2021-06-18 1388 浏览
很久沒有再來這間了,今日去了中環,就再去試試。我們三位叫了六款菜式,鮑魚撻特別得來味道不錯,蝦多士夠香口,菜爽脆,乳鴿必食,叉燒軟滑,最後荷葉飯也很香,食物仍然不錯,所以那天是平日也坐得滿滿客人,不過個人就認為比較適合小伙子飯聚,地方有點擠迫。
很久沒有再來這間了,今日去了中環,就再去試試。
2021-06-11
突然想吃乳鴿,上網找尋最近的這家▫️唐宮小眾▫️餐廳很闊躺,平日晚上𝟔點半入座時也有幾枱客人了▲ 沙田乳鴿 $𝟑𝟗@𝟏叫了三隻乳鴿兩個人分( ´ ▽ ` )色澤金黃,不會燒得過焦皮脆肉嫩的口感很𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲店員提醒有一次性手套及濕紙巾留意到骨桶快滿會馬上來更換👍🏻▲脆蝦多士 $𝟕𝟗蝦上面添加了黑松露,味道濃郁炸得香脆,不錯(*¯︶¯*)▲ 炒蝦腸粉 $𝟕𝟗蝦挺大隻,正常𝐗𝐎醬炒腸粉的味道但下次就不會再點了,選其他菜式
突然想吃乳鴿,上網找尋最近的這家▫️唐宮小眾▫️
餐廳很闊躺,平日晚上𝟔點半入座時也有幾枱客人了

▲ 沙田乳鴿 $𝟑𝟗@𝟏
叫了三隻乳鴿兩個人分( ´ ▽ ` )
色澤金黃,不會燒得過焦
皮脆肉嫩的口感很𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲
店員提醒有一次性手套及濕紙巾
留意到骨桶快滿會馬上來更換👍🏻

▲脆蝦多士 $𝟕𝟗
蝦上面添加了黑松露,味道濃郁
炸得香脆,不錯(*¯︶¯*)

▲ 炒蝦腸粉 $𝟕𝟗
蝦挺大隻,正常𝐗𝐎醬炒腸粉的味道
但下次就不會再點了,選其他菜式
2021-05-11
用餐时段
.📍 唐宮小聚..🔸小小熊仔 - HK$49呢個係朱古力流心包,造型得意又唔會太甜🐻🔸黑金流沙 - HK$49入面係奶皇餡,死吉士多啲,唔算好流心🔸和牛啤梨 - HK$49 (黑椒和牛鹹水角)其實係鹹水角😂入面放咗黑椒和牛粒同洋蔥粒,食落去好野味🤤🔸非常山竹 - HK$49 (龍蝦汁、蟹肉)佢嘅外皮好似鹹水角,而入面就係龍蝦汁配蟹肉,好食🤤🔸臘味煲仔飯 - HK$69個飯雖然唔係糯米飯,但無論軟硬乾濕都啱啱好👍🏻 最正嘅係個煲仔飯好足料,用咗好多種臘味😋 整煲飯都好入味,唔需要加豉油或者其他調味料調味🔸糟滷醉蝦 - HK$79食落去係花雕酒加少少麻辣嘅味道,好特別好好食🤤🔸荷花蒸飯 - HK$99個飯好多配料,有鮮蝦、火鴨、雞丁同埋瑤柱,食落去唔會乾🤤🔸火焰菠蘿 - HK$119一上菜店員會燒著個菠蘿外皮🍍好靚🤣 入面係辣嘅牛肉加菠蘿,超惹味🔥🔸得意小豬 - HK$39豬仔係士多啤梨味嘅乳酪布甸,配上花奶食落去酸酸甜甜🤤 大落隻豬仔度仲會震震吓,好得意🐷🔸十三幺麻雀 - HK$49一開始以為係椰汁糕,但食落去有啲杏仁茶嘅味道🤔 啱影相打卡多啲😂🔸陳皮燉梨 - HK$39雪梨同水都好甜好
📍 唐宮小聚
🔸小小熊仔 - HK$49
呢個係朱古力流心包,造型得意又唔會太甜🐻

