朋友帶路到荃灣吃烤魚位置很方便 離荃灣站大概4分鐘距離店鋪不大 幸好有預先訂座 到7點半就滿座了單點烤魚328起 最後決定選2小時任食放題除了烤魚 還送海鮮拼盤 牛肉拼盤 飲品另外雪櫃還有幾十款火鍋料自取 很抵食不吃烤魚可以選雞煲或酸菜魚都得金湯酸菜清江魚有8款煮法可以選 朋友吃過金湯極力推介果然沒有介紹錯 酸辣惹味清江魚肉質嫩滑少骨 大量配菜 豆卜薯仔薯粉吸滿湯汁好好吃送的海鮮拼盤不過不失帶子超大粒 蝦夠鮮甜彈牙 蠔雖然是雪藏貨但吃起來也不怕腥牛肉拼盤有牛小排和牛頸脊 軟滑重牛味在雪櫃拿了一些火鍋料有大條蟹柳和水魷 外面少見另外還有丸類肉片可以自取 擺放整齊又衛生套餐包每人一杯飲品 選了柚子蜜和龍鳳檸樂Like 社交平台還可以升級加大杯超誇張 食再辣都不怕了另外點了一客尖椒皮蛋 溏心皮蛋超好吃臨走遇到另一個朋友 他的雞煲也好吸引下次再來試試其他
朋友帶路到荃灣吃烤魚

另外點了一客尖椒皮蛋 溏心皮蛋超好吃

臨走遇到另一個朋友 他的雞煲也好吸引
下次再來試試其他

2022-09-15 78 浏览
之前買民豐水餃見到新開左呢間餐廳,本身以為係茶餐廳,但原來係食川菜。本身都好鐘意食啲酸酸辣辣既野,見價錢都唔貴,就比佢吸引左黎試下。.餐廳入面有卡位,想坐卡位最好預先book定枱。佢果個大魚大肉任食套餐可以揀酸菜魚、雞煲或者烤魚。三樣都想食,諗左陣先揀到酸菜魚🤣如果多啲人黎食,可以揀哂三款。.老闆服務態度好好,會主動問下冷氣會唔會太凍、要唔要加湯、調教番打邊爐個火候等等,都好貼心!.先講下酸菜魚,魚既份量好多,仲好滑!唔會配菜多過魚🤣老闆話小辣係譚仔5小辣,仲有個微辣比大家揀,5小對我地黎講岩岩好!配菜有萵筍、金菇、寬粉,好入味!出面有個自助bar,之後可以夾唔同款既餸落去打邊爐。呢個酸菜魚好開胃,大家仲可以嗌碗白飯,一流🤤.呢個餐仲有海鮮拼盤同牛肉拼盤,本身以為好普通冇咩特別,但啲海鮮好甜,尤其係帶子🤤值得讚既係鮑魚已經清走左舊污糟野,蝦腸都挑走埋👍🏼👍🏼食落方便好多!牛肉都好重牛肉味,高質!.呢個餐本身跟兩杯野飲,like 社交平台之後可以免費加大,份量嚇親🤣超大杯!.呢間餐廳性價比好高,樣樣野都想試下,仲有串燒可以嗌,下次約多啲朋友黎先🤤

2022-09-03 126 浏览
坐位唔算多,小店選擇都幾多,有任食火鍋,假日288一位,由於我地除咗打邊爐又想食串燒,所以都係散叫。叫咗半隻奇味雞煲,好足料,好惹味。酸菜鱸魚,配菜有萵筍,豆卜,金菇,薯仔…..好豐富,魚都幾大條新鮮😌燒羊架,牛,粟米🌽….羊架賣相就唔多靚,原則上全部都有孜然粉同辣粉,好濃味,太辣,好彩叫咗大檸茶🍹,如果唔係攪唔掂燒鱔好肥美蝦卷熱辣辣彈牙好食😋
叫咗半隻奇味雞煲,好足料,好惹味。

燒鱔好肥美
蝦卷熱辣辣彈牙好食😋
2022-09-02
2021-11-25 841 浏览
有任食火鍋選擇 但因為第一次吃 所以選擇了晚市套餐 套餐附有肉燥飯,熱飲和油菜 朋友選了泡椒酸菜魚(中辣)真正的泡椒其實比較少,反而紅色的辣椒很多,可能是點了中辣的緣故🤔因為泡椒經腌製過,本是比較辣度低的,所以需要紅色辣椒增加辣味,但對於不太能吃辣的我來說這有點超過我能吃的辣度了而我選的藤椒魚(小辣)辣度相對溫和,而且麻味比較重,麻跟辣味兩者融洽在一起,湯也沒那麼紅紅油油的嚇人。兩款魚的底料只有些微的差別 但都有萵荀、金菇、芽菜等 而肉燥飯較一般,肉燥飯也偏咸,但肉燥飯淋上湯汁之後混在一起吃就非常惹味了😝 魚片數量不少,只有兩片魚有一條魚刺,但也很容易吃了~ 價錢覺得很經濟 畢竟其他店這樣一碗酸菜魚已經要價一百多元了!特別是在沒留意之下收到了附送的油菜,又吃魚又吃菜感覺很健康😝店員服務也很親切,很滿意也很舒服的一餐 最後去了附近的糖水鋪吃了糖水又是一天幸福的生活~ 下次來吃火鍋前會訂位 因為見到其他人提前訂位吃火鍋就會預留卡位比佢哋 卡位不擠逼 就算4人吃也坐得比較鬆動~

