2023-07-19 207 浏览
我想去日本🇯🇵但係礙於工作太過繁忙,一直唔可以出發今日朋友專登帶我過嚟呢度食高質素靚牛牛餐廳喺尖東,地點非常之方便而且餐廳非常之舒服大部份都係卡位,私隱度都幾高我哋揀咗晏晝時段,因為價錢比較平揀咗兩款set lunch分別係三點同埋五點定食三點就有和牛牛排、牛肩眼、肉眼而五點再多埋西冷、牛柳定食仲包括埋前菜、沙律、白飯、麵豉湯整體油花分布非常之平均,質素非常之高燒和牛真係好惹火,建議燒到微微焦香,和牛入口即溶,肉質勁嫩滑而牛柳肉質紮實,牛味好濃郁牛肩眼終極邪惡,當中最厚切,而肉質最軟淋,真正做到入口即溶仲加咗杯乳酸燒酎梳打、巨峰提子梳打味道好清香,重可以一解所燒肉既油膩
我想去日本🇯🇵但係礙於工作太過繁忙,一直唔可以出發
今日朋友專登帶我過嚟呢度食高質素靚牛牛

餐廳喺尖東,地點非常之方便

而且餐廳非常之舒服
大部份都係卡位,私隱度都幾高
我哋揀咗晏晝時段,因為價錢比較平
揀咗兩款set lunch

分別係三點同埋五點定食

三點就有和牛牛排、牛肩眼、肉眼
而五點再多埋西冷、牛柳
定食仲包括埋前菜、沙律、白飯、麵豉湯

整體油花分布非常之平均,質素非常之高

而牛柳肉質紮實,牛味好濃郁

牛肩眼終極邪惡,當中最厚切,而肉質最軟淋,真正做到入口即溶

仲加咗杯乳酸燒酎梳打、巨峰提子梳打
味道好清香,重可以一解所燒肉既油膩
2023-07-03 224 浏览
身邊總有一、兩個朋友成日都話想食燒肉,身為foodie嘅我就要搵一間滿足哂佢地嘅要求。今次比我搵到間《和牛燒肉‧純》主打多款日本直送靚牛肉,我就揀左特選熊本黑毛和牛豪華燒肉套餐(2人)$1980。🌟沙律🌟本日刺身 章紅魚甘甜,拖羅又鮨香。🌟本日精選前菜拼盤3種蛋黃魷魚:魷魚軟身又有蛋黃香。茶碗蒸:蛋身幼滑。海膽和牛壽司:海膽同埋和牛都入口即溶。🌟牛肉拼盤特選熊本黑毛和牛厚切西冷講到油花最豐富,一定要數西冷。大火香煎表面就食得,入口即溶。特選熊本黑毛和牛牛排肉牛排肉相對脂肪較少但係肉味更加豐富,可以燒耐少少到焦香。和牛赤身雖然係赤肉,但係都見到大理石狀嘅油花,對於唔係追求肉感嘅朋友就啱哂。牛舌薄切嘅牛舌,口感相對上比較爽口。熊本Rindo 豚腩肉&肉眼除左牛肉之外,套餐仲有豚肉提供,咁就啱晒唔同口味嘅人士。🌟豚肉釜飯同樣用左熊本Rindo 腩肉,加入香蔥和紫菜,非常豐富呀。🌟本日餐湯🌟甜品甜品係熊本縣蜜瓜,味道非常香甜。和牛燒肉‧純 (尖沙咀)尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

