2019-03-31 106 浏览
朋友升職,話要請客食飯,當然食豪啲啲食放題啦!朋友話上次食過呢間「吉壽日本料理」,覺得食物質素都幾好,今次一於食盡佢。餐廳雖然人頭湧湧,座無虛席,但座位都叫做闊落,坐得舒服好重要嘛。前菜好多選擇,有炸薯格、小丸子、八爪魚、韓國泡菜、沙律,我地驚太飽就每樣試少少。刺身係食放題回本必點!我地點咗帶子、希靈魚、三文魚、北寄貝、甜蝦、赤蝦。每一件刺身都十分新鮮!真係 encore 多幾次都唔夠!無得輸!食到有啲口渴,出去飲品櫃揀野飲。剩係啤酒都有好多款式選擇!而且仲有近來新出嘅可口可樂 Plus,真係花多眼亂。燒牛舌,好好味,啖啖肉有口感而且肉汁豐富黃金焗帶子,見到啲芝士真係好滿足,好好味哦天婦羅,入面係蝦黎嘅,真係好出色。炸芝麻雞翼、炸蠔、流心芝士年糕,炸到金黃色,夠晒香脆。甜品選擇亦夠多,有各式各樣嘅雪糕、雪條。豐盛的晚餐,係對辛勞工作最大的回報。

刺身係食放題回本必點!
我地點咗帶子、希靈魚、三文魚、北寄貝、甜蝦、赤蝦。

燒牛舌,好好味,啖啖肉有口感而且肉汁豐富

黃金焗帶子,見到啲芝士真係好滿足,好好味哦

天婦羅,入面係蝦黎嘅,真係好出色。

炸芝麻雞翼、炸蠔、流心芝士年糕,炸到金黃色,夠晒香脆。

甜品選擇亦夠多,有各式各樣嘅雪糕、雪條。
豐盛的晚餐,係對辛勞工作最大的回報。
2019-03-30 69 浏览
今日約左岩岩返香港無耐ge朋友仔,佢話好耐無食過放題,於是就book左吉壽一齊大吃大喝一番😂朋友仔食親放題就一定要食刺生,刺生拼盤唔少得,朋友話刺生樣樣都新鮮,帶子特別美味。我就主力食火炙壽司,最鍾意食鹽燒三文魚腩同埋蒲燒鰻魚,好味道😋仲食左唔少卷物,芝士軟殼蟹卷同埋千島吉烈大蝦卷都唔錯。黃金焗帶子吉列炸蠔、芝麻雞翼、紫心香芋丸,三樣都唔錯,特別推介芝麻雞翼,好脆好香口,肉質鮮嫩,yummy!第一次放題食咖喱炒蟹,個咖哩汁好香濃,亦煮得好入味,份量細細份,一人一件岩岩好!炸天婦羅,蝦同蟹棒,唔厚粉,炸得幾脆牛油粟米,好香甜清酒煮蜆薯格、八爪魚、泡菜,呢d放係出面可以自己拎,野食未黎之前可以填下肚野飲櫃,選擇都幾多,總有一款岩飲同朋友食餐飽兼傾餐飽,人生一大樂事。

