2021-10-29 228 浏览
我第一次留食評,但今次食黃店我真係失望😵‍💫我食左個雞肉紫菜飯卷,啲飯over cook,雞肉無味😵‍💫。+$10既泡菜湯辣而無味,另外小食蛋卷完全無味,唔係蛋卷應該有既質感。。。雖然要撐黃店,但係真心要改善下🙏🏼🙏🏼加油!
我第一次留食評,但今次食黃店我真係失望😵‍💫
雖然要撐黃店,但係真心要改善下🙏🏼🙏🏼加油!
2021-10-25 211 浏览
今日試吓新野韓國嘢!首先我食了石頭鍋飯人生第一次石頭鍋係暖嘅!唔係熱嘅!點解可一啲都唔係熱辣辣?唔講唔知以為放咗好耐先比客人。。口感好奇怪🙈石頭鍋飯一啲都唔熱朋友點了豆腐湯感覺好似是羅宋湯味的泡菜湯?同埋都係一啲都唔熱!唔熱嘅石頭鍋真係好奇怪呀!仲要係湯嚟㗎😒另一個朋友試了炸醬麵非常的甜之餘也暖的。。又係不是熱的🙈希望有關方面可以改善一下「食物晤夠熱」的問題。。「石頭鍋唔夠熱🤨?真係有啲奇怪🤔」真係好奇怪嘅一個lunch 🤔
今日試吓新野韓國嘢!

首先我食了石頭鍋飯

另一個朋友試了炸醬麵
非常的甜之餘也暖的。。又係不是熱的🙈

真係好奇怪嘅一個lunch 🤔

炸醬麵
2021-10-24 191 浏览
星期六和朋友食晚飯 book左7時 當日準時到達 因為下午店員已提醒只可留座十分鐘 並需九十分鐘交枱 ok 冇問題。當日點咗 海鲜煎餅 蜜糖芥末炸雞 炸醬麵 兩杯飲品 好快上菜 食物味道一般 不過不失海鲜煎餅有驚喜 炸醬麵醬汁不夠濃郁 炸雞係三樣裏面最差 啲皮已經淋曬。期間朋友想影相 男店員好好幫手影相 態度友善冇嫌我哋麻煩🙏本文重點:我同朋友食嘢比較快 大約八點左右已經食到九成 其中一名女員工不斷走過嚟問我哋啲嘢仲要唔要 行咗過嚟兩三次 當時以為佢諗住我哋傾緊偈 幫我哋執枱 坐得舒服啲 ……點知八點正 該名女員工拎住張單同我哋講用膳時間差唔多 唔該埋單 我即刻問咗一句 : 我哋用膳時間唔係90分鐘? 對方竟然回答:你啲嘢嚟齊曬喇嘛! 當時我見到門口係有人等位嘅 但係其實佢態度好差 真係好冇禮貌! 只係我同朋友食得快 需要我交枱 都唔好咁差既態度!諗住黃店去支持下 原來員工喺度趕客😫唔知老闆知唔知😓

期間朋友想影相 男店員好好幫手影相 態度友善冇嫌我哋麻煩🙏

本文重點:

