2025-06-09 40 浏览
「石亭 沃川居酒屋又有新搞作」屹立尖沙咀逾廿年既石亭、沃川居酒屋,最近於同區再開多一個品牌,主打日式拉麵同日式小食,小編今次就帶埋大家黎到尖沙咀,同大家試吓佢地依間新品牌既水準 一 味吉長龍 @ajiyoshichouryu店內裝修充滿和式風格,非常有味道🌟味吉炸雞 $38炸雞炸得金黃,帶小小香脆🤤👍🏻👍🏻🌟特濃蝦湯拉麵 $128湯頭蝦味濃郁,吾會死鹹,連湯都可以飲埋,而蝦肉亦非常爽口彈牙🤤👍🏻👍🏻📍味吉長龍地址:尖沙咀帝后廣場地下7-8號舖
「石亭 沃川居酒屋又有新搞作」

店內裝修充滿和式風格,非常有味道

🌟味吉炸雞 $38
炸雞炸得金黃,帶小小香脆🤤👍🏻👍🏻

🌟特濃蝦湯拉麵 $128

📍味吉長龍
地址:尖沙咀帝后廣場地下7-8號舖
特濃蝦湯拉麵湯底濃郁到可以直接飲,蝦味超級鮮甜,每一口都令人想再來一碗。拉麵的口感也剛剛好,韌性十足,吸收咗湯汁。辛辣香肉慢煮叉燒濃清湯拉麵個辣肉醬都幾辣下😂 對於愛吃辣嘅朋友來講,簡直係天堂!佢另外上,可以就住程度放落去,叉燒比好多件!讚👍🏻 仲有埋炸牛蒡條,糖心蛋等配料。明太子芝士焗焗薯角(客)外脆內軟,芝士融化得剛剛好,做到拉絲,明太子的香味又加番小小咸味。自家製魷魚豚肉餃子好小有魷魚豚肉餃🤣 好特別,餃子皮薄餡多,魷魚的鮮味同豚肉的香氣交融,口感豐富。仲有印花卡儲印仔換野😗😗😗下次再黎食題外話,原來石亭同沃川兩間尖沙咀居酒屋的新分店都係同一個老闆,主打清湯路線為主 , 風格都係一樣,想「簡單直接」唔想玩花臣。
特濃蝦湯拉麵
辛辣香肉慢煮叉燒濃清湯拉麵

明太子芝士焗焗薯角(客)

自家製魷魚豚肉餃子

仲有印花卡儲印仔換野😗😗😗下次再黎食

2025-06-08 92 浏览
朋友話要食日式蝦湯拉麵,search到呢間味吉長龍最近有d人氣,咁啱我地要去尖沙嘴睇戲,就決定喺度食個lunch睇餐牌期間,同朋友傾開,以拉麵店嚟講,佢嘅小食都幾多選擇,店員聽到我地嘅對話,立即同我地講,其實老闆係做左好耐居酒屋嘅,喺尖沙嘴就有兩間居酒屋,分別係石亭同沃川居酒屋,兩間都各自做左廿幾年,仲同我地講,叫我地得閒過去幫襯吓,話果度嘅小食仲多。濃湯海老拉面 ($128)名乎其實,湯底果然很濃味!好多時食到嘅蝦濃湯拉麵,個湯都會好杰身,但呢個湯唔算杰身,不過蝦味很濃郁。蝦身大隻厚肉,爽而鮮甜,算係有水準之作。北海道豚足 鹽味濃清湯拉麵($108)我一向對鹽清湯情有獨鍾,但這裡的鹽湯拉麵只有蠔及豬腳,我又少食熟蠔,所以只有這個豬腳拉麵可以揀。本來有d擔心唔知會唔會怪怪地,先飲啖清湯,出奇地好味喎,清而有肉香,鹽味出但又唔會涸喉。麵條選了普通硬度,軟硬適中。最後食埋大大件嘅豚足,肉質爽脆,豬皮滿有骨膠原,充滿彈性。套餐 (+$38)韭菜雞肉軟骨餃子、富士柚子汽水韭菜味濃、無渣,唔錯;但雞軟骨比預期少左d柚子味非常突出,開胃消暑鲜蟹肉忌廉薯餅、靜岡綠茶可樂值得讚嘅係薯餅竟然配有堆積如山

