2012-10-01
~ 朋友即興無話say no ! 但係節日"樓樓"搵咗幾間唔係價錢就係無位, 今晚去食放題都係就佢喜歡(不嬲我對旺區無好感, 乃因貴租委實叫座位細到無可再細,而且會毫無私隱呀) ,點知出事啦:~先講預訂位置: 準時到場等候區已爆到擁擠不堪, 差不多可以跌返入四部升降機 ! 等咗30分鐘至入得 (好在唔理咁多打底食咗多少嘢, 唔係胃痛都似)~叫汽水, 雪糕, 魚生,燒羊架,炸物、沙律,都唔算多嘢, 同枱號的鄰座15分鐘就有得食, 我地就等極唔見 : 傾傾吓又廿分鐘, 汽水, (枱上嘅張訂枱紙明顯提客離座時間! ) 雪糕隨什菌(無味水汪汪的) 快遞, 但枝豆 (OK)、沙律(又太濕)、魚生 (細, 而一般貨色)都成30分鐘至嚟~ 看見另邊10位年輕顆子的一枱不停上壽司, 另一枱6位投訴就唔停去服侍入熱食, 2人枱嘅我心知不妙~ 連朋友條15分鐘特別影片都睇完 和牛串才出場 (美味全晚入三甲之首)~ 忍唔住都要追單, 形成困局 : 嗰張6位投訴就囂張全枱食唔完浪費都無員工敢問 (看到門前有告示: 員工扣分基制有關);~ 油炸食品唔想食太多, 公道講: 但南瓜同蝦 尚可 !~ 食夜粥係因朋
食咗多少嘢, 唔係胃痛都似)
雪糕隨什菌(無味水汪汪的) 快遞, 但枝豆
~ 連朋友條15分鐘特別影片都睇完
~ 油炸食品唔想食太多, 公道講: 但南瓜同蝦
~
~ 燒羊架預料正如上回午飯計策, 都係留到最後至出, 但嗰張位投訴後仍剩成十件就事論事都係討厭~
~ 無心機食落去咪食埋雪糕
题外话/补充资料:
~ 超差上菜毫無速度 , 可疑 !
~ 員工做到木口木面, 可悲 !
~ 食後超級口渴, 可怕 !
~ 毫無時間觀念樣樣等, 可憐 !
~ 浪費食物一族, 可惡!