🌟沙律
🌟本日刺身
章紅魚甘甜,拖羅又鮨香。

🌟本日精選前菜拼盤3種
蛋黃魷魚:魷魚軟身又有蛋黃香。
茶碗蒸:蛋身幼滑。
海膽和牛壽司:海膽同埋和牛都入口即溶。

🌟牛肉拼盤
特選熊本黑毛和牛厚切西冷

特選熊本黑毛和牛牛排肉
牛排肉相對脂肪較少但係肉味更加豐富,可以燒耐少少到焦香。

和牛赤身

牛舌
薄切嘅牛舌,口感相對上比較爽口。

熊本Rindo 豚腩肉&肉眼
除左牛肉之外,套餐仲有豚肉提供,咁就啱晒唔同口味嘅人士。

🌟豚肉釜飯
同樣用左熊本Rindo 腩肉,加入香蔥和紫菜,非常豐富呀。

🌟本日餐湯

🌟甜品
甜品係熊本縣蜜瓜,味道非常香甜。

和牛燒肉‧純 (尖沙咀)
2023-07-03 1457 浏览
正宗和牛燒肉💕 餐廳由日本JA全農集團直營,主打日本各縣直送和牛,食材質素有保證👍🏻 店內有唔少卡座及包廂位,環境舒適又有空間感🥰❀ 野菜醋物 🥗沙律菜新鮮爽脆,加入青瓜、三色椒及紫菜,酸酸甜甜好醒胃!❀ 蟹肉蒸蛋|火炙和牛海膽壽司|蛋黃醋魷魚 🥢前菜擺盤好精美😍 蒸蛋好滑溜,搭配蟹肉、蝦肉、魚子醬及冬菇,味道香濃又足料👍🏻 和牛海膽壽司依個組合超正,鮮味十足✨ 蛋黃醋魷魚食落幾有驚喜,魷魚口感彈牙,醬汁甜甜地好滋味🥰✨ 特選熊本黑毛和牛肉眼&燒肉拼盤 🥩❀ 特選熊本黑毛和牛肉眼❀ 特選熊本黑毛和牛牛排肉❀ 和牛紅肉❀ 熊本Rindo豚腩肉❀ 日本產雞腿肉❀ 牛舌上枱後先打卡😍 燒肉拼盤豐盛又好味💕 大大塊和牛肉眼最為吸睛,口感柔軟細膩,油花豐富☺️ 而和牛牛排肉雪花紋理分佈均勻,肉質鮮嫩多汁,入口油香滿溢💕 和牛紅肉肉味更濃郁,薄薄一片好易燒,口感帶嚼勁~豬腩肉油脂感豐富,食落好香,雞肉嫩滑,調味都唔錯✨ 牛舌質感爽彈juicy,每款都好好味👍🏻❀ 梅酒 🥃食燒肉一定要配埋酒✨ 味道酸甜清爽,好易入口

❀ 野菜醋物 🥗
沙律菜新鮮爽脆,加入青瓜、三色椒及紫菜,酸酸甜甜好醒胃!

❀ 蟹肉蒸蛋|火炙和牛海膽壽司|蛋黃醋魷魚 🥢

❀ 熊本Rindo豚腩肉
❀ 日本產雞腿肉
❀ 牛舌

❀ 梅酒 🥃
食燒肉一定要配埋酒✨ 味道酸甜清爽,好易入口
2023-07-03 272 浏览
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧最後又有一排無食和牛,一諗起佢和牛獨特的滋味油香及嫩滑肉質,真係口水都流埋出嚟,令人難以忘懷!而且某一啲部位真係可以入口即溶!嚴選一間食優質和牛嘅餐廳,所以去到和牛燒肉純!揀選左佢地特選熊本黑毛和牛豪華燒肉套餐(2人)!絕對信心保證佢哋嘅牛肉係100%日本產!而且係特選熊本黑毛和牛!食肉獸真係唔好錯過!前菜其實已經好豐富!有本日精選精選拼盤三款,分別係蛋黃魷魚,茶碗蒸,海膽和牛壽司另外仲有沙律刺身方面呢就係拖羅同章紅魚刺身特選熊本黑毛和牛厚切西冷分量絕對係有誠意,可以見到佢嘅油花分布均勻,肉質真係非常之粉嫩!基本上都係入口即溶,油脂同埋肉分布均勻,肉味同埋油脂味呢同樣豐富!特選熊本黑毛和牛牛排肉一款呢可以見到佢啲肉質更粉,油香更為濃郁!非常鮮嫩多汁和牛紅肉肉味係最為濃郁!帶有恰到好處嘅油脂味!熊本Rindo 豚腩肉&肉眼豬肉呢我覺得個腥味比較少,而且有種獨特嘅甜味,甘香濃郁!肉質細膩!牛舌薄切牛舌,口感爽脆!而且又柔軟彈牙!豚肉釜飯使用熊本Rindo 豚肉加上泡菜同埋櫻花蝦,識落好香,米飯粒粒飽滿,有獨特嘅米香味,雖然食完和牛呢都幾飽,

