餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
今晚同屋企人一齊去試下呢間燒肉放題,之前聽朋友講好似好正咁,今次特等登叫左屋企人一齊試下先,食完先知原來佢哋嘅燒肉真係好好食,種類豐富,環境簡潔,職員服務周到,成個氣氛都好舒服黎到呢度就簡係要試下燒肉啦,今次我地揀左首選既牛五花,揀左辣味噌醬,個肉質食落去嫩滑,辣味噌醬嘅香氣滲入每一吋牛肉,烤到微焦嘅時候真係好好味,啖啖都好满足!牛後腰肉芯既肉質鮮嫩,入口即化,配上燒肉醬汁,食落去d肉好濃郁,呢度既和牛燒肉切到好好,廚師既刀工真係一流,每一舊切到岩岩好薄炙蔥花牛舌我揀左鹽味,牛舌薄而彈牙,鹽味嘅調味正好突顯牛舌嘅鮮美,再加上蔥花嘅香氣,簡直係一流,仲有燒肉醬味既薄炙牛五花,燒肉醬汁嘅甜香滲入牛五花,烤到微焦,邊緣有少少脆咁,食落去超juicy香草雞頸肉食落去嫩滑多汁,配上香草嘅香氣,真系好正

香草雞頸肉食落去嫩滑多汁,配上香草嘅香氣,真系好正
2024-10-16 530 浏览
在這間和牛燒肉放題,品嚐到的每一片和牛都讓人驚艷。肉質鮮嫩油花分佈均勻,烤至微焦後更添風味。自助吧的選擇多樣,除了新鮮的海鮮和蔬菜,醬料也能隨意搭配。環境舒適,服務熱情,無論是家庭聚餐或朋友聚會都非常合適。甜品也是不可錯過的亮點。

甜品也是不可錯過的亮點。
2024-10-16 562 浏览
真係太鍾意呢間燒肉店,簡直就係肉食者嘅天堂!唔單止服務好好,食材仲好新鮮,環境仲好闊落,約會聚會都好適合👍重點係佢哋嘅燒肉,品質超高,超正!Menu都有好多種套餐選擇,因為我哋第一次嚟,就揀咗S2試吓味先,100分鐘任食97種菜品,我哋都已經覺得好夠食!🔥薄灸葱花牛舌(鹽味)牛脷本身就已經好夠牛味,再經過簡單嘅調味,薄薄嘅牛脷炙燒之後咬落去好有嚼勁,鮮嫩飽滿!🔥薄炙牛五花牛五花肉本身就已經有好多脂肪,炙燒過後嘅牛五花有淡淡嘅焦香味,而且仲好鮮嫩多汁!點少少燒肉醬更加添風味~🔥香草鷄腿肉雞腿肉經過各種香草調味過後,同雞肉嘅味道完美融合,口感嫩滑,仲散發出淡淡嘅香草味!🔥宮崎南蠻炸鷄卷呢度都可以食到壽司,甜鹹嘅南蠻炸雞配搭上紫菜包飯,好惹味~🔥菠蘿我朋友突發奇想攞咗菠蘿嚟燒烤,估唔到意外咁好食!燒熱之後嘅菠蘿更加香甜多汁,咬落去仲會爆汁

🔥薄灸葱花牛舌(鹽味)

