2012-01-15 158 浏览
以為開12點,點知開12點半,12點20分已企咗好多人,跟住越來越多人,多到出吾到"LIFT",侍應哥哥姐姐好整以暇,一到12:30pm才正式引領客人入坐,枱和坐椅較細,坐距也較窄。枱面放點菜單。侍應"掃把"向每枱客說"沒有燒海蝦、炒蜆"。Round 1首先,就來一客刺身。三文魚-ok鮮味吞拿魚-似不似''拖羅''?味道算不錯,比一般深瘀紅的吞拿魚鮮味好多好似白鱼腩-其實是油魚,比起其他沒有那麼鮮,那麼甜。味道還尚ok。但消費者委員會並建議用油魚做刺生甜蝦-和其他商店一樣鮮味。白色的""刀貝"-有少少腥,味道大至上沒有問題。跟着,來了海帶,麻油不夠多,汁太多,海帶過淋,非常之不好味,但order了兩客,沒法喇...只要係海帶....女兒必吃枝豆,一開始摸落去時熱哄哄,所以決定最後才吃,吃時欠了少少東西,原來是冇落鹽,簡直是失敗之中失敗泰式凤爪-好好味,過並好泰式,香料味太重,也欠辣蟹粥- 蟹超細又有少少腥,估吾到粥就超甜,加入了少少栗米和紫菜,引入和風味。原本Encore,但真的吾想食蟹,覺得浪費食物...罪過..所以放棄串燒一選擇多,最愛的牛舌、雞腎、雞皮、银杏都沒有,於是

Round 1
首先,就來一客刺身
三文魚-ok鮮味

吞拿魚-似不似''拖羅''
?味道算不錯,比一般深瘀紅的吞拿魚鮮味好多

甜蝦-和其他商店一樣鮮味

白色的""刀貝"-有少少腥,味道大至上沒有問題

跟着,來了海帶,麻油不夠多
,汁太多
,海帶過淋,非常之不好味

枝豆,一開始摸落去時熱哄哄

泰式凤爪-好好味
,過並好泰式,香料味太重,也欠辣

蟹粥- 蟹超細又有少少腥
,估吾到粥就超甜
,加入了少少栗米和紫菜,引入和風味

串燒一選擇多,最愛的牛舌、雞腎、雞皮、银杏都沒有
,於是牛柳加雞軟骨,要贊是沒有加燒汁,原味燒LIKE,如果再香口一點...火大一點將表燒乾少少,裏面就少少JUICE,就更完美

芝麻燒雞翼一溶雪程序出咗問題
,加香料醃後再燒,都會有雪味

韓式辣味魷魚一韓風醬味重,太辣...但太甜,魷魚也死得太耐,已沒有魷魚味

黑椒和牛一似肥牛多過和牛
,應該是雪的A3下欄,都好過肥牛

吉列蝦一食落都應該係蝦,爽又沒有蝦味

吉列章魚丸一是用鐵板燒成丸,是加吉列粉炸,只order一粒...仔仔話一般

吉列蠔一吾算細隻,吾腥...因為冇蠔味

芝士...吾記得甚麼卷-上面那片芝士,賣相與味道像火炙,能說好好味,放題食物算過失,壽司飯太乾,比超市出色

天府羅-南瓜、蕃薯、虎蝦....第一round比第二round出色,炸粉醬太厚,上枱好熱重有少少脆,沒有過火,虎蝦size較細,爽口彈牙有蝦味,比起吉列蝦好好多

牛油栗米-味道比阿波羅賣的淡,可能少鹽少牛油

Round 2
刺生再來三文魚、吞那魚、鮑魚片、帶子-一般時間過後,這round刺身完全溶雪,所以魚肉超級超級淋,因為極淋魚肉層開始散開,嚴重"黏刀",仔女吃了鮑魚片,問我這是甚麼,可想而知素鮑味也沒有,帶子直徑有一角硬幣般大少,那麼細少的帶子刺身是第一次見,食落其腥無比,我和仔仔各吃了一粒,其餘收走...真係頂吾順

