2021-06-18 242 浏览
洛洛雞嘅炸雞有不同口味選擇~ 包括原味、甜辣、蜜糖芥末、鹹蛋黃、三重芝士、冬陰功及麻辣等味。有啲口味幾特別,但今次喺下午茶時段(14:30-18:00) 保守地點咗五件柚子韓式炸雞 ($59) 柚子味十分開胃,肉質嫩滑~ 另外點咗韓國紫菜包飯配細粉絲 ($49),味道一般,紫菜包飯可以話只係有泡菜味,粉絲也只有淡淡的麻油味⋯ 飲品點了凍檸檬益力多($19)及青檸梳打($14) 青檸梳打青檸太多味道太酸了⋯ 只有炸雞比較可以接受,仲有好大嘅進步空間呢~ 💛📍 咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖👣 @myeatingstep 👉🏻 #MyEatingStepHK #MyEatingStepTST #MyEatingStep尖沙咀 #MyEatingStepTsimShaTsui

📍 咯咯雞韓食店 (亞士厘道) (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道20A號地舖

👣 @myeatingstep
2021-06-13 342 浏览
偶然見到尖沙咀開左間韓國餐仲要係黃店梗係要入去懲罰下菜色算多款 今次就叫左 甜辣味炸雞醬同岀面有少少唔同 偏咸如果甜翻少少會更好海鮮煎餅會食到一粒粒既蠔仔同魷魚啖啖都食到餸 唔錯芝士蛋泡菜牛肉炒飯芝士多多好足料但牛肉反而食唔太到
偶然見到尖沙咀開左間韓國餐

芝士蛋泡菜牛肉炒飯
芝士多多好足料
但牛肉反而食唔太到

2021-06-11 229 浏览
✨柚子檸檬炸雞(半份) $109 🐓半份啱啱好夠兩個人食,一共有7件,仲要有兩隻係雞翼同兩隻係雞髀🤩。雞肉食落去都好新鮮,而且嫩滑多汁😋。炸粉亦都唔會太厚,加埋柚子檸檬汁真係酸酸甜甜又開胃😆。✨韓國水冷麵 $69 🍜係咁熱嘅天氣食水冷麵真係透心涼❄️味道都好正宗👍🏻最特別嘅係平時用煮熟嘅蛋做配料,但係依間餐廳係用温泉蛋😍😍份量都係啱啱好👍🏻✨牛肉紫菜包飯 $69 依個真係好失望,啲飯煮到好淋,連紫菜都係淋😣,食落去完全唔似紫菜包飯🥲,啲肉都好少,認真麻麻☹️總結佢嘅炸雞同水冷麵都幾好味😆,可以encore!
✨柚子檸檬炸雞(半份) $109 🐓

✨韓國水冷麵 $69 🍜

✨牛肉紫菜包飯 $69

總結佢嘅炸雞同水冷麵都幾好味😆,可以encore!
📍咯咯雞韓食店🍗🇰🇷#黃豆食黃店💛-呢間係由大角咀外賣店開到尖沙咀做堂食嘅韓國菜黃店😆見佢開咗無耐試業中 仲黃到金 所以就去咗try try~雖然啲野食嘅味道都唔差 但黃豆同韓國男友一致認為唔夠韓式所以有啲失望🥲同埋樓面伙記嚴重不足 出現兩次漏單情況 就連埋單都等咗15分鐘 基本上成餐飯有接近一半時間都係等 好扣分🤦🏻‍♀️-🍗柚子檸檬味韓式炸雞 (半份) $108🤤啱啱炸起 係做到外脆內軟嘅效果 肉都唔少🤤柚子肉落足 個醬都酸酸甜甜幾開胃🥲粉漿偏厚 唔係韓國嗰種薄得嚟酥脆嘅口感 仲食到落咗胡椒 令到個味食落似快餐店嘅美式炸雞多啲🥲個柚子檸檬醬嘅檸檬味唔太出🥲食到有少少雞羶味🌶泡菜炒年糕 $58🤤夠辣夠過癮 個汁做得唔錯🥲年糕份量少 放喺底嘅配菜仲多過年糕🍜韓式豆漿冷麵 $68💁🏻‍♀️本身見香港好少見有得食 而黃豆無喺韓國食過 所以叫嚟試試 但韓國男友表示完全唔係嗰回事🤦🏻‍♀️🥲韓國嘅豆漿冷麵係偏杰身同埋係鹹嘅 但呢個冷麵嘅豆漿太稀 似係用枝無糖凍豆漿做湯底 加上無鹹味 呢個冷麵可以話係唔好食 🖤黑白是良知🤍 $48🥲個味道係溶咗嘅雪糕加oreo咁 無咩特別 可嗌可唔嗌👩🏻‍💼服務:1.
📍咯咯雞韓食店🍗🇰🇷#黃豆食黃店💛
呢間係由大角咀外賣店開到尖沙咀做堂食嘅韓國菜黃店😆
見佢開咗無耐試業中 仲黃到金 所以就去咗try try~
柚子檸檬韓式炸雞