濃湯海老拉面 ($128)
濃湯海老拉面

北海道豚足 鹽味濃清湯拉麵($108)
北海道豚足 鹽味濃清湯拉麵

套餐 (+$38)
韭菜雞肉軟骨餃子、富士柚子汽水
韭菜味濃、無渣,唔錯;但雞軟骨比預期少左d
柚子味非常突出,開胃消暑
韭菜雞軟骨餃子

鲜蟹肉忌廉薯餅、靜岡綠茶可樂
值得讚嘅係薯餅竟然配有堆積如山嘅魚籽,因為好多時呢d小食薯餅/可樂餅等,都唔會配上魚籽嘅。蟹肉忌廉配埋魚籽一齊食,除左多了一重口感外,亦令整體嘅鮮味更豐富。
鲜蟹肉忌廉薯餅

緣茶可樂見過好多次,今次終於叫左嚟飲。可樂味唔算濃,但會似可樂咁有大量氣泡;有淡淡嘅緣茶香,易入口
富士柚子汽水 靜岡綠茶可樂

總結係可以再幫襯嘅拉麵店,主要係湯底真係唔錯,加上小食選擇多。而且午餐價錢連飲品、小食,價位算係非常合理。最後更值得讚嘅係呢度店員好有禮貌、又面帶笑容,最近都較少遇到這種服務態度了。

2025-06-08 91 浏览
拉麵一直是港人所愛無論湯底咸香、餸頭材料口味濃厚醬油呈出色澤風味不失厚重感融入細滑彈牙拉麵上讓每一口相互交融很滿足!「北海道豚足鹽味濃清湯拉麵」軟腍豬手與豚肉的柔軟難以抗拒層次感湯底味道豐富剛剛好食材比例鮮味增加令人回味鹽味無氣與醬油鹹香結合不失霸氣「鹽味濃湯大蜆拉麵」鹽湯輕盈性價比高粒粒蜆肉有咬勁而且肉質肥美煙韌充斥海鮮味道,鮮甜味出眾無論兩個人食鹹「香味吉炸雞」和內餡多汁「自家製魷魚豚肉餃子」係拉麵最佳拍檔

拉麵一直是港人所愛
無論湯底咸香、餸頭材料口味
濃厚醬油呈出色澤
風味不失厚重感
融入細滑彈牙拉麵上讓每一口相互交融很滿足!

「北海道豚足鹽味濃清湯拉麵」
軟腍豬手與豚肉的柔軟難以抗拒
層次感湯底味道豐富剛剛好
食材比例鮮味增加令人回味
鹽味無氣與醬油鹹香結合不失霸氣

「鹽味濃湯大蜆拉麵」
鹽湯輕盈性價比高
粒粒蜆肉有咬勁而且肉質肥美煙韌充斥海鮮味道,鮮甜味出眾
無論兩個人食鹹「香味吉炸雞」和
內餡多汁「自家製魷魚豚肉餃子」係拉麵最佳拍檔

2025-06-06
2025-06-07 42 浏览
📍 味吉長龍(尖沙咀) 聽講尖沙咀嚟咗一間日本過江龍拉麵🍜採用日本湯底🥢而且石亭同沃川兩間尖沙咀居酒屋的新分店(歷史26年同23年 , 同一個老闆)喔位老闆好特別,以清湯路線為主 想「簡單直接」唔想玩花臣,保留初心🩷香港市面上無咩人做!沃川同石亭個風格都係一樣!拉麵嘅麵質都好彈牙🥢好爽口,唔會太腍亦都唔會太硬,岩岩好🫶🏻✨ 濃湯海老拉面一飲個湯頭已經係特濃嘅蝦湯,完全係海鮮嘅濃湯精華滲透晒係湯頭入邊,顏色已經好吸引🤩而且仲有五隻大蝦 🍤成碗麵都好豐富🩷✨ 特盛慢煮叉燒濃清湯拉麵真叉燒肉質呈粉嫩,係因為用左慢煮嘅技巧去煮,咬落嫩滑,肉質上明顯比日式叉燒軟腍,有入口即溶既感覺,湯底既基礎係鹽味,飲落去好清新,亦都唔會好油膩,而且仲有淡淡嘅豬骨濃湯味。係日本拉麵嘅精髓🐷✨ 味吉炸雞表皮是炸的酥脆又帶有獨特的鹹香有味厚實大塊多汁吃起來不油不膩🐔✨ 韭菜雞肉軟骨餃子多韮菜餡料,仲會食到好有咬口既雞軟骨煎到係日本網紋餃子🥟鎖住肉汁🐔✨ 日本TOMOMASU SODA{白桃、密瓜}好耐冇飲了😌😌滿滿的水果味,飲完仲懷念日本🇯🇵