🔸黑金流沙 - HK$49
入面係奶皇餡,死吉士多啲,唔算好流心

🔸和牛啤梨 - HK$49 (黑椒和牛鹹水角)
其實係鹹水角😂入面放咗黑椒和牛粒同洋蔥粒,食落去好野味🤤

🔸非常山竹 - HK$49 (龍蝦汁、蟹肉)
佢嘅外皮好似鹹水角,而入面就係龍蝦汁配蟹肉,好食🤤

🔸臘味煲仔飯 - HK$69

🔸糟滷醉蝦 - HK$79
食落去係花雕酒加少少麻辣嘅味道,好特別好好食🤤

🔸荷花蒸飯 - HK$99
個飯好多配料,有鮮蝦、火鴨、雞丁同埋瑤柱,食落去唔會乾🤤

🔸火焰菠蘿 - HK$119

🔸得意小豬 - HK$39

🔸十三幺麻雀 - HK$49

🔸陳皮燉梨 - HK$39
雪梨同水都好甜好重陳皮味,感覺煲左好耐 😍 由於製作需時,如果想食呢碟要早啲落單!我哋等咗大概半小時有多先送到 😯
💡 茶介每位 HK$10
💡 人均消費 ~HK$200-300
得意小豬
小小熊仔
黑金流沙
和牛啤梨 ($49) /非常山竹 ($49)
臘味煲仔飯
生日
得意小豬
小小熊仔
黑金流沙
和牛啤梨 ($49) /非常山竹 ($49)
臘味煲仔飯
糟滷醉蝦
火焰菠蘿
2021-05-29 812 浏览
是日晚餐去左中環唐宮小聚食,因為中餐真係我最愛平時呢度lunch好多人,但估唔到中環夜晚dinner又full house wor,好彩一早訂左位今次order左:冰鎮咕嚕肉:呢個有啲驚喜wor,個皮幾脆,冰冰地入面係熱辣辣既肉,幾match,不過放耐左就冇咁好食啦🤪乳鴿:叫左麻辣味同原味,原味係脆麻辣係蚊,所以淋淋地,比較下就原味好食啲(其實兩者都一般)涼菜5小碟:為左個黑松露雞絲而order,點知最難食係佢🤣🤣個人最鍾意個荀同豬手,唔錯蟹肉芋頭點心個賣相好靚,食落半咸半甜,唔好食
是日晚餐去左中環唐宮小聚食,因為中餐真係我最愛
今次order左:
乳鴿:

涼菜5小碟:

蟹肉芋頭點心
個賣相好靚,食落半咸半甜,唔好食
2021-05-06 1830 浏览
🥚🥚🐷中環性價比高 創意新派中菜✨性價比:8.5/10🍳食物:8/10 🌏環境:8/10🕺🏻服務:8/10💰是次消費:人均$160 + 10% (未計入用全單-$50優惠)#蛋蛋豬🏝地點分類: #蛋蛋豬在中環🍰食物分類: #蛋蛋豬吃中菜————————今次為慶祝爸爸生日,選了唐宮小聚這間餐館。爸爸個人比較傳統,喜歡中式菜,而我們年輕的就喜歡外國菜,這間新派中菜就能迎合各人的口味。一坐下被「螞蟻」嚇一嚇窒,原來是碗上的印花,令人開始欣賞餐廳的特色。環境優雅,座位不擠逼,精心設計的佈置,令人期待接下來的每一道菜。特別推介白玉王鴿 ($39/隻)聞名必吃菜式,乳鴿燙手送到,皮惹味香脆,肉質幼嫰,四人分享兩隻作為開胃菜很好,還貼心地提供每人一對手套。(圖中為2隻的份量)包點松露紅菇 – 3件 ($49)個人很喜歡食菇,見到這個趣致菇的外型就堅持要點,果然內裡菇味濃郁,有一粒粒切碎的蘑菇,而且帶有松露香。外表很用心,特意黏一點麵團在底裝成蘑菇的根。焗鮑魚酥 ($29/件)慶祝生日應該要叫鮑魚吧,不過這個味道就一般,鮑魚是罐頭鮑,沒有味,底下驚喜地嚐出松露味,與松露紅菇的內餡十分似,但撻底就不穌脆
🥚🥚🐷