諗住黃店去支持下 原來員工喺度趕客😫
唔知老闆知唔知😓

2021-10-11 264 浏览
野食唔錯,但外賣自取係電話已經態度唔好,想order 豬伴飯,我唔記得佢meau 隻豬叫咩名,佢就話:有好多款豬架喎小姐。去到餐廳以為佢係好忙所以態度好差,點知冇乜客喺度,到我用信用卡拍卡,嗰位職員用手指how左兩下個卡機,示意喺呢一個位拍卡,態度同肢體語言都唔係咁好,真的扣晒分。
外卖自取
2021-10-10 235 浏览
之前係大角咀外賣店試過咯咯雞嘅炸雞,依加尖沙咀有分店可以堂食💁🏻‍♀️炸雞可以叫半份,岩晒兩個人share又可以試到其他野食🕺🏻炸雞都有幾多口味,今次試咗柚子檸檬炸雞(半份$109)🍗 炸雞粉漿唔算好厚,半份有7-8件,有雞胸雞髀雞翼三款。可能因為柚子醬有檸檬中和下,所以食落唔會太甜,有淡淡檸檬嘅香味,但個人覺得檸檬味可以再出少少🤏另外仲試咗泡菜煎餅($79),個餅煎得好香脆,唔算好厚粉,上面嘅泡菜份量都夠,只係略為有少少油,食嘅時候蘸配好嘅汁就會好啲。最後係胡麻醬烤雞扒溫泉蛋沙律🥗($78),個人覺得比較普通,無咩特別~可以試返其他菜式💁🏻‍♀️.推薦指數:🍗🍗🍗(3/5)

推薦指數:🍗🍗🍗(3/5)
2021-10-08 220 浏览
係尖沙咀區購物完又要搵餐廳醫下肚🙈,咁岩行過附近見到仲係試業中既哩間餐廳坐左唔少人,一於試下佢喇。香港地道咸蛋黃味炸雞(半份) $119 + 10%一共有七件,雞件🐔唔算好大件,都包括雞翼同槌既位置,感覺上有啲貴。味道方面呢,有好重牛油香味🧈,面頭都見到咸蛋黃碎,但就無充分包裹住啲雞件。而食落咸蛋黃味🥚都唔係好出,無咸香味既精髓。炸雞都係脆身,雞肉都唔會鞋,肉質係唔錯,但可能咸蛋黃味令佢比較油膩,啲油份隨住手套滴落黎😖。韓式拌飯(雞) $69 + 10%初初以為係普通拌飯,結果原來有埋個石鍋都幾驚喜。不過就無諗過係兩大舊雞肉🐒咁搞笑,仲以為會係雞肉粒,拌起上黎有啲唔方便,可能要夾開佢先。初初店員無俾到拌飯醬🥄,我地以為已經加左係入面,後來拌完試食咁淡口既,一問先知俾漏左。加返拌飯醬入去,成個感覺返哂黎,甜甜辣辣🌶咁隨自己口味加減。比較失色係啲飯比較濕潤,就算壓左好耐都係,可能係石鍋唔夠熱。抵讚既係佢配料份量好多,好似令成個飯🍚健康左咁。其實同為尖沙咀區,大家都知有出名既韓國街同唔少既韓國餐廳選擇,可能哩間唔係首選,但良心餐廳💛黎講都可以試下,希望佢有所進步。

香港地道咸蛋黃味炸雞(半份)

香港地道咸蛋黃味炸雞(半份) $119 + 10%

韓式拌飯(雞)

韓式拌飯(雞) $69 + 10%

2021-10-04 145 浏览
口痕忽然想食炸嘢,見到呢間韓國炸雞新開張,就俾個機會佢試吓先。💟柚子檸檬味炸雞十分清新,酸酸甜甜嘅醬,加上皮脆炸雞上,好開胃呀😍💟蜜糖芥茉味炸雞以英國芥末配韓國蜜糖,甜辣平衡得幾好,又唔會太辣或太甜。呢個味好似第一次喺香港見,幾有創意,亦都好配合韓國炸雞。👍🏿啲炸雞好新鮮,皮脆肉嫩。但如果食得慢,會令到個皮淋咗,咁就冇咁好食。所以我有個小建議:將同雞分開上,自己點。咁就唔怕啲皮會淋,又可以控制自己嘅醬汁份量!😁😁😁

