唔洗等位又無乜客,以為好差, 點知D服務幾好,D牛肉好靚,唔肥,佢自己手打的四種丸都好好食, 唯一唔好就係貴, 食少少野埋單差不多五舊, 不過真係好滿意。唔似其他火鍋店, D客人都唔太嘈, 靜靜地打邊爐環境真係唔錯, 可以慢慢地ENJOY一餐火鍋, 不過當日見到咁少客都諗緊佢捱唔捱得住。。。

题外话/补充资料: 執左好可惜
2013-04-28
  • 手打牛丸
2013-01-17 41 浏览
一班人食飯,做好莫過於打邊爐,今次有人推介去名門,咁就一於試下啦。因有訂位,所以唔使等位,入到去得我地一張台。睇下有咩食,鍋底都算多選擇,我地就叫左個清酒蟹鍋試試正唔正。材料都係大路野,不過上台時的確喜出望外。叫左牛肉船、星斑片、響鈴、手打四寶丸、蝦滑、鵝腸、珊瑚蚌、粟米、桶蠔、烏冬,仲有D餃同菜之類。先講湯底,比想像中清,但都鮮甜,香味夠(7/10分)再講材料,總體理想(8/10分),最正係海鮮,其次D蔬菜都好新鮮,無想過菜都咁好。至於牛肉方面,就不過不失,唔太特別。不過烏冬好得。價錢以邊爐計係中上,所以D野好食係合理。由於當晚無咩客,所以服務都相當周到,要再擇日試下先再評價到。

因有訂位,所以唔使等位,入到去得我地一張台。

材料都係大路野,不過上台時的確喜出望外。

叫左牛肉船
、珊瑚蚌
、粟米
、桶蠔
、烏冬
,仲有D餃同菜之類。

先講湯底,比想像中清,但都鮮甜,香味夠(7/10分)

至於牛肉方面,就不過不失,唔太特別。不過烏冬好得。

價錢以邊爐計係中上,所以D野好食係合理。

• 星斑片、響鈴、手打四寶丸
2012-12-05 23 浏览
平時都懶打食評, 朋友打就算,今次到我喇~當日去到既時侯已經夜喇~唔算多人~入到去即刻有人招呼~仲會介紹好多唔同既菜俾我地揀.佢有好多湯底選擇~我地就叫左一個胡淑豬肚湯底, 味道唔錯.不過中意食辣既我就覺得唔夠辣,朋友就覺得岩岩好.由於人數少既關係,我地只係揀左少少比較特別既食物, 出面未試過既,入面有黑松露, 食落幾特別,好香牛舌片, 唔錯,食落幾爽芝士墨魚丸出面都有食過, 不過佢呢隻唔係話流晒心戈隻, 實少少,不過芝士味比我食過既濃~好食烏冬係我最中意既稻庭, 就算6內左都唔會林晒,哈哈其他飲品戈啲都差唔多,我就唔講喇,不過戈道服務員既態度真唔錯,環境亦新淨, 會同朋友再去~^^

平時都懶打食評, 朋友打就算,今次到我喇~

當日去到既時侯已經夜喇~
唔算多人~
入到去即刻有人招呼~仲會介紹好多唔同既菜俾我地揀.
佢有好多湯底選擇~我地就叫左一個胡淑豬肚湯底, 味道唔錯.
不過中意食辣既我就覺得唔夠辣,朋友就覺得岩岩好.
入面有黑松露, 食落幾特別,好香
牛舌片, 唔錯,食落幾爽
烏冬係我最中意既稻庭, 就算6內左都唔會林晒,哈哈

2012-12-01