2010-05-19 16 浏览
完賽後只約到B小姐到fullcup連日的節食令我胃口變小,只好點雞串和沙冰露台是好hea的,overall的格局也好令人欣賞,"食景"對我也是一種享受雞串沒驚也沒喜,cafe合格range反而香蕉菠蘿沙冰好足料也好好味B小姐是本人的小學同學也是close friend的一員期間得知你對未來的迷茫,只想告訴你:I'll be there all the time,Take a breath,Take it deepCalm youself,andJust dance.That would be Okay
完賽後只約到B小姐到fullcup

連日的節食令我胃口變小,只好點雞串和沙冰

雞串沒驚也沒喜,cafe合格range

反而香蕉菠蘿沙冰好足料也好好味

B小姐是本人的小學同學

也是close friend的一員

Take a breath,Take it deep

Calm youself,and

Just dance.That would be Okay
2010-05-16
服務態度差 收費不誠實 記得check單------------------------------------------------詳細情況:尋晚我地一班朋友到呼吸咖啡茶館食晚飯叫了4個set dinner 每個set dinner $76 包一個沙律+ 一個主食 + 一杯飲品set dinner送的飲品為 『任何單味紅綠茶/ 單味咖啡』這些送的飲品價格為$32轉飲這些飲品以外的要加『差價』結果,我地埋單時發覺總數唔啱咖啡店侍應計左3次, 都計錯, 而且服務態度其差加上, 原來除『任何單味紅綠茶/ 單味咖啡』以外的飲品『差價』是非一般的『差價』我地轉飲左2杯$36 及 1杯$39的飲品結果, 佢地分別加左我地 2 x $16 及 $19原來,佢地既『差價』是 等於 飲品價錢 減 $20餐牌上細細隻咁寫住『轉飲品須補公司指定差價』好明顯, 一般人都會理解『差價』為將 「轉飲既飲品價錢」減「送的飲品價格」但佢就減 $20這個不重要, 重要的是, $20這個價錢從沒出現於餐牌上 侍應亦在我地叫餐時從沒提及過我地問點解餐牌冇寫住$20, 佢地亦冇口述地同我地提及過那

