2013-01-15 10 浏览
最近聽朋友說{吉壽}很不錯,所以系去既前一天book左位。我地book6點到8點。呢段時間好爆。。很幸運呢。。服務員很快就帶我地到坐位,位置還算不錯。。剛坐下不久已經有頭盤送上門。。正!!~二話不說,拿起刺身單下單。。。因為本人很喜歡吃刺身,首先當然系刺身。。。三文魚超級新鮮,人流甘勁,三文魚應該系日日清。芝士年糕,雖然不會入口即溶,但咀嚼兩口後,芝士既味道充滿口腔。。佢地既壽司也不錯,三文魚壽司自然不用說,北極貝 壽司爽口,也很新鮮。。虎蝦壽司搭配的那個醬汁也感覺很清新。。yummy..但因為同行的朋友太肚餓很快就清嗮·忘記拍照了。。天婦羅,炸得很脆,而且還剛炸出黎,咬一口之後,還著冒煙。呢個上菜速度抵贊。。蟹粥同埋海鮮翅。。還算OK!~黑椒牛柳粒。。不會太老,而且黑椒味令牛柳粒更加香口。。我地仲叫左鰻魚卷同牛肉卷。。也算是當慢亮點之一。。不錯!芝麻雞翼。。三個字:無得輸。。想不到放題也能做出這麼高質素的食物。。與同類型放題相比,吉壽,做得相當不錯呢!~

三文魚超級新鮮,人流甘勁,三文魚應該系日日清。

蟹粥同埋海鮮翅。。還算OK!~

黑椒牛柳粒。。不會太老,而且黑椒味令牛柳粒更加香口。。

我地仲叫左鰻魚卷同牛肉卷。。也算是當慢亮點之一。。不錯!

芝麻雞翼。。三個字:無得輸。。

题外话/补充资料: we will be back!!~~
2013-01-15
2013-01-13 12 浏览
第一次同屋企人黎呢度食野,預先book 左位,我地一開始叫左盤刺身,三文魚唔錯,三文魚腩就好正一定要叫呢,另外吞拿魚d味好腥,麻麻地 甜蝦好鮮甜 希靈魚一般。。仲有食左蟹粥啦,不過一咬落d蟹度覺得好唔新鮮,外邊蟹蓋有d洗唔乾淨既感覺仲有我其實好錫意食炸蠔既,叫左幾舊,不過都係同蟹粥一樣啦,唔係咁新鮮既味,so我食左一舊就唔食,呢個冇影相。。最後個張相係翅黎既,一般吧。。芝士魚餅一般。。我食左芝麻雞翼,真係yummy yummy~好好好食仲食左細細盒既雪糕,要左雲呢拿味,gd佢飲品有罐裝提子汁,同lemon汽水,好飲丫,好耐冇飲過呢,另外仲有綠茶等等既野飲~~總括黎講,好彩有我既好味三文魚腩,芝麻雞翼,甜蝦,下次要食大量,ha
一定要叫呢,另外吞拿魚d味好腥,麻麻地
 甜蝦好鮮甜
希靈魚一般。。