焗青口一隻 - 一上枱以為送錯枱,仔仔說這是甚麼焗海鮮船...真係估佢吾到....食咗都估吾到有啲咩

燒羊架 - 少少羶,Juicy和淋身,過油咗少少,都算好味

燒魚餅 - 日式魚旦燒,有香精味和加少一至兩粒芝士,都幾特別

曰式肥牛鍋 - 日式的湯底是甜的,肥牛都算有肉味和太韌

蟹粥
吉列蝦
韓式辣味魷魚
串燒
海帶
三文魚、吞那魚、鮑魚片、帶子
泰式凤爪
2011-12-31
蟹粥
燒羊架
天府羅-南瓜、蕃薯、虎蝦
串燒
泰式凤爪
2012-01-06 58 浏览
剛過完了聖誕節,出街食飯也便宜得多了,從表哥那裡聽說了這家很划算,放題任食也只是一百七十幾,所以到了門口時也很多人,訂座也要等2~3分鐘才能入座,我們十個人去食,分到了一張只有一個缺口的口形桌= =,坐的很擠迫,出入也很不方便=(,一坐下,侍應的服務也ok,這裡是tick紙叫食物的,有串燒、刺身、炸物、火鍋、壽司、小食、飲品等等,款式夠多,先上的是香煎雞翼,雞翼煎得不錯,外皮煎得又香又脆,肉質香嫩;汁煮雜菌,汁有夠香,雜菌有本菇、金菇等,雜菌吸收光了汁的味道,這個很棒;芝士丸串,這個從沒在放題中吃過,外面是類似獅子狗的加工魚肉,裏面是芝心,一口咬下去有芝土和魚肉兩重口感,值得一試=);雜菜炒雞柳,這個是鐵板燒的一大代表作,不得不吃,椰菜絲、蘿蔔絲、苟菜絲配以雞柳一起炒,雜菜的清新和帶點香辣的雞柳,是個很開胃的小菜;照燒牛柳粒,這個就略遜一籌了,牛柳粒燒得太乾,沒能鎖住牛的肉汁,以致咬下去時有很韌,叧外,牛的醃料也好像不太足夠,吃下去不但沒有牛的鮮味,而且連醃料的味也沒有,這個不太行呀;接下來是雜錦串燒,這個普普通通啦,有黑椒腸串、雞軟骨串、小蕃薯串、牛肉串和蝦串,款式多多,但就略嫌燒得
,出入也很不方便=(,一坐下,侍應的服務也ok,這裡是tick紙叫食物的,有串燒、刺身、炸物、火鍋壽司、小食、飲品等等,款式夠多,先上的是香煎雞翼,雞翼煎得不錯
香煎雞翼&汁煮雜菌
芝士丸串
雜菜炒雞柳
照燒牛柳粒
接下來是雜錦串燒,這個普普通通啦,有黑椒腸串、雞軟骨串、小蕃薯串、牛肉串和蝦串,款式多多,但就略嫌燒得太乾了流失了鮮味=(;
雜錦串燒
刺身拼盤(魚和貝類),有三文魚、吞拿魚、甜蝦、玉子、希靈魚、鯛魚、鮑片、蠔、帶子、螺片等等,咬下去不是很有鮮味,魚類還可以,貝類就真的不太好了
刺身拼盤(貝類)
刺身拼盤(魚類)
雜錦天婦羅,這個我覺得是最好的一個,有炸蝦、炸南瓜、炸蕃薯等等,不但款式多而且炸得香又脆
,不過粉開得太厚,有點粉飾得太過的感覺
雜錦天婦羅
整體來說,這家一試無妨~
2011-12-29
香煎雞翼&汁煮雜菌
芝士丸串
雜菜炒雞柳
照燒牛柳粒
雜錦串燒
刺身拼盤(魚類)
刺身拼盤(貝類)
雜錦天婦羅
  • 雞翼
  • 照燒和牛
  • 天婦羅
2012-01-02 11 浏览
我琴日同左女朋友& best friend去食吉壽,最後既結果真係意想不到。(最主要係食得真係幾開心)我會將好與壞分類講。好:串燒、燒物、炸物其實真係幾好食個度既職員做野超快手,服務都幾好寫幾多件就離幾多件,好少放題會比足野食,重要冇漏野壞:魚生其實幾差下,重要質感方面超有問題同埋有酥味廁所好似幾日冇洗過咁*我地一行3個人其實食得幾開心,但翻到屋企先發現中左伏。我同best friend都肚痛,我女朋友更加嘔左幾個鐘。我地end up咁樣肯定唔關lunch事,因為琴日所有晚飯之前既食物都分開食,唔會咁岩有一樣後果。吉壽好食就好食,但衛生情況同埋食物潔淨程度真係有保留。食唔食你地自己決定啦。我就唔會啦!

