2023-04-01 1212 浏览
和牛啤梨 $59(3件)黑椒和牛鹹水角😻鹹水角造型像真鹹水角即叫即製送到枱仲熱辣辣♨️綠色既糯米皮炸得香脆值得欣賞既係炸得乾爽💯食落唔油膩黑椒和牛餡份量唔少味道惹味😋黑椒味突出因為切碎左係咪和牛就不得而知啦不過係幾好食既✅挪威煙熏三文魚脆粢飯哩個菜式好特別!煙熏三文魚🍣無煙熏唔重亦唔會好鹹🧂三文魚質地軟身有少少入口即融既口感🙀算新鮮無腥味配搭山葵醬好清新🥗而飯係用左脆粢飯🍙成個配搭創新味道、口感又好夾正👍🏻冰鎮咕嚕 $119咕嚕肉外皮香脆🤤內裏肉質保持到鮮嫩肉質口感軟淋、唔會乾柴調味適中😇無過甜或過酸唔洗送飯都唔會覺得太漏🫶🏻好食😋牛肉叉燒 $169牛肉肥瘦適中有脂肪既位置但唔會過於油膩牛肉肉質軟淋🐮唔韌唔鞋口調味恰到好處👏🏻頗特別🤡酸菜龍躉片 $139龍躉片🐟大塊厚切🤤無碎骨無腥味仲有少少膠質口感真材實料🈵配料有酸菜、粉皮、窩荀、芽菜等酸菜碎切、酸味唔突出粉皮較短同碎,入口順滑窩荀切得好大舊,口感爽脆但唔入味整體味道唔算正宗酸同辣味都唔明顯勝在唔油膩大肚婆炒飯 $109炒飯炒得乾身👍🏻飯粒粒粒分明碟底唔會好油🍾有薑米、蟹肉、蝦、粟米、脆豆等配料蝦有四隻,爽口彈牙🍤炒飯有唔同配料一齊炒口

和牛啤梨 $59(3件)
黑椒和牛鹹水角😻
黑椒味突出
因為切碎左係咪和牛就不得而知啦
不過係幾好食既✅

挪威煙熏三文魚脆粢飯
哩個菜式好特別!
煙熏三文魚🍣
正👍🏻

冰鎮咕嚕 $119
咕嚕肉外皮香脆🤤
內裏肉質保持到鮮嫩
肉質口感軟淋、唔會乾柴
調味適中😇

無碎骨
無腥味
仲有少少膠質口感
真材實料🈵

配料有酸菜、粉皮、窩荀、芽菜等
酸菜碎切、酸味唔突出
粉皮較短同碎,入口順滑
窩荀切得好大舊,口感爽脆但唔入味
整體味道唔算正宗
酸同辣味都唔明顯
勝在唔油膩

大肚婆炒飯 $109
炒飯炒得乾身👍🏻
飯粒粒粒分明
碟底唔會好油🍾
有薑米、蟹肉、蝦、粟米、脆豆等配料
蝦有四隻,爽口彈牙🍤
炒飯有唔同配料一齊炒

價錢適中💸
中意食中菜又想坐得舒適的話
可以試下🍽️
2023-04-01 781 浏览
每一次想不到吃什麼就會吃唐宮。出品穩定,味道可圈可點,價錢合理,不用排隊,還有什麼要求呢?環境中規中矩,價錢不過不失,重點是好吃😋🦐醉蝦請一定要試一試醉蝦,味道🈶️小小麻,比起其他地方嘅醉滷有唔同風味。蝦好新鮮,每一次食都隻隻爆膏,爽彈入味。連下面個d配菜次次都被人清晒。🐦乳鴿應該個個都會叫,又平又好味。皮脆多汁,回味無窮∞🥦花菜臘肉炒年糕比較🆕的菜式,好好食,超好食。我喜歡偏甜嘅炒年糕,如果你唔鍾意上海菜各種甜,就唔好叫,彈我好鍾意哈哈哈哈。基本上成個餐牌都食過啦,基本上全部都好好味,從飯到點心到菜全部好食,希望你慢慢區發現驚喜啦!
環境中規中矩,價錢不過不失,重點是好吃😋
🦐醉蝦