最後個張相係翅黎既,一般吧。。

芝士魚餅一般。。

我食左芝麻雞翼,真係yummy yummy~好好好食

仲食左細細盒既雪糕,要左雲呢拿味,gd

佢飲品有罐裝提子汁,同lemon汽水,好飲丫
,好耐冇飲過呢,另外仲有綠茶等等既野飲~~

2013-01-06
  • 芝麻雞翼
  • 三文魚腩刺身,甜蝦刺身
2013-01-12 4 浏览
呢間係我呢一世食過最差既餐廳!其實d食物無話好差 不過服務態度差到阿媽都唔認得我地一行十幾二十個人去食 坐房落左單之後等左十萬年都未到咁岩有friend係另一間房食梗 就食完我地就去打聲招呼順便拎左一碟野翻我地房食無幾耐就有幾個侍應入黎鬧到我地一面屁話我地唔可以自己去拎野食我地聽完o哂嘴 問佢我地幾時有去拎 點拎法 又無得入廚房 唔好屈得就屈另一個waiter就勁寸咁話: 無~閉路電視影住姐,你地話無咪無囉 (個語氣真係真係好寸)跟住我地就解釋個班係我地朋友,佢地食唔哂點知佢地完全無視我地轉個頭就走左去之後隔離房個friend唔知我地發生左呢件事就捧左碟壽司黎我地房比我地食個經理即刻過黎鬧話唔可以咁樣一直鬧唔停又話食唔哂會收多50%心諗: 我地又唔會食唔哂,廢事浪費食物咋喎不過最尾都係妥協左精彩事陸續有黎有個女侍應送左三碟我地無嗌過嘅野食黎 我地就好有禮貌咁同佢講無嗌過 想佢收翻點知佢收左一碟就鬧: 咁你地以後唔好落單啦!聽到我地o哂,你落錯單仲叫我地唔好落單?之後個經理入黎送野食送左啲double左嘅野我地同佢講double左,佢就話我地落左兩張單但事實係之前有個員工話整唔件左我地張
呢間係我呢一世食過最差既餐廳!
其實d食物無話好差 不過服務態度差到阿媽都唔認得
我地一行十幾二十個人去食 坐房
落左單之後等左十萬年都未到
咁岩有friend係另一間房食梗 就食完
我地就去打聲招呼順便拎左一碟野翻我地房食
無幾耐就有幾個侍應入黎鬧到我地一面屁
話我地唔可以自己去拎野食
跟住我地就解釋個班係我地朋友,佢地食唔哂
點知佢地完全無視我地轉個頭就走左去

之後隔離房個friend唔知我地發生左呢件事
就捧左碟壽司黎我地房比我地食
個經理即刻過黎鬧
話唔可以咁樣
一直鬧唔停
又話食唔哂會收多50%
心諗: 我地又唔會食唔哂,廢事浪費食物咋喎
不過最尾都係妥協左

精彩事陸續有黎
點知佢收左一碟就鬧: 咁你地以後唔好落單啦!
聽到我地o哂,你落錯單仲叫我地唔好落單?

之後個經理入黎送野食送左啲double左嘅野
我地同佢講double左,佢就話我地落左兩張單
但事實係之前有個員工話整唔件左我地張叫我地落多次
結果又比個經理鬧....

食左無幾耐就話last order
真係激鬼死
比錢你賺仲要比你鬧足全程
開開心心黎但係嬲住走
你貼錢我都唔會再去!
2013-01-02 63 浏览
早幾日已經訂左位了,,真係好多人..迫死左我地6個男仔黎食,就好快交左食物單開頭黎既係魚生..叫左好小..因為佢地唔多LIKE食生野,OK新鮮野食愈來愈多...好怏就冇位放..THEN有個WAITER BOY 仲張幾樣食物疊羅漢禁疊囉!!!仲好ANGRY禁話幫我地CUT單算數...不過都有D野食幾好:燒茄子..但個醬汁太濃..茄子唔係好熟芝麻雞翼.. 好好食..都5可以食禁多..熱氣芝士年GO.. OK既..不過太油膩白汁海鮮烏冬....幾好..份量剛好牛奶煱...好足料有D就真係難食同求其:炒雞腎...好腥...又冇味炒大腸...叫左3碟,,但每碟得2舊..仲要好咸牛油栗米...係好多水..仲要燶左..黑蚊蚊仲之小炒好差la~~~~~___~~~~~其餘都ok
早幾日已經訂左位了,,真係好多人..迫死左

我地6個男仔黎食,就好快交左食物單

野食愈來愈多...好怏就冇位放..
仲好ANGRY禁話幫我地CUT單

有D就真係難食同求其:

炒雞腎...好腥...又冇味
炒大腸...叫左3碟,,但每碟得2舊..仲要好咸
牛油栗米...係好多水..仲要燶左..黑蚊蚊

仲之小炒好差la~~~~~___~~~~~

其餘都ok
题外话/补充资料: 千萬唔好叫禁多野食..太怏..時間唔夠食5到
2012-12-31
除夕
2012-12-21 26 浏览
今曰老公生曰,就一早book左吉壽,因為上次去過,加上見到廣告,有任食藍鰭吞拿魚壽司食!!食物又多選擇,刺身又有冰底好新鮮。。今次再去,都不負所望!!!第一Round梗係刺身啦嘩!!好大盤丫。。我地一人五行,真係岩岩好,之後再嚟依度既主打炸物,天婦羅,串燒牛柳粒,淋淋地,好易入口,加左啲蒜,好香口!!!芝士年糕,一咬開,熱辣辣,仲係流心!!!芝麻雞翼,依樣真係不得不試,我同老公勁鍾意食雞翼,依款真係岩晒我地!!天婦羅,脆卜卜,加埋天婦羅汁,真係一流!!講完食物,就講吓環境,個場係大,不過佢用盡所有位去擺枱,位置比較迫,想行出行入都唔方便,見到佢地啲員工左右轉身都難。。。食到咁上下,想搵人加下茶,不過係無員工得閒,可能佢地員工唔夠啦,嗌左兩,三次先有人加到!!!去到咁上下,有個員工過黎話last order...一次我地都飽啦。。。就嗌埋單,因為老公生曰既關係,所以我地滿五個,老公就可以半價,好抵丫!!!出到門口。。。嘩!!!勁多人,迫爆晒,想出都難,唯有行樓梯落樓下,當做下運動啦。。。今曰真係滿足的一天!!!!
刺身又有冰底好新鮮。。今次再去,都不負所望!!!

第一Round梗係刺身

牛柳粒,淋淋地,好易入口,加左啲蒜,好香口!!!

芝士年糕,一咬開,熱辣辣,仲係流心!!!

天婦羅,脆卜卜,加埋天婦羅汁,真係一流!!

今曰真係滿足的一天!!!!
2012-12-18
生日
  • 刺身
  • 燒菠蘿
是日提早與家人慶祝冬至,選擇左好耐冇去既吉壽,加上有我最喜愛食既芝麻雞翼回歸,所以就都好期待。不過係兩個半鐘午市放題既經歷就令我對呢間野既印象180度轉變。食物質素點評:三文魚: 一般,冇以前咁鮮甜鰻魚芝士卷: keep住以前既水準芝麻雞翼: KEEP住以前既水準本人好少係度寫食評,但係今次既經歷真係要寫出來事發係大約2:20PM (午市last order 係3:30pm) ,當我地正準備上點菜紙之時,某女侍應話:「唔好意思,我地已經截左單喇」然後我地大惑不解,因為我地幾個人既時鐘顯示為 2: 20pm / 2:21pm再問:「而家先兩點四,唔係兩點半截單咩」侍應:「根據我地公司個鐘已經係過左兩點半喇,已經截左單喇」過左一陣子,另一個侍應入來就以好似施捨我地既態度,不友善咁話:「比你落埋張單喇」我地全家人個個一聽見都著哂!!而且佢地冇通知我地last order,做法實令人感到其粗疏經過今次以後,請都唔會再去吉壽

食物質素點評:
三文魚: 一般,冇以前咁鮮甜
鰻魚芝士卷: keep住以前既水準
芝麻雞翼: KEEP住以前既水準

本人好少係度寫食評,但係今次既經歷真係要寫出來

「唔好意思,我地已經截左單喇」
再問:「而家先兩點四,唔係兩點半截單咩」
侍應:「根據我地公司個鐘已經係過左兩點半喇,已經截左單喇」

「比你落埋張單喇」

我地全家人個個一聽見都著哂!!