我會將好與壞分類講。

好:
串燒、燒物、炸物其實真係幾好食
個度既職員做野超快手,服務都幾好
寫幾多件就離幾多件,好少放題會比足野食,重要冇漏野

壞:
魚生其實幾差下,重要質感方面超有問題同埋有酥味
廁所好似幾日冇洗過咁

吉壽好食就好食,但衛生情況同埋食物潔淨程度真係有保留。

食唔食你地自己決定啦。我就唔會啦!
2012-01-01
2012-01-02 24 浏览
同朋友慶祝生日, 一大班人訂左檯, 平日既7.30pm, 早左上去等, 門口推滿晒人. 加上不停有人搭電梯上黎, 大家就不斷移位, 移黎移去俾剛到既人走去拎位, 好迫...本來訂左10人, 少左個人黎, 朋友就叫侍應改番9個人, 唔夠一分鐘, 就走黎扯走我地多個張櫈, 話我地少左個人黎, 佢地唔夠櫈.無問題, 我地眼見真係好多人, 我地就攬住自己既外套同袋一路食, 好迫, 不過都預左.刺身: 一大盆, 叫左兩次, 吉列蠔: 我食左好多件沙律: 我地叫完又叫另外有d熟食: 例如牛肉, 就差d, 食落怪怪地, 我地一人試完一啖都無人再食單靠刺身, 就夠我俾"笑評"當然仲有其他地方要改進:侍應: 我坐最側, 見到侍應行黎行去好忙. 侍應A就同佢同事講: xx檯問xx信用卡今晚有無折, 你去答佢ㄚ. 侍應B: 邊區既xx檯 (d檯好似係分區, 再有檯號)侍應A: (火都黎, 好大聲) 同你講得梗係x區啦!當時個侍應A就係我隔離, 大聲到我地成檯人都望住佢...地面: 我行入去食野, 同走個陣行番出去, 都覺得地面好滑. 我就扯住我朋友同我一路慢慢行...今次每人貴少少, 因為俾埋生日個位既錢

刺身: 一大盆, 叫左兩次,

吉列蠔: 我食左好多件
沙律: 我地叫完又叫

單靠刺身, 就夠我俾"笑評"
當然仲有其他地方要改進:

侍應: 我坐最側, 見到侍應行黎行去好忙.
侍應B: 邊區既xx檯 (d檯好似係分區, 再有檯號)
侍應A: (火都黎, 好大聲) 同你講得梗係x區啦!
當時個侍應A就係我隔離, 大聲到我地成檯人都望住佢...