🖤黑白是良知🤍 $48
🥲個味道係溶咗嘅雪糕加oreo咁 無咩特別 可嗌可唔嗌

👩🏻‍💼服務:1.樓面好唔夠人 落單要等一段時間
2.漏咗單兩次
一次係一開頭落咗單30分鐘後見後面嗰枱差唔多時間落單都上晒 位男伙記行埋嚟問 我地覆多次單 佢都好有禮貌同埋係咁講唔好意思
第二次就係上晒啲熱食但杯oreo都仲未上
3.態度有待改善
有位女伙記唔知點解好似長期燥底 對答都比較粗聲粗氣 好似比佢串咁😂 但對隔離枱又唔係咁 仲好有禮貌 但利申我地都斯斯文文有唔該前唔該後
4.埋單都漏咗埋 我地嗌埋單 好肯定位伙記有見到有應我 但等咗15分鐘都未埋到 就出去問問 原來位伙記唔記得咗埋🤦🏻‍♀️

💆🏻‍♀️環境:裝修有韓國餐廳feel 黃到金 坐落舒服

💬總結:野食味道唔錯但就係唔夠韓式😢服務方面好扣分 有接近一半時間係等🤦🏻‍♀️可能試業中所以人手都唔太夠希望正式營業嘅時候會有改善啦
泡菜炒年糕
2021-06-04 253 浏览
本身我喺尖沙咀區返工,平時食晏都一直想發掘啲新餐廳,見佢開咗間新嘅韓國嘢諗住入去試吓,午餐見到有炸雞,咁最簡單兩個人叫個炸雞,叫多個一定穩陣嘅韓國飯,點知真係好中伏飯完全冇味,叫埋個紫菜包飯嗰陣咪同韓國飯一樣,我嘅感覺係攞咗同一個飯嚟包紫菜,真係一樣咁難食,唯一可取係個炸雞,可能呢間野食飯係搞唔掂,真係好可惜,希望佢可以有好大力嘅改進,但我真心要寫個食評俾你地聽真係要改善,唔好意思要比差評你,希望你真係最基本嘅韓國飯同埋包紫菜咁經典煮返好少少,個飯o煲得淋又冇味,上面啲肉又乾,調味料都冇乜,我都唔知可以講乜返到公司原來之前有啲同事已經食過,佢哋係咁話唔好食,即係唔止我一個覺得難食啦,我公司話晒都百幾人,真係一傳十十傳百。。。。
2021-06-02 210 浏览
✨點樣食推介✨💛五一黃金周懲罰祭💛⭐️良心韓國炸雞⭐️⭐️尖沙嘴黃店⭐️咯咯雞地址: 尖沙咀亞士厘道20A號地舖🍖香港地道鹹蛋黃味(半份) $119 (8/10)新鮮炸出嚟嘅炸真係好好食🤤雞肉好嫩滑!外皮又炸到勁酥脆😝加埋d鹹蛋黃淋左係面頭一齊都幾夾🙆🏻‍♀️ 之前係佢大角嘴店食柚子同甜辣味就覺得太多醬,今次就啱啱好🍖炸紫菜卷 $40 (8/10)新鮮炸出黎嘅紫菜卷好好食!紫菜裏面係包住d粉絲😝再點沙律醬食好夾🍖韓式炒粉絲(海鮮) $88 (7/10)依個粉絲好得意😂佢係冬陰功味黎,但d辣椒冇去到籽,就搞到超辣囉😂食1啖就要飲1啖水,搞唔掂😖佢餐牌如果有例明有幾辣就好😖個其實幾惹味又好足料嘅回頭指數: 🍧🍧🍧 🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)
✨點樣食推介✨

💛五一黃金周懲罰祭💛

⭐️良心韓國炸雞⭐️
⭐️尖沙嘴黃店⭐️

咯咯雞
地址: 尖沙咀亞士厘道20A號地舖

🍖香港地道鹹蛋黃味(半份) $119 (8/10)

🍖炸紫菜卷 $40 (8/10)

🍖韓式炒粉絲(海鮮) $88 (7/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧 🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

2021-05-22 398 浏览
行街行到唔知時間,要食個快飯就返屋企🙃迅速搵間良心店就gogogo兩個人嗌咗三個主食,好大食呀😆泡菜煎餅好香口,又唔太辣有好多bell pepper 😭(個人意見)挑走咗就見到好多泡菜👍🏻豬肉紫菜包飯d餡料好實在唔會搵唔到肉😂仲有d咩調味呢(?)個飯好好食仲有水冷麵,味道幾好青瓜絲蘿蔔絲同雪梨幾新鮮不過個麵好似淋咗d仲有杯芒果沙冰店員好疑惑我地唔用飲管😂有羹咪得囉愛護地球由我做起💪🏻💪🏻雖然坐得逼逼地,不過服務同食物都算中上價錢合理過連鎖店,上菜速度又快快閃韓國好開心✌🏻希望下次有機會試炸雞見到有麻辣味好想試🤩🤩
行街行到唔知時間,要食個快飯就返屋企🙃
迅速搵間良心店就gogogo
兩個人嗌咗三個主食,好大食呀😆