經過今次以後,請都唔會再去吉壽

题外话/补充资料: 侍應態度惡劣,令我地感到相當不愉快 其實之前食過都發覺佢地D service 有D問題,無奈貪佢就腳先繼續係度食
2012-12-16
团年饭
2012-12-10 17 浏览
今晚公司十多人老闆請食聖誕大餐 預早訂位一試,6:30pm已入座,可任食至8:30pm。先叫了每款廿多件刺身,有三文魚、希靈魚、小元貝、吞拿魚、左口魚、虾等,放题來說魚肉質還叫可以,只是多肋少少,我於尖沙咀吃過些更差。串燒有點了燒苳菇、雞軟骨、雞翼、燒羊架等。 苳菇 有點凍及乾, 雞軟骨、雞翼幾好味。還有三文魚頭骨、天婦羅等炸物算不錯。值得一讚是上菜很快及沒有比少。一試無妨,每位$200有找。

今晚公司十多人老闆請食聖誕大餐
預早訂位一試,6:30pm已入座,可任食至8:30pm。

還有三文魚頭骨、天婦羅等炸物算不錯。

值得一讚是上菜很快及沒有比少。

一試無妨,每位$200有找。
题外话/补充资料: 8点就要比錢last order, 可坐到8:30pm。很多人排。
2012-12-10
  • 刺身
  • 雞翼
2012-12-06 37 浏览
食物一般,唔抵食!魚生冇魚味,牛肉粒非常『蘇』,一吃下去仲以為是羊肉,但自問喜愛吃羊肉的我也接受不了,結果成碟都冇食到,串燒蝦非常之咸,唯一可取的是串燒牛肉,我們就是吃過好味才order 牛肉粒,但不知為何會有天壤之別!另外服務差到極,上菜一係傳給客人手上,從冇打算放在枱上,一係呼喝客人攞開枱上的食物給位置他放下,好似坐監等亞Sir派飯一樣!全晚D侍應都黑口黑面的對住你,嚟食飯絕對係一件錯事,以後請都唔會再來
2012-12-04
2012-11-12 10 浏览
之前試過同朋友黎吉壽食, 印象唔錯! < 合理的服務/食物質素 /上菜速度而今次再黎, 估唔到有頗大的驚喜!第一, 食物種類增加在下方寫"木台"號的單應該是加了新的食物(我記得之前的單一直是上方寫"木台"號)當然地所有新出的食物, 我都特意試試第二是刺身!see! 哈哈, 好靚呀! 整到好似玫瑰花咁, 排得好有心機上次黎食既刺身盤都唔係咁, 無咁靚!第三係海膽!原來可以訂海膽, 其實都係隨口up下=_=本身鐘意食海膽, 而呢度無得叫, 所以book"木台"時問點至有當然地.. 有錢就得 呢盤要 $1xx百幾蚊有10件左右, 而且幾大件D海膽係新鮮、甘甜、肥美, 而口感尚算濃郁 個人認為是值得花(我諗起碼要早幾日前book木台至會有)到 "和食"以上都係原有的, 之前食過覺得幾好味所以今次再叫-芝士魚餅, ok既, 係覺得幾特別 <<其他地方無呢款小食-羊架, 出色XDD 剛剛好, 有小小"騷"味 但唔濃(有香草辟味) 而且幾腍, 唔會因為燒得耐而"un", 腍得黎又唔係唔熟出哂血果種, 接受到"騷"味既人真係要試試=D-蟹粥, 真係有隻蟹! 雖然係水蟹xp
而今次再黎, 估唔到有頗大的驚喜!
第一, 食物種類增加
當然地所有新出的食物, 我都特意試試

第二是刺身!
有心機!
上次黎食既刺身盤都唔係咁, 無咁靚!

第三係海膽!
原來可以訂海膽, 其實都係隨口up下=_=
當然地.. 有錢就得 呢盤要 $1xx
百幾蚊有10件左右, 而且幾大件
(我諗起碼要早幾日前book木台至會有)

到 "和食"
以上都係原有的, 之前食過覺得幾好味所以今次再叫
-蟹粥, 真係有隻蟹! 雖然係水蟹xp 值得一讚係D粥 好綿~~ gd!
-海鮮船, 其實冇海鮮=p, 主要係蟹柳絲、金菇同芝士, ok既~ 不過有少少"留"
燒菠蘿, 天婦羅, 串燒
仲有係燒菠蘿, 食到咁上下真係要搵燒菠蘿中和返, 好甜好多汁=D
叫多幾round都仲得

