2007-01-10 35 浏览
那天很晚才到又一城, 基本上只想隨便找些東西吃吃算了, 去到Food Court一看, 心想最想吃的還是吉野家, 二話不說就去排隊。一般來說都會在下午茶時段光顧吉野家, 因為夠「抵」!吃兩個下午茶就很飽, 連晚飯也可省卻!因此如在一般時段, 通常會吃一些下午茶沒有的款式, 就正如我當天吃的蟹籽三文魚飯!其實這次是第二次吃, 很久以前吃過一次, 飯本身上面舖上一半蟹籽及一半三文魚, 官方教的是將兩者「撈埋」一齊吃, 照著做, 吃下去的口感其實不錯, 感覺幾清新, 可能配料是冷的關係, 感覺幾特別!而且飯本身的醬汁亦跟整體配合, 食味不錯!唯可能「撈唔勻」的關係, 吃到後段D飯有D鹹, 下次吃的時候「撈勻」一點!三十元左右能在又一城吃飽, 算是不錯的選擇呢!

三十元左右能在又一城吃飽, 算是不錯的選擇呢!
2006-12-09 18 浏览
見得什麼男女雜誌裡曾有篇由阿黃贊寫的文章,評到這裡的野菜煎雞飯天上有地下無,繼上次旺角青口美食的領教,已知信不過,但今次適逢經過,又未解決午餐的問題,但來個Tealunch,十四大洋一客,相當平宜。賣相相當好,比牛肉飯有過之而無不及,但一口咬下,雞塊雞味欠奉,應為照燒醬的醬汁沒起了丁點幫忙,反而有點怪味道的情況下更幫倒忙,另雞塊亦不見得肉汁豐盛,但總不算柴皮一樣。快快清掉雞塊,將另外要求的半碗牛肉汁灌進白飯內,這樣才抵上剛才的不滿。在這裡,牛肉飯始終是主角,下次真的要相信自已;還有都是這句,曾幾何時見過雜誌評論過這裡不好,那裡不妥的呢!多謝妳,阿黃…!

多謝妳,阿黃…!
2006-08-29 14 浏览
自己去街又去晏左,但身上又冇乜錢,唯有食吉野家...記得以前,呢間吉野家新開時,自己好多時都幫襯,係因為呢間d飯多餸多,味道唔錯,店員有禮貌... 但今次就...今次d飯都幾多,但蟹子,三文魚,茶漬都唔多,因少左d茶漬,個飯食落感覺上冇咁香,但今次d三文魚的確鹹左d...店員依然有禮,尤其是清潔呀姐,次次人地走都講'多謝.歡迎下次光臨'...其實食晚飯又有飯食,又有野飲,唔過$30都算抵,好過去食大家樂...
2006-08-01 18 浏览
迷你煎雞飯+炒蛋奄列+日本茶都係$13,第一城裡面都算係最平!食左咁多次,覺得下午茶質素最好。朝早d雞唔新鮮,好老呀!而個奄列又係過左火,冇哂味又冇蛋汁!但$13真係抵抵抵,食完飽飽去上堂!
2006-06-05 34 浏览
其實吉野家都不用怎樣寫,除非閣下對牛肉沒甚興趣,若可以的話,這食肆的牛肉飯不失為一客簡簡單單的午餐!這裡跟其他吉野家較好的地方是這裡佔用部室內商場的位置做了食店的一部份,以用簡單的佈置將其分開,而因樓底較高固感覺很舒服,加上光顧時人數及商場人流不多,多清雅。當然,速食都可以講究一點的。個人喜好,通常點餐時可要求另加牛肉汁,而店員亦無任歡迎,感覺服務比其他連鎖快餐店更好;配上一杯綠茶作結尾,如題一樣簡單舒服!
2005-08-21 16 浏览
呢間吉野家o既特別呀! 開放式嫁~d牛肉飯又便又好味喎......>.<
2005-01-04 27 浏览
佢0既牛肉飯真係好好食,下午茶仲只係12蚊, 勁抵食,比較起來, 三文魚飯會乾d,東坡肉飯d東坡肉, 肥係肥, 不過做唔到東坡肉好食0既稔~呢間位於沙田的, peak hour 真係勁多人排隊買0野食, d人多到出哂去仲要成大行人~
佢0既牛肉飯真係好好食,
下午茶仲只係12蚊, 勁抵食,
比較起來, 三文魚飯會乾d,
東坡肉飯d東坡肉, 肥係肥,
不過做唔到東坡肉好食0既稔~

d人多到出哂去仲要成大行人~
2004-11-18 17 浏览
今日同同事食飯,同事又建議去食大集團,不過今次係吉野家,於是一眾人等就去吉野家。其實吉野家除了牛便是雞。早午晚三餐都冇乜特別。只不過今次呢間野除了個格調幾特別,鋪頭細但露天(其實係室內)的枱椅頗多,去到時頗多人,正為座位煩惱時,居然有一位公關姐姐幫我們找座位,呢個服務除了M記同茶餐廳之外,邊到有,更何況後者的禮貌...由於我們人多,公關姐姐好有禮貌請及協助一位小妹妹調位,讓我們入座,真係唔好意思。然後再派餐牌俾我們,好親切咁介紹食品。到食飯時,隔離果位小妹妹食到咁上下,佢又走來問小妹妹駛唔駛加點水,啊....這是吉野家嗎?
2004-06-13 15 浏览
原來有個dinner都幾好,有細牛飯,泡菜,湯.都幾合胃口小的人.
2004-05-26 15 浏览
又有新食物,蟹籽三文魚飯,教你點樣食,不過一般.o的三文魚無咩味,牛肉飯好食點.
2004-05-01 15 浏览
今日試了個海苔珠菌湯,好味,好多菌,將o的海苔輕輕撥開,個味會正點.
2004-04-28 5 浏览
買過幾次,都唔掂1.買米粉比左飯2.我買先,但後來既人可以出食物先,等超過20分鐘3.我見有人打尖,不過唔係打我尖4.每次取食物超過20分鐘,無論人多人少如唔係有coupon唔會幫襯,set餐太貴,跟日本價錢一樣,但d料平野講埋隔離超群好多職員,阻住d客行過,叫極唔行開,但又好肥,地方窄卻請肥人阻人行
買過幾次,都唔掂
1.買米粉比左飯
2.我買先,但後來既人可以出食物先,等超過20分鐘
3.我見有人打尖,不過唔係打我尖
4.每次取食物超過20分鐘,無論人多人少
2004-04-28 22 浏览
這是新開不久的吉野家,半露天,裝修都幾好.吃了個set lunch, 有牛肉飯,豉湯,汽水,我喜歡佐料:紫薑,辣白菜. 豉湯的味道十分正,不太咸,合我口味.加上這裡有專人協助位,效率都ok
這是新開不久的吉野家,半露天,裝修都幾好.
加上這裡有專人協助位,效率都ok