服務態度差
收費不誠實 記得check單

詳細情況:
尋晚我地一班朋友到呼吸咖啡茶館食晚飯
叫了4個set dinner
這些送的飲品價格為$32
轉飲這些飲品以外的要加『差價』
結果,我地埋單時發覺總數唔啱
咖啡店侍應計左3次, 都計錯, 而且服務態度其差
我地轉飲左2杯$36 及 1杯$39的飲品
結果, 佢地分別加左我地 2 x $16 及 $19
原來,佢地既『差價』是 等於 飲品價錢 減 $20
餐牌上細細隻咁寫住『轉飲品須補公司指定差價』
但佢就減 $20
我地問點解餐牌冇寫住$20, 佢地亦冇口述地同我地提及過
那位女侍應仲一副好冇禮貎既樣咁話:『呢啲係我地公司既規矩,你地冇問啫』
聽到真係好激氣 超級冇禮貎
由我地入到去呢位女侍應都已經講野好冇禮貎
其實我地一早已問過, 餐牌入面其他飲品係咪都叫得
個女侍應話係得, 不過, 並冇解釋過佢地咁特別既『差價』
我地反問佢, 咁我地問時點解佢唔解釋我地知
佢竟然話:「係成個餐牌既野都叫得架」
真係唔明白, 依家既侍應點解可以係咁既服務態度
結果另一個男侍應同樣地冇禮貎堅持呢啲係佢地公司既規距,
但我地覺得有被騙既成分,加上無禮既對待,實在無辦法接受
我地堅持不接受無理既『差價』
另一位男侍應竟然話:『乜你地認為你地唔俾, 你地可以離開呢度咩?』
個刻,真係覺得,佢真係當香港冇法治既社會, 亦當我地係無知少女
竟然以為我地係一班女仔, 就可以咁樣嚇我地
我地假假地都係受過高等教育既女仔, 唔好以為我地會為到呢啲唔公義既事情屈服
結果, 由於我地堅持唔會跟佢講既『差價』
最後就跟番一般餐廳既計算差價方式付款
錢唔係重點,重點係公義 + 服務態度
你今次可以咁樣呃我地, 你亦會繼續咁取巧呃其他食客
我地就係要話俾呢間茶館知 唔好以為聲大夾惡就得
做人,請憑良心!
做飲食,請先改善服務態度 !
做生意,要有誠信!
所謂的晚市"優惠"套餐
非一般的『差價』
2010-02-12
团年饭
所謂的晚市"優惠"套餐
非一般的『差價』
2010-02-10 26 浏览
呢間野真係好唔得 !!d 服務態度勁差 !!同朋友食飯我地坐係 5f個度好細...唔知係咪因為呢個原因你叫 d waiter 佢地係唔會行埋黎要你係個位就咁嗌出去吧台咁...仲有 d 野食又上得勁慢 !!催親佢地就話係上面整緊仲嬲 ge 就係俾個 cake 佢切都要切左成 15 mins !!!咁都要收 10 蚊切餅費 ?! 好唔得 !!! 等個 cake 等到我生日個位朋友走左都未黎 !!!都唔知你要點賠償呢個損失所以今次 ge experience 好差 !!而且食物份量好少...叫左一個咖哩牛柳粒飯牛柳勁少 而且無咩味道...咖哩味亦都一般總結味道亦都係一般 cafe 水準...跟餐有一個沙津 味道 ok 可惜都係好少....要 $76 一個 set 仲要加一..唔會再黎 !!!
呢間野真係好唔得 !!
d 服務態度勁差 !!

同朋友食飯
我地坐係 5f
個度好細...唔知係咪因為呢個原因
你叫 d waiter 佢地係唔會行埋黎
要你係個位就咁嗌出去吧台咁...

仲有 d 野食又上得勁慢 !!
催親佢地就話係上面整緊

咁都要收 10 蚊切餅費 ?! 好唔得 !!!

等個 cake 等到我生日個位朋友走左都未黎 !!!
都唔知你要點賠償呢個損失

所以今次 ge experience 好差 !!

而且食物份量好少...
叫左一個咖哩牛柳粒飯
牛柳勁少 而且無咩味道...咖哩味亦都一般
總結味道亦都係一般 cafe 水準...
跟餐有一個沙津 味道 ok 可惜都係好少....
要 $76 一個 set 仲要加一..
唔會再黎 !!!
2010-02-03
2010-01-16 40 浏览
一路既我, 情迷心太軟, 最近上OPENRICE搵有心太軟食既地方....點知, 見呢間有得食, 睇過D OPENRICE既相又好似好得, 一心去試.......去到, 環境服務是OK的, 我地亦可以坐得好舒服咁傾左好耐計........見咁多人, 以為一定D野食都得架啦, 唉.........食完後既覺得唔值, 也覺得似乎無食過野咁。個餐可是有點貴, 一個沙律, 一個飯, 一杯凍咖啡要$70幾蚊, 個沙律只是一些便宜物品, 包括薯仔, 蘋果, 主菜黎到, 我叫了白汁炸魚飯 ($5X) 加芝士仲要加十蚊, 不過, 食呢種飯無CHEESE邊好食架, 算啦, 就加~ 碟飯勁細碟囉!!!!! 飯是煮得OK既, 夠淋, 用了日本珍珠米, 白汁又少, 芝士又少, 芝士還要是一條條炮落去既, 並不需要十蚊囉~~~!!!! 炸魚炸粉多過魚肉, 肉得果少少~~~~ 食晒D野,得返D白飯, 基本上D白汁都唔夠撈飯既, 唯有叫佢加汁~~~~~ 杯凍榛子咖啡, 乜咁唔好飲架........仲要加左兩大杯奶都唔掂, 杯野甜到死, 朋友仔杯咖啡亦唔好飲~~~~~~最後, 食左D野好似未飽, 一於開始叫心太軟