之後.. 當然唔少得新出既野!!!!
-墨魚丸天婦羅, 雖然真係好普通既墨魚丸, 但個人認為幾好味
應該係墨魚膠既比例做得幾好(唔會好膠/粉)
-冬菇串燒, 唔錯! 雖然唔靚, 燒到好黑, 但唔會太乾
芝士年糕、燒茄子、芝麻雞翼
-芝士年糕, 外表唔錯, 但唔特別, 無想像中咁好食。可能太多糯米, 食落會有d飽
-燒茄子, 外表欠佳, 但個人認為幾好食, 甜甜地。我朋友話好甜, 好似食醬咁..
-芝麻雞翼- 極力推介!!!! 真係好好食! 係燒到剛剛好, 隻隻都係飽滿同好完整,
每隻既肉都好嫩滑, 唔會燒過龍而"un//鞋", 亦唔會生而出血
壽司、卷物
mini版既壽司同卷物! 一口過!
火炙三文魚真係好香<-- 三文魚油!
卷物好似比以前細件左, 好適合樣樣都想試既人叫多幾件唔同款既試下。
另外, 壽司好府新推出"國光魚壽司".. 普通啦. 沒有太大評價
炒豚肉、雞腎、芝麻雞翼
-炒豚肉, 唔錯, 唔會燒過龍而"un", 但就無咩特別驚喜, 普通炒豬肉(?
-雞腎, 雖然係普通雞腎一份, 但係有少少辣好惹味! 值得叫一份試試
最後又再叫芝麻雞翼, 因為好好味所以又叫多幾隻! ha

估唔到之前同朋友食完, 但過一陣就出新野食~ 幾驚喜, 同埋D食物質素仍然維持頗高水平, 欣賞。
2012-11-07
2012-11-12 15 浏览
約了母親二人食放題,早訂了位。吉壽是小人幫襯得最多次的放題,價錢公道,食物多選擇。不過亦發覺,可能是出名的關係,每次也好滿人,結果是客人太多,上菜的速度愈來愈慢,尤其是魚生。而且人常滿,坐得實在太迫,好有焗促感。總結是一次坐得不適服又成日要等嘢食的放題。
約了母親二人食放題,早訂了位。
吉壽是小人幫襯得最多次的放題,價錢公道,食物多選擇。
而且人常滿,坐得實在太迫,好有焗促感。
總結是一次坐得不適服又成日要等嘢食的放題
2012-11-04
2012-11-12 22 浏览
7:05分到達開始點食物!7:30先開始有嘢食!第一樣來了沙律!一路來食物一路再㸃食物!跟住就開始㸃的order失蹤了!原本都知老闆會叫啲伙計掉了客人的order紙!估唔倒這一間食店離譜到這程度!叫五樣來三樣!有啲貴的食材食物沒有來過,一粒都沒有!條氣超唔順!再一次叫食物!寫咗幾隻大字在order紙上!這食物沒有來過、很想試!p ~la~k👊又沒有來!伙計樓面沒有同我講此食物沒有貨!離譜!8:30最後落單雪糕、刺生、壽司8件!超爆他!雪糕3分鐘到咗!刺生失蹤!八件壽司8:55分到!有件部長級叫我哋走啦要時間到!xyz😾你碟八件壽司剛剛到你叫我走!我的用膳時間係7:05---9:05我的真正時間是7:30分食到8:33分食的雪糕一小時超受氣!我當然不會再來食嘢!食放題沒有熟人做真係不要去!試下新店就出事!
  • 一肚氣
2012-10-31 11 浏览
之前行街記起係facebook睇到話星期一至四既6點有85折.諗住未試過又有得平所以上左去 2個人等位都幾快.接待態度普通第一輪見到好多野簡所以叫左好多XD諗住有排黎.點知15分鐘左右內就到齊.有速度!叫左三文魚刺身,八爪魚刺身,甜蝦刺身,,北寄貝等.另外熟食就叫左天婦羅,串燒同章魚丸仲有牛肉烏冬等等魚生本身覺得應該一般,但實際上都唔錯!依個價錢黎講算幾好~壽司都幾好食天婦羅就有少少油啦不過都正常既@@ 多油就點天婦羅汁串燒就幾掂.本身又中意食牛.所以之後都有再叫章魚丸係朋友叫既.睇落都okay牛柳粒又係好正xd食完之後叫埋雪糕.芝麻味係我最愛XD 成餐都唔記得左影相ORZ總估黎講.依一餐都幾好.又夠飽.都ok抵!有機會應該會再去!!

