2021-06-04
作為呢區既街坊 又豈能錯過和氣食堂呢 次次經過呢到都好多人等緊 就知道呢間和氣食堂人氣旺盛 於是今日同男友放工去下美食叉一叉電 果然男友都入了坑成為了和氣食堂既粉絲呢🤣🤣和氣食堂既野食種類都幾多 份menu都好厚 😂😂 但的確好多都高質cp 值高!😍1. 前菜- 火焰左口魚邊牛油果沙律呢個沙律🥗份量的確唔細 而且食材非常新鮮😋🤗火炙起的左口魚口入即化咁 同黑松露醬竟然很夾 反而提高了風味 完全唔猩 呢個前菜雖然份量一啲都唔細 但越食就越開胃 🤤2. 3點刺身盛嚟到日本餐廳當然唔少得試它既刺身喇 當中有厚切三文魚 🍣章紅魚 同埋 甜蝦刺身😚❤️全部都好fresh 十分肥美 一望落去既肥到它色澤具光澤而線條清晰 仲要好鮮甜 千萬不能錯過🙋🏻♀️3. 牛油果芒果三文魚pancake🥭🥑呢個配搭我地都係第一次試 卻令我地非常難忘 ☺️ 首先當中配料非常豐富 簡直係一口食罷我喜愛既食材😚 多層次既口感令我地好滿意 呢個創新食法果然一級捧👍🏻👍🏻下次會再encore!4. 白咖哩烏冬Creamy 既咖哩配上炸雞🍗真是絕配 ☺️濃郁既日式咖哩汁完美地跟烏冬融合 味道甜甜的 好易入口 征服了我既味蕾 炸雞剛
1. 前菜- 火焰左口魚邊牛油果沙律
2. 3點刺身盛
3. 牛油果芒果三文魚pancake🥭🥑
4. 白咖哩烏冬
Creamy 既咖哩配上炸雞🍗真是絕配 ☺️濃郁既日式咖哩汁完美地跟烏冬融合 味道甜甜的 好易入口 征服了我既味蕾 炸雞剛剛炸起 很脆口肉質都很嫩 真是無得彈😚
5. 櫻花蝦鯛魚湯泡飯
店員在我地面前倒其鯛魚湯 個泡飯熱騰騰咁食真係好正 仲可以主動問店員加添個湯 另外配料另外上 可根據個人口味同需要自行落去個泡飯到 男友最愛個炸米 口感脆脆的 又好味 🤤
6. 飲品- 凍抺茶鮮奶
作為抹茶控🍵 呢杯凍抺茶鮮奶真係好好飲 我差啲未食野都已飲哂🤣 它唔會好甜 而且抺茶味好香濃 又唔會過多冰沖淡了其抹茶鮮奶 所以非常推介呀!
7. 飲品- 柚子檸檬梳打
男友則飲柚子檸檬梳打 佢表示很解渴 夏天飲就正好不過了