杯凍榛子咖啡, 乜咁唔好飲架
........仲要加左兩大杯奶都唔掂, 杯野甜到死
, 朋友仔杯咖啡亦唔好飲~~~~~~

最後, 食左D野好似未飽, 一於開始叫心太軟喇, 以為大大件, 等左OVER HALF HOUR, 終於有了, 嘩~~~EERRRR~~~~~~點解係袖珍版既???????? 仲細過隻手心, 係眼花嗎????等左半個鐘就是這個MA???????? 個心太軟不太流心, 仲要三啖食晒~~~!!!!! 咁樣三十幾蚊?????唉......總之今餐勁失望!!!!!

正所謂, 食過一次別的好, 一吃差既就有個比較, 當堂覺得勁失望!!!! 因為有一次去了一間同在旺角既樓上CAFE, 價錢相宜, 氣氛一樣, 碟飯大大碟, 又好味, 加埋個餐湯, 特飲(杯野好飲架), 都是$7X, 仲要個心太軟好流沙, 大件過呢度兩陪以上.........

唉...........唔開心~~~~
又貴~~~~
Salad
榛子咖啡
加十蚊芝士既白汁炸魚飯
勁袖珍既心太軟
2010-01-07 22 浏览
平日tea time 去, 得幾丁友, 未遇沒好多人好嘈既情況不過睇佢餐廳環境幾細, 顏色偏黃, 又多裝飾, 可以想像到如果多人, 真係有好迫既感覺是日叫左碟 咖哩煙鴨胸飯, 同心太軟, 煙鴨胸飯, 味道唔錯, 不過汁唔夠, 同埋要等太耐, 心太軟, 外觀好吸引, 唔係鐵石心, 但又唔係愛心爆棚, 咁唯有發張好人卡歡樂時光慢慢坐, 係到吹下水, 都唔錯既

是日叫左碟
咖哩煙鴨胸飯, 同
心太軟,

煙鴨胸飯, 味道唔錯, 不過汁唔夠, 同埋要等太耐,

歡樂時光慢慢坐, 係到吹下水, 都唔錯既
心太軟
煙鴨胸飯
露台
2010-01-04
2009-10-05 18 浏览
朋友將快到英國讀書,在她臨到英國之前,便約了她出來tea 一tea.所謂的tea,不是英國式的high tea,而是到旺角其中一間cafe tea一tea.今天我們order了一客小食拼盆,而我便order了一杯杏仁朱古力.小食拼盆裏,除了波波腸之外,其餘全是炸物,起初朋友order時,我也只向自己說,我對炸物都是一個起兩個止,但職員送上小食拼盆後,眼見炸物炸得太金黃,擺放又吸引,最後每一款炸物忍不住口吃了,最好味都是這個炸洋蔥圈,加上茄汁,好好味.除了小食不錯之外,我這一杯杏仁朱古力也是不錯,特別是第一口,十分香杏仁味,可惜職員給了我太多冰,而我們也打算在這兒坐兩個小時,所以兩個小時後,這杯杏仁朱古力的冰也全溶化了,最後變成淡淡的,不過回想起第一啖真的覺得很香濃,特別是杏仁的香味.這一間除了是一個cafe,原來還是一間酒吧,因這間呼吸還有Hoegaarden & Stella Artois供應,但今天來的時間只是一個tea time,完全沒有mood飲酒,下一次有機會再來的時候便選擇晚飯後來飲下啤,食食小食來享受一返.