💟柚子檸檬味炸雞
十分清新,酸酸甜甜嘅醬,加上皮脆炸雞上,好開胃呀😍

💟蜜糖芥茉味炸雞

2021-09-22 138 浏览
神徒朋友去尖沙咀碼頭打卡後,我地去左搵野食附近既食街多左間韓左菜裝修以黃黑色主調,入口旁邊大玻璃感覺開揚餐牌以韓食為主 炸雞 麵飯類咯咯韓國炸雞 芝士口味 配部隊鍋韓辣麵上枱時聞落好香,食落就唔會好重味道食落炸得酥脆肉juicy且嫰滑 芝士醬夠濃郁好滋味石鍋上既韓式部隊鍋公仔麵 ,係傳統食法以泡菜火腿午餐魚糕片等食材煮麵 又辣又惹味熱石鍋上食到尾都係熱既! 每樣食材都吸滿辣汁,又惹味又濃郁!飲品叫左2杯濃情朱古力 朱古力奶茶加朱古力碎 特別好飲消費$200咯咯雞韓食店
神徒朋友去尖沙咀碼頭打卡後,我地去左搵野食
附近既食街多左間韓左菜
裝修以黃黑色主調,入口旁邊大玻璃感覺開揚
餐牌以韓食為主 炸雞 麵飯類
咯咯韓國炸雞 芝士口味 配部隊鍋韓辣麵
上枱時聞落好香,食落就唔會好重味道
食落炸得酥脆肉juicy且嫰滑 芝士醬夠濃郁好滋味
石鍋上既韓式部隊鍋公仔麵 ,係傳統食法
以泡菜火腿午餐魚糕片等食材煮麵 又辣又惹味
飲品叫左2杯濃情朱古力 朱古力奶茶加朱古力碎 特別好飲
消費$200
咯咯雞韓食店
2021-09-10 270 浏览
咁啱出開尖沙咀,見到有間未試過既韓國餐廳所以試吓….揀左個下午茶餐雞肉涼麵黎到見到一大pat日式胡麻醬,玩crossover?即刻野飲都唔想嗌….浪費quota,自己係屋企整仲好食唯有之後去cafe飲返杯靚啡順返條氣

黎到見到一大pat日式胡麻醬,玩crossover?
即刻野飲都唔想嗌….浪費quota,自己係屋企整仲好食

唯有之後去cafe飲返杯靚啡順返條氣
雞肉涼麵
2021-08-31 224 浏览
見到呢間係黃店,前晚同朋友尃登去食飯,泡菜,涼拌大豆芽,波菜都出色,主菜炸蠔同 carbonara 年糕好味,炸醬麵又好味,但原來有個朋友識得個廚房師傅原來係藍朋友!藍不可惡,偽黃才是最可恶,以後都唔會再去。
2021-08-31 193 浏览
見到佢係黃店,特登入去試吓菜式係唔錯的,炸蠔和炒年糕特別出色!店內員工服務態度良好🤙🏻🤙🏻但我睇到員工連食飯時都要企喺度🤷🏼‍♂️希望老細開咗啲員工好啲!俾返對手足們應有嘅尊重🤦🏻‍♂️希望佢係名副其實嘅黃店,唔好欺騙一眾黃人嘅好意!
見到佢係黃店,特登入去試吓
菜式係唔錯的,炸蠔和炒年糕特別出色!
店內員工服務態度良好🤙🏻🤙🏻
但我睇到員工連食飯時都要企喺度🤷🏼‍♂️
希望老細開咗啲員工好啲!
俾返對手足們應有嘅尊重🤦🏻‍♂️
希望佢係名副其實嘅黃店,唔好欺騙一眾黃人嘅好意!
2021-08-30
2021-08-29 154 浏览
今日突然想食韓國料理😋 見到呢間餐廳唔算太多人排緊隊,就一於試吓啦💛🌟柚子檸檬味炸雞 (半份) $109開初見到呢個味道嘅時候猶豫咗一下,心諗會唔會中伏呢?但係見到呢個味道係人氣之選,就一於試一試。🤩真係喜出望外啊,柚子檸檬同炸雞襯到絕一絕,另外仲有一絲絲嘅柚子🥰,炸粉唔會太厚,肉質嫩滑👍🏻 十分推薦🧐海鮮炸醬麵 $69 呢個炸醬麵我會形容為不過不失,外貌唔錯嘅。首先海鮮來講真係有少少失望,只有少少魷魚,一隻蝦碌,同一個青口,😮‍💨多番啲款式就好啦。麵質方面煙煙銀銀唔錯。整體來講都唔錯,餐廳比較寬敞坐得舒服,服務員嘅態度都好好👍🏻鍾意食炸雞嘅你哋就一定要嚟試吓啦