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

前菜其實已經好豐富!
有本日精選精選拼盤三款,
分別係蛋黃魷魚,茶碗蒸,海膽和牛壽司
另外仲有沙律
刺身方面呢就係拖羅同章紅魚刺身

特選熊本黑毛和牛厚切西冷

特選熊本黑毛和牛牛排肉
一款呢可以見到佢啲肉質更粉,油香更為濃郁!非常鮮嫩多汁

和牛紅肉
肉味係最為濃郁!帶有恰到好處嘅油脂味!

熊本Rindo 豚腩肉&肉眼

牛舌
薄切牛舌,口感爽脆!而且又柔軟彈牙!

豚肉釜飯
使用熊本Rindo 豚肉加上泡菜同埋櫻花蝦,識落好香,米飯粒粒飽滿,有獨特嘅米香味,雖然食完和牛呢都幾飽,但依個釜飯的確不錯

餐湯
稍為大有少少驚喜嘅餐湯!

熊本縣蜜瓜
有子雪芭再加蜜瓜!

整體來講其實成個餐真係好豐富,而且呢肉類嘅安排呢都各有特色!真係每一款都非常之好味!而且有前菜到甜品呢我覺得個配搭都非常之好,令我喺餐廳環境啊佢都有唔同嘅包間呢可以多啲私人空間,服務呢10分到位,絕對係招呼周到!有機會嘅話我一定會再去!

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

和牛燒肉‧純 (尖沙咀)

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧

#Eatwithcouple_尖沙咀
#Eatwithcouple_烤肉
#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodies
#hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hkfoodblogger #foodphoto #hkfoodlover #尖沙咀美食
#hkigblogger #852girl#hkigers
#hkinfluencer #hkig #hkblogger #hkiger

“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”
2023-07-02 169 浏览
今次喺尖東呢間日式燒肉餐廳既體驗真係大滿足😍😍呢度除咗主打日本產和牛之外仲有日本產五花腩都好出色!另外餐廳環境闊落,整體都好滿意‣ 長崎和牛西冷&燒肉套餐(2位用) ⋆ $2180二人餐嘅份量都好多,最想食嘅西冷扒、牛舌、和牛肩眼同日本產五花腩都包括左係到!和牛油花好靚又肥美🥰燒起來好香!除咗牛肉拼盤之外仲有前菜、刺身、釜飯同甜品。前菜三款有和牛壽司、茶碗蒸同黃金魷魚三款都好好味呀🥰🥰👍🏻‣ 刺身五點盛⋆ $480另外我哋仲叫咗個刺身盛,入面五款刺身每款有三件,要highlight佢既拖羅😳厚切到成件鵝肝咁😶😶魚香味重而且真係入口即化咁😝

‣ 長崎和牛西冷&燒肉套餐(2位用) ⋆ $2180

刺身五點盛⋆ $480
難得假期有lunch set就去咗呢間好多人都有介紹一定要試嘅和牛我地揀咗和牛3味lunch set 會包沙律、味噌湯同前菜小碟一上黎碟牛都算多每款有3~4塊一燒d油膩好香而且每款都好好味個人鐘意和牛牛小扒燒咗幾塊放喺碗自製咗個燒肉丼😝食落十分滿足另外仲order咗厚切牛舌芯厚到塊塊at least 1cm燒嘅時期會耐少少燒得7成到就ok一咬好正d肉汁咇曬出黎不過可能食2、3件巳經飽咗好適合share食但真係一試難忘呢個真係必點!
難得假期有lunch set
就去咗呢間好多人都有介紹一定要試嘅和牛
我地揀咗和牛3味
lunch set 會包沙律、味噌湯同前菜小碟

一上黎碟牛都算多每款有3~4塊

好適合share食
但真係一試難忘
呢個真係必點!