🐦乳鴿
應該個個都會叫,又平又好味。皮脆多汁,回味無窮∞

🥦花菜臘肉炒年糕

午飯時間中環區好多食肆都擠滿人,唐宮小聚亦唔例外,我地一行六人訂左檯早到左,都仲要等多15分鐘先入得。環境大,但人都好多,午飯時間環境比較嘈吵。***\ 🦐鳳眼蝦餃 ($59/3件) /蝦餃配上色彩鮮艷既食用花做點綴裝飾,外觀精緻,好岩打卡,而且味道有驚喜,蝦肉爽彈,唔會夾雜晒d肥豬肉當蝦肉,食落去好有口感,好睇又好食\ 🍤 脆蝦多士 ($89/3件) /脆蝦多士炸到好酥脆,面頭加上彈牙爽口既蝦肉,再配上新鮮黑松露醬,味道都幾夾,再且炸得乾爽唔油膩\ 🐦沙田乳鴿 ($59/隻) /入到餐廳見到每一檯都有點,我地又點能夠錯過呢個招牌菜呢!乳鴿一上檯就聞到超香,size唔係好大隻,但外皮燒到好香脆,入面肉嫩多汁!平時出面街d乳鴿唔夠味係要點淮鹽,但呢到既乳鴿完全唔駛,食落去已經好夠味,重點係佢好夠熱!\ 🥯黑金流沙 ($59/3件) /基本上每次飲茶我都會叫流沙包,呢個係我食過咁多間數一數二好味既流沙包!一搣開d流沙奶黃就湧晒出黎,餡料粉量足,聞落同食落都有好香既蛋黃味😻而外面層包係用健康既竹炭麵粉造成,食落口感好鬆軟\ 🫔水煮魚春卷 ($59/3件) /本身好鐘意食水煮魚,水煮魚味既春卷

\ 🦐鳳眼蝦餃 ($59/3件) /

\ 🍤 脆蝦多士 ($89/3件) /
鳳眼蝦餃, 脆蝦多士

\ 🐦沙田乳鴿 ($59/隻) /

\ 🥯黑金流沙 ($59/3件) /

\ 🫔水煮魚春卷 ($59/3件) /
本身好鐘意食水煮魚,水煮魚味既春卷都係第一次。食落去有少少辣味,外面炸得好鬆脆,可惜水煮魚味唔夠突出,一般。
水煮魚春卷

\ 🦋蘿蔔絲蝴蝶酥 ($59/3件) /
蝴蝶酥選用無渣既白蘿蔔,去皮刨成一條條細絲,再加入調味料拌勻成為餡料。
再用油酥皮包住蘿蔔絲餡,再整到外型好似蝴蝶咁,可惜食落覺得有少少油,而且味道一般。

蘿蔔絲蝴蝶酥

***
招牌菜黑金流沙同沙田乳鴿都係必食之選。餐牌上亦有好多新派既點心,岩晒上班族/年經一族黎歎杯茶食個點心。不過大部似點心每碟都係得3件,CP值較低。如果未食過既都值得一試!
2023-03-06
等候时间
15 分钟 (堂食)
鳳眼蝦餃, 脆蝦多士
  • 乳鴿
2023-03-03 882 浏览
食物味道是不錯,我們點了流沙包、冰梅欖角骨、豆腐蟹肉冰菜、煲仔飯。然而服務態度有代改善,我只是詢問一下可否更換窗旁位置,結果女侍應生一句不行,就不理我,於是我再問另一個,她直接拿走我的點菜QR code,走到我原本的位子放下,然後轉身離去,我攔下她問,「即係咪唔可以換呀?」她才回答不能換。呀!這是怎樣,我只是提出要求,可以有個服務態度正常的給我正常的回應嗎?然後,公司就真係差,又要做堂食特價優惠,結賬時又要用正價收服務費,然後付款金額有小數呢(即相片中的$436.60)就巧立名目收一個什麼「找零差額」的費用+0.40收多了錢,追問了2個侍應生之下,得知公司在收銀機上設定了多收。太差勁👎這是欺騙消費者!朋友說就是讓不注意看結脹單的人吃虧。

朋友說就是讓不注意看結脹單的人吃虧。
2023-02-21 908 浏览
裝修好靚好華麗下午時間去食,好多人流!已經坐滿晒人~所以一定要book定位先好去!我點左幾款點心食皮蛋豆腐燻魚(煙燻)(6件)脆蝦多士 (3件)西班牙漿果黑毛豬(黑胡椒)煸四季豆挪威煙熏三文魚脆粢飯(3件)黑金流沙(3件)非常山竹(3件)黑武士(黑松露墨汁餃)(4件)呢到點心好特別又好味道!價錢係貴d但都值得黎食呀!脆蝦多士超級脆卜卜~黑松露墨汁餃勁多汁又鮮味十足!挪威煙熏三文魚脆粢飯做到好似三文魚🍣壽司咁!
裝修好靚好華麗
下午時間去食,好多人流!已經坐滿晒人~
所以一定要book定位先好去!