📍 味吉長龍(尖沙咀)

聽講尖沙咀嚟咗一間日本過江龍拉麵🍜
採用日本湯底🥢

而且石亭同沃川兩間尖沙咀居酒屋的新分店
(歷史26年同23年 , 同一個老闆)

喔位老闆好特別,以清湯路線為主
想「簡單直接」唔想玩花臣,保留初心🩷
香港市面上無咩人做!
沃川同石亭個風格都係一樣!

✨ 濃湯海老拉面
而且仲有五隻大蝦 🍤成碗麵都好豐富🩷

✨ 特盛慢煮叉燒濃清湯拉麵

✨ 味吉炸雞
表皮是炸的酥脆又帶有獨特的鹹香有味
厚實大塊多汁吃起來不油不膩🐔

✨ 韭菜雞肉軟骨餃子
多韮菜餡料,仲會食到好有咬口既雞軟骨
煎到係日本網紋餃子🥟
鎖住肉汁🐔

✨ 日本TOMOMASU SODA{白桃、密瓜}
好耐冇飲了😌😌
滿滿的水果味,飲完仲懷念日本🇯🇵

2025-06-06 16 浏览
原來係尖沙咀有廿幾年歷史老字號石亭同沃川居酒屋新開嘅分店!!之前都有食過!走傳統日本居酒屋路線!有水準有質素!今次仲開埋拉麵店!好吸引!特色濃湯用新鮮豬骨和豬肉去熬製👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻清澈而不混濁!👍🏻👍🏻👍🏻好飲!金龍 $128濃湯海老拉麵,滿滿的蝦膏與湯底融埋一齊赤龍 $108 (辛辣香肉慢煮叉燒龍清湯拉麵)餐廳主打的特色濃清湯,配以秘製的香料,食材有叉燒,辣肉是另外附上的,辣到非常,可以按程度而加到湯內。另外小食都好有質素👍🏻自家製魷魚豚肉餃子 $48非常特別的餃子,餃子內的餡料是自家包製嘅豚肉魷魚,口感非常彈牙。鮮蟹肉忌廉薯餅 $38忌廉蟹肉餅上面都有蟹肉,咬下去外脆內軟綿綿,口感非常Creamy。飲品方面都有很多日本特色的梳打汽水。抹茶可樂和蜜瓜梳打👍🏻

今次仲開埋拉麵店!好吸引!
特色濃湯用新鮮豬骨和豬肉去熬製👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
清澈而不混濁!👍🏻👍🏻👍🏻好飲!

金龍 $128
濃湯海老拉麵,滿滿的蝦膏與湯底融埋一齊

赤龍 $108 (辛辣香肉慢煮叉燒龍清湯拉麵)