🏝地點分類: #蛋蛋豬在中環
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃中菜
————————

特別推介
白玉王鴿 ($39/隻)
白玉王鴿

包點
松露紅菇 – 3件 ($49)
松露紅菇

焗鮑魚酥 ($29/件)
慶祝生日應該要叫鮑魚吧,不過這個味道就一般,鮑魚是罐頭鮑,沒有味,底下驚喜地嚐出松露味,與松露紅菇的內餡十分似,但撻底就不穌脆,一咬就散成粉狀。
焗鮑魚酥

小炒
小蠔煎餅 ($89)
外觀精美,即叫即做,熱口鬆脆,蠔量十足不會腥,只是裡頭的麵糊碎碎,口感像浸濕了的麵包,有點奇怪。偏油,吃完有點膩。
小蠔煎餅

冰鎮咕嚕 ($99)
這個推薦!溫熱的咕嚕肉放在一大盤冰塊上,脆脆冰涼的外皮,咬下去是暖的,很特別,酸甜開胃,配有些水果作點綴,而且份量足夠四人。
飯麵
冰鎮咕嚕

荷花蒸飯 ($99)
飯粒分明香口,份量充足大大碗,可惜嚐不到荷葉香,而且飯裡的蝦好像放了很久的,感覺美中不足。
荷花蒸飯

炒蝦腸粉 ($79)
家人喜愛,腸粉以XO醬炒成,咸淡適中,香口彈牙,蝦隻比荷花蒸飯明顯新鮮。
炒蝦腸粉

小甜
十三么麻雀 – 6件 ($49)
外表是椰汁糕些上印有麻雀圖案的糖紙,看英文翻譯也肯定了是椰汁糕,但毫無椰汁味,出奇地是滿滿的杏仁味的,令我懷疑其實是杏仁糕。奶凍不太結實,但賣相新穎,用來打卡最好。
十三么麻雀