今次每人貴少少, 因為俾埋生日個位既錢
2011-12-29
2011-12-28 24 浏览
第一次食吉壽放題,久仰大名,其實都係冇乜特別,真係好想食到一次好好味的放題!吉壽食物種類唔算特別多,但你又唔可以話佢少既有幾樣野食都幾有水準,例如牛柳粒,勁好口感,一點都唔韌,香口牛肉味,正燒羊鞍係我食過咁多間放題之中最好味,聞落一樣係咁羶,但咬落除左肉質細軟之外,外表仲脆脆地芝士魚餅其實唔係太特別,我朋友話同芝心丸差唔多,但我就覺得呢隻芝士好香!芝士卷物方面,我覺得d飯太大舊喇,好易食到好飽,而佢d芝士都真係好大舊,都唔錯刺身真係冇乜特別喇,唔夠新鮮同冇乜味,不過佢d三文魚真係厚得好緊要,我地叫的份量少,所以冇冰鎮天婦羅非常熱辣辣,不過炸粉略厚,味道都不錯既!不過食到其中有舊南瓜天婦羅竟然是硬的(南瓜未熟)相信只是個別事件串燒脆皮腸好好食!和牛都好腍同埋香(但牛柳粒好食d)吉列蠔真係好好好熱!係好好食!但舊粉厚得好誇張,不過我都食左好多舊海鰻壽司冇特別(鰻魚芝士卷好食d),呢度d壽司飯比較大舊,另外腐皮粟米都幾得意,凍凍地甜甜地咁,唔錯蟹籽沙律好好味!非常足料!有好多蟹籽同埋蟹柳,啖啖都係!雪糕係雀巢迷你杯,呍呢拿同芝麻都好好味提醒大家唔好食辛辣豚肉煲,只係d勁肥既豬肉放係一堆唔辣既
吉壽食物種類唔算特別多,但你又唔可以話佢少既
牛柳粒
燒羊鞍
炸蠔芝士卷,三文魚芝士卷,鰻魚芝士卷
三文魚,甜蛋
天婦羅非常熱辣辣,不過炸粉略厚,味道都不錯既!
不過食到其中有舊南瓜天婦羅竟然是硬的(南瓜未熟)
相信只是個別事件
炸蝦天婦羅
串燒脆皮腸好好食!和牛都好腍同埋香(但牛柳粒好食d)
串燒香草脆皮腸,串燒和牛,吉列蠔,炸餃子
海鰻壽司冇特別(鰻魚芝士卷好食d),呢度d壽司飯比較大舊,
另外腐皮粟米都幾得意,凍凍地甜甜地咁,唔錯
海鰻壽司,火灸牛肉壽司,腐皮栗米壽司
蟹籽沙律好好味!非常足料!有好多蟹籽同埋蟹柳,啖啖都係!
雪糕係雀巢迷你杯,呍呢拿同芝麻都好好味

提醒大家唔好食辛辣豚肉煲,只係d勁肥既豬肉放係一堆唔辣既汁度,再加炸薯角(但d薯角俾d汁整到腍晒)
另外唔好食雜菜炒豬腩肉,非常之求其,肉好少,d菜好油,唔好食!
2011-12-27
牛柳粒
燒羊鞍
炸蠔芝士卷,三文魚芝士卷,鰻魚芝士卷
炸蝦天婦羅
串燒香草脆皮腸,串燒和牛,吉列蠔,炸餃子
2011-12-22
之前食過中環那間分店,除了坐位迫外,食物真係好好味!今次選擇了旺角那間分店,食物質數依然好好,坐位感覺比中環好少少,雖然都係窄但還可接受。刺身同壽司勁食鮮,送食物速度又快,好好味!燒物, 串燒, 冷盤都好味炸物, 粥 就一般飲品又任飲雪糕都好好味!朋友經常說松X好味,但我覺得同吉壽跟本無得比。我好少同一間餐廳食第二次都讚,希望第三次食時仍然是讚!
之前食過中環那間分店,除了坐位迫外,食物真係好好味!

刺身壽司勁食鮮,送食物速度又快,好好味!
燒物, 串燒, 冷盤都好味
炸物, 粥 就一般
飲品又任飲

雪糕都好好味!

朋友經常說松X好味,但我覺得同吉壽跟本無得比。

我好少同一間餐廳食第二次都讚,希望第三次食時仍然是讚!
(非会员)
2011-12-16 11 浏览
實在心情低落, 沒拍照臨近聖誕驚沒位, 已特別提早幾個星期訂位再三請求 因男朋友生日, 想搵個環境好d既位 ..結果, 佢地沒特別mark個位俾我地, 仲好敷衍甘安排左個好嘈好多人既位...好似坐系大排檔甘 ... 同鄰近的客人很接近, 像搭台, 我很怕撞到隔離的男人吃得很不安和尷尬...食物方面, 不太好食 ...雖然有十個topic俾你揀, 但內容都系普通, 廉價既野 叫左d刺生, 根本沒所謂既冰鎮, 佢搵隻碟亂擺d刺生就算更可憐的是, 根本沒有魚味, 像在咬膠 卷物好粗製濫造, 師傅好似好hea甘 包到成形就算, 但根本是散開的好似食緊人地食剩既野 點了8種壽司 eg 三文魚, 八爪魚, 豆腐沙律及枝豆, 海虎蝦.. 樣子奇趣, 但味道欠奉芝士魚餅 只是有芝士的魚蛋吧沙律很稀很難食, 也點了炸物, 特別1提炸蠔只有炸的那層, 完全沒蠔 !!相信是將蠔殼循環再用, 好驚 ...較能吃的 只有羊鞍和鯖魚服務方面, 只能說很勤力收碟, 但不代表有heart 為你服務但主動收碟是應記一功的最可惡的是, 臨走前去洗手間時, 約約繞過全場1圈發現有空置的坐位, 實在沒需要安排客人與容人之間
實在心情低落, 沒拍照