🔥薄炙牛五花

🔥香草鷄腿肉

🔥宮崎南蠻炸鷄卷
呢度都可以食到壽司,甜鹹嘅南蠻炸雞配搭上紫菜包飯,好惹味~
🔥菠蘿
姐妹約我出嚟玩,但姐妹嘅口味都唔同。一個話要食日料,一個話要食燒肉,而我唔想食飯...咁...放題啦!食得又痛快又滿足大家嚟啦...第二個問題,我哋今次講好今日節目係budget @@就咁啱畀我睇到一郎放題嘅廣告🤩 只需15分鐘路程就能到最平只需要$198就可以食到放題,又得100分鐘,我哋都覺得好OK喎但朋友就分析只需多加100蚊就多咗24款嘅特選牛食,梗係揀Set S2啦食物好多元化,唔同嘅醬料,甜品,飲品,小食,前菜都可以任拎。吧枱都擺放得好整齊衛生👍配料refill都係用qr code落單,好方便!所以同朋友爭取時間,一個負責點菜,一個負責去自助區掃食物,一個負責燒烤。特別推薦~牛五花,鹽味蔥花牛舌,肉眼上蓋🥩肉切得薄薄嘅,燒起嚟脆脆焦焦嘅,好香!好有牛味!呢兩道淨係續咗幾盤都已經回本咗!而且燒唔同嘅熟度,口感都唔同,牛肉本身嘅清甜香味都唔會因為燒咗而流失宮崎南蠻炸雞卷,我嘅最愛,整體唔會好油,而且外皮好脆。點自助區唔同嘅醬料食,可以食唔同嘅味道。我嗰個想食日料嘅朋友,話一定要推薦大家福岡明太子卷and香蔥海苔溫泉蛋拌飯!質素堪比omakase高級日料店嘅味道!兩道菜都唔會太乾
姐妹約我出嚟玩,但姐妹嘅口味都唔同。
就咁啱畀我睇到一郎放題嘅廣告🤩 只需15分鐘路程就能到

特別推薦~牛五花,鹽味蔥花牛舌,肉眼上蓋🥩

我嗰個想食日料嘅朋友,話一定要推薦大家福岡明太子卷and香蔥海苔溫泉蛋拌飯!質素堪比omakase高級日料店嘅味道!兩道菜都唔會太乾澀,用嘅米飯都係日本米,所以保留咗應有嘅香味。💯

2024-10-12 755 浏览
星期五晚上放工,跟一班同事去呢間【和牛燒肉一郎】happy hour,食吓高級日本料理嘅放題,其 中一個女仔特別興奮,因為佢話佢好早之前就一直想嚟呢度食,不過一直約唔到人一齊食,所以 一直安排唔到。我哋係5個人一齊嚟食,叫嘅係放題Set D,只係538蚊而已,然後有百幾款食材任食。啱啱嗰晚因為係週末所以仲有炸物自助bar,睇住真係好惹味,然後真係好好食!炸物食到爽!黑毛和牛4款有肋肉、肩胛肉、肉眼同埋一口牛,每種部位嘅肉都有自己嘅特色,油脂分佈都好均 勻,油而不膩。仲有同事食咗好推薦嘅薄灸蔥花牛脷(鹽味),肉非常鮮嫩,然後調味非常濃,好食到爆! M9 薄灸牛裡脊肉睇住肉色就感覺同一般牛肉唔同,味道都好香醇,真係好正! 我哋喺度用餐,食得好開心,我自己本身非常推薦呢度畀大家!!

2024-10-10 735 浏览
尋日臨時約咗frd,問我有無興趣嚟食放題我frd都幾steady,即刻on咗😆呢啲朋友應該多幾個😘本來諗住叫SET F,但朋友最近一直海鮮敏感所以決定今日只衝和牛,SET D就夠我哋食!.頭盤嘅4款和牛竟然全部都係畀黑毛和牛:Ribeye,肋肉,Chucks同一口牛我呢個懶人特別鍾意bites呢種一口就能食到精華嘅,味道都會更加濃郁但係對我哋嚟講今日d主角!.👑一定係M9薄炙牛里脊肉 & 薄灸蔥花鹽味牛舌👑睇吓嗰啲雪花幾咁靚都唔會因為醃製嘅食材影響咗牛味牛味依然特別足,油脂更加重,唔理嚟幾盤我哋都食得晒😋而且好有誠意嘅係佢哋都唔會因為放題畀嘅份量係小小薄薄一批!其他配料都好多,甜品唔知食咗幾多嘅雪糕!調味料選擇都比其他店嘅多選擇另外qr落咗order都唔會等好耐,經理態度都幾好,睇客有咩需要就會主動幫手👍
尋日臨時約咗frd,問我有無興趣嚟食放題
我frd都幾steady,即刻on咗😆
呢啲朋友應該多幾個😘
本來諗住叫SET F,但朋友最近一直海鮮敏感
所以決定今日只衝和牛,SET D就夠我哋食!

但係對我哋嚟講今日d主角!

