2019-01-22 106 浏览
難得今晚唔駛返夜,喺旺角食埋晚飯先返歸啦😜食番樣耐都冇食既雞🐔煲了😚之前食過都好滿意,今次再去食😉叫咗半隻辣酒花螺雞煲,同行唔係好食得辣,不過今次嘅BB辣都不得了,辣到伸晒脷😝😝。但又食得幾過癮,啲雞好嫩滑😍隻雞一如以往,都係大大嚿~~啲汁又好夠味,再加少少配料,兩個人食啱啱好十全大寶丸,啲丸好特別,全部自家製,粒粒都好有特色,有驚喜!仲有新鮮即炸既芝心響鈴P.s 呢度都有九點半配料半優惠,睇吓下次有冇機會再夜啲去食啦🤑😛
難得今晚唔駛返夜,
喺旺角食埋晚飯先返歸啦😜
食番樣耐都冇食既雞🐔煲了😚

之前食過都好滿意,今次再去食😉
叫咗半隻辣酒花螺雞煲,同行唔係好食得辣,
不過今次嘅BB辣都不得了,辣到伸晒脷😝😝。
但又食得幾過癮,啲雞好嫩滑😍
隻雞一如以往,都係大大嚿~~
啲汁又好夠味,再加少少配料,兩個人食啱啱好

十全大寶丸,啲丸好特別,全部自家製,
粒粒都好有特色,有驚喜!

仲有新鮮即炸既芝心響鈴

P.s 呢度都有九點半配料半優惠,
睇吓下次有冇機會再夜啲去食啦🤑😛
  • 十全大寶丸
2019-01-19 407 浏览
終於到星期五,🙎🏻‍♂️揾到呢間吞pot雞煲🍲見到d食物相好吸引,9半後入座又有半價,即刻book 枱去試下😆😆入到去餐廳唔大,但就坐得舒服,枱與枱之間唔會好迫!👍🏻見到menu就已經花多眼亂,因為除左要簡雞煲,火鍋配料都有好多款,仲有特式小食😝😝雞煲我地簡左<辣酒花螺雞煲> 因為想食辣🌶其實見到有個<滋補螺片花膠雞煲>都好吸引,下次黎應該會試😌等雞煲既同時整左醬料先,有8款,都係平時食開果d等左一陣雞煲黎啦,即刻食得。個汁係好香辣,bb辣岩岩好雞件比我食過既雞煲有肉,有d辣汁,好入味>< 好正👍🏻食晒d雞先開始食個花螺,花螺係細細粒既,有好多粒😎配料我地都簡左好多,因為太多野想試><我地order左<十全大補寶丸> 有10粒 (3款墨魚丸🐙,蝦丸🦐牛丸🐂各1款)5款丸都有特別既餡,其中我最鐘意<鵝肝蝦丸>同<芝心牛丸>鵝肝味好rich,估唔到可以用黎做丸😍😍芝心牛丸個芝心係流出黎既,溶溶地好正👍🏻肉類叫左<牛三郎> 有雪花肥牛、牛肋肉同牛柳粒牛肉好有牛味,而且

終於到星期五,🙎🏻‍♂️揾到呢間吞pot雞煲🍲

入到去餐廳唔大,但就坐得舒服,枱與枱之間唔會好迫!👍🏻
見到menu就已經花多眼亂,因為除左要簡雞煲火鍋配料都有好多款,仲有特式小食😝😝

雞煲我地簡左<辣酒花螺雞煲> 因為想食辣🌶
其實見到有個<滋補螺片花膠雞煲>都好吸引,下次黎應該會試😌

雞煲既同時整左醬料先,有8款,都係平時食開果d

等左一陣雞煲黎啦,即刻食得。
個汁係好香辣,bb辣岩岩好
雞件比我食過既雞煲有肉,有d辣汁,好入味>< 好正👍🏻
食晒d雞先開始食個花螺,花螺係細細粒既,有好多粒😎
辣酒花螺雞煲

