2025-01-23
「君蘭冰室」主打經典冰室美食,結合逾廿多年的餅店烘焙經驗,除左供應茶記特色的美食,亦有售賣「君蘭麵包廠」的產品例如星星撻、創意菠蘿包、傳統唐餅;仲有兩/三餸飯專區,每日供應十幾款唔同口味餸菜,方便快捷,適合附近嘅上班族同有一定要求嘅街坊們。 經濟實惠兩/三餸飯每日廚房新鮮炮製,經濟實惠,當日我同朋友去嘅時候有例京川回鍋肉、咖喱燜牛腩、泰式青咖哩雞、梅菜扣肉、魚香茄子、冬菇魚肚蒸滑雞、鹹蛋蒸肉餅、雞翼同菜等等。我地樣樣都想試下,估唔到份量咁多,40幾蚊呢個價錢真係好抵,餸菜真係好有質素,咖喱醬汁濃郁,牛腩炆得夠淋又入味;另外肉餅都好味道,厚身又有口感;雞翼同蒸水蛋,住家菜式,煮得好食。(個碗好大餸量多)滿滿同埋比起平時食嘅兩餸飯店,呢到嘅菜式唔會食起嚟咁油,真心覺得CP值好高。其次係地理位置非常方便,位於朗豪坊內,食物種類又多元化, 可搞掂3餐,真心推薦!
(個碗好大餸量多)
滿滿