仲食左唔少卷物,芝士軟殼蟹卷同埋千島吉烈大蝦卷都唔錯。

黃金焗帶子

炸天婦羅,蝦同蟹棒,唔厚粉,炸得幾脆

牛油粟米,好香甜

清酒煮蜆

野飲櫃,選擇都幾多,總有一款岩飲

同朋友食餐飽兼傾餐飽,人生一大樂事。
2019-03-29 71 浏览
同屋企人慶祝生日🎂梗係要食餐好啦~咁我就帶咗佢哋去食日式放題,地址好方便,就喺旺角E出口一上去就係㗎啦迷你海膽手卷手卷可以一啖食得晒,但係佢啲海膽份量絕對唔少,仲好新鮮好Creamy刺身船!平時好少機會食到嘅劍魚腩都有必食嘅三文魚同甜蝦當然瘋狂嗌啦始終有老人家喺度,所以叫熟食都比平時叫得多左,熟食選擇都有好多款。鰻魚同蒲燒醬汁好夾,肉質軟滑彈牙,如果有碗白飯簡直係一流燒菠蘿同燒翠玉瓜都好正,兩款都熱辣辣同好甜!推介酒煮大蜆,每分嘅份量大約係三隻大蜆左右,啲蜆真係好大隻!清酒味又好香~ 好高質啊呢個老干媽辣炒魷魚鬚都好惹味但唔會太辣,好好味,果然係超人氣嘅產品!冷烏冬係用咗日本烏冬,再加上胡麻醬好正超大型嘅飲品櫃,睇到我眼都花。屋企人好滿意呢間放題,仲話下個月阿妹生日再嚟食過

迷你海膽手卷

刺身船!平時好少機會食到嘅劍魚腩都有
必食嘅三文魚同甜蝦當然瘋狂嗌啦

鰻魚同蒲燒醬汁好夾,肉質軟滑彈牙,如果有碗白飯簡直係一流

燒菠蘿同燒翠玉瓜都好正,兩款都熱辣辣同好甜!
清酒味又好香~ 好高質啊

冷烏冬係用咗日本烏冬,再加上胡麻醬好正

超大型嘅飲品櫃,睇到我眼都花。

屋企人好滿意呢間放題,仲話下個月阿妹生日再嚟食過
2019-03-28 99 浏览
好耐無同男朋友一齊食放題,所以今日去旺角買嘢順便去食放題,我地上到去都差唔多8:45,侍應都好好人,主動同我地講等多十幾分鐘就有優惠時段優惠時段收費就$208,好抵!兩個人都比卡位我地,地方都闊除左order紙,出面仲有沙律吧同少量前菜熟食白雲鳳爪好入味我地都係刺身愛好者超厚既北海道帶子其他放題可能將粒帶子切一半先拎上枱,但呢度係原粒上食落更滿足每款壽司同卷物都嗌少少試下~當中花之戀同香蔥呑拿魚卷物最好味醬燒帝皇蟹棒好正,真係好大條男朋友就鐘意食燒鯖魚,佢話魚味比較重但係我就鐘意食燒比目魚,佢d肉真係好滑燒完都係禁滑,足足食左幾轉瑤柱海鮮粥有蟹又有蝦,味道都好鮮甜兩個人嗌一份岩岩好我地好耐之前都食過吉壽,到現加都keep到水準,有機會會再黎食過
優惠時段收費就$208,好抵!

兩個人都比卡位我地,地方都闊

除左order紙,出面仲有沙律吧同少量前菜熟食
白雲鳳爪好入味

我地都係刺身愛好者
超厚既北海道帶子
其他放題可能將粒帶子切一半先拎上枱,但呢度係原粒上
食落更滿足

每款壽司同卷物都嗌少少試下~
當中花之戀同香蔥呑拿魚卷物最好味

醬燒帝皇蟹棒好正,真係好大條

男朋友就鐘意食燒鯖魚,佢話魚味比較重

但係我就鐘意食燒比目魚,佢d肉真係好滑
燒完都係禁滑,足足食左幾轉

瑤柱海鮮粥有蟹又有蝦,味道都好鮮甜
兩個人嗌一份岩岩好

2019-03-25 82 浏览
星期六決定黎同朋友食個lunch放題因為太耐無食了搵左一輪決定食呢間吉壽起旺角地鐵E出口一出就係 地理位置好方便首輪緊係先食刺身選擇繁多吞拿魚夠哂肥美 油脂分佈平均玉子夠哂鮮甜蝦都幾甜幾爽之後就叫左壽司火炙帆立貝同埋火炙蝦呢兩個都好好食有好香既蒜蓉味蒲燒饅魚醬汁夠哂味 燒得好香 饅魚好肥美我地兩個人食左成10幾件呀好滿足芝士年糕新鮮炸既次次食放題都必食流心芝士配上軟綿綿既年糕簡直係絕配炸蠔粉漿稍嫌較厚但都係新鮮炸起蠔唔會腥香芋波波 夠哂熱辣辣外層脆 入面好濃芋香味蟹皇瑤柱海鮮粥真係有蟹架真材實料食得多炸野食點粥清清油膩感不錯出面自助吧仲有好多甜品同雪糕食有豆腐花 雪糕糯米糍 木糠布丁等等但我因爲食得太飽所以無食
星期六決定黎同朋友食個lunch放題