配料我地都簡左好多,因為太多野想試><

我地order左
5款丸都有特別既餡,其中我最鐘意<鵝肝蝦丸>同<芝心牛丸>
鵝肝味好rich,估唔到可以用黎做丸😍😍
芝心牛丸個芝心係流出黎既,溶溶地好正👍🏻
香煎鵝肝丸

肉類叫左<牛三郎> 有雪花肥牛、牛肋肉同牛柳粒
牛肉好有牛味,而且好新鮮😋
所以個牛柳粒冇烚好耐就食啦(中間仲紅紅地既時候係最正!)
另外仲有牛柏業都好爽
牛三郎

有肉又點少得海鮮呢🐙🐠🦐🦞
Order 左象拔蚌片、脆肉鯇片同日本廣島蠔🤪
全部都好新鮮,而且份量多
象拔蚌片好爽,厚身架!
脆肉鯇片係厚肉既
廣島蠔係急凍既,都幾大隻👍🏻
象拔蚌片
日本廣島蠔

🙎🏻‍♂️好鐘意食響玲,所以我地亦叫左推介既<自創爆芝響玲>
個響玲烚3秒,d 芝士流出黎果下真係好正><
自創爆芝響玲

呢個時候我地都已經超飽,個娃娃菜食唔晒><
但個菜大部份都係身果part,唔係菜葉,好爽脆

要講一講既就係店員都好有禮貌,而且有空碟都好快幫你收走,等我地有多d位放食物👍🏻

總括黎講呢間雞煲我係食得好開心滿足😆
食物高質好味 服務又好
如果唔驚肚餓等到9半後入座,有半價真係超抵!

2019-01-18
  • 爆芝響鈴
  • 象拔蚌
  • 重慶麻辣雞煲
2019-01-18 136 浏览
冬天黎到,加上同朋友都好中意打邊爐、食雞煲,成日都四圍搵下呢類餐廳食😂😂 呢晚同朋友黎到旺角食吞pot。同好多雞煲店一樣,佢地都有幾款雞煲提供,好似辣酒花螺雞煲、香辣雞煲、重慶雞煲等等。我同朋友都中意食辣,所以我地嗌左個小辣既重慶雞煲(朋友中意食辣但係唔係幾食得辣)😋呢個雞煲非常惹味,好少「鞋潺潺」既感覺。辣味又恰到好處。唯一既遺憾係我地淨係嗌左半隻雞,食到非常唔夠喉!下次會嗌番一隻雞!食完雞煲之後我地加湯打邊爐。我地嗌左個頂級安格斯牛小扒、蟹子墨魚滑、牛柏葉同埋娃娃菜。幾款野食都非常好食,特別係墨魚滑。另外值得一提既係,吞pot提供左好多醬汁選擇。好多雞煲都冇醬汁揀,但佢地既醬汁同日式火鍋店都有得fight。