臨近聖誕驚沒位, 已特別提早幾個星期訂位
再三請求 因男朋友生日, 想搵個環境好d既位 ..

好似坐系大排檔甘 ...

同鄰近的客人很接近, 像搭台, 我很怕撞到隔離的男人
吃得很不安和尷尬...

食物方面, 不太好食 ...
雖然有十個topic俾你揀, 但內容都系普通, 廉價既野

叫左d刺生, 根本沒所謂既冰鎮, 佢搵隻碟亂擺d刺生就算
更可憐的是, 根本沒有魚味, 像在咬膠

好似食緊人地食剩既野

芝士魚餅 只是有芝士的魚蛋吧
沙律很稀很難食,
也點了炸物, 特別1提炸蠔只有炸的那層, 完全沒蠔 !!
相信是將蠔殼循環再用, 好驚 ...

較能吃的 只有羊鞍和鯖魚

但主動收碟是應記一功的

最可惡的是, 臨走前去洗手間時, 約約繞過全場1圈
發現有空置的坐位, 實在沒需要安排客人與容人之間那麼親密吧 !

更何況, 我在訂位時已刻意註明要個環境好點的位置
證 明 吉 壽 根 本 沒 貼 心 為 顧 客 着 想 !!!

實在不願多提這間餐廳.. 因為餐飯 我和男朋友氣氛弄得很尷尬
在此奉獻各位食家, 大班朋友嘻嘻哈哈聚會, 不介意食物質素, 但求有個位坐的話
吉壽是值得去的
但若果對方是重要的人, 我則希望你們真的不要去 ..
這個價錢換來差劣的質素, 抵嗎 ?
吉壽絕對係氣氛破壞王
2011-12-13
2011-12-11 11 浏览
之前聽家人講過吉壽好好味. 而且睇完D食評and圖片之後 琴日去了試. 兩個人去一開始寫了很多刺身,果然冇走單要幾多有幾多~而且服務態度良好 果然值得一去,另外一提. 餃子、雞翼、冷烏冬、串燒、刺身必吃。有機會一定要去多次
2011-12-10
用餐优惠
其他
  • 餃子
  • 雞翼
  • 冷烏冬
2011-12-08 17 浏览
d 人話中環吉壽好味d...不過旺角吉壽就腳d...係正地鐵站隔離呢....依度每一日每一個時段都好多人....第一場係6點開始...第二場20:45 先開始...所以怕肚餓就食6點個一場啦...環境都係跟一般放題餐廳一樣...好迫...食物方面... 壽司唔好食, 飯很散同很硬...而且炙物燒到成塊三文魚灰色...不合格!! 但卷物不錯, 芝士味濃郁 刺身用冰震方法上outlook 好看, 看上去都很新鮮,味道正常,有鮮味, 有魚味...但食唔到肥美個感覺...熟食, 非常一般, 不出色, 例如牛肉粒味道唔新鮮, 雞肉串是由其他供應商供貨 (同吉野家d 雞肉串係一樣味道) 雪糕係雀巢雪糕, 都有幾個味道選擇Service ok...因為人太多其實佢地都好忙, 收碟比較慢, 但都不時幫客人加水...旺角有好多放題餐廳...而且味道都好參差,,,雖然我覺得麻麻...但如果要係旺角食放題我都會選擇吉壽...但相比起金田..就無得比啦...!!@@
依度每一日每一個時段都好多人....