2個人等位都幾快.接待態度普通

天婦羅就有少少油啦不過都正常既@@ 多油就點天婦羅汁

串燒就幾掂.本身又中意食牛.所以之後都有再叫

章魚丸係朋友叫既.睇落都okay
牛柳粒又係好正xd

食完之後叫埋雪糕.芝麻味係我最愛XD

成餐都唔記得左影相ORZ

2012-10-24 5 浏览
因為我和朋友都不用上班, 又很掛住對方, 所以就選了一直都想試的吉壽食晚飯我們沒有BOOK位直接walk in上去結果不用等就有位 (很快-_-||但是... 安排了一個非常不理想的位置 ----- 門口位QAQ不過他們的很好, 注意到我們面有難色便看看有沒有位可以換, 結果轉到一個較僻靜的位置!我和朋友立刻落單, 食物來得算是很快, 大概半小時已經來齊第1 round的食物。*最弊是沒位放食物, 要放大脾=W= 所以提醒2人同行的話別一次過落曬所有order, 因為會冇位放!!!*結果為了快點清食物而食得超趕(會好易飽的QAQ) 而且有D食物都放到凍曬.....T^T(沒有影最高峰時期的桌面, 大家趕住食食食><!)刺身刺身! 就2個人而言, 超級大盤! 其實都只是每樣5件(三文魚、甜蝦、玉子另計=D)就價錢來說, 三文魚算是幾肥/香/新鮮。 不過貝柱有d腥! ;<卷物/壽司: 壽司好食! 因為他們調製的醬有少少辣, 幾惹味=p 而且飯唔大/多, 唔會好飽 可以叫數件試但個人認為卷物更大更飽肚, 除了飯比較多外, 更因內有牛油和芝士!! *所以叫卷物前務必看清
我們沒有BOOK位直接walk in上去
結果不用等就有位 (很快-_-||

不過他們的很好, 注意到我們面有難色
便看看有沒有位可以換, 結果轉到一個較僻靜的位置!

(沒有影最高峰時期的桌面, 大家趕住食食食><!)
刺身刺身! 就2個人而言, 超級大盤!
其實都只是每樣5件(三文魚、甜蝦、玉子另計=D)
卷物/壽司:
壽司好食! 因為他們調製的醬有少少辣, 幾惹味=p
而且飯唔大/多, 唔會好飽 可以叫數件試
*所以叫卷物前務必看清楚其餡料是什麼!(有D唔特別的係可以唔叫 eg.三文魚、加州卷)*
我係因為卷物而感到飽肚QAQ

菜: 總是覺得要食D菜, 所以叫了炒雜菜。 但很油呀!(特別放涼後連掂也不想掂><
所以叫翠玉瓜也不要炒雜菜呀! (翠玉瓜也是很好食!
我覺得燒菠蘿、牛柳粒(不是和牛串)、芝士魚餅是最好食的! (推介推介~)
係有另一個胃放燒菠蘿, 所以很飽很飽的時候都可以再叫幾件=P
牛柳粒很惹味, 又不會太濃而很咸
芝士魚餅(但影到好似帶子咁QAQ
芝士魚餅很特別!! 第一次食, 未見過其他店舖有芝士魚餅。芝士很濃且香, 但不會太"留"

最後的提醒*V*!
*原來每叫2件也是非常非常的多, 不論是刺身/炸物/卷物/壽司/串燒。
所以, 如果落order時是在於想試試的話, 寧願別叫!! 因為到最後會太飽而食唔落/唔想食* 別浪費嘛/_\