雞煲

頂級安格斯牛小扒
蟹子墨魚滑
娃娃菜

醬汁

2019-01-14
頂級安格斯牛小扒
2019-01-15 124 浏览
今年冬天氣溫持續高企,難得今天凍DD, 即刻去打個邊爐先,聽聞吞pop7點半前點菜有半價,咁啱老細唔係office, 最好時刻就係即刻啦,提早收工去吞pop啦喂。吞pop位於23樓,一開就見到個超大魚缸,裡面有蝙蝠魚大烏龜大龍躉。。。 有魚睇等位都唔覺得悶啦。因為時間早,分到個窗口位,可以睇到成個mk街景。入座後見到好多人食雞煲, 不過我哋就想清清哋打邊爐 ,叫咗個鴛鴦湯底 一邊係 蕃茄濃湯 另一邊係皮蛋芫茜 ,打邊爐當然唔少得肥牛啦,另外見到佢有個即炸芝士響鈴, 芝士同響鈴都係我嘅最愛唔係唔叫呀嘛,跟著仲叫左鱔同 墨魚滑,鱔好新鮮, 墨畫就比較鹹咗啲,牛肉用 蕃茄濃湯嚟烚味道夾到 天衣無縫。不過最最推介真係個響鈴,唔放湯,咬一口,又脆又香, 鹹香芝士簡直一流。放湯又另 一番滋味。
吞pop位於23樓,一開就見到個超大魚缸,裡面有
2019-01-15
2019-01-13 108 浏览
冬天係約朋友打邊爐既季節!今晚,我同朋友到左旺角既吞pot食雞煲加打邊爐。我地7點半到,見到全場幾乎滿座,好彩等左一陣就可以入座。我同朋友係坐窗邊位,環境好舒服!一坐低,侍應就拎左啲調味料比我地自己加,有我最鐘意既芝麻醬!呢度有幾款雞煲,款款都好吸引,我地就覺得冬天最岩就係食胡椒豬肚雞煲,可以暖大下胃,由於我地係得兩個人,所以我地就點左半隻雞。胡椒豬肚雞煲一到,就可以聞到濃濃既胡椒味,啲雞亦都係熟左,可以即刻食,啲雞都幾滑,而啲湯一飲落去,就覺得成個人都暖哂。配料方面,亦都有好多就選擇,我地就點左羊肉片同芋絲。羊肉片都幾多,同埋唔會好羶,抵贊!呢度亦都有唔少飲品可以選擇。呢餐埋單$360蚊,食得好飽!

我同朋友係坐窗邊位,環境好舒服!

配料方面,亦都有好多就選擇,我地就點左羊肉片同芋絲。

羊肉片都幾多,同埋唔會好羶,抵贊!

呢度亦都有唔少飲品可以選擇。

呢餐埋單$360蚊,食得好飽!

2019-01-11 113 浏览
真係唔知點解咁多人話好,態度差,野食又麻麻地,第一次要嬲到比食評,差差差差差差差差差,上到去問個員工係咪散叫定任食,員工態度:散叫架啵,睇左陣,咁同屋企都決定食,二位唔該,員工態度:冇位啦,我:點解你頭先唔講嘅,員工態度:你都冇問,食一個鐘頭就有,食唔食,語氣態度差到不得了

2019-01-11
2019-01-11 5599 浏览
呢期天寒地凍又係時候食雞煲打邊爐,家姐帶隊,位置都好就腳,一出地鐵站就係黎到食飯比我整體感覺係好闊落,坐得舒服,樓底夠高,唔會迫埋一齊坐,食都食得唔舒服,四人枱坐得好鬆動一坐低就有得調番個醬~個湯底非常濃味,仲越滾越出味雞件非常嫩滑,件件都啖啖肉,雞件脂肪唔多,,雞肉好嫩又入味,點左半隻雞,四個人都已夠食。個汁好香之後就加湯邊爐了! 我地叫左好多野魚皮和響鈴都係即炸,上桌果陣仲有股熱力酥炸魚皮同響鈴黎到就係熱辣辣,入口好香脆,又唔會油味好重,就咁食都好正,放落雞煲到食吸味兩食,都正,因為塊魚皮同響鈴本身就好脆,所以如果食到原味又有D湯汁湯就要手落即打撈上,拖一下,撈起再放入口,咁就一流牛肉好大碟,肉好鮮,建議滾10秒就可以撈起食,咁樣D肉質已好嫩又入味,牛味仲好濃好出手打墨魚滑, 墨魚滑打得夠彈牙打邊爐唔少得午餐肉,掛湯力好高芝士腸同芋絲都係必點既食物雲吞好足料,一粒已好好飽滿粉腸姐夫點既,佢話新鮮,口感好爽脆仲有點左個脆魚鯇,好鮮,刀功好切得均勻,令魚塊掛汁力都幾浸透到個湯底愈打愈入味,真係打邊爐既重點一路食一路飲青瓜特飲同大檸茶,真係好大杯,打邊爐叫一杯一個人飲剛剛好ASAHI唔貴

