2009-08-15 39 浏览
一向也很喜歡食吉野家, 貪佢又平又好食, 水準穩定, 見來了沙田, 度度都爆棚, 就來瀝源這間頗靜的(絶無僅有的吉野家).味道兩人叫了一個新出的牛燒肉飯及窩燒烏冬.牛燒肉很香, 汁很惹味, 配上大量洋䓤及青椒, 一流.窩燒烏冬, 湯底也不錯, 烏冬很煙刃, 只是稍嫌配菜較少.不用說牛肉也是很煙刃了.環境因人不多, 環境清靜舒適.服務日資經營的食肆不可能不好吧!衛生全餐廰也是白色, 更顯得乾淨.抵食每人三十吃得飽飽, 還想怎樣.很配服吉野家的牛肉, 可以這樣薄, 所以看來好像很多 其實加起來只是普通厚度牛肉三 可以這樣薄, 所以看來好像很多 其實加起來只是普通厚度牛肉三塊左右, 成本 所以看來好像很多 其實加起來只是普通厚度牛肉三塊左右, 成本控制一流, 抵佢賺 其實加起來只是普通厚度牛肉三塊左右, 成本控制一流, 抵佢賺錢.

兩人叫了一個新出的牛燒肉飯及窩燒烏冬.

牛燒肉很香, 汁很惹味, 配上大量洋䓤及青椒, 一流.
窩燒烏冬, 湯底也不錯, 烏冬很煙刃, 只是稍嫌配菜較少.
不用說牛肉也是很煙刃了.

因人不多, 環境清靜舒適.

日資經營的食肆不可能不好吧!

全餐廰也是白色, 更顯得乾淨.

每人三十吃得飽飽, 還想怎樣.

2009-08-15
2009-06-16 24 浏览
喜歡去吉野家吃早餐,通常會吃「雞米」,再加凍檸茶。雞扒的皮都煎得很香脆,雞肉亦很有味道。而且米粉亦很滑。因為喜歡吃濃味,故通常多叫一份雞汁(免費),自己加在米粉中,令米粉更好味!^^不過最不好的是雞扒的大小經常不同,試過一次是超細的。吃了好像沒吃過呢!
2009-06-14
2009-06-08 20 浏览
去左戲院買左飛先,成日都未食過野,記得吉野家下午茶都6點,所以過左黎食下午茶一坐低個阿姐就即刻黎抹枱先男友要左細牛飯+汽水(19蚊)d牛肉好似無以前咁好食,睇落去乾爭爭咁,不過可以叫佢比牛肉汁,都不過不失既小貓要左牛肉鳥冬+汽水(20蚊)烏冬無左我第1次食時咁煙un,都已經忘記左o係邊一間喇,但都ok既。最後要提既係,唔知係咪得下午茶啦,買1個餐有1個印,儲齊5個印,可以換1個細牛飯,但只係到28/6為止。

一坐低個阿姐就即刻黎抹枱先

男友要左細牛飯+汽水(19蚊)

小貓要左牛肉鳥冬+汽水(20蚊)

2009-06-07
$19.5 (下午茶)
2009-05-10 35 浏览
母親節既午餐唔係去左同人迫飲下午茶 , 媽咪揀左附近既吉野家黎食。一人買左一個餐 : 1) 細和風牛肉飯下午茶餐2) 細野菜煎雞飯下午茶餐3) 和風牛肉拼煎雞定食套餐4) 蒲燒鰻魚拼牛肉定食套餐不過我完全比海報既圖片呃哂 , 雖然都預左個飯唔會有咁靚 , 不過都冇理由得兩條得一半size既鰻魚咁細掛 , 又有魚骨wor , 加上d燒汁味道好怪 , 寧願揀要煎雞飯個汁送飯都好食過呢個燒汁呀 , 下次一定唔會咁蠢用$43買個咁難食既鰻魚飯!!!

一人買左一個餐 :
1) 細和風牛肉飯下午茶餐
2) 細野菜煎雞飯下午茶餐
3) 和風牛肉拼煎雞定食套餐
4) 蒲燒鰻魚拼牛肉定食套餐

2009-01-22 29 浏览
話說年幾兩年前見到吉野家有火鍋供應,已經心思思成日想試下,今晚終於都試到喇﹗$48蚊,有飯有烏冬有野飲仲有碟牛肉﹗牛肉睇落好似肥左少少喎﹗可以用半肥瘦來形容﹗不過灼完就會發現其實平日食大牛飯都係呢0的肥牛吧﹗有清湯同濃湯揀我要左濃湯,都係麵豉味啦,味道甜甜的﹗打開個鍋,有烏冬、豆腐、菇類、日式魚旦,芋絲、仲有0的菜、豆卜咁﹗肉類欠奉,比起出街打邊爐相對地健康﹗個餐仲有碗日本飯,兩個人一個餐夠哂皮,一個可以食飯一個可以食烏冬﹗醬汁沒有豉油,用左更加肥既芝麻醬,食物蘸佢少少已經好惹味﹗合埋個蓋滾佢個幾字就食得喇﹗烏冬不是噹噹之流,既彈牙又有嚼勁的呀,我建議唔好淥咁耐﹗食家話減肥無理由去食肥牛,所以自己叫左個醬燒鯖魚,佢話味道很不錯喎﹗試都無俾我試就十分鐘食鬼哂﹗仲有一個海苔雜菇,份量也不少,我都係而家先知原來吉野家除了牛肉飯外仲有咁鬼多野食叫﹗再來一個日式野菜,食番0的菜幫助消化﹗肥牛係肥左0的,不過肥有肥既好,就係夠哂香,唔洗蘸任何醬料總之就咁放入口已經脂香四溢,好耐無食肥牛喇,好滿足﹗吉野家出品,都真的很不錯呢﹗最後當然清哂喇﹗第一次0係吉野家食成百蚊野,呢個火鍋多菜少肉,所有食物味道

