2007-01-28 16 浏览
同男朋友諗住去買飛睇戲,但佢好肚餓所以事旦去間食野。男朋友叫左個拉麵食,唔記我係咩了,又叫左個炸軟殼蟹同埋煎餃子。男朋友話d麵幼身左好多,冇以前咁好食同埋唔多彈牙。而個炸軟殼蟹都ok,但係好細隻。而個煎餃子我覺得幾好味,熱辣辣,裹面又有d肉汁,不過食煎餃子我覺得一定要熱辣辣個時食,如果唔係就冇咁好食。
(非会员)
環境:clern味道:豚肉味道一流!夠味,夠「林」大量豚肉;豚肉拉麵湯底特別,夠咸,去邊間都食唔到朗豪坊呢間既味道;饅魚飯,一流!饅魚夠多,夠厚,去邊間都食唔到朗豪坊呢間既味道;黑和豚肉飯,味道非筆墨所形容,去邊間都食唔到朗豪坊呢間既味道!服務:ok,不過見住d客人比岩岩好既錢,個侍應都會自己換d散紙放落去貼市箱度=_=夾硬你貼市價錢:咁好食係抵食既衛生:連鎖店一定clern總體:經常去呢間食
環境:clern

味道:
豚肉味道一流!夠味,夠「林」大量豚肉;
豚肉拉麵湯底特別,夠咸,去邊間都食唔到朗豪坊呢間既味道;

價錢:咁好食係抵食既

衛生:連鎖店一定clern

總體:經常去呢間食
2006-08-03 21 浏览
昨晚打風,但無咩雨,所以都多人出來吃飯。元氣仍是一樣-----排長龍!來了這裡,本來想吃新出的烏賊拉麵,但原來有幾舊係叉燒,放棄!!叫了基本菜:味千拉麵轉烏冬+推介的餃子,都okay,有鹹酸菜加,仲好味o左,暖豬叫了的是豚肉麵,d麵好味過烏冬。走時行過本來一直想食的\"簡單廚房\",都知係一個藝人開的,也聽聞她會久不久落場,哈,走的時候真的見她在向門外客人介紹,都好落力呀!

2006-05-09 12 浏览
同best fd行完街,終點係朗豪坊。又係一間N年未食過的舖頭。有幾款拉麵都想食,最後揀了味千辛辣麵,睇menu幅相是的紅紅的湯底,原來實際唔算太辣,而只得個辣味,唔夠香,唔吸引我飲湯。其他材料有薄薄的叉燒、半隻實心的雞蛋、木耳、芽菜等。叉燒唔多掂,冇味,似煲湯豬肉,肉質又唔好,一咬落去感覺好鬆散。而主角的拉麵,有爽口感覺,但唔彈牙。best fd食叉燒拉麵,佢一夾時竟然成舊麵團黐埋,完全未熟透,當然要換過啦。佢話D豬骨湯底味道好淡,要另外再加七味粉。炸軟殼蟹-其實係天婦羅軟殼蟹,雖然炸得脆,但冇味的。炒雜菜-估唔到好大碟,炒得好夠味,而且D雜菜又爽,唔會炒到腍pat pat。以前沒有其他的拉麵館,就沒有得比較,現在的味千一定會與其他的拉麵館比下去。
炸軟殼蟹-其實係天婦羅軟殼蟹,雖然炸得脆,但冇味的。
(非会员)
2006-04-10 1 浏览
今日同友人去買野!見肚餓又想食拉面!所以去左味千!由於假期人較多,所以要等位!等左一陣個經理叫左我地號碼!佢問我地吸煙區有無問題!我地話無問題~點知佢轉個頭就無左回事!初時話sofa位點知去左普通個D!咁都算啦!落完單例牌會覆一次,亦會問仲有無其他野~但唔知係咪待應心情唔好講得好細聲!佢講左兩次都聽唔到!點知到第三次佢好大聲咁問…即時俾佢嚇一嚇…我地叫左o加哩豬排飯同鰻魚炒飯…o加哩豬排飯都幾好啦!但好可惜個鰻魚炒飯變左鰻魚定食…食到一半至記得上錯…第一次對呢間味千有反感…失望…
今日同友人去買野!見肚餓又想食拉面!所以去左味千!
2006-02-06 11 浏览
星期6果日同BF出MK...BF話想食味千...於是左諗右諗就揀左去朗豪坊間味千...一入到去坐...位就迫左少少﹏果度真係太細喇...而且陣油煙味都幾勁...我嗌左個日式咖哩炸雞飯,BF就嗌左個蒜香牛展拉麵...等左好耐先黎...其間侍應仲要番問我地嗌左D咩=.="...原來落錯單...=.="﹏日式咖哩炸雞飯---我覺得幾好食...飯既份量就少D...反而雞肉多﹏HAA...唔通D飯仲貴過D肉?!D咖哩都唔錯...少少辣...我覺得呢D日式咖哩比起其他咖哩好食...蒜香牛展拉麵---我食左少少...D牛展好好味﹏夠晒蒜香...麵我就唔太好喇...食唔出有咩咁好味...有咩咁彈牙=.="...BF都話幾好食﹏埋單$86...HAA...都OK既...耐唔耐食一次就唔覺得貴既...哈哈...