出面自助吧仲有好多甜品同雪糕食
有豆腐花 雪糕糯米糍 木糠布丁等等
但我因爲食得太飽所以無食

2019-03-22 885 浏览
自己好窮但朋友好有錢,次次諗唔到食咩就話放題吉壽有樣好~就係唔洗定死一定要咩時間入場食呢間我喺裝修前同後都黎食過,只能話環境同食物質素改變都超級無敵大幾光猛hehe出面啲自助區真係好嚇人,連小丸子都有(仲要係熱同幾好味)陰謀黎,令人好想食又好快飽一坐低就拿拿林畫咗啲冷盤先刺身好高質,有支野係到飄飄下,令到成個擺盤都好鬼靚三文魚係腩位黎,帶子又大大隻勁鮮甜,甜蝦略嫌細隻咗啲但想食大隻嘅仲有赤蝦揀~壽司類,我地咩都點咗舊黎試值得一提係黑松露甜蝦同火炙類真係幾好味,尤其舊刺身大大塊舊飯細細舊,唔會咁快飽可以試多好多款壽司天婦羅最緊要係啱啱炸起熱辣辣!同埋有炸鮮奶食繼續炸物!大喜屋必食芝麻雞翼皮脆肉嫩又汁多仲有榴槤炸彈入面勁濃郁嘅榴槤餡仲有串燒類牛舌雞軟骨雞皮羊架每一串都跟足一舊檸檬,款款都好正,唯獨雞皮麻麻地食落淋嘅sosad叫燒菠蘿唔洗理由~~應該煩惱嘅係要食幾多件好清酒煮蜆牛油粟米又係必食,究竟落咗啲咩可以咁有味道牛肉鍋壽喜燒係最好食嘅湯底吉壽都真係幫襯咗好多次質素都仲KEEP到,上菜又快但次次掛住食都唔記得影相,今次的起心肝俾番個正評!
自己好窮但朋友好有錢,次次諗唔到食咩就話放題
吉壽有樣好~就係唔洗定死一定要咩時間入場食