2009-09-20
(非会员)
本年度最差的包場BBQ cafe-----Full Cup Cafe $300換來最無水準的bbq加服務態度. 無錢唔駛諗, 有錢都唔好諗!!!x#!@x>}+=&%^我地十幾個人四千幾蚊包左佢四樓個平台燒野食,食物種類如下:腸、丸、雞翼、牛扒、豬扒、雞扒、金菇、生命麵包、蜜糖…無喇!!!雞翼唔夠,最後仲要自己"葉"野!勁過份!由六點坐到十點剛剛燒完就要人埋單,本身以為佢比我地照坐,點知仲要迫遷我地去牆角,最後仲要趕我地走!大拿拿四千幾蚊包你個天露台仔,比人坐多陣使死咩!?!?又無冷氣又勁熱又滴水又無人serve以後都唔會再去!錯大哂!!!!!!
x#!@x>}+=&%^
我地十幾個人四千幾蚊包左佢四樓個平台燒野食,食物種類如下:
腸、丸、雞翼、牛扒、豬扒、雞扒、金菇、生命麵包、蜜糖…
無喇!!!
雞翼唔夠,最後仲要自己"葉"野!勁過份!
大拿拿四千幾蚊包你個天露台仔,比人坐多陣使死咩!?!?
又無冷氣又勁熱又滴水又無人serve
以後都唔會再去!
錯大哂!!!!!!

生日
好高興為大家介紹本年度最差的包場BBQ cafe-----Full Cup Cafe 一開始我友人話可以係旺角BBQ,我都覺得好有趣,邊到會有D咁嘅地方呢?原來係!包場 BBQ 任食,$300 大家都OK,話哂包場有得BBQ o窩點知一去到,失望!兩個超級迷你流動BBQ爐,經典!(大約等於兩個邊爐咁大)所謂包場,其實係包個150尺嘅平台(露天嘅部分係的水既)所謂任食,其實一D都唔係事實!食物得牛/雞/豬扒,雞翼加種丸,但係最不可思意既事發生啦!原來佢唔預期我地食咁多野袈!雞翼嚟咗一次之後(24)就無啦!我地要再叫嘅話要自己醃。。。。。。。。。。 我地一行16人,其中12個係女仔,大食得去邊,但係佢估計我地嘅食量更少,可能我地大食啦!對唔住包場係10點完,但係未到已經要我地埋單!一到10點,就已經話要返個場,咁都fair 嘅,不過我地還比你,要返一張檯亦唔過份呀!點知有大檯唔比,係要我地十幾人塞係張六人檯到!無幾耐,佢地已經好有禮貌咁同我地講話如果我地唔叫飲品休想再係到玩!好o羅我叫!不過係去第二間cafe 叫!你迫得我一次,一定有第二次!點解想我地走??因為戶外可以比吸煙客o羅!Ful

點知一去到,失望!

兩個超級迷你流動BBQ爐,經典!(大約等於兩個邊爐咁大)

所謂包場,其實係包個150尺嘅平台(露天嘅部分係的水既)

點解想我地走??因為戶外可以比吸煙客o羅!

Full Cup Cafe $300換來最無水準的bbq加服務態度. 無錢唔駛諗, 有錢都唔好諗. 好彩有一班不計較的朋友, 仍然玩得好開心的一夜.
  • 無!
2009-09-13 22 浏览
今天諗住為朋友farewell啦, 又有朋友生日, 所以諗住一大班十零個人癲番晚, 初初諗住去bbq, 但又驚會落雨, 所以諗住搵間有瓦遮頂的地方bbq, 有朋友上網見到呢間cafe可以每人$300包場bbq四個鐘, 雖然幾貴, 但諗住有瓦遮頂又唔想掃興, 咁唯有book咗呢間cafe啦.上到去, 滿以為可以輕輕鬆鬆咁bbq, 點知一上到去, 出咗露台, 見到奇境, 以為有大大個燒烤爐, 點知原來係細細個, 好似街邊賣串燒d爐仔兩個, 見到d嘢食, 仲驚, 諗住$300, 應該d嘢食都唔太差啦, 點知只得一小盤普通貨色的丸, 腸仔+十零條多春魚, 一盤仔牛扒, 一盤仔雞扒, 一盤仔朱扒, 一盤十多雞中翼, 仲有十零小包金菇. 吓唔係呀, 每人$300得d咁o既貨色食物, 有無攪錯! 仲要問佢有無麵包, 先拎一條開過的生x麵包, 醬料就只得例牌蜜糖, 叉燒醬, 辣椒仔. 仲有一桶汽水, 啤酒都無. 見到以經唉, 呢d咁o既質素同環境可以話差過全香港任何任食燒烤場, 簡直不知所謂. $300可以去好多度包場食好嘢啦. 起爐仲搞笑, 兩個人用火熗搞咗四五個字先著到一個爐, 另一個d炭只