👑一定係M9薄炙牛里脊肉 & 薄灸蔥花鹽味牛舌👑
睇吓嗰啲雪花幾咁靚都唔會因為醃製嘅食材影響咗牛味
牛味依然特別足,油脂更加重,唔理嚟幾盤我哋都食得晒😋
而且好有誠意嘅係佢哋都唔會因為放題畀嘅份量係小小薄薄一批!
其他配料都好多,甜品唔知食咗幾多嘅雪糕!
調味料選擇都比其他店嘅多選擇
2024-10-09 793 浏览
之前已經食過呢間燒肉放題餐廳,一直都好掛住佢哋嘅高級和牛!今次又book位嚟大吃一餐,點左最高級的F餐。頭盤好豐富!極上夏多布里昂、日本黑毛和牛6款、是日黑毛和牛精選、大虎蝦、甲羅燒、帆 立貝、青口等等。賣相全部都好靚,有啲款式係可以order,有啲就只會按人頭送。牛中之王 極上夏多布里昂喺呢度竟然食到牛中皇者嘅「夏多布里昂」!? 呢個係成頭牛最嫩滑嘅部位,我哋食到意猶未 盡呀!!日本黑毛和牛6款和牛肩胛肉、和牛牛肉角切(一口牛)、三角腹肉、和牛肉眼、和牛肋肉、和牛肋條各種和牛部位都可以喺呢盤食到!每一件都鮮嫩多汁,最愛就係和牛肉眼,油花超豐富,口感軟 腍,燒過之後散發住濃郁嘅牛肉香味!薄灸葱花牛舌(鹽味) 薄切嘅牛脷簡直就嫩滑十足,又有少少嘅韌性,喺口裏面爆汁又帶少少脆口嘅口感!除咗牛肉之外,雞肉豬肉海鮮都可以食到,用手機掃QR落單就得!食完之後仲可以去自助bar嗰 邊拎飲品同甜品,正啊!!

牛中之王 極上夏多布里昂
日本黑毛和牛6款

我同朋友一入到餐廳門口就已經聞到好香嘅燒肉香~裡邊坐滿人,見到服務生好忙,但仲好耐心咁介紹餐點,呢點真係好加分!我最鐘意嘅牛舌(鹽味)。牛舌搭配鹽嘅調味同埋少少焦香味,口感好滑嫩,真係一流!一定要食佢嘅嘅薄灸蔥花牛舌(鹽味)。師傅刀工好好,牛舌薄切,厚度切到啱啱好,配上蔥花,鹽味調味,真係好味到爆!💖每一片牛舌都係咁嫩滑,咁香口,食完真係會想再叫多啲!薄炙牛五花(燒肉醬)。牛五花薄片,燒肉醬調味,肉質嫩滑,味道濃郁,真係無得頂!😍每一片牛五花都入晒燒肉醬嘅香味同埋芝麻香,食落去真係好滿足!最後最後,一定要食菠蘿。燒過嘅菠蘿,甜度提升,酸甜平衡,食完燒肉再食一啖菠蘿,真係清新解膩,完美搭配!仲有其他好多選擇,仲未試完就飽咗,下次一定要餓住嚟食!

仲有其他好多選擇,仲未試完就飽咗,下次一定要餓住嚟食!
2024-10-08 630 浏览
聽朋友講佐敦百誠大廈有一家叫【和牛燒肉一郎】嘅日本燒烤放題,最近優惠好抵食,288蚊100分鐘任食高達90樣菜色,再加8蚊可以無限暢飲清酒、梅酒同啤酒。選用高級的日本食材。環境都幾唔錯,食材新鮮,最緊要係乾淨又衛生。薄灸蔥花牛脷(鹽味)肉質鮮嫩然後醃製得非常入味,經過燒烤後,香味更濃,更好食。牛後腰肉芯非常滑,牛肉味好香醇,牛油都散布成個口腔。薄炙牛五花(燒肉醬)醃製得入味,五花口感好軟嫩,燒肉醬提味,食唔停落口。燒菠蘿好甜,唔會好膩,同肉一齊食好香。整體價錢平又好食,不錯~