泡椒酸菜魚

朋友選了泡椒酸菜魚(中辣)

藤椒魚

泡椒酸菜魚
藤椒魚
2021-11-21 406 浏览
網上有推話好味,來試下。湯不熱,味道打了很大節扣。食物好似熟食執碼,底放一層萵笋,再放少少薯粉,再放金針。然後放熟魚。淋湯,頂放花椒油。味道是湯還湯,魚還魚。。。71元午餐,我可吃再好一些。
網上有推話好味,來試下。

湯不熱,味道打了很大節扣。

2021-11-05 501 浏览
呢間舖喺街市街,對面係街市,近民x餃子韭菜餅隔離!先讚員工服務態度好,細心講解邊啲菜式值得推介。而且地點真係好方便!最緊要價錢唔係貴!其實我都係朋友介紹,咁見近近地就試吓啦。同埋我一早訂咗枱,所以都唔使等好耐就有位!估唔到有意外驚喜,睇唔出呢間小店都菜式都幾惹味,同埋食物真係好夠熱。個人推介炸魚片頭、海蜇同埋麻辣雞煲!仲有嗰個咩農家小炒~不過因為我唔食魚同牛,但係啲朋友話水煮魚或者烤魚都好正!仲有嗰個咩咩牛肋條……死啦!我唔記得咗叫咩名,你哋到時俾相啲員工睇啦~
呢間舖喺街市街,對面係街市,近民x餃子韭菜餅隔離!
先讚員工服務態度好,細心講解邊啲菜式值得推介。
而且地點真係好方便!最緊要價錢唔係貴!
其實我都係朋友介紹,咁見近近地就試吓啦。
同埋我一早訂咗枱,所以都唔使等好耐就有位!
個人推介炸魚片頭、海蜇同埋麻辣雞煲
仲有嗰個咩農家小炒~

2021-11-04
  • 麻辣雞煲、炸魚片頭、海蜇
2021-10-31 369 浏览
早幾日試過佢個套餐晚飯今日特登叫朋友一齊試吓佢個火鍋,我哋揀咗原條泡椒酸菜魚,問佢有咩與揀佢話佢哋呢個係鉗魚,開正我個瓣我好鍾意,我哋叫咗小辣,不過小辣係真係一啲都唔難所以建議下次如果食得辣嘅朋友起碼都要大,用電子落單,不過我哋三個人佢嗰度份量只有一份兩份我哋唔知道究竟佢係會跟人頭執定係點,因為好多出邊已經係寫件數,譬如我哋三個人淨係有1個食貢丸,如果一份嘅話咁又太多,最後我哋叫一份佢嚟咗四粒。希望睇吓會唔會可以改返做件數以免浪費今次叫呢個泡椒酸菜魚湯底,配料勁多,你食完都飽啦😝薯仔萵筍金菇芽菜蘿蔔,食物種類都多嘅,最開心叫咗杯珍寶檸檬茶真係一杯夠晒幾個人飲,以前荃灣有間好出名嘅雞煲個杯珍寶都已經夠誇張㗎啦,佢呢隻杯仲勁啲🤣啲嘢都來得好快,不過啲人個個都好有禮貌令到你食得特別開心🥳等我得閒又再幫襯下

2021-10-26 312 浏览
第一次試呢間,叫咗個麻辣烤魚,小辣(食開3小辣嘅我覺得小辣啱啱好,會愈煲愈辣),好多配菜超足料,有芽菜、土豆、豆卜、萵苣、個辣味做得幾好,仲叫咗個豬紅,豬紅好好食,放整埋入去煲之後仲好食!但建議再打埋邊爐要早啲加湯,否則蒸發啲湯之後有啲太油膩。因為過咗9點無咗「任食」,如果「任食」2人仲會抵食好多!但疑似老闆嘅送咗碟生菜,好人一生平安。🌈兩個人食埋單370幾,飲埋啤酒,整體性價比高,啱一班朋友飲啤酒食雞煲feel😎 會再幫襯試雞煲。補充啲店員好有禮貌,難得❤️