2005-10-23 6 浏览
呢間服務好差,.. 事緣我老公叫左碗栗米拉麵,我叫左碗南瓜拉麵..幾分鐘後栗米拉麵0黎左,又過左幾分鐘..我碗麵都送到,但個侍應話南瓜要等一陣先另上,咁我地都食住先啦..到最後我老公食完佢碗麵,我都差唔多食晒碗麵d南瓜都未到.咁其間都追左兩次..最後我碗麵食完d南瓜先到..以後唔使旨意再幫襯..
2005-10-18 6 浏览
昨晚同個fd睇完"童夢奇緣"後就去左呢度食味千啦1.蒜片豬軟骨麵加辣肉($38+8):味道好好,豬軟骨都好入味2.蒜片半生熟牛肉粒($18):蒜片好多,牛肉粒咸左少少3.蟹子大蝦沙律($18):諗住d蝦好大隻,點知好細粒好似食緊蝦米,又淋>,<埋單都係$92
昨晚同個fd睇完"童夢奇緣"後就去左呢度食味千啦
2.蒜片半生熟牛肉粒($18):蒜片好多,牛肉粒咸左少少
埋單都係$92
2005-08-11 0 浏览
噚晚(9/8/05)同朋有去呢朗豪坊呢間味千,唔算等好耐。叫咗一碗帶子拉麵、一碗蕃茄拉雞肉拉麵同一客(2隻)芝士焗生蠔。無試帶子拉麵,至於個蕃茄拉雞肉拉麵D蕃茄湯底又唔同食法,食落幾清幾好味,雞肉都幾嫩。焗生蠔熱辣辣,不過D蠔有D overcooked,$9隻算係咁啦。今次呢間鋪d室溫都幾啱,服務亦一般- 茶飲晒都唔斟斟;離枱嘅客D order 未齊見佢地好似食晒就問都唔問,連筷子都收埋,遲來D食物又要開對新嘅即棄筷…

2005-06-13 2 浏览
幾年前去過幾次味千都好唔得就一直冇再去過,估唔到事隔幾年o係其他分店試都仲係咁唔得~!前幾晚食左個帶子拉麵,咖喱炸雞飯,辣螺肉.主菜未算難食到唔食得o既..但辣螺肉有陣怪味,原來係雪得太耐未完全解凍陣味!仲有沙..麵豉湯又唔得,d青瓜...唉,食左一啖一野啪一聲咁放低快子算!唔知侍應係咪見到我地呢d反應,即刻走來問駛唔駛收野,雖然螺肉仲有成半兜,但係佢問都唔問就收走左..正常係咪會收哂其他野, 剩番兜螺肉比我地慢慢食呢!?!
2005-06-02 3 浏览
lunch 有set ,十分good 呀,waiter 都十錯﹗改變左我對味千拉麵的感覺
改變左我對味千拉麵的感覺
2005-03-09 16 浏览
始終都係拉麵較好吃, 帶子, 燒等配料普通, 日式餃子也是一般, 上桌時更全部反轉哂整體來說算抵食
始終都係拉麵較好吃, 帶子, 燒等配料普通,

日式餃子也是一般, 上桌時更全部反轉哂

整體來說算抵食
2005-02-23 8 浏览
味道幾好d肉都好味..佢搭果d小食可以自選我choose左粟米salad ..35蚊+1我覺得都食得過GEI ..=]
味道幾好
d肉都好味..
佢搭果d小食可以自選我choose左粟米salad ..
35蚊+1我覺得都食得過GEI ..=]
2005-01-23 2 浏览
試左呢個新野ok啦~不過唔係幾食到個豬骨湯,個蕃茄味蓋過左~但個蕃茄味又好似唔夠酸,似媽媽滾既蕃茄湯多D。食送就淨係食到雞肉,但個WAITRESS 話有豬+雞?!唔知係我、廚房定係個WAITRESS既問題呢.....-------------------------------------講返朗豪呢間分店~其實都幾細、幾逼下~~等位的時候個哥哥仔成日都SKIP左D number~自己要跟緊少少...
試左呢個新野
ok啦~不過唔係幾食到個豬骨湯,個蕃茄味蓋過左~
但個蕃茄味又好似唔夠酸,似媽媽滾既蕃茄湯多D。
2005-01-06 23 浏览
睇完戲黎呢度食lunch,食左:1.豬軟骨拉麵2.帶子拉麵3.炸南瓜4.芝士魚卷兩樣小食黎到只是暖暖的唔夠熱,兩碗拉麵d料又係暖暖的唔夠熱要自已將d料浸落湯度浸熱d !
睇完戲黎呢度食lunch,食左:
1.豬軟骨拉麵
2.帶子拉麵