另外小食都好有質素👍🏻
自家製魷魚豚肉餃子 $48

鮮蟹肉忌廉薯餅 $38

飲品方面都有很多日本特色的梳打汽水。
抹茶可樂和蜜瓜梳打👍🏻
2025-06-02 95 浏览
今晚專誠到朋友介紹的‘味吉長龍’品嚐日式拉麵!餐廳位於尖沙咀,港鐵站一出便見到,非常方便。餐廳裝修充滿日本街頭風,令人彷如置身日本一樣。和餐廳店員傾談間,才知悉‘味吉’原來是"石亭’‘ 和‘’沃川‘’兩間尖沙咀居酒屋的新分店,三間店舖同一個老闆。這裡的拉麵走清湯路線,以「簡單直接」取勝,風格與‘’沃川’‘及‘’石亭‘’一致。🐚鹽味濃湯大蜆拉麵~湯底是一碗拉麵的靈魂!這碗‘海龍’湯頭清甜,八大隻蜆,份量十足。蜆厚肉無沙,配上兩大片叉燒及半隻溏心蛋,十分滋味。🦐特濃蝦湯拉麵~相比起‘海龍’‘,金龍’湯底濃烈,充滿蝦羔油味道。四隻大蝦爽口彈牙,麵條軟硬適中,沒有半點梘水味。🥬日本椰菜沙律~椰菜爽脆清甜,健康美味。🦀🥠鮮蟹肉忌廉薯餅~一梳梳蟹肉混合了忌廉鋪於薯餅面,薯餅外脆內嫩。✅️現在只要惠顧滿$78,餐廳便會送一個印花。集齊四個印花便會獲贈小食一份,集齊八個印花更可獲拉麵一碗。😋
🥬日本椰菜沙律~椰菜爽脆清甜,健康美味。
2025-06-02 52 浏览
味吉長龍地址:尖沙咀漆咸道南17-19號帝后廣場地下7-8號舖特濃蝦湯拉麵 🦐 $128哇!一上枱就聞到陣蝦湯味濃到癡線 🦐🔥 飲啖湯真係不得了,蝦味爆炸仲帶啲奶香😛,掛晒喺拉麵度,啖啖都係精華😍!麵質偏硬身有咬口,正宗日式風味~叉燒薄切但入味,溏心蛋流心程度滿分 🥚鮮蟹肉忌廉薯餅🦀$38 呢件薯餅係邪惡級別!咬開脆皮,入面係澎湃蟹肉混忌廉 🦀💥 蟹肉一絲絲超鮮甜,忌廉汁多到漏🤣,熱辣辣食真係停唔到口~ 正自家製魷魚豚肉餃子🦑 $48 餃子皮煎到金黃脆底,一咬開——咦?魷魚粒彈牙到識跳舞 🦑💃 混埋豚肉碎,鮮味×肉香超夾😙!點埋佢哋嘅汁,解膩又提鮮~正日本TOMOMASU SODA(白桃) 🍸$28 / 富士柚子汽水 🍸$28 白桃梳打好有驚喜!🍑💖 甜度剛好,桃香超fresh~柚子汽水就酸爽啲,解膩一流 🍊❄️ 兩支都係日本直送,氣夠足,飲完成個人都醒神晒! #nicefoodie 尖沙咀-—————#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoo
味吉長龍
地址:尖沙咀漆咸道南17-19號帝后廣場地下7-8號舖

特濃蝦湯拉麵 🦐 $128

鮮蟹肉忌廉薯餅🦀$38

自家製魷魚豚肉餃子🦑 $48

#nicefoodie 尖沙咀

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食 #打卡 #尖沙咀餐廳 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #日菜 #日餐
2025-06-01 49 浏览
新開嘅拉麵店🍜一於嚟試吓佢啦💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️麵底普通(壽司郎拉麵果種),但味ok牛蒡勁好味!脆得尼入面小小煙韌咁原本插喺麵度 宜家分開上唔會浸林蟹肉喺薯餅同蟹子中間 口感唔錯😌
新開嘅拉麵店🍜一於嚟試吓佢啦💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
麵底普通(壽司郎拉麵果種),但味ok
牛蒡勁好味!脆得尼入面小小煙韌咁
原本插喺麵度 宜家分開上唔會浸林
蟹肉喺薯餅同蟹子中間 口感唔錯😌
2025-05-30 58 浏览
呢間拉麵店係石亭同沃川居酒屋嘅新分店,超過20年歷史!係同一個老闆打理,以清湯路線為主,同沃川同石亭個風格一樣,將食材原味帶出,最簡單直接❣️🍜特濃蝦湯拉麵 $128湯底好濃稠,🍤蝦味鮮,夠彈,麵條夠哂煙韌!溏心蛋帶有甜醬油味,蛋黃仲流心🥚🍜白松露慢煮叉燒濃湯拉麵 $108松露好香,湯底好滑,叉燒有5塊,煮到好腍,帶有少少肥肉更加有油脂感❣️ 🥟魷魚豚肉餃 $48餃子控好鍾意佢哋嘅自家製魷魚豚肉餃,咬落去爆汁仲有粒粒魷魚粒彈下彈下🤣🥔明太子芝士焗薯角 $38芝士拉絲,明太子辣辣哋幾過癮🎉