2023-06-12 186 浏览
.😋今次想同大家介紹一間最近喺尖沙咀食咗嘅日式燒肉,👍🏻佢哋主打高質和牛燒肉,🥰味道超有驚喜,絕對係小編近來食過最高質嘅燒肉!💕.🐷 和牛上牛排肉定食 👅9.5/19 $240🐮呢個部位嘅和牛肉味非常濃郁,勁重油脂香味,❄️睇相已經見到靚靚嘅油花。💕牛肉肉質細嫩,有入口即溶嘅感覺,😋就咁加少少鹽已經好正,唔需要其他嘅調味。.🐷 精選五色和牛定食 👅9/10 $380😋如果想試多幾隻唔同部位嘅和牛呢個都係一個好選擇,✨包括有特選和牛三角牛排肉、特選和牛牛排肉、和牛肩眼、和牛上牛排肉同埋和牛牛排肉。🥳每一隻我哋都好鍾意食,有啲油脂比例會比較多,有啲相反肉纖維嘅感覺會比較重,🫶🏻但係全部都真係非常高質,🥳建議大家燒到五成熟口感同味道係最好,真係大推!.📍 和牛燒肉‧純 (尖沙咀)尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖.

🐷 和牛上牛排肉定食 👅9.5/19 $240

🐷 精選五色和牛定食 👅9/10 $380

📍 和牛燒肉‧純 (尖沙咀)
2023-05-21 167 浏览
一直對和牛都很有要求,原來香港也能吃到日本最正宗的燒肉!來自東京的「和牛焼肉•純」,提供多款日本不同地區的和牛,而選用的都屬最頂級A4和A5和牛🐃2個人來吃必定要點特選北海道和牛厚切西冷&燒肉套餐,套餐先來沙律、刺身、前菜拼盤,前菜拼盤有和牛他他海膽壽司,入口即溶的和牛他他配鮮甜的海膽,整個壽司搭配都很好🍣 還有鮑魚,鮑魚有咬口,而且不韌,和茶碗蒸,雞蛋嫩滑,表層有香菇和大蝦🥄再來重頭戲就是那個和牛拼盆啦,有很多不同和牛的部位,包括牛舌、和牛上牛排肉、壺漬和牛紅肉、日本產豚腩肉、特選北海道和牛牛排肉和特選北海道和牛厚切西冷,重點推介的厚切西冷又大又好食,脂肪比較多油花分佈均勻,入口即溶🤤 牛排肉沒有那麼多脂肪,沒那麼油膩,肉質感重一點,但還是很juicy🥩 牛舌爽口彈牙,𥚃面的肉質仍然保持軟嫩多汁👅最後還有日本產豚肉釜飯、牛肉蘿蔔湯和甜品芝士蛋糕,豚肉釜飯有豚肉、蝦米、大蔥等食材,米飯有微微的焦香,豚肉甘香鬆化,也不油膩,整個飯都很惹味🍚 再喝湯和吃甜品,整頓飯都很滿足😌還有點乳酸梳打,香甜清新,甜度剛好,非常開胃🫧 和巨峰梳打,酸酸甜甜的,可以解膩喔🍇 人均1000-1500港幣💵總
總括來說,這個價錢能吃到這麼高質素的日本和牛,還吃到這麼飽,真是很值啦🤎
  • 特選日本產和牛肉眼
  • 特選日本產和牛牛排肉
今晚和朋友慶祝生日,聽他說過想食高質的日式燒肉,於是就待他工幹回港,請他吃一頓日本和牛燒肉晚餐吧。和牛燒肉純位於尖東,這一邊旺中帶靜,吃完飯去海旁逛逛很方便及relax。餐廳以木質家具為主,是傳統日本餐廳風格,座位寬闊舒適,提供不同的燒肉和壽司選擇,有些燒肉set幾抵食。薯仔沙律我們今晚主要來吃和牛,但也選了一個沙律平衡一下,選了薯仔沙律,它有一球薯仔混合蔬菜薯泥狀沙律,底下有不同的新鮮沙律菜伴上微酸醬汁,顏色豐富,是一道搭配燒肉食用的開胃小菜。北海道和牛豪華3種拼盤三種北海道和牛部分包括厚切西冷、肉眼和牛柳,肉質之美和份量之多震攝了我們,北海道和牛無論是哪個位置,都有均勻而漂亮的雪花,看起來西冷和肉眼油花相若,而牛柳則比較少脂肪,顏色是嫩嫩的鮮紅色。這些北海道和牛的部位都是非常優質的肉,經過燒烤後,散發出濃郁的肉香和烤香氣,一入口即嘗到迷人的油花,我們喜歡燒到半熟,軟嫩的肉質有入口即溶之感,口感豐富且鮮嫩多汁,西冷和肉眼油花比例差不多,但西冷比較厚身,較有豐富的口感,而肉眼薄薄的,很快就燒好而且一口一件比較不容易膩;而牛柳是較厚身,切至方狀,燒烤的時間較久,雖然它脂肪相對沒有西冷和肉