唔係呀, 每人$300得d咁o既貨色食物, 有無攪錯

起爐仲搞笑, 兩個人用火熗搞咗四五個字先著到一個爐, 另一個d炭只係燒紅咗但係無火, 真係搞笑, 我用炭精透爐一定好個佢啦, 跟住開始燒, 佢擺低兩個鉗就走咗, 問佢會唔會refill嘢食啦, 因為見到d嘢食應該都唔夠, 佢話佢地會跟住refill, 驚擺咁耐唔好, 好啦, 咁燒完第一round, d嘢食普普通通, 同凍肉舖無乜分別. 跟住諗住叫佢refill 嘢食啦, 點知佢話無晒雞翼, 再間兩問, 佢話原來未醃, 有無搞錯, bbq的主角雞翼都無, 點燒呀, 跟住佢話如果佢俾d未醃的雞翼得唔得, 唔得都要得啦, 但等咗一排都無送上, 再問, 佢又答未醃的得唔得, 我地心諗, 我地都燒咗成個鐘, 如果有心醃, 乜都醃到啦. 跟住佢拎咗一盤廿零隻左右無醃的雞中翼, 我同個fd講, 既然佢唔醃, 咪我地自己醃, 問佢攞d鹽, 跟住自己用蜜糖自己醃蜜糖雞翼, 用可樂做可樂雞翼, 用辣椒仔做咗辣辣雞翼, d味都ok, 心諗自己醃無咁嬲.

好啦, 咁燒吓又傾吓計, 又玩吓遊戲, 好快到咗9點零鐘, 個侍應同我地講仲有半個鐘燒, 跟住我地梗係話你頭先起爐都起咗半粒鐘, 點都要補番鐘俾我地啦. 點知佢話回應就走咗. 而先前訂枱講好咗完咗bbq都可以坐埋一邊繼續坐. 點知一到十點, 佢地拿拿聲執好嘢, 跟住仲要我地搬另一張細枱, 我地問點解要搬, 佢話我地知唔知乜嘢叫包場, 包場夠鐘就要走, 我地話明明講好咗可以坐多陣, 而且張枱仲要細咗四份一, 我地十四個人迫埋一張六人加一張四人枱, 你話幾迫啦, 佢話我地坐緊嗰兩張枱可以做多d生意, 咁都得, 算, 我地又就你, 我地搬, 跟住客人陸續入坐, 而且有d客人食煙, 乜而家樓上cafe可以喺露台坐位食煙咩? 跟住到咗十一點, 個侍應走嚟同我地講, 我地要嗌嘢飲先可以繼續坐, 我地話人地飲杯嘢都可以坐成晚啦, 我地又唔係無幫襯, 而且佢地喺我地訂枱時講可以繼續坐, 我哋已經被d咁的服務態度搞到無乜心機繼續坐. 只好離開.