出菜速度快,而且每道都熱辣辣,收碟也快。每道菜價錢適中,而且現在成為他們的會員可以有$50優惠,不過茶位就要$10一位,少貴。

唐宮小聚 (ꜱᴏᴄɪᴀʟ ᴘʟᴀᴄᴇ)
中環皇后大道中139號 The L. Place 2樓
(上環站 E2 出口, 步行約5分鐘)
分店: 尖沙咀 廣東道30號新港中心3樓303號舖
荃灣 楊屋道1號荃新天地1期UG層43及81號舖
沙田 沙田正街18號新城市廣場第三期3樓A333號舖
營業時間:11:30 - 16:00/ 17:30 - 22:00
2021-01-02
  • 白玉王鴿
  • 冰鎮咕嚕
  • 十三么麻雀
2021-04-17 967 浏览
今晚4月17號(2021)星期六到此吃生日飯,店內環境食物都幾好,仲有香港手工啤點叫。但期間就對此店的服務水準不太滿意。1)漏單 - 找回幫我下單的阿姐詢問;她說剛才張單不是佢入電腦的,是其他同事。2)用膳期間係0次收回膳後的餐碟,要自己將它放到隔離的吉檯。3)出錯order - 試過兩款手工啤(香港啤酒)(大浪灣啤)後;想試埋第三隻(龍脊啤酒),向同一位阿姐order後,阿姐又上錯咗(香港啤酒)。4)催埋單,正確係逼你埋單(當時只是晚上 9點前),因為阿姐(又係同一位)已準備好張單和手持拍visa部機行埋嚟講:「啲嘢齊晒未,放便埋埋張單」。佢仲問我係咪會員,我話唔係和怎樣成為會員,但係佢冇講,同時間我見到桌上有兩個QR,問係咪可以立即成為會員和即時有優惠,阿姐答我話:「張單出咗,要去取消㗎喎」,咁我回佢話咁煩麻妳先取消張單,我立即掃QR code 申請成為會員,正在我填緊資料時,阿姐又行埋嚟話:「咁你俾個電話號碼我啦!之後便行開咗」,可能佢覺得我填得太慢阻住佢。總括:此店輸員工。
總括:此店輸員工。
2021-04-17
生日
2021-04-17 5857 浏览
最近三次飯局都黎左喱度點解?因為佢隻乳鴿囉第一次係因為佢隻乳鴿慕名而來第二次係因為好掛念隻乳鴿再來第三次係因為隻乳鴿做優惠而再來($39隻乳鴿+$10多一隻,$10指定飲品同$10鮑魚酥)今晚再嚟我哋就食左對上兩次未試嘅嘢,當然除左乳鴿啦。有牛肉义燒、沙薑豬手、松露紅菇、和牛啤梨、非常山竹、焗鮑魚酥兩個人咁大食!乳鴿一人一隻指定動作,今次沒有食麻辣乳鴿,因上次試過原來是凍食,而個比效鐘意燒乳鴿多啲牛肉义燒好好食,好軟滑嘅牛,好香牛味沙薑豬手個汁做得好出色,我朋友自己成晒成碟好彩我都食番兩粒,係嘅,明白朋友點解食唔停口(其實上次先試左拼盤豬手,鴨舌同松露雞絲)松露紅菇咬一口已食左松露味,入面嘅餡料就係切碎晒嘅菇和牛啤梨入面係黑椒味嘅牛肉非常山竹入面就係龍蝦汁蟹絲,兩樣嘅外層都炸得脆脆,食時要好小心,因為入面實在太熱出晒煙佢地嘅點心做型真係可以比💯分焗鮑魚酥係成枱野最唔嘅一樣,酥唔夠酥,似曲奇蛋撻個底,中間鋪了一層松露絲,上面就是一個細細嘅鮑魚,賣相可以,食就一般。其實對上兩次都有好多推介,蔥油撈麵、蝦多士、水煮魚春卷、仲有佢嘅梅酒都好可能佢將會成為我嘅飯堂
最近三次飯局都黎左喱度
點解?因為佢隻乳鴿囉

第一次係因為佢隻乳鴿慕名而來
第二次係因為好掛念隻乳鴿再來

兩個人咁大食!

牛肉义燒好好食,好軟滑嘅牛,好香牛味

沙薑豬手個汁做得好出色,我朋友自己成晒成碟
好彩我都食番兩粒,係

松露紅菇咬一口已食左松露味,入面嘅餡料就係切碎晒嘅菇

和牛啤梨入面係黑椒味嘅牛肉

佢地嘅點心做型真係可以比💯分
焗鮑魚酥係成枱野最唔

可能佢將會成為我嘅飯堂

• 乳鴿
  • 牛肉义燒
  • 沙薑豬手
2021-04-09 582 浏览
唐宮小聚又係我私房簿仔裡面其中一間至愛,係周末同家人飲茶首選。我哋一定係食11:30頭輪,因為人少,點心嚟得快,加上第一輪乳鴿一定熱。坐低第一件事係叫乳鴿,佢哋嘅乳鴿嫩口又好食,以為近排做優惠$39.9好抵,原來做埋會員重可享買一送一優惠,$20一隻乳鴿問你死未?今日有得坐窗口位心情特別好,因為好有渡假feel,窗外嘅竹樹伴著我地食點心,感覺好似去咗日本咁。今次點了三色餃丶黑金流心奶黃包同應節嘅兔仔榴連雪糍,除了三色餃個皮太黏同隻兔仔個樣太老,其實各款點心水準真係幾平均幾高。至於酥炸乳鴿,今次略嫌佢炸唔夠香口,可以淋多一分鐘油,但就分量丶味道方面都真係無得彈,性價比超高。環境8.5/10服務8.5/10食物9/10衞生8/10回頭率10/10