我點左幾款點心食
皮蛋豆腐
燻魚(煙燻)(6件)
脆蝦多士 (3件)
西班牙漿果黑毛豬
(黑胡椒)
煸四季豆
挪威煙熏三文魚脆粢飯(3件)
黑金流沙(3件)
非常山竹(3件)
黑武士(黑松露墨汁餃)(4件)

初七人日,中午跟舊同事來個點心團拜,可惜發辦及訂位的舊同事甩底,以致當天又不齊腳了!不過要讚爽約舊同事選擇的「唐宮小聚」不錯,除了打咭一流、食物質素又不差,特別是我們要追加的肉鬆㧓餅、另只有一兩款點心沒那麼討人歡心,可算是一家能打咭、又能吃的好餐廳!先來的是花雕醉雞 HK$80。入口雞肉不繃緊、酒香及入味程度屬中庸之道,令不同口味的食客也容易受落!本身對糟滷不甚了解,一試糟滷醉蝦 HK$80 後,感到醉味單薄,但卻意外地有著類似冬蔭功的味兒,喜歡泰菜的我,當然感覺特別醒胃!奪目的流心皮蛋 HK$79 加添了清新的元素,既能享受香溶的流心之餘,又是富有新鮮感的嘗試!不會太甜、且入味佳的燻魚 HK$89,令人舊同事吃得大樂!龍䠢魚餡被打成魚滑狀,缺乏彈性及新鮮魚肉的口感,加上魚味淡薄,抱歉不太懂得欣賞龍躉魚雲吞 HK$80 !再來是原隻鮑魚酥 HK$62/兩件。鮑魚和醬汁還好,但酥皮太硬實了,如能做得鬆化一點便更好了!脆蝦多士 HK$80 勝在炸得乾爽不油,一咬口感酥鬆,令人吃得舒暢!顏色鮮明、配上食用花的鳯眼蝦餃 HK$53,口感和味道也不錯,平均分取勝!令我們追加的肉鬆抓餅 HK$53

不會太甜、且入味佳的燻魚 HK$89,令人舊同事吃得大樂!
再來是原隻鮑魚酥 HK$62/兩件
鮑魚和醬汁還好,但酥皮太硬實了,如能做得鬆化一點便更好了!
令我們追加的肉鬆抓餅 HK$53,要比香港不少的手抓餅店做到好吃多了,令人喜出望外!拿上手,肉鬆㧓餅生鮮熱燙、香氣瀰漫,手抓餅雖不及在台灣吃到的酥鬆,但完全不感繃硬乾柴,咀嚼起來很鬆軟、很舒服,配合酥香的肉鬆,真的好好吃啊!
沙田乳鴿 HK$56/隻亦是推介之一。選用的乳鴿體形較小、比例剛好,皮薄肉嫩。經油炸後,香氣迫人,不用沾淮鹽,乳鴿本身已具備一定的吸引力!
富有獨突菜香、皮薄、餡料多汁鮮美的是薺菜蒸餃 HK$53
甜品要了四款,首先是草莓乳酪凍的得意小豬 HK$35,還有甜度低、味道清雅的桂花酒釀丸子 HK$35桂花凍糕 HK$35
南瓜八寶飯 HK$62 跟想像的不一樣。以小南瓜盛載著南瓜粒和八寶飯,有點像廣東式的糖水,只是質感更加稠密。本以為會像上海式的煎南瓜八寶飯,兩者吃法實在大不同!

人人生日大快樂,身體健康!