我要寫咁長篇, 無非要話俾大家聽, 呢間cafe明明唔係做bbq, 但又話俾人聽佢地可以做, 唔緊要, 做得好好地都好吖, 又唔係, 求求其其, 是是但但, 仲要收咁貴, 呢個價錢, 加多少少都可以喺酒店食buffet. 仲要俾d咁o既服務質素, 我估大家都係精明的消費者, 知道點樣選擇啦. 而我, 梗係以後都唔再嚟啦, 同埋要同食環署投訴食煙的問題. 呢一次係我最最最失望
2009-09-12
$300 (其他)
生日
  • 沒有
2009-08-04 7 浏览
如果就食野來講我都會俾笑臉不過呢間cafe真係...點講呢裝飾好有個人特色, 去過4同5樓, 2層既裝潢我都覺好得意好有心機野食...雖然偏貴, 不過就cafe來講水準我覺得有中上遊戲...我唔玩所以冇咩所謂service...就真係睇人遇著邊個, so far我都覺還可以不過就好記得有一次來, 有個女仔係樓下拎野上來, 放低野係d客既登度坐底, 話好累雖然係好小客, 不過都有客呀....真係呆左咁點解標題會寫最後一次?因為呢家野真係收錢收得好核突成日都陰d陰d咁收你錢, 我真係覺得好樣衰囉如果覺得自己收得ok既, 就唔洗成日陰人咁收啦(例子請睇其他人)節日要收錢, ok, 遂樣加5蚊....收得好小家我寧可以佢一次過加20~30% 仲要等人叫左野先同你講, 真係除左笑仲可以點飲野差價又係...玩埋d陰招來收你可以話我死蠢唔睇清楚menu, fine, 不過咁做咪即係玩陰招囉出去食飯有幾多間餐廳/cafe有咁多special rules呀呢間cafe似係俾自己fd上來玩多過做生意如果你想上去hea下, 同fd吹水, 輕輕鬆鬆食餐飯勸你去其他cafe, 就算難食都好過係度俾d咁個人化既規
如果就食野來講我都會俾笑臉
不過呢間cafe真係...點講呢
野食...雖然偏貴, 不過就cafe來講水準我覺得有中上
遊戲...我唔玩所以冇咩所謂
雖然係好小客, 不過都有客呀....真係呆左

咁點解標題會寫最後一次?
因為呢家野真係收錢收得好核突
成日都陰d陰d咁收你錢, 我真係覺得好樣衰囉
節日要收錢, ok, 遂樣加5蚊....收得好小家
飲野差價又係...玩埋d陰招來收

呢間cafe似係俾自己fd上來玩多過做生意
如果你想上去hea下, 同fd吹水, 輕輕鬆鬆食餐飯
勸你去其他cafe, 就算難食都好過係度俾d咁個人化既規矩搞到0哂咀
不過如果你想挑戰下自己, 睇下同呢間野夾唔夾, 可以一試
2009-08-03
2009-07-12 11 浏览
今次係第一次去呢度食-----gathering,十幾人喇大約。裏面燈光稍為暗,有電視不過係播卡通片,冇野玩。個度有set dinner,好似$8X,有野食有野飲,唔記得咗可唔可以兩個人share。個次唸住散叫平D,叫咗個煙三文魚天使麫($4X),前茶有杯沙律,味道唔錯。不過我同我個friend既天使麫就麻麻地,D麫黏埋晒,同埋個味道有D怪。如果散叫一定要加多杯野飲(規定)野飲($3X)...薄荷綠茶,都OK個度既員工會講吓幾句粗口,個度都有人食煙,因為個度細,好容易吹到成頭煙味食完承惠:$9X,仲貴過一個set dinner
裏面燈光稍為暗,有電視不過係播卡通片,冇野玩。
如果散叫一定要加多杯野飲(規定)
野飲($3X)...薄荷綠茶,都OK
食完承惠:$9X,仲貴過一個set dinner