🍜特濃蝦湯拉麵 $128

🍜白松露慢煮叉燒濃湯拉麵 $108

🥟魷魚豚肉餃 $48

🥔明太子芝士焗薯角 $38
芝士拉絲,明太子辣辣哋幾過癮🎉

• 自家製魷魚豚肉餃子
假期約朋友一齊來到尖沙咀行街睇戲, 重點尖沙咀咁多好嘢食, 睇戲之前一定要 醫飽肚仔。 我們經常和朋友幫襯的石亭居酒屋~沃川居酒屋~店主新開了拉麵店, 真係要捧場, 佢哋咁有經驗, 拉麵一定製作認真。來到拉麵店搶眼嘅紅色 店面 ,充滿日式風味 , 拉麵主打清湯路線,海鹽、醬油、味噌, 望著餐牌都覺得很吸引。 重點係假期都有套餐, 真係好驚喜, 而且有好多款唔同嘅日本樽裝汽水, 啱曬心水。辛辣香肉慢煮叉燒 濃清湯拉麵,特盛慢煮叉燒 濃清湯拉麵。 兩款都是叉燒拉麵, 肉量震撼, 叉燒煮得又淋又嫩滑, 拉麵煙煙韌韌, 溏心蛋滑捋捋, 加埋筍乾 炸牛蒡 真係好豐富。自家製魷魚豚肉餃子(5隻) ,第一次食到餃子餡料有魷魚粒, 真係好鮮味,餃子皮薄餡靚有彈性,煙煙韌韌。餡料嘅魷魚彈牙有咬口,有海鮮味道。南蠻炸雞, 金黃香脆 雞肉嫩滑多汁, 加埋沙律醬真係好好味。只係加十蚊就有日本汽水 ,價格真係令人心動 。富士柚子汽水, 酸酸甜甜 充滿柚子味道 ,夠曬冰凍夠曬爽。靜岡綠茶可樂, 淡淡的綠茶味很清新。

2025-05-20 46 浏览
味吉長龍同朋友行尖沙咀,心血來潮想食拉麵,又咁啱路過見到,見佢嘅裝修都好新,而且都好似幾多款食物~鹽味濃清湯蛤螭拉麵佢蜆肉嘅份量唔少!!每一隻蜆都咬落去有汁,亦都有蜆味同海水味~除咗有蜆肉之外,佢仲有兩塊叉燒,不過叉燒就比較乾身,要浸落湯入邊特性慢煮叉燒龍清湯拉麵拉麵最特別嘅地方係佢有兩條炸咗嘅牛蒡,而牛蒡嘅炸粉本來有少少調味,所以食落係正價多層嘅風味!鮮蟹肉忌廉薯餅除咗有蟹肉同忌廉之外,佢仲加咗好多蟹籽!!!呢個忌廉薯餅雖然係炸,但係佢外層唔會好油,食嘅時候都唔會好重嘅負擔~自家製魷魚豚肉餃子平時自己唔係特別鍾意食魷魚,但係今日見到佢呢個自製嘅魷魚就諗住試吓,佢魷魚嘅份量都好多,不過一路食一路跌晒啲魷魚,因為佢黐實喺啲肉度😹😹靜岡綠茶可樂之前喺其他日本餐廳都見過呢款可樂,但係都未試過,今次飲完覺得佢味道唔錯,佢嘅茶味唔會太濃,同可樂好夾!富士柚子汽水柚子汽水有一浸清香柚子味嘅味道~(。・ω・。)ノ唔會太甜👍
味吉長龍

鹽味濃清湯蛤螭拉麵

特性慢煮叉燒龍清湯拉麵

鮮蟹肉忌廉薯餅

自家製魷魚豚肉餃子

靜岡綠茶可樂

富士柚子汽水
柚子汽水有一浸清香柚子味嘅味道~
(。・ω・。)ノ唔會太甜👍
2025-05-18 55 浏览
尖沙咀最近新開左一間日式拉麵店#味吉長龍 ,佢哋係以傳統和風作裝修,店舖面積雖小但卻充滿地道氛圍。而且午市套餐價格相宜,絕對是拉麵愛好者的打卡新熱點🙌🏻🍜白松露慢煮叉燒濃清湯拉麵 $98白松露香氣濃郁,慢煮叉燒嫩滑爽口,濃郁清湯層次分明,拉麵彈牙掛湯,口感一流🫶🏻🍜特盛慢煮叉燒濃清湯拉麵 $108特盛叉燒厚切軟嫩,慢煮入味香氣四溢,濃清湯鮮而不膩,拉麵彈牙爽口,大滿足😋😋加$38🔥可享超值套餐(小食+飲品)🫓鮮蟹肉忌廉薯餅 👍🏻鮮甜蟹肉配上忌廉薯泥綿滑多汁,炸到非常香脆,外脆內軟,熱辣辣超級好味😋🥟自家製魷魚豚肉餃子 👍🏻彈牙魷魚與鮮甜豚肉完美融合,餃子皮超薄,煎至金黃微脆,層次感一流,必食飲品:白桃梳打和可樂
尖沙咀最近新開左一間日式拉麵店