幾光猛hehe
出面啲自助區真係好嚇人,連小丸子都有(仲要係熱同幾好味)
陰謀黎,令人好想食又好快飽

刺身

一坐低就拿拿林畫咗啲冷盤先
刺身好高質,有支野係到飄飄下,令到成個擺盤都好鬼靚
三文魚係腩位黎,帶子又大大隻勁鮮甜,甜蝦略嫌細隻咗啲
但想食大隻嘅仲有赤蝦揀~

壽司類,我地咩都點咗舊黎試
值得一提係黑松露甜蝦同火炙類
真係幾好味,尤其舊刺身大大塊舊飯細細舊,唔會咁快飽
可以試多好多款壽司
天婦羅

天婦羅
最緊要係啱啱炸起熱辣辣!
同埋有炸鮮奶食
仲有榴槤炸彈
入面勁濃郁嘅榴槤餡

仲有串燒類
牛舌雞軟骨雞皮羊架
每一串都跟足一舊檸檬,
款款都好正,唯獨雞皮麻麻地
食落淋嘅sosad
燒菠蘿
叫燒菠蘿唔洗理由~~應該煩惱嘅係要食幾多件好

清酒煮蜆

牛油粟米
又係必食,究竟落咗啲咩可以咁有味道

牛肉鍋
壽喜燒係最好食嘅湯底

吉壽都真係幫襯咗好多次
質素都仲KEEP到,上菜又快
但次次掛住食都唔記得影相,今次的起心肝俾番個正評!
  • 刺身
  • 芝麻雞翼
  • 燒菠蘿
  • 天婦羅
2019-03-21 87 浏览
呢間放題都開咗好耐,我好耐之前黎食過,今晚得閒唔使湊女,就同老婆兩個人黎個放題啦,坐位比以前舒服左有好多卡位唔算太迫,平日夜晚都好多人,安排左我哋坐二人枱冇卡位坐有啲可惜,冇辦法去羅野食先,飲品櫃有好多野飲架,我最鍾意飲果汁先生,實無輸。出面仲有啲熟食例如番茄仔粟米粒螺肉八爪魚等,order紙攞海膽手卷同埋刺身,海膽手卷唔係間間都有,雖然冇另外最出名嗰間放題嘅海膽手卷咁多海膽但係都唔錯啦,刺身亦都幾好每一次都有冰底埑住,佢既甜蝦同帶子好出色,我哋不停encore左幾轉,另外佢個芝麻雞翼同炸蠔,燒鰻魚,好味都好好味,燒鰻魚有encore左幾次,只串燒方面燒牛利同燒雞軟骨係我嘅至愛,燒菠蘿都好味,當甜品生果一流。最後送一支韓國雪條,係甜品同雪糕上邊差左少少啦,唔太多選擇,但整體上都滿意。最後要讚下佢哋d服務員,見到佢哋每個人都手腳好快,全部都fit馬。
旺角真係好多放題,最奇怪既係,明明好多間,但就間間都爆,其實香港人愛放題既程度有幾高呢?而我,就通常都係兩個月左右一次,一黎可以比個肚休息下,二黎可以充滿期待食第二次!今次就千揀萬揀,揀左全港得一間既吉壽,而捨棄左連鎖店,睇下可以有咩唔同!講真,選擇都係黎黎去去個幾款,冇咩特別~但坐得真係算做舒適,唔會覺得好迫,亦唔怕人地行過會比人撞親,加上員工都好有禮貌,依幾方面真係值得一讚!當日我地其實叫左兩盤刺身,但第一盤黎個時我咁岩出左去揀野飲,返到黎已經切底被破壞了所以唯有影底refill個盤mini版啦......當日點既野有8成已上都好好食,由其係刺身,係我食過咁多間入面數一數二嫁!必食推介:1. 刺身: 超!新!鮮! 當中既帶子, 蝦同希靈魚係一定要食既! 首先帶子係大大粒,而唔係切到細細粒咁,成粒成粒放入口真係好爽!而蝦就好先甜,難得蝦頭既膏都唔腥,好好味!而最令我驚訝既係希靈魚~平時我好少食,雖然口感得意,但好多時都係又咸又腥咁!但依度既希靈魚就冇依個問題2. 海膽手卷:  同其他餐廳一樣,都係細細件,一口手卷黎~唔會怕食完食唔落其他野!海膽好鮮甜,一D都唔腥,好味到要encore

講真,選擇都係黎黎去去個幾款,冇咩特別~

所以唯有影底refill個盤mini版啦......
必食推介:

2. 海膽手卷:  同其他餐廳一樣,都係細細件,一口手卷黎~唔會怕食完食唔落其他野!海膽好鮮甜,一D都唔腥,好味到要encore,而最正係塊紫菜都仲係脆卜卜呢

3. 羊鞍: 雖然望落麻麻,但食菅原來好好食!羊架唔"un",因為燒得岩岩好,有焦香味但又唔苦,大大件,勁高質!出街散叫3件可能都要成60蚊!所以必點啦~

2019-03-17 95 浏览
朋友在內地回來,表示想吃日式放題,由於約在旺角地鐵站,所以就選位置非常近地鐵站E1出口的吉壽。夠方便!首先,一進店服務員也一路帶到我們所安排好的位置,沿路看店裡都很多座位,都頗大,但指示清晰,劃分B-C區,就算走到自助區也不怕迷路不懂回到自己座位。其次,自助區非常豐富,凍飲包羅萬有,啤酒都有好幾款,清酒和梅酒也有,還在冬天天氣,還有暖飲區,真的很窩心。除了飲品,雪糕、沙津、甜品、小食、湯類也有,真的是我見最豐富的放題自助區。終於來到食物,菜單有刺身、壽司、手卷、卷物、吉列、天婦羅、煮物、一品料理、燒物、串燒等等,很多類型的選擇。先介紹刺身,刺身我點了三文魚、八爪魚、蜜汁鮑片、甜玉子和泰式生蝦,刺身都頗新鮮,最愛三文魚也不錯,泰式生蝦在放題也很特別,頗好吃。壽司我就十分推薦鹽燒三文魚腩,是我喜歡的味道,好吃,由於其他魚類我不太喜好,但我朋友吃了也表示好吃。另外,燒物芝麻雞翼十分好吃,果然店裡推薦產品,香脆之餘,肉感也嫩,來這間店必點。天婦羅也十分脆口,比較喜歡南瓜天婦羅。由於也想吃菜,也點了鐵板炒雜菜、牛油炒雜菇,兩道菜都出乎意外地好吃,炒雜菜十分香口,炒雜菇也很濃牛油味,很好吃!最後,
朋友在內地回來,表示想吃日式放題
由於約在旺角地鐵站,
所以就選位置非常近地鐵站E1出口的吉壽。
夠方便!

終於來到食物,菜單有刺身壽司、手卷、卷物、吉列、天婦羅、煮物、一品料理、燒物、串燒等等,很多類型的選擇。

先介紹刺身刺身我點了三文魚、八爪魚、蜜汁鮑片、甜玉子和泰式生蝦,刺身都頗新鮮,最愛三文魚也不錯,泰式生蝦在放題也很特別,頗好吃。

最後,不得不讚,服務員非常有效率,只要你點好的紙放在台邊,不用舉手也很快收走,吃完的碟也很快幫忙收拾好,可以有空位繼續上菜。

以這個價位,食物類型豐富,上菜也快,非常推薦給想吃放題的你們。
2019-03-17 133 浏览
呢間放題好近mtr station,好方便。有好多選擇,佢個飲品櫃真係冇得輸,以為自己去左便利台添呀!有好多野食,d蝦好新鮮,有好多海鮮,有帶子,好curry crab,連蝦都好多款。我樣樣野食都試左少少。牛肉粒好好食,上菜好快,唔洗點等。甜品都好多選擇,食完咁多野食返杯yogurt岩岩好。食完yogurt我仲食左牛奶朱古力雪條添。有個waiter好好人呀!我見雪櫃冇晒朱古力雪條,佢幫我去存貨到搵。整體黎講waiter好有禮貌。價錢黎講都唔貴呀!放題真係好岩我呢d樣樣都想試少少既人。平日酒店果d buffet冇咁多日本野食,所以都係呢間岩我多d。佢d自助櫃仲有湯飲,又有沙律吧! 想食其他野order就得,唔洗行黎行去拎野食,可以專心同朋友傾計。
2019-03-17 130 浏览
呢間放題係旺角站附近,地鐵站岀口一岀,行好短就到,位置好方便。佢唔似一般既放題d食物款式咁普通,反而有好多花款,又會幫自己既食物改d好有心思既名,好特別。佢既食物同飲品有好多可以簡,刺身好新鮮而且應該想食既都會有齊,另外我特別中意佢d特別款既sushi,因為細細舊唔驚太飽,而且配搭好特別,又好味,擺得同整得又靚,可以睇下張圖呢我特別喜歡個蝦同個帶子個個sushi,雖然我已經唔記得叫咩名了!推薦大家黎試下呢!

2019-03-14 347 浏览
我小學同學搞聚會,我就提議不如食放題啦,因多選擇,最後簡左吉壽,因為位置方便,係正旺角地鐵站出口,仲要質素唔差!首先我哋去到就即刻出去睇吓有咩食先!原來出邊都有好多選擇,除咗有熟食仲有一啲冷盤,有我最愛嘅芝麻八爪魚同螺肉,仲有好多沙律菜!淨係個飲品櫃大到好似一個士多咁!首先就梗係食刺身先啦!啲三文魚又大件又厚切又肥美!北海道帶子勁鮮甜!仲有海膽手卷,雖然唔係好大件,但係細細件好易入口,唔會太飽鐵板大蝦好似係呢度嘅推介,我味整得唔錯,仲要好大隻好爽口,我哋都唔知叫咗幾多次鹽燒海蝦~多曬入味天婦羅蝦超好食,炸得好脆又好香口清酒煮蜆,d蜆都好大隻,重酒味燒菠蘿,食到停唔到口,好甜食完梗係食甜品啦,除咗有雪糕之外,出邊仲有一個好大嘅甜品櫃有好多款選擇吉壽係旺角區黎講算好高質,放題必到!