一坐低就有得調番個醬~

個湯底非常濃味,仲越滾越出味

個汁好香

之後就加湯邊爐了! 我地叫左好多野

魚皮和響鈴都係即炸,上桌果陣仲有股熱力

手打墨魚滑, 墨魚滑打得夠彈牙

打邊爐唔少得午餐肉,掛湯力好高

芝士腸同芋絲都係必點既食物

雲吞好足料,一粒已好好飽滿

粉腸姐夫點既,佢話新鮮,口感好爽脆
個湯底愈打愈入味,真係打邊爐既重點

ASAHI唔貴~~重要好冰凍,扲邊爐冰凍飲品好重要的說

總括黎講我都幾滿意呢度d嘢食,材料湯底水準實在性價好高
另一,優點之一食完都仲可以坐多陣吹水
雞煲打邊爐都食過幾間,但呢度既雞煲都算係我食過最足料又好味既。

下次會再黎。
2019-01-10 113 浏览
上次係尼棟大廈食過,見到仲有好多層都好吸引,今次就決定再尼食喇。今日係試雞煲,一入尼見到個環境,都覺得幾靚,23/f 望到出去都唔錯,都埋啲位都唔迫都係舒服。咁我地兩個人食,因為我地都唔係好食到🌶🌶所以就叫左個半隻嘅花膠螺片雞煲($198)感覺全部staff都好醒目快手,好快就遞上尼,已經可以即刻食入面都啲花膠螺片同菇,都足料當然雞嘅數量都合適食落去,每舊雞都係好滑,都好香特別係尼舊雞翼! 真係超級滑,估唔到雞煲嘅雞都咁滑咁另外我地就再叫左啲野,有冰菜(估唔到尼到會有呀,加分!),脆鯇魚片(好大塊,都好鮮)同埋木薯粉(份量都好足夠)我地兩個人 咁樣叫就真係岩岩好,叫多一樣都會食唔落喇🤣咁我地最後結賬係$400,我覺得都係合理價錢,同埋都值嘅,佢嘅材料係幾新鮮。後尾先知7:30前走 配料係半價!咁真係會勁抵食呀!

咁我地兩個人食,因為我地都唔係好食到🌶🌶所以
就叫左個半隻嘅花膠螺片雞煲($198)

入面都啲花膠螺片同菇,都足料

當然雞嘅數量都合適

食落去,每舊雞都係好滑,都好香

特別係尼舊雞翼! 真係超級滑,估唔到雞煲嘅雞都咁滑

我地兩個人 咁樣叫就真係岩岩好,叫多一樣都會食唔落喇🤣

後尾先知7:30前走 配料係半價!咁真係會勁抵食呀!
2019-01-09
  • 滋補螺片花膠雞煲
  • 冰菜
2019-01-08 92 浏览
Had a gathering dinner with a group of 7 tonight here. This is our first time trying this hotpot place. I booked a table at 7:30pm tonight and there was no waiting time. The ambient is spacious i think. The restaurant is located on 23/f of a commercial building, so u can even get a clear view of Mong Kok if u sit close by the window.  Their signature dish here is “chicken pot” 雞煲. It is basically a pot of chicken. U can choose whole or half chicken. There are also different favor and cook style

Their signature dish here is “chicken pot” 雞煲. It is basically a pot of chicken. U can choose whole or half chicken. There are also different favor and cook style to choose from. Also spicy and non-spicy. The price looks a little bit on an expensive side however the quality of food is good and justify for the price. Deep fried beancurd (響玲) the one that look like spring roll, is really good. It was freshly made by the restaurant upon order.