環境都係跟一般放題餐廳一樣...好迫...
食物方面...
雪糕係雀巢雪糕, 都有幾個味道選擇

2011-11-23 19 浏览
星期日有朋友生日 所以約埋一幾個朋友一起去食放題我地係食lunch放題 12:30~3:00本身怕星期日會好多人 所以一早打電話去book定先 但冇諗到上到去都唔算太多人呢 重有好多位 根本唔洗book!我地全部人都係餓住咁去 所以一開始就叫卷物有芝士軟殼蟹 重有芝士卷 好好食!叫左冇幾耐 刺身就來到啦叫左50就真係有50片 又快又冇錯^^ 重有好新鮮tim!服務態度又好好 我地有咩唔識問佢地都有問有答芝士魚餅 好正好重芝士味!第二round=) 壽士都唔錯^^ 沙拉就正常味道啦!燒物都好正^^ 有機蕃薯仔串好甜好得意!!

星期日有朋友生日 所以約埋一幾個朋友一起去食放題
我地係食lunch放題 12:30~3:00
本身怕星期日會好多人 所以一早打電話去book定先
卷物
我地全部人都係餓住咁去 所以一開始就叫卷物
有芝士軟殼蟹 重有芝士卷
好好食!
叫左冇幾耐 刺身就來到啦
叫左50就真係有50片 又快又冇錯^^ 重有好新鮮tim!
服務態度又好好 我地有咩唔識問佢地都有問有答
芝士魚餅
芝士魚餅 好正好重芝士味!
第二round=) 壽士都唔錯^^ 沙拉就正常味道啦!
燒物都好正^^ 有機蕃薯仔串好甜好得意!!
2011-11-20
卷物
2011-11-18 19 浏览
上星期是中學同學生日,我們當然又聚首一堂吃個飯啦!這次是同是11月的janet & tammy!年年大家都一起慶祝的okay,這次選了日式放題(!!),我覺得十分old school,因為以前中學的時候也蠻常吃的,覺得不太貴又喜歡吃日式食物嘛。不過席間我說出我們以前中學吃「和民」﹑「全日食」這些日子竟然大家都說沒有印象!!!下了課趕去,人十分多,枱也蠻逼的,食物嘛,也沒有什麼expectation,算是okay啦。牛肉鍋﹑炒牛肉﹑日式炒菜﹑羊扒sushi,那個三文魚的顏色有點奇怪,我沒有吃!一大盤的sashimi,幸好是好吃的,也不會切得薄薄的。最下的豆腐沙律及枝豆我一個人K.O.了,很是好吃!尤其是枝豆!它也是十分有營養的高蛋白及高纖食品啊!不過這兩個好吃完全只是食材本身好吃吧。環境很逼,其他都還好。

牛肉鍋﹑炒牛肉﹑日式炒菜﹑羊扒

環境很逼,其他都還好。
2011-11-12
生日
一班朋友食飯,打邊爐放題大排檔都走唔甩不過想食刺身,都係放題啦~吉壽生日有DISCOUNT,4送半位,8送1位同行9人齊齊上去,雖然BOOK左但都要等..喺個LIFT口等好痛苦..D人多到離譜,坐門口枱果D直頭慘..個個行過都撞到佢地..食物方面真係唔錯架,你叫幾多比幾多,唔走單..我話要30片三文魚真係有30片,30隻甜蝦真係30隻..仲要好新鮮有味,唔係淡淡既刺身味,總類又多..炸物唔錯,炸蝦,雞翼無得輸,芝士魚餅同海鮮艇好正,不過好易滯,一至兩件夠哂數..其他野食都唔錯,唔會有野係難食..服務都唔錯,有要求都唔會唔理9個人坐8人位夠逼不過好溫馨,呢一晚有講有笑,影下相,朋友之間最開心就係咁樣..
一班朋友食飯,打邊爐放題大排檔都走唔甩
同行9人齊齊上去,雖然BOOK左但都要等..

食物方面真係唔錯架,你叫幾多比幾多,唔走單..
我話要30片三文魚真係有30片,30隻甜蝦真係30隻..
仲要好新鮮有味,唔係淡淡既刺身味,總類又多..

