2009-06-29 31 浏览
依間野真係差到我要上黎做會員寫食評!!!因為朋友由英國遠道回港 暫留2個月~ 為了方便聚會傾計 所以特地上了openrice搜尋樓上cafe, 原因是樓上cafe唔會趕你走, 多數人上去都係為左坐得耐d 可以安安靜靜傾下計姐!上黎openrice, 見到咁多人俾"笑" 我就帶左幾個朋友去Full Cup 4個人叫左3個set din個waitress就remind我地每人最低消費係一杯野飲!我地都明! 咁朋友就想試下好唔好既野飲先再決定飲咩 點知成餐飯佢地黎左我地張台2次吹我地叫野飲 我地又未埋單咁樣disturb 顧客架咩? 之後又因為朋友揀黎揀去都揀唔岩 於是問下可唔可以轉order甜品啦 點知waiter話一定要揀飲品 我地好愕然! 佢既解釋係話佢地餐廳好想客人試下佢地既特式飲品 咁就要迫人地order? 朋友叫左個侍應俾杯水 隔左10mins 果侍應先行埋黎話水要自己"jump"佢地話規矩係咁wo! 點解唔一早講呀? 要隔咁耐講到我地口水乾 再吹佢佢先講lor...態度又差! 男女都係咁~ 朋友就問水都要自己"jump"咁點解要收service char
依間野真係差到我要上黎做會員寫食評!!!

下計姐!

甜品啦 點知waiter話一定要揀飲品 我地好愕然!
佢既解釋係話佢地餐廳好想客人
試下佢地既特式飲品 咁就要迫人地order?

態度又差! 男女都係咁~ 朋友就問水都要自己"jump"咁點解要收service charge呢?!
講完隔左一陣 我地傾傾下計有個男侍應張本menu掉落我地張台度 俾左最後個頁既
"顧客須知"我地睇! 之後話"service charge"收d咩就寫左係度! 我地開始同佢理論......
最後有個好好聲氣既人過黎安撫我地!

我地都唔想搞大件事, 問題係就算果度既規矩係自己"jump"水點解唔一早講呢?要我地係
度白等? 我地唔介意自己"jump" 要我地等左好耐...只係等一杯水!另外就係點解迫人地
order佢地既飲品呢? 佢地竟然話"你唔order飲品我地都會收你$32 水既錢!" 嘩...真係咩
規矩??

我自己覺得啦...水要自己"jump" , 有餐廳set d咁既規矩架咩? 但係又要收加一
服務左d咩呢?叫佢地俾水我地就等好耐, 但係吹我地order野飲就好高效率!

白汁飯同咖哩飯係唔錯ge~天使麵就差d~份量太小! 白汁飯個白汁唔會好漏..味道
適中 咖哩飯個味唔差 不過就差緊小小辣味! 小小辣會好味好多! 個炸雞扒好脆
d汁唔會淋上個雞扒面 唔會整到個炸皮林晒 飲品方面我自己就叫左個椰香朱古力
味道麻麻地啦 唔值$32 朋友叫左個玫瑰茶 都係麻麻地 不過好過我個朱古力..

總括而言 d侍應態度又差 食完d野又急急地幫我地收野 趕我地走咁~最後我地都
走左去左第二度再傾過