環境都幾唔錯,食材新鮮,最緊要係乾淨又衛生。

薄灸蔥花牛脷(鹽味)
肉質鮮嫩然後醃製得非常入味,經過燒烤後,香味更濃,更好食。

牛後腰肉芯非常滑,牛肉味好香醇,牛油都散布成個口腔。

燒菠蘿好甜,唔會好膩,同肉一齊食好香。

整體價錢平又好食,不錯~
2024-10-07 612 浏览
星期五晚上當然要放鬆下自己,跟朋友去咗佐敦嘅和牛燒肉一郎食放題。價值$288嘅S2套餐,100分鐘放題,多達97款食物選擇,加多$8任飲清酒、梅酒同啤酒,真係好抵。-啤酒可以喺自助區嗰邊任攞,仲有沙律、雪糕。週末晚上自助區仲多咗自助炸物,每款炸物都可以任攞。-佢哋嘅牛肉全部都係日本新鮮運嚟,我哋食咗薄灸蔥花牛脷(鹽味)、薄灸牛五花(燒肉醬)、牛五花(辣味噌醬),每款牛肉雪花分明,食落去幾乎入口即化,又有豐富嘅牛肉鮮味,真係一流。-我哋仲食咗宮崎南蠻炸雞卷、香蔥海苔溫泉蛋拌飯、福岡明太子卷、香草雞頸肉,每款食物嘅味道都唔錯,值得一試。嚟放鬆當然少唔到啤酒,一邊飲酒,一邊食住牛肉,真係享受。最後嚟個鮮甜菠蘿解膩,解完膩之後繼續落單狂食。
作為牛肉控嘅你點可以錯過呢間咁多。今次點嘅Set D,入面有好多野食,有M9 薄炙牛里脊肉、原隻魷魚筒、海蝦、炙燒牛外橫膈膜、生牛肉刺身(大愛!)、青口、黑毛和牛4款set,食飽仲有雪糕添~牛肉嘅質素好高,一次過可以俾我哋大解🐮🥩癮,真係好開心~/黑毛和牛4款set/
呢有肉眼、牛肋肉、肩胛肉、一口牛!每款有4片,每片都切得均勻飽滿,食到唔同嘅口感,好滿足。/M9 薄炙牛里脊肉/超大塊,肉質經過特製秘方炙燒後帶有唔一樣嘅香氣及口感,加上芝麻粒嘅香味令整體味蕾更豐富。/原隻魷魚筒/好驚喜,配上特製醬料更鮮甜可口。其餘嘅海鮮就唔使講啦,全部都係新鮮上桌,保證每一啖都會令你回味無窮!

牛肉嘅質素好高,一次過可以俾我哋大解🐮🥩癮,真係好開心~

/黑毛和牛4款set/
呢

/M9 薄炙牛里脊肉/

/原隻魷魚筒/
好驚喜,配上特製醬料更鮮甜可口。

2024-10-06 597 浏览
嗰日經過佐敦,啱啱係食飯時間,見到有間燒肉,就決定入去試吓。入面環境好舒服,d位超好坐。呢間餐廳主要提供和牛同燒肉,而且係放題!只要點咗個套餐,就可以任食套餐入面嘅所有食物!我哋點咗個套餐試吓,其中一樣係極上夏多布里昂,牛肉極稀有嘅部位,被稱為牛肉中嘅極品。牛肉非常新鮮,肉嫩多汁,配埋佢嘅醬料,包括牛油同大蒜,簡直係絕配💯仲有黑毛和牛壽喜燒。黑毛和牛同壽喜燒醬,呢種係日式料理。壽喜燒醬調制得甜鹹適中,黑毛和牛嘅脂肪釋放出豐富嘅肉香,與甜鹹適中嘅壽喜燒醬完美結合💫對於我牛肉愛好者來講,黑毛和牛六款絕對係最佳選擇。黑毛和牛六款包括肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉同牛肋條。每一款牛肉都有獨特嘅口感同味道。肉眼嫩滑多汁,肩胛肉緊實有嚼勁,呢道料理絕對係牛肉愛好者嘅頂級享受✨餐後仲可以食雪糕🍦,睇落普通,但口感好好,味道濃郁但唔會太甜。如果你係牛肉愛好者,呢間餐廳非常推薦👍🏻👍🏻

呢間餐廳主要提供和牛同燒肉,而且係放題
只要點咗個套餐,就可以任食套餐入面嘅所有食物!