薯仔沙律

北海道和牛豪華3種拼盤

這些北海道和牛的部位都是非常優質的肉,經過燒烤後,散發出濃郁的肉香和烤香氣,一入口即嘗到迷人的油花,我們喜歡燒到半熟,軟嫩的肉質有入口即溶之感,口感豐富且鮮嫩多汁,西冷和肉眼油花比例差不多,但西冷比較厚身,較有豐富的口感,而肉眼薄薄的,很快就燒好而且一口一件比較不容易膩;而牛柳是較厚身,切至方狀,燒烤的時間較久,雖然它脂肪相對沒有西冷和肉眼多,但仍然十分嫩滑,它的口感較清爽,穀飼的牛肉香突出濃郁,所有牛肉都沒有筋沒有渣,吃得到的高質,友人不斷讚賞。

highball, 梅酒
來到這樣的氛圍用餐,品嚐高質的燒肉,一定要叫酒來搭配,友人選了清爽的highball,日本居酒屋no.1的選擇,而我則喜愛較甜香易入口的梅酒。

雪糕
最後選了芝麻雪糕和抹茶雪糕各一,吃過燒烤後口腔有點升溫,來一客雪糕感覺很舒服,而兩款雪糕都味道很濃郁。

總體而言,北海道和牛平常很少吃到,想不到肉質這麼的高質,和牛燒肉純價位合理,菜式都很合意,服務也是一級好,值得推介。
大家愛吃日式燒肉嘛🩷?! 如果愛吃的話,大家一定要試試超高質的 🇯🇵和牛燒肉純 啦😆! 主打高質日本牛肉的燒肉店,選材當然上乘🥰。有山形牛、佐賀黑毛和牛、熊本黑毛和牛、長崎和牛、飛襌牛等等,最近還有北海道和牛推廣😍,當然要試囉~ 當天與媽媽吃晚餐,試試北海道和牛🥩,每一塊肉片的質素匀令人驚艷,服務又相當好,大家都吃得好開心哦~ 「特選北海道和牛3種拼選🍖$2080 」 三款牛肉分別有特選北海道和牛厚切西冷、特選北海道和牛肉眼 及 特選北海道和牛牛柳☺️。日產和牛一向有水準,而北海道的氣候良好,沒梅雨、低濕度、適當氣溫,可以飼養高品質的牛肉哦🧡~ 和牛厚切西冷,肉味較為濃郁,入口即沖㨻整個口腔😝。和牛肉眼,脂肪紋理滿佈整塊肉,肉質最幼軟,入口即化,超美味的😍!!! 牛柳相對上脂肪最少,適合怕犬膩的朋友仔~ 每次吃燒肉,我都會點一客白飯🍚。圓潤又甘香的珍珠米,配燒肉就最好囉~