環境8.5/10
服務8.5/10
食物9/10
衞生8/10
回頭率10/10
2021-04-06
  • 黑金流沙
2021-02-21 1142 浏览
初七食肆限制放寬咗,所以我哋約曬成家人一齊食餐飯!拜個年!因為成家人有老友嫩,於是搵咗呢間老少咸宜嘅新式茶樓!性價比簡直超高!茶樓提供百多款點心!唔怕唔啱食!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 大部分菜式都覺得有驚喜!😚🥰🥰———✨ 沙田乳鴿 🦆🌟🌟🌟🌟🌟乳鴿好新鮮,食落就知道都系啱啱整好嘅!雖然有啲偏咸,但系每人一隻唔過分!🥰———✨ 趣蝦多士 🌟🌟🌟🌟🌟OH !! MY !! GOD!! 估唔到蝦多士有驚喜,又脆又鬆軟,我地encore左多一碟😗🤪🤪———✨ 松露紅菇 🌟🌟🌟🌟好有鮮菇既味道!外表真系整到我好似一粒菇咁,連個菇既莖部都有!超有誠意!😚👍🏻———✨ 黑金流沙 🌟🌟🌟🌟🌟招牌菜之一!包既質地好軟熟!真系有流沙既質地🎉!———✨ 和牛啤梨 🌟🌟🌟🌟好得意!外面系趣趣地,內面系咸咸地既和牛!🐄———✨ 小小熊仔 🌟🌟Um...估唔到呢個包入面系朱古力,雖然有濃濃既朱古力醬,不過感覺太甜,唔太吸引(´・_・`)———✨ 牛肉叉燒 🌟🌟🌟🌟🌟超好食!叉燒汁+牛肉呢個配搭系意想唔到地夾!!食落好香美!但又唔算好肥!😚👍🏻———✨花雕醉雞 🌟🌟🌟🌟呢個系冷盤黎der!☺️酒味豐富!d雞好夠滑!唔錯唔