琴日同老公偶然經過佐敦呢間專門食日式燒肉放題嘅店面,闻到烧烤嘅味道,我就忍唔住要入去 試吓!呢個牛五花(辣味噌醬)真係絕品,肉質嫩滑,配上辣味噌醬,香味撲鼻,燒到啱啱好,入口即化, 真係令人回味無窮! 仲有一定要食薄灸蔥花牛舌(鹽味) 呢個牛舌真係一絕,薄薄一片,灸燒到啱啱好,配上鹽味同蔥花,口感非常棒!每一啖都充滿濃郁嘅牛肉香味,係我嘅top 1同埋呢個香草雞頸肉,雞頸肉用香草醃製,燒到外脆內嫩,香氣四溢,一口咬落去,滿口嘅香草雞 味,好多汁,真係令人忍唔住多嚐幾口,呢就係佢嘅魅力所在! 最尾食咗烧菠蘿,食燒肉當然 唔少得菠蘿,甜中帶酸,食完燒肉再食菠蘿,帮你解完膩,真係完美!
2024-10-04 583 浏览
星期日係同男朋友嘅拍拖四週年紀念,最後決定揀間高質嘅放題慶祝一下,所以二訪呢間和牛燒肉一郎,上次食過幾滿意。我哋揀咗288蚊嘅套餐,有97種食物同可以食足100分鐘,啱啱好遇到係星期日所以有炸物自助無限食。喺咁多食物入面,令我最有印象嘅食物就係薄炙牛五花,因為薄切所以烤起令成片肉嘅邊邊位烤到脆脆地,脂肪亦好均勻,所以食落唔會覺得好油膩,再沾埋燒肉醬一齊食就更正。試埋宮崎南蠻炸雞飯卷,師傅包得唔會太鬆散,入面有一粒細細粒嘅炸雞夾喺飯團內,每啖飯卷都可以咬到脆口嘅炸雞,真係好好味呀。我哋又去咗蔬果區攞咗啲菠蘿同翠肉瓜嚟烤嚟解解膩,始終唔可以成日淨係食肉嘛!我哋仲叫咗一碗香蔥海苔溫泉蛋撈飯,溫泉蛋嘅蛋液拌埋海苔同飯,呢個配搭真係幾好好味,味道就以海苔嘅香味為主。我哋去到炸物區見到日式炸雞就好吸引,仲攞咗啲返嚟食,我真係好想問廚師炸雞粉用嘅係咩品牌,真係好香脆。

2024-10-04 537 浏览
嗰日同同事放工後去食燒肉放題,放鬆下心情,紓解我哋喺工作上嘅壓力。老實講呢間餐廳真係 滿足到我哋嘅需求,因為食物好好食,環境又好舒服,令我哋都好放鬆咁食放題。我哋食咗放題 Set S2,時限係100分鐘,任食97款食品,可以Scan QR落單,仲有提供自助Bar供應自助飲品、醬 料等等。薄灸蔥花牛脷(鹽味) 呢個牛脷特別長,食起嚟好有嚼勁,帶有鹹香鹽味,口感極佳。薄灸牛五花(燒肉醬)肉質好軟嫩,食落去仲帶有少少燒肉醬味,入口即溶。牛五花(辣味噌醬) 五花肉嘅紋理分明,肉質鮮嫩多汁,口感香濃,仲帶有辣味噌醬味,非常好食。 肉眼上蓋牛肉嘅脂肪光滑,口感細膩,香氣同肉質都非常優秀,正!牛後腰肉芯 牛肉擁有適度嘅油花同瘦肉並存,滑嫩嘅肉質,能夠享受到濃郁嘅肉味同嚼勁。 香蔥海苔溫泉蛋拌飯 整碗飯嘅味道好鮮甜,新鮮香蔥同海苔食起嚟好可口,仲有溫泉蛋點綴,簡直完美。 福岡明太子卷飯粒粒粒分明,明太子好有嚼勁且鮮味重,好美味。

薄灸牛五花(燒肉醬)
肉質好軟嫩,食落去仲帶有少少燒肉醬味,入口即溶。

牛肉嘅脂肪光滑,口感細膩,香氣同肉質都非常優秀,正!
飯粒粒粒分明,明太子好有嚼勁且鮮味重,好美味。