Other ingredients are fresh and good. We also ordered some drinks and beer. We paid $388 per person tonight but we really ordered too much food. I think around $300 would be more comfortable
2019-01-05
  • 響玲
2019-01-07 96 浏览
安排訂位非常不善,態度極度惡劣!!!仲俾人cut線!!!好嬲!!!吾明白,點解上網一直可以俾人訂位但又打尼話滿座,叫我去分店!問題係我就係吾想去分店啊嘛!!!之後就俾店員罵,仲cut我線!!!太過份!!!店員非常串咀,非常不合理!!!話什麼,是我不明白事理?!請問一下,我訂的是旺角,不是油麻地!如果我要去油麻地是否直接去訂油麻地呢??就算近,吾代表我想去。如果兩間一樣,點解大家只訂旺角不訂分店??
2019-01-06 224 浏览
突然想食胡椒豬肚雞煲,見到依度有,中午仲要半價,於是一試。果然唔錯一點去到,週末人不多,只有兩三台打邊爐,亦有人叫lunch set,環境幾好,有大玻璃望到太子果邊既樓,都好開揚。我地叫左半隻胡椒豬肚雞,入面已經包括左一啲蘿白、腐皮,胡椒味香,豬肚乾淨,幾好。原來煲底同飲品冇半價,不過唔緊要啦,所有配菜都有半價,可能由於特價嘅關係,我哋兩個人叫咗好多嘢食,每碟份量都幾大,對得住價錢。佢地啲丸幾有特式,叫咗個十全大寶丸,每一粒入邊都有饀,大大粒,食得出係手打仲有個炸魚皮好好食!係即叫即炸,上台仲係熱辣辣, 又夠脆夠香,我哋都忍唔住係咁食。

十全大寶丸
2019-01-05
十全大寶丸
  • 胡椒豬肚雞煲
  • 炸魚皮
2019-01-03 111 浏览
朋友請食飯,帶我到這店食雞煲。一向對雞煲的印象是大都很肥膩,這店卻令我改觀。朋友先點了一個炸魚皮小食,魚片送上,又薄又脆又香口,好味!接着點了滋補螺片花膠雞煲(一隻雞)此外還點了十全大寶丸、自家炸響鈴、棉花魚肚、山水豆腐、極品本地手切牛頸脊、美國桶蠔、冰菜、皇帝菜,飲品則點了青島啤酒和韓國真露。雞煲送上,雞的份量很多,雞肉十分嫩滑,連雞胸肉也不「鞋」,湯裏還有不少螺頭和花膠,都好吃,至於那雞湯,一點也不肥膩。在寒冷的冬夜邊喝滋潤的雞湯,邊吃花膠、螺頭和雞肉,真是一大享受!火鍋配料方面,桶蠔和手切牛頸脊都質素極佳,非常美味。十全大寶丸的賣相一流,味道則不算十分突出。其他火鍋配料分量充足,味道也不錯。這店另一令人欣賞之處,就是服務很好。店內顧客很多,店員都很忙碌,幸好他們動作利落,要加湯,加醬料,加飲品,全都很快送上。這店食物質素不俗,服務也好,值得一試。
朋友請食飯,帶我到這店食雞煲
一向對雞煲的印象是大都很肥膩,這店卻令我改觀。
朋友先點了一個炸魚皮小食,魚片送上,又薄又脆又香口,好味!
這店食物質素不俗,服務也好,值得一試。
2018-12-29
  • 美國桶蠔
  • 滋補螺片花膠雞煲
2018-12-30 111 浏览
今晚同朋友出開旺角,由於天氣漸漸轉涼,最適合三五知己食下熱食物,又適合是找吞pot雞煲。食店環境舒服,又有夜景觀看。坐位又夠大,又舒服。店員又有禮貌,食雞煲最重要是冷氣充足,店內冷氣又足,一點又沒有熱的感覺。店內生意很好,等约5至十分鐘,便有坐位。首先有不同味道配料選擇。當然食雞煲,叫咗半隻雞,但份量也十足,雞好入味,熱熱地,雞又夠滑,個人認為叫BB辣已足夠,配料包括洋葱等,更加惹味,食完個人即時暖暖地。首先炸魚皮,好入味道,好新鮮,口感非常好,脆脆的,這個是必食的。午餐肉也十分好味,最重要是肥牛,肥牛質素很好,無乜肥肉,份量又足。芝士腸和墨魚丸再配雞煲,也十分入味道。非常好食。綜合各方面,這間食店值得推介一下。
,口感非常好,脆脆的