2個人的話, 一些炸物/串燒 等之類的熱食其實叫一件 二人share也可。
真的很大件! (特別是天婦羅+吉列 <-- 太厚粉)

所以根據其價, 他們的服務態度、食物質素/份量、上菜速度而且很不錯了!!
我們很飽很飽, 很滿足很滿足地離開!!
题外话/补充资料: 幸運地, 1張也沒有漏單*_* 下次還是不要兩人來, 食唔多! 未試曬所有食物, 我想4 - 8人來食是最好吧!
2012-10-03
芝士魚餅(但影到好似帶子咁QAQ
  • 芝士魚餅
  • 牛柳粒
之前出左糧,,所以同朋友二人去食餐勁當慶祝吓≧(´▽`)≦食過一次哩間,覺得幾好,就決定嚟多一次( ̄▽+ ̄*)本身以為黃金時間(1900-2100)要等好耐先有位,點知唔洗等就有二人枱,,自成一角都幾好座(‐^▽^‐)我同朋友一開始就落晒所有單,諗住等佢慢慢上,去一去廁所返嚟,已經成台嘢食,張枱都唔夠位擺> <我地將可以放埋一碟的嘢都放埋一齊...雞軟骨串好好食,唔會太油,差啲食埋朋友嗰串XD本身以為羊鞍會好so,,但事實上又唔係,啖啖肉真係幾好味~(^∇^)刺生啊!!!!我地每樣叫左5件已經成盤咁上ww食剩左啲啲,,浪費左真係唔係幾好(ノω・、)三文魚同甜蝦刺生最好味,,好新鮮(*^o^*)另外鮑魚同象拔蚌都唔錯,,,鮑魚好香~~象拔蚌好爽口ヘ(゚∀゚*)ノ蕃薯仔好甜好味道,不過唔可以叫太多,因為會好頂!!!!!和牛串同雞肉串燒就冇咩特別ww但係燒菠蘿就真係好正,勁甜勁多汁(≧▽≦)咬左一啖,,啲汁飛左過隔離台w真係唔好意思XD食埋卷物就開始有啲飽飽地,,可能因為卷物又有飯又有牛油又有芝士,,所以大家都唔好叫太多,浪費左就唔好啦(´・ω・`)右下的海鰻卷最好食,,啲汁
之前出左糧,,所以同朋友二人去食餐勁當慶祝吓≧(´▽`)≦
食過一次哩間,覺得幾好,就決定嚟多一次( ̄▽+ ̄*)
本身以為黃金時間(1900-2100)要等好耐先有位,
點知唔洗等就有二人枱,,自成一角都幾好座(‐^▽^‐)

我同朋友一開始就落晒所有單,諗住等佢慢慢上,
去一去廁所返嚟,已經成台嘢食,張枱都唔夠位擺> <
我地將可以放埋一碟的嘢都放埋一齊...
雞軟骨串好好食,唔會太油,差啲食埋朋友嗰串XD
刺生啊!!!!我地每樣叫左5件已經成盤咁上ww
食剩左啲啲,,浪費左真係唔係幾好(ノω・、)
三文魚同甜蝦刺生最好味,,好新鮮(*^o^*)
蕃薯仔好甜好味道,不過唔可以叫太多,因為會好頂!!!!!
和牛串同雞肉串燒就冇咩特別ww
但係燒菠蘿就真係好正,勁甜勁多汁(≧▽≦)
咬左一啖,,啲汁飛左過隔離台w真係唔好意思XD
食埋卷物就開始有啲飽飽地,,
可能因為卷物又有飯又有牛油又有芝士,,
所以大家都唔好叫太多,浪費左就唔好啦(´・ω・`)
右下的海鰻卷最好食,,啲汁超好味(甜甜地的ヾ(@^▽^@)ノ
中華沙律同蟹子沙律都幾好味,,,唔錯唔錯(o^-')b
螺肉太重口味唔係咁啱我www
最後真係忍唔住叫多左幾件燒菠蘿...
食到頂住個胃都要食埋佢地...哈哈(^ε^)♪