淨係個飲品櫃大到好似一個士多咁!

仲有海膽手卷,雖然唔係好大件,但係細細件好易入口,唔會太飽

鹽燒海蝦~多曬入味

天婦羅蝦超好食,炸得好脆又好香口

清酒煮蜆,d蜆都好大隻,重酒味

燒菠蘿,食到停唔到口,好甜

吉壽係旺角區黎講算好高質,放題必到!
2019-03-14 217 浏览
有一個朋友喺外國返嚟,為咗滿足佢咩都想食嘅慾望!決定黎帶佢食放題位於旺角e1出口行1分鐘就到,非常之方便,我地1900入座。一坐低就帶佢出去沙律吧同飲品區睇睇。飲品區非常多選擇呢!另外細心位係,仲有唔凍嘅飲品選擇適合女士沙律吧,除咗有唔同沙律菜嘅選擇。仲有凍盤小食!我大愛嘅八爪魚、泰式鳳爪、泡菜然後進行第一輪刺身壽司~必推介八爪魚刺身!新鮮脆口三文魚刺身一貫鮮甜肥美三文魚腩壽司-一口一件!!正呢海膽手卷-滿足我哋女仔想食好多嘅慾望!因為壽司手卷細細件!配上奶油香嘅海膽!真係食到好多件第二輪熟食時間~當然必點我最愛嘅吉列!芝麻雞翼同我朋友一共食咗五隻哈哈!太好味了!炸得岩岩好!大蝦醬汁亦非常美味!牛油炒雜菌超香燒菠蘿超多汁!總括來講呢度放題高質多款選擇!我個朋友話下次返嚟一定要再嚟食

然後進行第一輪刺身壽司~
必推介八爪魚刺身!新鮮脆口
三文魚刺身一貫鮮甜肥美

三文魚腩壽司-一口一件!!正呢

第二輪熟食時間~
當然必點我最愛嘅吉列!

芝麻雞翼同我朋友一共食咗五隻哈哈!太好味了!炸得岩岩好!

大蝦醬汁亦非常美味!

牛油炒雜菌超香

燒菠蘿超多汁!

2019-03-14 131 浏览
今日難得收早,約好媽媽大人撐枱腳呢間放題我哋都嚟過幾次,因為非常高質所以今日再嚟先!位置喺朗豪坊附近地鐵站上邊超方便坐低之後我哋出咗去熟食區行一圈,見到今日有麻辣雞煲、粟米忌廉湯媽媽超開心!仲有我最愛嘅梅酒坐返低之後就開始我哋刺身環節極級推介帶子刺身!超大粒新鮮呢其他刺身亦都好肥美、鮮甜!花之戀壽司-一口一件超滿足!海膽手卷-啱晒我哋女仔嘅胃口,一口一件!而且海膽好重奶香味食夠刺身壽司之後,進入熟食時間!牛油燒翠玉瓜-好juice啊!媽媽大愛蒲燒鰻魚-一口一件!正!醬汁大蝦-超惹味!必食清酒煮蜆-粒粒都超大粒肉!燒靖魚-新鮮熱辣辣脆卜卜!加上檸檬汁可以無限encore!最後必要當然係蟹粥!粥非常棉滑配上整隻蝦肉同蟹肉超鮮味!總括嚟講同媽媽今次食得超滿足下次一定再來!
今日難得收早,約好媽媽大人撐枱腳

呢間放題我哋都嚟過幾次,因為非常高質所以今日再嚟先!
位置喺朗豪坊附近地鐵站上邊超方便

媽媽超開心!