2009-06-27
2009-07-03 10 浏览
七一前的晚上 - 下場在新填地打底完畢,隨即join舊同學去飲飲茶,聊聊天。既想風花雪月一番,樓上cafe是個好選擇;之前和朋友來過呼吸,感覺不錯,也就再次殺上。不過假期前夕,人較多,沒有梳化位,只能坐木椅位。先一人來一杯飲品;太公要了玫瑰綠茶($32);新鮮即沖,綠茶近似香片,茶味相當濃,配上粉紅玫瑰的清香,很好喝;店家預先置了糖在茶壺內,玫瑰清香加上這微甜之味,倒也匹配,不過若不嗜甜者記得落單時先說明走糖。選了飲品,見餐牌上的甜品也相當吸引,就要了個心太軟加雲呢拿雪糕($33)和藍苺芝士餅($23 )心太軟個子非常的骰,相較之下,那球一大球牛記云呢拿雪糕非常巨大;甫切開,流心未有很澎湃,要直至將之完全「分屍」時方流出來;不過勝在朱古力漿味道夠香濃,中間很濕潤鬆化,而外層也烤得夠香軟,微暖的朱古力漿與微溶雪糕的冰火感認真教人暢快;如此價錢來說,已算不錯。藍苺芝士餅,芝士味夠香濃,藍苺醬帶微酸而甜美,只略嫌稍為硬實了一點,但都屬合格水準以內。掃完甜品,梳化位也漸見空缺;店員主動前來查詢,為我們轉枱;有梳化位坐,本以為更舒服,當然不會抗拒。可惜,轉完位後並沒有較舒適;因為梳化位,與鄰桌之
七一前的晚上 - 下場

在新填地打底完畢,隨即join舊同學去飲飲茶,聊聊天。

可惜,轉完位後並沒有較舒適;因為梳化位,與鄰桌之間的距離太近,實在是太嘈太吵,想談話也很困難,耳朵也很受罪;還是中間的木椅位好一點,雖然坐得不算很舒服,但勝在與鄰桌距離較遠,較為安靜而可以聊得較為暢快!

所以,在此奉勸各位:上來喝杯飲料吃個甜品歇歇腳,此店是個不錯的地方;不過,若想在這裏坐久一點擺龍門陣風花雪月的話,敬請預備充足的「中氣」!
藍苺芝士餅
玫瑰綠茶
心太軟
切開後的心太軟 - 未有非常流心
$50 (其他)
藍苺芝士餅
玫瑰綠茶
2009-06-29 31 浏览
依間野真係差到我要上黎做會員寫食評!!!因為朋友由英國遠道回港 暫留2個月~ 為了方便聚會傾計 所以特地上了openrice搜尋樓上cafe, 原因是樓上cafe唔會趕你走, 多數人上去都係為左坐得耐d 可以安安靜靜傾下計姐!上黎openrice, 見到咁多人俾"笑" 我就帶左幾個朋友去Full Cup 4個人叫左3個set din個waitress就remind我地每人最低消費係一杯野飲!我地都明! 咁朋友就想試下好唔好既野飲先再決定飲咩 點知成餐飯佢地黎左我地張台2次吹我地叫野飲 我地又未埋單咁樣disturb 顧客架咩? 之後又因為朋友揀黎揀去都揀唔岩 於是問下可唔可以轉order甜品啦 點知waiter話一定要揀飲品 我地好愕然! 佢既解釋係話佢地餐廳好想客人試下佢地既特式飲品 咁就要迫人地order? 朋友叫左個侍應俾杯水 隔左10mins 果侍應先行埋黎話水要自己"jump"佢地話規矩係咁wo! 點解唔一早講呀? 要隔咁耐講到我地口水乾 再吹佢佢先講lor...態度又差! 男女都係咁~ 朋友就問水都要自己"jump"咁點解要收service char
依間野真係差到我要上黎做會員寫食評!!!

下計姐!

甜品啦 點知waiter話一定要揀飲品 我地好愕然!
佢既解釋係話佢地餐廳好想客人
試下佢地既特式飲品 咁就要迫人地order?