✨ 沙田乳鴿 🦆🌟🌟🌟🌟🌟
✨ 趣蝦多士 🌟🌟🌟🌟🌟
✨ 松露紅菇 🌟🌟🌟🌟
✨ 黑金流沙 🌟🌟🌟🌟🌟
招牌菜之一!包既質地好軟熟!真系有流沙既質地🎉!
✨ 和牛啤梨 🌟🌟🌟🌟
好得意!外面系趣趣地,內面系咸咸地既和牛!🐄
✨ 小小熊仔 🌟🌟
✨ 牛肉叉燒 🌟🌟🌟🌟🌟
✨花雕醉雞 🌟🌟🌟🌟
呢個系冷盤黎der!☺️酒味豐富!d雞好夠滑!唔錯唔錯
✨ 紅油抄手 🌟🌟🌟
較為普通既一款,😌但比外面既紅油抄手辣!
✨ 醬汁鴨舌 🌟🌟🌟🌟
少少辣,好惹味一道菜!值得一試!😋系外面試唔到既味道!🤪
✨ 紫薯天鵝 🌟🌟🌟
有少少肥膩,但可以嘗試少少 🤏
✨ 貓山雪滋 🌟
個皮太硬了!唔值得浪費20幾蚊去試🥲
✨ 荷花蒸飯 🌟🌟🌟
好香荷花既味道!不過,食到最後已經好飽,打包返屋企再食過🥰🥰
✨ 火焰菠蘿 🌟🌟🌟
上枱既時候職員會點火( ´▽`)好有睇頭!!入面系少少辣既菠蘿牛肉🐄
团年饭
2021-02-10 631 浏览
今天要講講中環唐宫小聚,早幾天同個朋友上去食中午飯,真係一肚氣,先講嘢食,乳鴿當然小不了,味道保持水準,點心小食也ok,但服務就差咗很多......,見到客人多,食品當然係好才多人排隊,門口那位呀姐已帶了我哋入去,坐下便馬上找人落單,我們只得45分鐘食飯,好彩也能可以落到單,後來大家都覺得唔夠食,想加單,剛好見到剛才帶位的呀姐,想着隨便找一位服務員加小小嘢,但真係估唔到竟然叫都唔睬,入手也當睇唔,咁剛好有位四眼小妹妹經過,唔嗌佢由至可,一叫把鬼火,她竟然擰歪面,當睇唔到,離晒大譜,這等服務員必須要馬上改善,我相信有好多客人也曾試過,我覺得唐宮啲服務水準唔應該咁差囉!
2021-02-08
2021-02-03 678 浏览
外賣有煲仔飯呢個option真係好難得!今個冬天第一個煲仔飯,總算開齋!/芋頭川腸臘鴨煲仔飯不得不說,好欣賞外賣包裝嘅巧思。原個瓦煲上再包埋錫紙,加上保温袋,即使點都唔可能keep到熱辣辣,但誠意位值得一讚。雖然加熱後冇咗煲仔飯現場食嘅焦香同風味,但以食材計份量十份足,大大件鴨脾加上膶腸、臘腸同埋臘肉嘅油香滲透喺白飯中,香!唯一可惜嘅係未有做到飯焦口感。/非常山竹扮山竹但個人認為叫茄子更恰當,Any肥!唐宮嘅點心唔少都係手工藝品,呢款你唔食落都唔會食佢原來係包住蟹肉嘅小點心!但略嫌蟹味同龍蝦汁嘅味都唔夠突出,反而被口感煙韌嘅外皮搶晒foc,同埋加熱後略油。/黑金流沙呢款係唐宮嘅招牌菜,keep住呢個竹炭包加金漆紋理多年,都算深入民心!熱返後包體紥實有咬口,但內餡好似比以前少咗,變相令外皮好似厚咗好多咁。流沙奶黃個味道就keep到,不過由於份量少咗,所以冇咗爆漿嘅感覺lu~

/芋頭川腸臘鴨煲仔飯

/非常山竹

/黑金流沙
2021-01-28 7883 浏览
平時在中環食晏都好少走向上環方向,但剛巧碰倒舊同事,就跟她走到鄰近中環中心的L Place,才知道這棟商業大廈開了好幾間餐廳,而且地面更有超市!她帶我上到2樓,電梯人門一開,原來是「唐宮小聚」!名字聽過很多次,但吃的還是第一次。原來它都有出年糕,而且我覺得很抵買,遲下可以一試。更驚喜的是原來它更推出了煲仔飯系列!中午時間餐廳都滿座,所以我們決定買外賣,外賣自取有八折哦!於是我們外賣自取 了《芋頭川腸臘鴨煲仔飯》、《和牛啤梨》和 《沙田乳鴿 》。成個瓦煲用錫紙包著,更用保暖袋給我take away,夠保溫!成隻鴨脾嘅份量,肉多夠咸香;川腸臘味道好似辣肉腸;有飯焦但沒有燶,好香口。《和牛啤梨》🍐「啤梨」口感煙韌,中間係黑椒和牛,香濃惹味~《沙田乳鴿》放涼了皮都仍然好脆,肉仲好嫩有肉汁,味道好夠完全不用蘸鹽/喼汁。另外套餐外賣自取75折,download APP做會員即享$200優惠劵及享會員優惠,即時令我有再買外賣的衝動。

中午時間餐廳都滿座,所以我們決定買外賣,外賣自取有八折哦!