其他野食都唔錯,唔會有野係難食..
服務都唔錯,有要求都唔會唔理

心血來潮想食放題於是早2日上openrice睇下有咩好介紹點知發現大部分既放題餐廳好評率都唔多好煩惱左好耐揀邊間.最後決定左揀吉壽試試我同朋友2個book左6點半大約6點9去到唔使等就即刻有得入地方比我想像中大好多但d位就尚算ok.唔僧會太逼.但講唔上寬敞不過都預左架啦之後開始點野食足足有8張紙既食物飲品你揀其實都叫幾多野食先黎一盤刺身!3文魚件件厚切!而且都幾新鮮甜蝦都好正,但有d有頭,有d冇頭,好奇怪其他刺身都唔錯 eg.希靈魚,八爪魚,鮑片..都總算對得起價錢!之後d炸物,壽司都陸續黎到順帶一提d食物黎得都幾快.而且完全唔會漏單/俾少你寫10隻甜蝦佢真係俾10隻你,冇多冇少!加上侍應服務真係好!!有嗌必應收碟亦都好快!炸物其實全部都ok尤其炸蠔幾正炸粉唔太厚.個蠔仲好juicy!!但天婦羅就冇咁正外面個層炸皮略嫌厚左少少熟食方面!推介有機蕃薯仔串1串得2粒仔 份量岩岩好真係好甜好好食! 愛蕃薯之人必試!!但果個牛肉串就麻麻啦 太乾我個人好芝士所以覺得個芝士魚餅真係好正!!唔會偷工減料! D芝士真係會係你口爆出黎但食太多就會膩.所以唔好食太多SALAD方面, 吉壽沙律我覺得麻麻,不
心血來潮想食放題
於是早2日上openrice睇下有咩好介紹
點知發現大部分既放題餐廳好評率都唔多好
煩惱左好耐揀邊間.
最後決定左揀吉壽試試

之後開始點野食
足足有8張紙既食物飲品你揀
其實都叫幾多野食

先黎一盤刺身!
3文魚件件厚切!
而且都幾新鮮
甜蝦都好正,但有d有頭,有d冇頭,好奇怪
其他刺身都唔錯 eg.希靈魚,八爪魚,鮑片..
都總算對得起價錢!

之後d炸物,壽司都陸續黎到

順帶一提

d食物黎得都幾快.
而且完全唔會漏單/俾少
你寫10隻甜蝦
佢真係俾10隻你,冇多冇少!
加上侍應服務真係好!!
有嗌必應
收碟亦都好快!

炸物其實全部都ok
尤其炸蠔幾正
炸粉唔太厚.個蠔仲好juicy!!
但天婦羅就冇咁正
外面個層炸皮略嫌厚左少少
熟食方面!
推介有機蕃薯仔串
1串得2粒仔 份量岩岩好
真係好甜好好食! 愛蕃薯之人必試!!
但果個牛肉串就麻麻啦 太乾
我個人好芝士
所以覺得個芝士魚餅真係好正!!
唔會偷工減料! D芝士真係會係你口爆出黎

但食太多就會膩.所以唔好食太多

SALAD方面, 吉壽沙律
我覺得麻麻,不過都算冇咩大問題
係D味可能唔太MATCH:
而SUSHI方面.
果D芝士卷物都好正

除左軟殼蟹果個,淨係食到D炸粉~~

總括而言!
我覺得吉壽都算1個唔錯既CHOICE.
以195呢個價錢.
D質素真係唔錯架啦!

希望大家寫食評時,
都將$$列到其中一個因素去考慮
因為你地既一個食評
真係會影響到好多人

2011-10-21
  • 有機蕃薯仔串
2011-10-12 11 浏览
個日好想食放題,之後去左mk件吉壽好方便,一出地鐵站e出口就系,好易揾,一d都唔麻煩!今次系我第一次食放題,所以心大心細,驚無甘好食,驚唔抵,但去到,原來唔系wor!!!距平時淨係得晚上有既,但如果星期六日,公眾假期,就有lunch.just$138,計埋加一 $152唔算太貴平時對三文魚無咩好感既我,因為唔想舌底,所以食左朋友既幾塊發覺距真系幾好味,鮮味唔腥,仲好厚切,大大件,正!!甜蝦真系無得頂,我一個人食左幾十隻,因為真系好好味,新鮮!!距整壽司d飯系珍珠米,幾好咬口.不過舊送就細d最鐘意就系距d卷物!!因為入面有舊芝士,好香芝士味,鐘意芝士既人一定要去食!!和牛卷物,鰻魚卷物都幾好味.炸野都好好味anyway,個人認為距既野全部都好好味><下次一定會在再食!
個日好想食放題,之後去左mk件吉壽
好方便,一出地鐵站e出口就系,好易揾,一d都唔麻煩!