態度又差! 男女都係咁~ 朋友就問水都要自己"jump"咁點解要收service charge呢?!
講完隔左一陣 我地傾傾下計有個男侍應張本menu掉落我地張台度 俾左最後個頁既
"顧客須知"我地睇! 之後話"service charge"收d咩就寫左係度! 我地開始同佢理論......
最後有個好好聲氣既人過黎安撫我地!

我地都唔想搞大件事, 問題係就算果度既規矩係自己"jump"水點解唔一早講呢?要我地係
度白等? 我地唔介意自己"jump" 要我地等左好耐...只係等一杯水!另外就係點解迫人地
order佢地既飲品呢? 佢地竟然話"你唔order飲品我地都會收你$32 水既錢!" 嘩...真係咩
規矩??

我自己覺得啦...水要自己"jump" , 有餐廳set d咁既規矩架咩? 但係又要收加一
服務左d咩呢?叫佢地俾水我地就等好耐, 但係吹我地order野飲就好高效率!

白汁飯同咖哩飯係唔錯ge~天使麵就差d~份量太小! 白汁飯個白汁唔會好漏..味道
適中 咖哩飯個味唔差 不過就差緊小小辣味! 小小辣會好味好多! 個炸雞扒好脆
d汁唔會淋上個雞扒面 唔會整到個炸皮林晒 飲品方面我自己就叫左個椰香朱古力
味道麻麻地啦 唔值$32 朋友叫左個玫瑰茶 都係麻麻地 不過好過我個朱古力..

總括而言 d侍應態度又差 食完d野又急急地幫我地收野 趕我地走咁~最後我地都
走左去左第二度再傾過
  • 白汁飯
  • 咖哩飯
2009-05-09 6 浏览
佢開咁耐我去足咁耐所以我真係覺得佢係MK 區中勁有質素的CAFEUM 我睇到D 人話個到野飲唔好飲 野食又唔好但我又覺得唔係BOR XD 我最中意飲就係蜜楚紅茶 我覺得佢D 野飲好得意生果加紅茶或綠茶 都一定會有生果食 真係有蜜桃係入面唔似出面個D 淨比個D 味粉 沖出黎得個甜字 咩茶味都冇咖啡好香丫我覺得 我本人好中意飲MOCHA 我建議中意飲朱朱力的朋友點熱的朱朱力黎飲 會更香更重味因為可能凍會搞到佢「希」左野食丫 天使面好少LOR 我都係覺得D 飯我覺得OK 因為我通常去4樓 個到D 姐姐又唔會太冇禮貌 不過有時好肚餓等野食好慢UM 如果真係我去咁多年最唔中意的就係個到唔可以講野太大聲 可能我地D 人玩得DIN 啦我地會大叫 好多CAFE 都唔會話的時候 我地太嘈佢會請我地細聲D 以上
佢開咁耐我去足咁耐

我地會大叫 好多CAFE 都唔會話的時候
我地太嘈佢會請我地細聲D

以上
2009-03-18 8 浏览
在附近開會,不想立即回公司.三時多來到,只得我一個客人這裡地方不錯裝修很雅致.舒適寫意又悠閒.感覺是幾好的歡樂時光.有好幾款Tea-Set$30-40左右我坐疏化位要一個藍莓cheesecake 都吾錯.飲可樂,盛惠$36.這裡有幾部電視,可以邊食邊觀賞.悠悠閒閒的看了大半場波平平地的一餐,食得開心滿意
在附近開會,不想立即回公司.三時多來到,只得我一個客人
這裡地方不錯裝修很雅致.舒適寫意又悠閒.感覺是幾好的
歡樂時光.有好幾款Tea-Set$30-40左右
這裡有幾部電視,可以邊食邊觀賞.悠悠閒閒的看了大半場波
平平地的一餐,食得開心滿意