍🏾

推介指數:9/10
2024-08-12 178 浏览
係諾士佛台HH完,同事俾廣告牌上嘅啤啤吸引咗上去一試。一上到去已經尤如置身韓國街頭,仲有超大隻啤啤喺門口恭迎客人,可以邊影相邊等位。餐廳裡面更加吸睛,除咗霓虹招牌外,仲有跳舞機,籃球機同遊戲機做裝飾。餐廳燈光故意調暗,有種入咗機鋪邊玩邊食嘅感覺。大家都自然放鬆心情,興奮熱鬧氣氛十足,而且仲每個角落都啱曬打卡影相留念。今次叫咗最受歡迎排行榜嘅爆芝River甜辣炒雞x小章魚($68),連一個烏冬,超大份,四個人食都夠哂食。唔夠喉嘅話,仲可以加$8 升級,就可以全枱人無限食彈彈韓國烏冬!秘製醬汁爆炒兩款材料,加埋勁多芝士,超邪惡。另外推介可加$10/份既生菜包包住食,又係另外一番風味。另外見到隔籬枱叫咗個好吸睛既沙冰。原來係每日限量發售既甜蜜蜜糖葫蘆 X 夏日清爽青提沙冰($138)。脆卜卜青提糖葫蘆襯埋青提沙冰,秒速解辣。泡菜海鮮煎餅($138);開心share拼盤(小)($88);Butter x Garlic無骨炸雞;所有食物都非常大碟抵食,打卡必選!兩杯飲品 This Summer ($58)同熱情果梳打($42)。賣相吸引。鍾意飲酒嘅朋友,韓國Terra啤酒 買2送1。另外推介最新
係諾士佛台HH完,同事俾廣告牌上嘅啤啤吸引咗上去一試。

最新韓國手工啤,朵白熊果味小麥啤,超好飲易入口,值得一試!
2024-08-10 771 浏览
首先入到去啲音樂勁嘈,完全聽唔到朋友講乜本身諗住入去食少少嘢就算入到去坐低先知有人均消費至少$150同埋大多數都係澱粉質好快就會飽兩個女仔根本食唔到咁多野我覺得每人均消費$100可以係合理囉,但係每人食$150真係會過飽,即使叫嘢飲全部都係甜嘢,所以夾硬要叫三樣嘢先夠錢呢碟炒雞加烏冬$68蚊+8蚊任食烏冬,一啲都唔好食全部得個甜字啲章魚有浸腥味,同埋烏冬口感就係最cheap嗰隻好腍,啲雞肉得幾舊,一啲味都冇,同埋任食烏冬根本食唔到幾多個,頂多可以嗌多一個,不停吸入澱粉質煎薯餅就係你喺酒樓飲茶嘅薄撐冇咩特別酸忌廉炸雞,都OK嘅啲雞好大舊,不過都係得表面嗰層有味,舊雞好似冇醃過咁,但係完全同韓式唔能夠拉上關係,比較似西式嘅炸雞食緊KFC,不過叫做好食過KFC總括而言唔會再幫襯,除非你真係好鍾意嗰d嘈吵到耳聾嘅氣氛,人均消費嗰度真係搞唔掂逼人食真係嘔,我見到隔籬枱叫咗個甜品沙冰,都聽到佢哋話一啲都唔好食食咗頭嗰幾啖佢哋已經冇再食另外亦有好多人啲炸雞食咗兩舊就已經走左,其實真係好浪費,冇必要要逼人哋叫咁多嘢食超級失望又再一次比IG介紹呃咗佢
首先入到去啲音樂勁嘈,完全聽唔到朋友講乜
本身諗住入去食少少嘢就算
入到去坐低先知有人均消費至少$150
同埋大多數都係澱粉質好快就會飽
兩個女仔根本食唔到咁多野

煎薯餅就係你喺酒樓飲茶嘅薄撐冇咩特別

超級失望又再一次比IG介紹呃咗

2024-08-05
Bookmark咗好耐,呢間位於尖沙咀諾士佛台嘅韓式酒吧餐廳,原來都已經開咗一年,星期日晚上黎到座無虛席,呢度裝修懷舊Y2K,韓國機舖風格。🐙🐓爆芝River甜辣炒雞X小章魚 $68~超大份量嘅炒鍋,加上秘制醬汁爆炒雞肉、小章魚,加埋勁多芝士,勁邪惡又豐富。本身已經包一個烏冬,加$8仲可以升級成無限食彈彈韓國烏冬!呢個唔係人頭費,只需要加1次就全枱任食。🐓BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158~大大啖無骨炸雞,皮脆肉嫩,面頭灑上蒜鹽、牛油,咸酥味道嘅炸雞,十分吸引。🦑泡菜海鮮煎餅 $138~煎餅外酥內軟,加入酸辣開胃的泡菜和各種海鮮,口感非常豐富。🍢年糕香腸串(2串) $52~ 香腸年糕都煎到外脆內軟,加上韓式甜辣醬,好開胃🤤🍧甜蜜蜜糖葫蘆✕夏日清爽青提沙冰 $138~ 每日限量發售:脆卜卜嘅糖衣包住爽脆青提糖葫蘆,襯埋激爽青提沙冰,仲薄荷膏,簡直系夏日既解暑神器。🍶粉紅清河星光有汽清酒 $88~ 白葡萄酒添加接骨木莓濃縮液,在接骨木莓濃縮液中添加紅蘋果風味,創造出清河清酒風味與水果風味的和諧結合,甜度降低,發揮出清淡乾淨的味道。🍹This Summer $58~

🐙🐓爆芝River甜辣炒雞X小章魚 $68

🐓BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158

🦑泡菜海鮮煎餅 $138

🍢年糕香腸串(2串) $52
~ 香腸年糕都煎到外脆內軟,加上韓式甜辣醬,好開胃🤤

🍧甜蜜蜜糖葫蘆✕夏日清爽青提沙冰 $138

🍶粉紅清河星光有汽清酒 $88

🍹This Summer $58
~ 呢杯菠蘿冰茶,味道香甜,可以解酒解辣。

2024-08-04