🌟柚子檸檬味炸雞 (半份) $109

🧐海鮮炸醬麵 $69

海鮮炸醬麵
柚子檸檬味炸雞
柚子檸檬味炸雞
經過尖沙嘴,發現有間新開韓國餐廳,立即試試!原來呢間咯咯雞韓食店大角嘴都有分店,但只限外賣,未知tst呢間堂食保唔保持到水準呢?試業期間,餐廳未有太多菜式選擇,但韓式炸雞呀基本野都有提供。叫咗雞肉芝士泡菜炒飯,但嚟左海鮮,唔緊要,一樣好味,超多芝士同紫菜,越食越滋味,但有少少頸渴,似乎味精多左啲~到韓式烤雞系列叫左「香港地道咸蛋黃味」炸雞,熱辣辣夠新鮮,味道一般以上,但未見點韓式法,價錢比「韓國街」平少少。海鮮鍋,都幾多海鮮wor,辣辣地,送飯開胃,值得一試。總括黎講,平平地一餐韓國野ok 架都。
經過尖沙嘴,發現有間新開韓國餐廳,立即試試!

到韓式烤雞系列

海鮮鍋,都幾多海鮮wor,辣辣地,送飯開胃,值得一試。

總括黎講,平平地一餐韓國野ok 架都。
2021-08-07 232 浏览
#尖沙咀黃店🍽三重芝士混合醬味炸雞💰119(半份)⭐️咯咯雞韓食店 (亞士厘道)📍尖沙咀亞士厘道20A號地舖==============================📝炸雞新鮮即炸,上枱熱辣辣,上面要滿佈芝士醬,極其邪惡。炸雞比想像中嫩滑多汁,唔會炸到乾哂水,不過味道就來自芝士醬,炸雞本身就無特別調味。美中不足既係我比較喜歡無骨炸雞😝💫⭐️⭐️⭐️可以一試
#尖沙咀黃店
🍽三重芝士混合醬味炸雞
💰119(半份)
⭐️咯咯雞韓食店 (亞士厘道)
📍尖沙咀亞士厘道20A號地舖

💫⭐️⭐️⭐️可以一試
2021-08-05 304 浏览
通常喺尖沙咀食韓國野都係會去韓國街(●°u°●)​ 但發現最近喺亞士厘道都開咗間新嘅韓國舖頭  💛 望落選擇都唔少 所以決定要試試佢🤓🍙「韓國紫菜包飯 (牛)」$59份量比想像中都算多🙊每件都大大舊 不過略嫌味道偏淡一啲 未算必試嘅item🤧🦐「海鮮炸醬麵」 $69唔知係咪太耐冇食過炸醬麵嘅關係 食落覺得幾似海鮮炒烏冬🤣海鮮都係細細粒為主 不過面頭隻靚蛋同配料都好colorful同吸引 係個加分位🤤🧡🐣「柚子檸檬味炸雞 (半份) 」 $109要講到最好食既菜式一定係呢度既炸雞!🐥 大件夾抵食!🤤 開頭都有啲擔心柚子檸檬味會唔會係伏🤧但結果食落好refreshing之餘同炸雞好配合!🍋 中意呢度既炸雞即叫即炸 夠晒脆口 而且肉質嫩滑 其他野可以唔試但炸雞必試!😎

🍙「韓國紫菜包飯 (牛)」$59

🦐「海鮮炸醬麵」 $69