有機會一定會再嚟,,要試埋其他今次未食過的東東( ̄∇ ̄+)
結果食完到第2朝都唔洗食早餐о(ж>▽<)y ☆
题外话/补充资料: ●侍應的服務態度超好,有個侍應見我地死頂想清晒啲嘢食,, 佢叫我地慢慢食,,話食剩少少唔緊要,唔好格硬嚟:) ●雖然我地坐喺角落位,,但係都冇比人ignore... 周不時都會有人過嚟睇下我地有咩需要(*^ー^)ノ 以上ww
2012-10-10
  • 蕃薯仔
2012-10-21 16 浏览
呢間野既經理服務態度惡劣足夠我開個account去寫食評...有朋友生日,book左吉壽,本來放題食物味道大家就唔敢有太大期望,只係希望開開心心渡過任食2小時.壽星生日過得開心, 係咁低要求既情況下,依然出事!!第一,我地一坐低,佢知我地買左個CAKE,好奇怪地問係咪係度食?! 馬上已經話要求我地可以食1.5小時,0.5小時去食CAKE,大家你情我願冇問題而位置本來就預左好逼,但枱就真係細到傻,6個人既位夾硬坐9個人,真係坐得好難受跟住開始叫野食,食物味道真係.....冇評語....冇令我地想影低佢就衝動,ORDER20件三文魚最後黎得5件,有見常有漏單情況,於是大家ORDER時都叫多D跟住1.5小時喇,, 佢地要求我地食生日CAKE喇, 正常應該先叫廚房截單,再清理枱面....個男經理竟然直接將我地送俾壽星既蛋糕放到壽星「手上」... 因為佢地冇清理枱面食物殘渣, 我地唯有自己清理,騰出空間等壽星唔使一直捧住個蛋糕!!!!到個員工清理枱面時,個經理好惡咁訓示冇食完既野唔準執,而且好大聲咁話我地仲有ORDER未黎...跟住仲放多盤刺身落黎..........話要食完先得,如果唔

壽星生日過得開心, 係咁低要求既情況下,依然出事!!

個男經理竟然直接將我地送俾壽星既蛋糕放到壽星「手上」... 因為佢地冇清理枱面食物殘渣, 我地唯有自己清理,騰出空間等壽星唔使一直捧住個蛋糕!!!!到個員工清理枱面時,個經理好惡咁訓示冇食完既野唔準執,而且好大聲咁話我地仲有ORDER未黎...跟住仲放多盤刺身落黎..........話要食完先得,如果唔係要收50% 附加費....語氣惡劣臉色也劣...

果盤冇啦啦係食CAKE時又出現既刺身
,真係食唔切,唔俾浪費食物,佢地又開始趕我地走...超時就唔俾我地繼續食,見隔離枱人已經CUT ORDER又未飽,於是乎成盤未食過壽司讓比佢地食....結果經理好惡咁衝出黎手指指住我地話: 我係閉路電視見到你地拎俾第2枱食, 跟住就鬧鬧鬧.......我地比錢賣單竟換你如此服務?!

我地都好聲好氣同佢講,我地食唔哂,都冇意叫咁多,冇理由浪費食物...佢好惡咁話:係咪佢地食唔哂收你地SURCHARGE...
男經理潑婦駡街行為...真係好憤怒
我一口答應佢要求(另一枱人跟本食唔飽,....)
但佢都堅持咁將隔離枱食剩一半既刺身「賜回」比我地食...... 比錢食2手刺身....2枱人都啞口無言

其實食唔哂,比多少少時間大家食,或者語氣好聲D 要求我地SURCHARGE真係冇問題,我知呢道多客人經理做到燥燥地係正常, 但唔係態度惡劣兼鬧人!!

好喇,最後....食左少少2手刺身,跟住佢又催我地够鐘走...

最後大家掃興回家......如果食生日飯真係免得過唔好去.....冇位擺生日蛋糕!!

另外,令生日2位壽星掃興仲要捱鬧......真係勁唔好意思
就算唔好食,都可以再去,但男經理惡劣服務態度足够BLACKLIST呢間野一世
2012-10-20
生日