《和牛啤梨》
🍐「啤梨」口感煙韌,中間係黑椒和牛,香濃惹味~

2021-01-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-01-27 550 浏览
未禁堂食嘅時候終於試左呢間🥰成日見人地食佢個乳鴿 今次都終於試到🤓叫左白玉王鴿 肥牛叉燒 炒蝦腸粉 金蒜蘿蔔 (避風塘蘿蔔芋頭糕) 食到超飽🙈首先乳鴿炸得好脆 味道都非常好🤤 而肥牛叉燒就係我嘅最愛!!! 佢係一塊塊叉燒形狀嘅牛肉 牛肉質感非常軟滑 肥瘦適中 配埋個汁 簡直一流👍🏻👍🏻👍🏻炒蝦腸粉煎得好香 而腸粉都唔會好痴口 惹味得來唔會漏😜 而金蒜蘿蔔好特別 佢係蘿蔔糕同芋頭糕嘅混合物 食落兩隻糕都得出 炸得好香口 好食 不過有啲漏😂Gave this restaurant a shot when dinner ban wasn’t here yet. We ordered Roast King Pigeons, Barbecued beef, Wok-fried shrimps with rice rolls, and Golden Crispy fried taro and turnip cake. 😋The pigeons were nicely roasted. The skin was slightly crispy and it was delicious! The ba

The pigeons were nicely roasted. The skin was slightly crispy and it was delicious! The barbecued beef was my favorite dish among all. The beef was served in “char siu” (barbecued pork) shape. The texture was rather tender, and the fat distribution of the beef was very nice. I’ll definitely order this again next time!

The Wok-fried shrimps with rice rolls was also a nice one. The rice rolls were not overcooked, so that it didn’t give off a soggy texture! Together with shrimps, the seafood sweetness was brought up and it had taken the dish to another level! 🥰 Last but not least, the Golden crispy fried taro and turnip cake was quite a special one. I’d never eaten anything like this before. It’s basically a mixture of taro cake and turnip cake. Given that they’re mixed together, I could taste both of them clearly without any incongruity at all! It was somehow quite filling because it had a lot of carbohydrates 🤪
  • 白玉王鴿
  • 肥牛叉燒
中秋嘅時候介紹過嘅四式月餅🥮。到咗新年🧨,就連賀年糕點都出咗4款口味,包括:黑珍珠奶黃年糕、陳皮紅豆年糕 、薑糖棗皇年糕 、牛肝菌臘味糕 。呢幾款係市面上真係好少見,夠晒創意,食落包你有驚喜😻。.🔺薑糖棗皇年糕非常好食😋❤️,好香紅棗皇味之餘仲食到薑糖嘅香,帶有少少薑糖嘅微辣,令人愈食愈warm♨️。.🔺黑珍珠奶黃年糕夠晒玩味,中間真喺有粒粒黑珍珠😂。口感較煙韌,食落真係有平日奶皇包嗰種味,但感覺就只有甜味較單調。.另外每盒除咗有個硬身紙盒包住仲配有一個毛氈袋🛍,用嚟送禮夠得體🎁。而家喺「唐宮小聚」APP做埋會員仲可以獲得$200優惠劵同會員優惠價添嫁💰!.禮券兌換日期由25/1去到11/2/2021,詳情可以留意番唐宮小聚嘅官方社交平台 Page,數量有限,有興趣嘅記快啲行動啦😚。

2021-01-22 400 浏览
冬天最適合食煲仔飯!依家晚市仲未有得堂食,一於買返屋企,仲會連埋個煲比你風味十足~外賣用錫紙同保溫袋包妥,保溫之餘便攜。今次叫了酸菜辣滷豬手煲仔飯,豬手大大隻,充滿骨膠原而且好入味,酸菜有很多,辣度不是很辣,怕辣也可以一試。另外仲叫左小小熊仔同得意小豬,真心勁得意又可愛,仲幾好食添架!尤其小小熊仔的流心朱古力又唔會太甜,細細個做甜品就最岩。提提大家用「唐宮小聚」APP成為會員,就可以有$200優惠劵及享會員優惠價啦~勁抵食。

2021-01-22
外卖自取