希望我們每年都可以收到 Shirley 媽送的紅包!
2023-01-28
  • 肉鬆抓餅
  • 沙田乳鴿
2022-12-27 2141 浏览
唐宮小聚是新派粵菜的成功例子之一。無論餐廳室內設計、餐牌設計、推廣宣傳,跟老牌的粵菜完全不同。是開拓粵菜未來的潮流領先者。室內設計完全不似一般中式酒樓,反似cafe。店內以二人或四人枱為主。更有一張乒乓波枱的大枱。顏色也以粉色為主調。餐牌是一張彩色有食物圖的摺紙,可以突出有賣點的點心。而且價錢走大衆化路線。點心好吃之餘,又有可愛趣緻一面。很適合打卡,也適合人不太多,又想吃多幾款的客人。還記得此店在此開業的第一天,我便來光顧,喜見它多年來確立了自己的定位,也以實力證明了在疫情下,仍受到顧客的支持。唐宮小聚的名物之一是沙田乳鴿,永遠保持水準。另一款我極欣賞的菜式,是牛肉叉燒($169)。我介紹給朋友,也是個個大讚。貌似叉燒,但肉質超腍,其他餐廳也未見此菜式。和牛竹炭漢堡($89)賣相可愛,味道也到位。脆蝦多士($89)脆口,但不會太油膩。鳳眼蝦餃($59)漂亮的花花蝦餃。蘿蔔絲蝴蝶酥($59)美化了的蘿蔔絲酥餅。紫薯千層酥($59)把酥餅放在仿似報紙的紙上,有點似fish & chips。小小熊仔,賣相可愛,但造工有點粗。茶也只是$10 一位。會員堂食九折。流心皮蛋($79)的賣相也很有心
唐宮小聚是新派粵菜的成功例子之一。

唐宮小聚的名物之一是沙田乳鴿,永遠保持水準。

和牛竹炭漢堡($89)賣相可愛,味道也到位。

脆蝦多士($89)脆口,但不會太油膩。
鳳眼蝦餃($59)漂亮的花花蝦餃。

蘿蔔絲蝴蝶酥($59)美化了的蘿蔔絲酥餅。

小小熊仔,賣相可愛,但造工有點粗。

茶也只是$10 一位。會員堂食九折。
流心皮蛋($79)的賣相也很有心思。
#揀飲擇食_中環 #揀飲擇食_尖沙咀 #揀飲擇食_荃灣 #揀飲擇食_沙田🏮新派中菜|可愛卡通造型打卡點心 脆皮沙田乳鴿超高CP值 . ▫️沙田乳鴿_$38 (1隻) 「乳鴿皮脆肉嫩,拎上水仲熱辣辣。可以輕易咁撕開隻乳鴿,果然乳鴿都係用手食最滋味~枱面放咗膠手套同濕紙巾,唔驚食完好捩棄。」 識食:🧡🧡🧡🧡🧡🧡 ▫️蟹粉麻球_$99 「煎堆外皮尚算鬆化,香口有芝麻香,略為厚咗少少。蟹粉內餡只有淡淡蟹味,只能稱為有餡煎堆,$99三粒煎堆嘅話都幾貴。」 識食:🧡🧡🖤🖤🖤🖤  ▫️非常山竹_$59 「造型落足心思啱晒打卡,其實同蟹粉麻球一樣係煎堆外皮,內餡就用咗龍蝦汁同蟹肉。得意在食落似小籠包咁會爆汁,龍蝦汁味道明顯,蟹味則比麻球更淡。」 識食:🧡🧡🧡🖤🖤🖤 ▫️黑金流沙包_$59 「非常搶眼嘅黑金色造型,原來係用咗竹炭粉製作,再喺表面掃上食用金粉。麵包軟綿,而奶黃流心質地適中,略嫌唔夠鹹蛋黃味。」 識食:🧡🧡🧡🧡🧡🖤 ▫️臘味煲仔飯_$79 「係一人份煲仔飯,有齊臘腸、膶腸、臘鴨脾、臘肉、四川麻辣腸。雖然有臘味鋪面,但白飯仍然欠缺油香,有飯焦不過只係得豉油味。」 識食:🧡🧡🧡🖤🖤🖤 . 環境:🧡🧡🧡🖤🖤
🏮新派中菜|可愛卡通造型打卡點心 脆皮沙田乳鴿超高CP值

▫️沙田乳鴿_$38 (1隻)
識食:🧡🧡🧡🧡🧡🧡

識食:🧡🧡🧡🖤🖤🖤

環境:🧡🧡🧡🖤🖤🖤
服務:🧡🧡🧡🧡🧡🧡
抵食:🧡🧡🧡🖤🖤🖤

//整體而言,唐宮小聚嘅餸菜外型比味道吸引,如果鍾意影相嘅就啱晒你。另外,有額外每位$10茶價,同記得Lunch時間一定要book位。//

🍽唐宮小聚
🚪@socialplacehk
📍中環皇后大道中139號 The L. Place 2樓
📍尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖
📍荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG層43及81號舖
📍沙田沙田正街18號新城市廣場第三期3樓A333號舖