麻辣烤魚
豬紅
蒜蓉青瓜
2021-10-26
麻辣烤魚
豬紅
蒜蓉青瓜
2021-10-26 182 浏览
今日同老婆搵地方食飯, 咁啱經過見到間試業的新餐廳, 就試試佢。入到去差唔多滿座, 不過剛好有個坐緊卡位的客起身, 我哋即刻就有位望下餐牌,唔算好多嘢食, 不過大部份都啱我食, 所以好快揀到幾特別的 “豬紅拼雞扒” 。 而我老唔鍾意食粉, 就揀咗 “豬軟骨拼糠心蛋”, 因為佢食得辣, 湯底就揀泡椒加木薯粉。 再配多個小食, 就要炆冬菇啦。首先冬菇同粉先到。 冬菇幾厚身,而且大隻 (居然同隻蛋差唔多大細),炆得都入味。個湯粉就好多配菜, 芫茜、炸菜、花生,再有一pat應該係辣醬的物體。 試一匙湯頭, 都唔嘢少, 真係幾辣。 個木薯粉就幾煙韌, 唔會煮到好淋。豬軟骨同樣煮得入味, 不過有啲碎, 而糖心蛋有酒香, 亦有流心效果。跟住就到我的飯, 魯肉飯底, 啲魯肉有少少咸, 不過送飯唔錯。 豬紅就有驚喜, 夠實唔會一夾就散, 又入味。 雞扒就正常, 冇雪味亦唔會煎到好乾。So far整體都係唔錯的一餐, 可以再Encore。 老闆極力推介有任食火鍋, 有好多唔同的鍋底, 好似現時好Hit的酸菜魚、麻辣雞煲之類, 較特別就有奇味雞同麻辣牛肋條等等, 下次有機會試下。

炆冬菇
泡椒湯木薯粉
2021-10-26
炆冬菇
泡椒湯木薯粉
2021-10-26 139 浏览
今日整完頭髮街市街對面見到有個大招牌新嘅試業行去睇吓個菜單,一個人唔知食咩見佢有套餐大概$70左右一個晚餐,行入去試吓啦揀咗泡椒酸菜魚配滷肉飯$68,嘢飲加$8新開張期間九折員工服務態度都好好,不過就仲未安裝好安心出行所以要寫紙仔一上枱個外貌好吸引,佢冇問到我要乜嘢辣,食落去嘅時候係完全唔辣,酸味都唔係太重,配料都幾多,有少少金菇萵筍同寬粉,冇咗大陸嗰陣四川味道,泡椒酸菜魚來講呢個算係好淡味,食物上枱嘅樣見到好吸引,希望味道可以再進步,荃灣區而家都係得幾間川菜但係暫時都冇一間係出色,但係呢度好有誠意又有禮貌所以會再去幫襯見到又有人打邊爐都幾得意,茶餐廳格局嘅四川菜又有得打邊爐,下次叫多兩個朋友再試多少少嘢再比評分,新開張環境都尚算幾乾淨!
今日整完頭髮街市街對面見到有個大招牌新嘅試業

揀咗泡椒酸菜魚配滷肉飯$68,嘢飲加$8新開張期間九折
員工服務態度都好好,不過就仲未安裝好安心出行所以要寫紙仔

2021-10-22 177 浏览
話說會合老公後周圍搵食, 咁啱見到間餐廳試業,反正冇咩心水就入去試新嘢。首先座位大概有30~40個吧,有5張卡位, 屬於高身個隻, 唔會見到前後面,私人度夠高。 而普通位都有空間, 唔會好迫或背貼背。 冷氣都夠。每日都有幾款唔同的晚餐,但要正式營業先有, 咁唯有散叫, 不過都只係差幾蚊。 加$8有埋咖啡奶茶的餐飲。小食我哋叫咗個“炆冬菇”同“川椒皮蛋”。冬菇中size,算厚身,最重要係超入味。好快已經啪咗幾隻。 而皮蛋食得出唔係一般貨色,冇‘押’味,仲要糖心, 啱哂我老公。我要咗個 ‘墨魚餅+魚片頭’ 配紅薯粉,仲有米線、公仔面等選擇,而湯底因為我鍾意食辣, 所以就揀咗麻辣。 紅薯粉唔會煮得太淋,麻辣正常,有“麻”的味道,亦伴有花生同芫荽。墨魚餅煎得香口,墨魚味濃,略厭唔夠彈牙。魚片頭夠厚身,唔油膩。而我老公就點咗個個‘糖心蛋+豬扒’ 配鹵肉飯。 個糖心蛋有啲酒香,但唔會太濃搶味,亦夠滑。 個豬扒有肉味, 不過就薄咗少少。 個肉燥用半肥瘦嚟鹵,夠入味但咸咗少少,但配飯食就ok。兩位男職員 (應該係老細) 非常好禮貌亦招呼好好,會問啲嘢好唔好食同啱唔啱食,整體係滿意的一餐,可以做我 “飯

兩位男職員 (應該係老細) 非常好禮貌亦招呼好好,會問啲嘢好唔好食同啱唔啱食,整體係滿意的一餐,可以做我 “飯堂” 的其中一個選擇。 而家試業仲有9折。抵!

下次會試佢的任食火鍋,有好多辣同唔辣的選擇,例如酸菜魚、水煮牛、麻辣雞湯底。