「特選北海道和牛3種拼選🍖$2080 」

2023-05-09
2023-05-07 179 浏览
因為日本運動員石川佳純食過先來試下。意想不到的好食!肉 清酒 都好好食 十分推薦的一件舖!日本全農旗下 放心食!❤️❤️環境十分安靜 店鋪十分乾淨整潔 服務態度100分!推薦!!
2023-05-04 277 浏览
Book咗五月一號下午食飯我地book 1:45遲咗十分鐘到,員工都十分之好幫我哋留位我地就快的食啦話收3:00pm食到14:52都差不多埋尾,最後舊牛亦已燒好準備食埋走人有位女員工衝埋黎,作狀想熄我地爐然後話:我哋仲有八分鐘就收鋪!冇尾音,冇表情,勁mean 地講完就走咗去感覺。。。。唔太舒服,你可以話一早講咗3:00關門但演繹方式會唔會可以好少少?食物質素可以的,亦好好味,環境舒服良好
Book咗五月一號下午食飯

我地book 1:45遲咗十分鐘到,

員工都十分之好幫我哋留位

我地就快的食啦話收3:00pm

食到14:52都差不多埋尾,

最後舊牛亦已燒好準備食埋走人

有位女員工衝埋黎,作狀想熄我地爐

然後話:我哋仲有八分鐘就收鋪!

冇尾音,冇表情,勁mean 地講完就走咗去

感覺。。。。唔太舒服,

你可以話一早講咗3:00關門

但演繹方式會唔會可以好少少?

食物質素可以的,亦好好味,環境舒服良好
2023-05-01
午餐
庆祝纪念
生日
男朋友生日想食好啲既和牛之前試過都ok 所以就book 枱試下點知一肚氣😮‍💨😭聽電話既職員好nice我地遲左啲啲去到都ok仲留左個卡位俾我地嗌左個北海道和牛餐同一個普通和牛餐超快手前菜、湯、 白飯已上齊沙律前菜都夠冰凍🤣白飯開頭熱既…. 咁囉普通和牛都係勁快到Ummm 燒落去 唔夠肥唔夠香北海道和牛上個陣職員好細心咁講解係咩部位食落去都係得2-3 個部位好啲其他都差啲啲咁戲玉黎喇我地燒到仲有一半個陣個位頭髮女職員 著黑衫既已經得閒就黎裝裝下仲有幾件牛佢都行黎想熄爐🙄🙄🙄有人黎話 「唔好意思 我地要落場介唔介意埋埋張單」一俾完錢個女職員就黎收野同講「我地8分鐘之後關門」係! 冇 尾 音❌仲要詛咒自己返工既餐廳? 講到執笠咁🥲一間都叫唔係低級既餐廳咁樣同客講野我地所有mood 冇曬🙄🙄🙄🙄🙄多謝佢俾左個咁好既回憶我地8分鐘之後神奇既事發生左佢地冇關門喎! 啲職員們仲係入面喎😱😱😱真相係點 已經唔想知其實出面大把選擇見佢附近又裝修又多左間club 雜曬都唔想再有下次
男朋友生日想食好啲既和牛