2022-07-26
2022-12-10 5812 浏览
這餐廳提供的食品很特別,都是造型精緻的小點和小菜。另外還有一些招牌菜,沙田乳鴿便是其一。食具也有特色,碗中的昆蟲圖案帶出幽默效果,真是要擦亮眼睛看清楚。今天與友人來吃個午餐,兩人吃不了多少,就點了招牌菜沙田乳鴿,然後來個燻魚,兩款點心:非常山竹和黑武士。沙田乳鴿果然做得不錯,乳鴿開兩半上碟,油光滿滿的皮層,泛著均衡的豉油黃色澤,透出陣陣鴿肉香。餐廳也很細心提供了透明膠手套,這樣吃就不會弄髒雙手,又可以吃得更細緻。撕開一層一層的鴿肉往咀裏送,十分滋味。而且堂食是有優惠價,怪不得差不多人人都點叫了這菜式。燻魚一碟有六件,層層疊的形式擺碟,每件魚塊都軟硬適中,面層嚐到甜蜜汁膠,,而魚肉嚐到濃郁醬汁味道,骨少容易吃。點心的名字特別,因為材料也不一般。非常山竹,以山竹作為造型,看下去顏色是相配的,頂部插著一小段朱古力味的百力滋為莖也很趣緻。把山竹開兩半,看到一堆綿密的汁液和一些粟米粒,汁液帶甜,味道可口,點心紙上說用龍蝦汁和蟹肉做餡料,蟹肉是一絲絲混在汁內,龍蝦汁的味道不太濃郁,反而像粟米蓉的味道。但整體口感不錯,外皮是黏糯質感,像鹹水角那樣。黑武士(黑松露墨汁餃),四隻餃子的做型就像四個黑頭盔

點心的名字特別,因為材料也不一般。

黑武士(黑松露墨汁餃),四隻餃子的做型就像四個黑頭盔,又用黑色碟擺放,。餃子的色澤較碟子深,看上去這些夠餃子有氣勢些。咬開墨汁餃子皮,見到帶有點點黑松露的墨魚肉,魚肉爽口彈牙,味道佳。
燻魚
2022-12-09
燻魚
2022-11-25 2172 浏览
同屋企人喺中環度要搵中菜,真係唔易仲要搵到間環境闊落,坐得舒服就仲難!估唔到搵到呢一間食物有水準,價錢親民,又坐得舒服,服務又好!以下都係推介💛💛💛💛💛-椰皇燉雞必飲之選!原個椰皇上菜,打開蓋熱辣辣,雞湯鮮美,飲到椰子清甜味,好足料-冰鎮咕嚕好大碟~咕嚕肉冰鎮後,外皮咬落仲係keep住香脆-沙田乳鴿招牌菜,梗係要嗌返隻試下外皮香脆,內裏肉嫩,係幾好食😋-牛肉叉燒幾特別又豬肉又牛肉咁味道好夠 岩岩好,非常出色
以下都係推介💛💛💛💛💛