🍜白松露慢煮叉燒濃清湯拉麵 $98

🍜特盛慢煮叉燒濃清湯拉麵 $108

加$38🔥可享超值套餐(小食+飲品)
🫓鮮蟹肉忌廉薯餅 👍🏻

🥟自家製魷魚豚肉餃子 👍🏻

飲品:白桃梳打和可樂
2025-05-18 37 浏览
.尖東新開拉麵店🤍原來係石亭同沃川兩間尖沙咀居酒屋既老闆開的🥰🥰食開尖沙咀嘅人都知道石亭同沃川都有超過2️⃣0️⃣年歷史好開心依家有新分店☺️質素一定有保證啦😌.拉麵主打清湯路線🥣 款款拉麵🍜都有個龍字 🐉由金龍又白龍又巨龍好有架勢🤣🤣.🌟金龍 🐉- 濃湯海老拉麵 🍜 $128係鮮甜嘅蝦湯🥹一上枱見到濃濃嘅紅色就知道幾足料蝦🦐已經剝晒殼好貼心有四大條甘多‼️麵條吸附湯汁恰到好處 叉燒軟嫩好味整體層次豐富 湯底完全係精華 帶來鮮味衝擊 🤍.🌟吉龍 🐉 - 北海道豚足鹽味濃清湯拉麵🍜 $108大驚‼️‼️‼️成隻巨型大豬腳🐽🦶🏼炆到好Lum 好入味每一口都係🈵🈵嘅骨膠原湯頭清澈卻濃郁 麵條細直順口搭配筍乾與蔥絲更添清爽整體平衡不膩 🤤🤤.加$38仲可以upgrade做套餐👍🏿👍🏿🥰有小食😋同埋嘢飲🧃🌟自家製魷魚豚肉餃子🥟好特別,啖啖都係彈牙魷魚粒而且魷魚同豚肉好夾有少少似豬軟骨嘅感覺.🌟明太子芝士焗薯角熱辣辣♨️上枱明太子鹹鮮微辣+芝士濃郁拉絲邪惡👿但過癮😌.叫返個波子汽水懷舊吓都唔錯 👻.📍 尖沙咀漆咸道南17-19號帝后廣場地下7-8號舖.
[味吉長龍 🍜]
整體平衡不膩 🤤🤤
加$38仲可以upgrade做套餐👍🏿👍🏿🥰
有小食😋同埋嘢飲🧃
🌟自家製魷魚豚肉餃子🥟
好特別,啖啖都係彈牙魷魚粒
而且魷魚同豚肉好夾
叫返個波子汽水懷舊吓都唔錯 👻
📍 尖沙咀漆咸道南17-19號帝后廣場地下7-8號舖
2025-05-14
  • 巨龍
拉麵店內藏出色的配搭與小食炸牛蒡完全是畫龍點睛之物!!新開的拉麵店,是由石亭及沃川兩間尖沙咀居酒屋的新分店,兩間居酒屋經歷20多年屹立不倒可見實力!簡單直接的風格同樣注入新拉麵店,湯底主要使用清湯加入鹽味,味噌或鮮蝦等簡單的帶出鮮味!極喜歡【辛辣香肉慢煮叉燒濃清湯拉麵】內的兩條長長炸牛蒡,炸得香脆而咬落爽口,同時帶出辛香味道非常獨特!而且薄片叉燒非常軟腍.更貼心的把辛辣醬料分開,配合個人辣度.另一款【特濃蝦湯拉麵】湯底鮮紅,滲透着鮮蝦濃郁味道,每隻蝦都爽彈比起拉麵個人卻被小食驚喜了! 【自家製魷魚豚肉餃子】外皮煙靭好咬,內裏粒粒飽滿,塞滿大粒新鮮魷魚粒及帶有肉質的豚肉!必叫必叫! 【鮮蟹肉忌廉薯餅】外脆內裡綿密,上面間放滿蟹籽非常有誠意!

拉麵店內藏出色的配搭與小食
炸牛蒡完全是畫龍點睛之物!!