2018-12-28 141 浏览
原先一大班朋友想試下新野,但完完全全覺得中左伏,你問我 我下次一定唔會再食。員工態度好有問題。好似個個都欠左幾百萬禁既樣。問親佢地野都一副 下?點解既?乜禁麻煩嫁 既樣。呢個係絕對扣哂分既位。 其次,我地9個人 訂9點半。去到 冇位 ,但又confirm我個booking.. 最後攪左一大輪要分位坐,但11點last order (我覺得合理既)但11點半就話清場,清場係點? 可以講話係趕我地走個種🙄🤦🏻‍♀️總知唔會再試,服務態度有待改善
約左一大班朋友食飯,出嚟食飯咁多人就梗係唔少得打邊爐,梗有一款碞是但一個食解決晒食咩既煩惱,又可以食耐啲,一路食一路傾吓計呢殊除左交通地點位置方便,仲有係位於高層,而且仲有好多落地玻璃,完全同平時火鍋好似酒家一樣密室嘅感覺唔同,邊食邊望到境既感覺,係唔同d揀咗個香辣雞煲bb辣雞煲分量好多一煲四個人分份量剛剛好, 雞件肉很嫩雞件斬得大小易剛剛好, 雞煲個汁好香濃 雞煲夠曬惹味食完雞,例牌梗係加湯打邊爐,上菜夠快炸響鈴一到枱係剛剛炸起既仲熱,炸響鈴好食,真係炸起無耐,火鍋配料必點,放係湯到三秒起撈即食最佳,仲有脆度又收到個湯汁,一食難忘去到一定要試,帶湯還少少脆既口感太正,屬打邊必食之選!炸魚皮都好正,就咁食都好脆好味唔油食火鍋不能不點既一定係牛肉,牛肉油脂分布平均,口感好豐富,一入口就已經係一種滿足感,份量算多,一大盤。手工丸也不錯,點左個手打墨魚丸,真的好彈牙!一啲都無粉,囗感十足魷魚份量係估你唔到既多,亦好新鮮,海鮮唔新鮮一入囗就知,點呢個好抵,件數好多,食極都未到底另外,墨魚滑爽口彈牙,配上上面嘅蟹子攪勻,涮佢大概兩分鐘,非常之好味。不得不提,飲品真係好大杯,又夠晒冰凍,食火鍋真係

揀咗個香辣雞煲bb辣
雞煲分量好多
一煲四個人分份量剛剛好, 雞件肉很嫩
雞件斬得大小易剛剛好, 雞煲個汁好香濃
雞煲夠曬惹味

食完雞,例牌梗係加湯打邊爐,上菜夠快

炸響鈴

炸魚皮都好正,就咁食都好脆好味唔油

不得不提,飲品真係好大杯,又夠晒冰凍,食火鍋真係會口渴,邊食邊凍飲先係打邊爐至高享受。

分別點左大檸樂特飲同分達,好爽!

當然,要少少飽肚感又點少得加個稻庭烏冬呢,打邊爐既最佳盟友,唔食過烏冬總會若有所失

是日晚餐好滿足,大家都食得滋味,價錢除番勻可以算得上幾抵食。

所以話,打邊爐人多有著數,一來點既款多試到多啲野,二來價錢攤分人均又會平左,D料新鮮味道又正,食過真係好味,先至同朋友一來再來。