唔算太貴

平時對三文魚無咩好感既我,因為唔想舌底,所以食左朋友既幾塊
發覺距真系幾好味,鮮味唔腥,仲好厚切,大大件,正!!

距整壽司d飯系珍珠米,幾好咬口.不過舊送就細d
和牛卷物,鰻魚卷物都幾好味.

炸野都好好味

anyway,個人認為距既野全部都好好味><
下次一定會在再食!
2011-10-11 6 浏览
一早去問定生日有冇優惠~~原來生日,而又4人同行係可以送半位GA!由於個日重陽節前一日, 所以都要收$178加一!八點九去到, 嘩~個大堂多人到嘔!!入到去, D位都有D窄, 坐到密質質咁!!唔使諗~梗係叫刺身先啦!!睇住一盤又一盤既刺身咁拎出黎真係正呀!!拿拿臨食刺身先~~三文魚,吞拿魚都有! 不過三文魚好食D!之後再叫一大輪熟食:串燒牛 - 好味呀!!!! 我同男朋友都狂食!!! 唔係用鬆用粉「拿」稔佢,而係肉質真係好好!!味道都正!!天婦羅 - 蝦 - 略嫌D粉漿厚左D... 老豆老媽子至愛既南瓜同蕃薯都唔錯, 可惜冇我至愛既茄子..牛油菇菇 - 一般般,牛油味唔夠香豬腸 - 因為我唔食, 得我男朋友同老豆媽子食, 佢地話一般喎~麵鼓湯 - 老豆飲左, 好「HEY」冇乜味..哈哈!雞軟骨串 - 唔係出面炸到金黃色個D, 不過都OK唔錯!沙律 - 幾多蟹籽!~ 唔慳皮! HAHAH!!和牛粒 - 雖然我唔知係咪真係和牛, 不過幾好味..輪到講我至愛 - 芝麻雞翼啦!!!呢個真係超正!!!! 唔係好炸, 好好味!! 推介推介!! 我食左3隻...讚完, 要分享下D所見所聞, 令我咁有
由於個日重陽節前一日, 所以都要收$178加一!
八點九去到, 嘩~個大堂多人到嘔!!

入到去, D位都有D窄, 坐到密質質咁!!

唔使諗~梗係叫刺身先啦!!
睇住一盤又一盤既刺身咁拎出黎真係正呀!!
三文魚刺身
拿拿臨食刺身先~~三文魚,吞拿魚都有! 不過三文魚好食D!

之後再叫一大輪熟食:

牛油菇菇 - 一般般,牛油味唔夠香
麵鼓湯 - 老豆飲左, 好「HEY」冇乜味..哈哈!
雞軟骨串 - 唔係出面炸到金黃色個D, 不過都OK唔錯!
沙律 - 幾多蟹籽!~ 唔慳皮! HAHAH!!
和牛粒 - 雖然我唔知係咪真係和牛, 不過幾好味..

輪到講我至愛 - 芝麻雞翼啦!!!
芝麻雞翼!!10個讚!!

讚完, 要分享下D所見所聞, 令我咁有動力去寫食評
事緣隔離枱有一PAIR情侶
叫左壽司同卷物...
唔知佢地嫌人地唔好食定點,
淨係食哂壽司上面個塊刺身, 同埋D卷入面個粒魚生...
我真係未見過有人折墮到咁!!!!!

仲要唔係一舊喎, TOTAL 8件壽司, 全部都係咁!!!!
地球咁多人冇得食, 你有得食都仲要做埋D咁既野!!! 好可恥!!!

所以, 我覺得定左話食唔哂D野要收錢係岩架!!
杜絕呢D咁冇人格冇衣食既人!!!

P.S 提提用生日優惠既飯友~~記得食之前CHECK下枱面張咭有冇MARK到!! 一定要食之前講架因為!!
2011-10-04
三文魚刺身
芝麻雞翼!!10個讚!!
  • 芝麻雞翼
  • 牛牛