泡菜煎餅好香口,又唔太辣
有好多bell pepper 😭(個人意見)
挑走咗就見到好多泡菜👍🏻
泡菜煎餅

豬肉紫菜包飯d餡料好實在
唔會搵唔到肉😂
仲有d咩調味呢(?)個飯好好食
豬肉紫菜包飯

仲有水冷麵,味道幾好
青瓜絲蘿蔔絲同雪梨幾新鮮
不過個麵好似淋咗d
水冷麵

仲有杯芒果沙冰
店員好疑惑我地唔用飲管😂有羹咪得囉
愛護地球由我做起💪🏻💪🏻
黃到金:芒果雲朵沙冰

雖然坐得逼逼地,不過服務同食物都算中上
價錢合理過連鎖店,上菜速度又快
快閃韓國好開心✌🏻
希望下次有機會試炸雞
見到有麻辣味好想試🤩🤩

泡菜煎餅
豬肉紫菜包飯
黃到金:芒果雲朵沙冰
  • 黃到金:芒果沙冰
2021-05-15 430 浏览
尖沙咀新開既韓國餐廳—𠱷𠱷雞韓食店,開業無耐已經大受歡迎,繁忙時間有唔少人排隊等位🇰🇷 食物味道比預期更出色,每樣菜式都幾平均而且好食,特別出介甜辣醬炸雞,味道可以同正宗地道韓式炸雞🍗比美、香脆多汁,可以自行選擇大小份量,而泡菜煎餅亦酥脆入味,整體食物份量適中合理,性價比高,非常抵食既黃店之選!餐廳座位唔算多,所以需要一定等候時間,但絕對值得多多支持同幫襯,一定食再回頭幫襯呢間良心韓國餐廳😋
2021-05-14 333 浏览
韓國餐小編最中意就係炸雞同埋泡菜湯😍呢間新開小店價錢優惠🥘泡菜腩肉豆腐湯 +飯 +蛋 + 泡菜 💲5️⃣9️⃣個湯係失望的... 完全冇泡菜味... 腩肉豆腐勁細件.. 不都不唔到上黎...🍗叫了兩份炸雞 (每份5件)甜辣味💲5️⃣9️⃣蜜糖芥末味💲5️⃣9️⃣雞係有炸過...但D醬係就咁淋上面如果可以撈下佢會更好🫕毒L部隊鍋💲6️⃣9️⃣配料相對比較足料味道唔錯係D麵唔似韓國麵... 定係煮耐左...好淋🤦🏻‍♀️此店有加一服務費服務係唔錯但建議泡菜湯可以配料足D...有返泡菜味炸雞真係最好撈撈D醬同埋跟返一般韓國餐廳咁有D前菜就更好📌咯咯雞韓食店📍大角咀大角咀道61號地舖📍尖沙咀亞士厘道20A號地舖
韓國餐小編最中意就係炸雞同埋泡菜湯😍

呢間新開小店價錢優惠

🥘泡菜腩肉豆腐湯 +飯 +蛋 + 泡菜 💲5️⃣9️⃣
個湯係失望的... 完全冇泡菜味...
腩肉豆腐勁細件.. 不都不唔到上黎...

🍗叫了兩份炸雞 (每份5件)
甜辣味💲5️⃣9️⃣

📌咯咯雞韓食店
📍大角咀大角咀道61號地舖
📍尖沙咀亞士厘道20A號地舖
2021-05-06 467 浏览
係試業既時候黎過食 lunch,發現呢間新開嘅韓國餐廳,即刻去試吓!一到lunch time就好多人,餐廳座位都算少,所以遲少少黎都要排隊。叫左個毒L部隊鍋,果然好岩毒L食,直情俾埋個爐我自己煮🤣個鍋有麵、年糕、午餐肉、腸仔、芝士,份量都算多,食完真係勁飽!味道方面雖然佢睇落好紅,但其實完全品辣,所以唔太食得辣嘅人都可以試吓。不過就唔好煮咁耐啦,如果唔係會好杰~~仲叫左個鹹蛋黃炸雞,鹹蛋黃味都幾出,肉質都算juicy,但我覺得好油。。。擺左一陣已經好多油滲左出嚟😢😢😢同埋炸粉有d厚,如果可以少d炸粉同埋炸得乾身d咁就好啦!Overall都覺得係好食,但座位方面可能要flexible d,將卡位換左做可以移動嘅枱凳,咁就會多d位。