我地遲左啲啲去到都ok
仲留左個卡位俾我地

嗌左個北海道和牛餐同一個普通和牛餐

超快手
前菜、湯、 白飯已上齊
沙律前菜都夠冰凍🤣

仲有幾件牛
佢都行黎想熄爐🙄🙄🙄

有人黎話
「唔好意思 我地要落場
介唔介意埋埋張單」
一俾完錢

個女職員就黎收野同講
「我地8分鐘之後關門」

係! 冇 尾 音❌

仲要詛咒自己返工既餐廳?
講到執笠咁🥲

2023-05-01
庆祝纪念
生日
2023-04-22 1295 浏览
呢日同朋友去咗呢間由🇯🇵日本東京開過來的過江龍和牛燒肉餐廳,餐廳主打JA全農純種和牛,還可以😋食到A4和A5級別的日本直送高質和牛。餐廳裝修充滿🏯日本風,環境舒適,除了有獨立卡位之外,還有包廂房間,私隱度十足👍🏻.🥗炸大根牛油果沙律 $88大根切成絲後再炸,十分香脆。下層有新鮮沙律菜和牛油果,配上惹味的芝麻醬,口感和味道層次豐富。.🐮特選日本產和牛西冷、豪華燒肉拼盤 $1280一上台真係嘩一聲🤩擺盤超美,5️⃣款雪花美美的和牛🥩就放在面前。五款都各有特色又美味,經香燒後香氣撲鼻,令人垂涎三尺😋 餐廳還附上燒肉醬汁、鹽、檸檬供客人調味。🌟特選日本產和牛西冷肉味最香濃,油花分佈好平均,肉質好嫩,而且充滿肉汁。🌟特選日本產和牛牛排肉有很美的油花,入口即融的感覺,牛味很濃郁。🌟日本產和牛肩肉牛的脂肪較多,霜降油花很美,口感軟嫩。🌟日本產和牛上牛排肉肉味好濃厚,口感嫩滑,肉汁非常豐富。🌟厚切牛舌牛舌夠厚,吃起來充滿彈性。.🍚白飯 $30/個食燒肉當然少不了配白飯,餐廳用上日本米飯,牛肉的油脂香滲入白飯之中,送飯一流。.💕荔枝梳打 $45🍑桃梳打 $45兩杯梳打的味道都很濃郁,充滿夏日清新感覺,更可去
🥗炸大根牛油果沙律 $88

🐮特選日本產和牛西冷、豪華燒肉拼盤 $1280
🌟特選日本產和牛西冷
肉味最香濃,油花分佈好平均,肉質好嫩,而且充滿肉汁。
🌟特選日本產和牛牛排肉
有很美的油花,入口即融的感覺,牛味很濃郁。
🌟日本產和牛肩肉
牛的脂肪較多,霜降油花很美,口感軟嫩。
🌟日本產和牛上牛排肉
肉味好濃厚,口感嫩滑,肉汁非常豐富。
🌟厚切牛舌
牛舌夠厚,吃起來充滿彈性。

🍚白飯 $30/個

💕荔枝梳打 $45
🍑桃梳打 $45
兩杯梳打的味道都很濃郁,充滿夏日清新感覺,更可去油解膩。
2023-04-21 134 浏览
和牛燒肉‧純 @yakinikupure 📍尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖日本JA全農集團直營🇯🇵~燒肉餐廳bookmark左一段時間🔥終於來左食店內設有卡位以及廂房😄空間感大而且性價比極高👍🏻食物質素有保證和牛均為🇯🇵日本產直送和牛😍燒肉前先食沙律~。牛油果🥑沙律 🥗 $88牛油果蓉配上入口香酥炸蘿蔔絲~同生菜口感層次豐富~配埋芝麻醬食好開胃🥩期待已久♥️🇯🇵。佐賀牛肉眼燒肉拼盤 😍🥩 $1880一口氣~嘗盡佐賀牛不同部位🥩🥩肉質鮮嫩~脂肪細緻♥️ 油花分布均勻✨相當美味🤝✨ 特選佐賀牛肉眼✨ 特選和牛牛柳粒✨ 特選和牛三角牛排肉✨ 特選和牛牛排肉✨ 和牛上牛排肉✨ 和牛肩眼✨ 和牛牛排肉食燒肉~當然要配上燒酌調酒 🥃。巨峰燒酌梳打 $55。日本梅酒 $55另加。白飯🍚 $30 /碗佐賀和牛♥️油脂香~入口即溶呢一餐燒肉令我回味無窮🔥期待下次~再訪😍🇯🇵♥️✨#chuhi #sour #Sasasyu #Yakiniku #SasasyuYakiniku
和牛燒肉‧純 @yakinikupure
📍尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

日本JA全農集團直營🇯🇵~燒肉餐廳
bookmark左一段時間🔥終於來左食

店內設有卡位以及廂房😄空間感大
而且性價比極高👍🏻食物質素有保證
和牛均為🇯🇵日本產直送和牛😍

燒肉前先食沙律~
。牛油果🥑沙律 🥗 $88

牛油果蓉配上入口香酥炸蘿蔔絲~同生菜