-椰皇燉雞

-冰鎮咕嚕
好大碟~咕嚕肉冰鎮後,外皮咬落仲係keep住香脆

-沙田乳鴿
招牌菜,梗係要嗌返隻試下
外皮香脆,內裏肉嫩,係幾好食😋

-牛肉叉燒
幾特別又豬肉又牛肉咁味道好夠 岩岩好,非常出色
2022-11-19 1728 浏览
今日同朋友去咗食中餐,見到好似都幾多嘢食就揀咗呢間。我哋叫咗隻乳鴿食,好juicy,熱辣辣,幾好食。另外叫咗脆蝦多士,都幾趣口,上面有黑松露,令到無咁膩,不過價錢就偏貴。仲叫咗酸菜龍躉片,始終唔係佢哋嘅主菜,冇乜驚喜,正正常常。仲叫咗豆漿蟹肉番薯葉苗,第一次見人用豆漿煮菜,都幾creamy,味道都幾特別,幾好食。仲食咗個龍躉肉煲仔飯,味道正常,可惜就唔係太多飯焦。最後食咗黑金流沙,喺呢度好出名,熱辣辣又夠流心,唔錯!
仲叫咗酸菜龍躉片,始終唔係佢哋嘅主菜,冇乜驚喜,正正常常。
仲食咗個龍躉肉煲仔飯,味道正常,可惜就唔係太多飯焦。
最後食咗黑金流沙,喺呢度好出名,熱辣辣又夠流心,唔錯!
2022-10-29 1776 浏览
次次約媽咪食飯問佢食咩佢都一定話唐宮啦😂雖然價錢唔係話好平,但勝在每一樣嘢都熱辣辣同新鮮,加上又坐得舒服,所以每次媽咪話食飯一定要嚟呢一間今日就揀咗食午餐,咁啱媽咪喺附近做完身體檢查,梗要帶佢食餐好㗎啦每次都一定要食佢手本名菜冰鎮咕嚕肉🤤每次見到呢碟餸都會諗起電影滿漢全席(暴露年齡~🤣雖然好多地方都有,但係呢度嘅黑金流沙包硬係覺得特別好食,賣相都係咁多間之中最吸引仲叫咗個點心喺啤梨形狀,呢個真係好伏好難食🥹成舊嘢乾爭爭,咬落去都唔知自己食緊啲乜嘢整體嚟講除咗呢一隻啤梨中伏之外,其他都係水準發揮,今次又係食到兩個人捧住個肚走😻
2022-10-20 1538 浏览
天氣好箇秋涼。老馬識途內行裝修設計啱睇。採光噪音正常服務態度友善。餐牌設計大方玄米綠茶溫和。食物陸續登場黃魚淺炸香脆。可惜骨骼太強手抓肉鬆煎餅。力推大家嚐嚐乳鴿吃過更好。難免落差失望入口只覺微熱。皮瘦骨巉不香醉雞酒味濃郁。層皮令我迷茫擺盤整齊抵讚。不止二人份量四季豆豆較辣。肉末美味擔當上海幾年未去。可嗟肺炎太長黑色包子極靚。太稀內餡奶漿號稱黑金流沙。更稠呢鋪做莊燉湯足料清甜。一人一客椰皇椰肉刮得乾淨。飲完萬壽無疆
天氣好箇秋涼。老馬識途內行
裝修設計啱睇。採光噪音正常
服務態度友善。餐牌設計大方
玄米綠茶溫和。食物陸續登場
黃魚淺炸香脆。可惜骨骼太強
手抓肉鬆煎餅。力推大家嚐嚐
乳鴿吃過更好。難免落差失望
入口只覺微熱。皮瘦骨巉不香
醉雞酒味濃郁。層皮令我迷茫
擺盤整齊抵讚。不止二人份量
四季豆豆較辣。肉末美味擔當
上海幾年未去。可嗟肺炎太長
黑色包子極靚。太稀內餡奶漿
號稱黑金流沙。更稠呢鋪做莊
燉湯足料清甜。一人一客椰皇
椰肉刮得乾淨。飲完萬壽無疆
2022-10-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
2022-09-30 1995 浏览
老闆請食飯以前聽過,以為係普通中菜,今日一試,不得了冰鎮 咕嚕肉見到擺盤都已經好吸引,咬一啖,好脆呀!加上肉汁爆棚,讚。。醉豬手已經切碎左,多筋少肥,識食既一定明避免左尷尬,一樣食得好淑女斯文仲有好多好多蝦多士醉雞流沙包水煮魚春卷炒聖子炒西蘭花苗麻辣大頭蝦一咬入既麻辣香料味,但唔會食到成手係油,d蝦新鮮多膏,值回票價大肚婆炒飯白米紅米 藜麥,有咬口之余,唔會鞋,仲好香,好特別的健康炒飯之後一定會再食,因為咁特色,埋單竟然唔貴,人頭$300再會
老闆請食飯
以前聽過,以為係普通中菜,今日一試,不得了

冰鎮 咕嚕肉
見到擺盤都已經好吸引,咬一啖,好脆呀!
加上肉汁爆棚,讚。。

醉豬手
已經切碎左,多筋少肥,識食既一定明
避免左尷尬,一樣食得好淑女斯文

仲有好多好多

2022-09-30
庆祝纪念
生日
2022-09-26 1618 浏览
上星期五去食lunch, 好多人排隊,要等大概15分鐘先有位, 但係要坐bar枱位, 坐得唔係好舒服。食物款式唔多,比一般茶樓少。嗰日叫左7樣嘢,好飽,但係食物質素麻麻。總括而言, 應該唔會再去食😂
2022-09-23
等候时间
15 分钟 (堂食)
脆蝦多士
西蘭花苗