$48蚊,有飯有烏冬有野飲仲有碟牛肉﹗

牛肉睇落好似肥左少少喎﹗

有清湯同濃湯揀我要左濃湯,都係麵豉味啦,味道甜甜的﹗
肉類欠奉,比起出街打邊爐相對地健康﹗

醬汁沒有豉油,用左更加肥既芝麻醬,食物蘸佢少少已經好惹味﹗

合埋個蓋滾佢個幾字就食得喇﹗
烏冬不是噹噹之流,既彈牙又有嚼勁的呀,我建議唔好淥咁耐﹗

再來一個日式野菜,食番0的菜幫助消化﹗

吉野家出品,都真的很不錯呢﹗

最後當然清哂喇﹗

第一次0係吉野家食成百蚊野,呢個火鍋多菜少肉,所有食物味道及質素亦不錯,只係$50再加0的小食就夠兩個人食﹗抵呀﹗

我覺得點都好過大家樂大快活0個0的垃垃圾圾一大堆的雜錦鍋﹗

值得推介呢﹗

更多相:
2008-12-23 13 浏览
出面店d野食又愈來愈貴...又+價....係吉野家無咁離譜,,,係早上同3點後d飯(學生價)$20內就有飯食xd湯飯同肥牛飯都好好味...
出面店d野食又愈來愈貴...又+價....
係吉野家無咁離譜,,,
係早上同3點後d飯(學生價)$20內就有飯食xd
湯飯同肥牛飯都好好味...
  • 肥牛飯
2008-12-22 29 浏览
第一次食吉野家日式火鍋加多$6要椰果賓治,原來只係雪碧+椰果配料都唔錯有豆腐,豆卜,紅蘿蔔,芋絲,日式魚蛋,烏冬叫左兩款湯底日式湯底入味d,清湯比較淡主打既牛肉雖然份量較小但係肉質ok,配埋芝麻醬進食,效果更佳不過碗白飯就較為失色@@好似唔多襯火鍋咁最好就將碗白飯變做烏冬,咁就perfect喇不經不覺坐係卡位食左足足兩個鐘有多環境又舒服阿姐幫我地加左兩次湯底服務態度ok
第一次食吉野家日式火鍋
加多$6要椰果賓治,原來只係雪碧+椰果
配料都唔錯
有豆腐,豆卜,紅蘿蔔,芋絲,日式魚蛋,烏冬
叫左兩款湯底
日式湯底入味d,清湯比較淡
主打既牛肉雖然份量較小
但係肉質ok,配埋芝麻醬進食,效果更佳
不過碗白飯就較為失色@@
好似唔多襯火鍋
最好就將碗白飯變做烏冬,咁就perfect喇
不經不覺坐係卡位食左足足兩個鐘有多
環境又舒服
阿姐幫我地加左兩次湯底
服務態度ok
2008-09-24 20 浏览
依家出街食野愈來愈貴,可喜既係吉野家既食物呢一年好似無咩點加過價。( 如果佢係有靜靜雞加左既話,唔該話我知)雖然瀝源村呢間吉野家" 出左事" ( 有睇新聞既都知,唔需要我多講)但我都好鐘意去呢間分店食,因為鋪面又大舒服又靚,仲有卡位!唔似好運0個間迫得咁緊要。雖然呢間既位置無咁方便,但任何時間都一定有位坐。食物方面,有人話唔同分店水準唔同,我就食唔出啦。p.s. 新出套餐加$11 0個個茶碗蒸好好食呀~~~ 小心燙口!

雖然呢間既位置無咁方便,但任何時間都一定有位坐。
食物方面,有人話唔同分店水準唔同,我就食唔出啦。

2008-05-17 21 浏览
星期六起床的時候已經是12點多, 所以就去附近的吉野家買外賣吃 , 心想早午兩餐估在一起吃 , 一定要豐富點才行 , 所以就買了牛肉和煎雞兩拼飯+轉巨峰梳打特飲 , 吉野家的食物味道真的不錯 , 材料也蠻多 , 每次吃水準沒有太大的差異~~~
2008-05-14 33 浏览
今日lunch要早d返去練music day,所以在這裡草草完成了午餐叫左個學生餐s4,泡飯+jelly+coked菌其實都ok少...不過幾好味!!飯有一舊痴實晒@口@"jelly冇食....=v="
今日lunch要早d返去練music day,
所以在這裡草草完成了午餐
叫左個學生餐s4,
泡飯+jelly+coke
d菌其實都ok少...
不過幾好味!!
飯有一舊痴實晒@口@"
jelly冇食....=v="
2007-12-25 21 浏览
聖誕節瞓到晏晝,夜晚同老婆去食牛肉鍋. 牛肉鍋(濃湯底) 配麵鼓湯- 甜鼓油湯底有驚喜,牛肉和蔬菜菇類鮮甜,腐皮入味,鳥冬和芋絲OK.牛肉飯配麵鼓湯- 次次想食吉野家都係因為佢. 哈哈!呢間新店比以前好運中心的光猛和寛敞,有卡位坐.
聖誕節瞓到晏晝,夜晚同老婆去食牛肉鍋.

牛肉飯配麵鼓湯- 次次想食吉野家都係因為佢. 哈哈!

呢間新店比以前好運中心的光猛和寛敞,有卡位坐.