仲有我最愛嘅梅酒
坐返低之後就開始我哋刺身環節
極級推介帶子刺身!超大粒新鮮呢
其他刺身亦都好肥美、鮮甜!
花之戀壽司-一口一件超滿足!
海膽手卷-啱晒我哋女仔嘅胃口,一口一件!而且海膽好重奶香味

食夠刺身壽司之後,進入熟食時間!
牛油燒翠玉瓜-好juice啊!媽媽大愛
蒲燒鰻魚-一口一件!正!
醬汁大蝦-超惹味!必食
清酒煮蜆-粒粒都超大粒肉!
燒靖魚-新鮮熱辣辣脆卜卜!加上檸檬汁可以無限encore!

最後必要當然係蟹粥!
粥非常棉滑配上整隻蝦肉同蟹肉超鮮味!

總括嚟講同媽媽今次食得超滿足下次一定再來!
2019-03-14 112 浏览
身邊班豬隊友同我一樣都係大食之人,唔想煩聚會出黎食咩都一定離唔開食放題或者打邊爐所以好多放題都食勻晒咁濟今次都唔例外,出黎食飯揀左食放題,一了百了,咩都有得食,實有樣碞食碞晒唔想揀食咩而煩既食友有自助熟食區,未上菜之前扲左D黎食止止肚螺肉八爪魚無得輸,次次食放題都一定會食食放題首回合就梗係喪點刺身啦先點了一盤刺身帶子最正冇雪藏味,幾鮮甜螺肉食落爽口彈牙又冇沙三文魚厚度一致,油脂豐富,可以見到上面的油脂分佈平均,味道鮮甜,沒有一絲冷藏味跟手點埋壽司有多款黑松露配刺身,亦都有手卷等,壽司飯不會太大件,正好一口一件火炙三文魚腩最吸引,充滿油脂,入口溶化花之戀壽司細細夠滿足到口癮海膽手卷既份量比想像中多,而且品質OK食放題以為食刺身先抵,食壽司食太易飽又濟既觀念是錯的,一口一啖既放題壽司其實性價比高食左咁多凍野,每次食放題必點壽喜燒牛肉鍋,一放上桌,好香醬油甜味肥牛有3-4塊啖啖肉,湯底夠正跟手再點左碗烏冬,細細碗唔使驚飽肚,夠彈牙既烏冬掉落去壽喜燒牛肉鍋個湯底到食,一流呢個又係必點天婦羅點可以唔點串物都正, 當中特別推MUST點既一定係牛舌, 好正雪櫃放滿雪糕、雪米糍,選擇豐富,除左雪糕之外
所以好多放題都食勻晒咁濟
碞晒唔想揀食咩而煩既食友

有自助熟食區,未上菜之前扲左D黎食止止肚

螺肉八爪魚無得輸,次次食放題都一定會食

放題首回合就梗係喪點刺身
先點了一盤刺身
帶子最正冇雪藏味,幾鮮甜
螺肉食落爽口彈牙又冇沙
火炙三文魚腩最吸引,充滿油脂,入口溶化

花之戀壽司細細夠滿足到口癮
海膽手卷既份量比想像中多,而且品質OK
肥牛有3-4塊啖啖肉,湯底夠正
呢個又係必點
天婦羅點可以唔點
串物都正, 當中特別推MUST點既一定係牛舌, 好正
雪櫃放滿雪糕、雪米糍,選擇豐富,除左雪糕之外,有布丁、奶凍、豆腐花
實在太多選擇,個人最鐘意食迷你泡芙
飲品有成兩大櫃揀,任飲有汽水、啤酒及茶等,款式比較大眾化
飲就真係唔會飲得晒,但選擇多多,總有碞自己既飲品
呢度有啤酒任飲,抵,碞晒我地呢班酒精怪

價錢合理,地點方便食物款式又多,而且同區放題價錢唔算定價貴
夜晚食都係二百幾蚊,確係不錯,一班人出黎成飯最緊要唔使點野食睇價錢就住就住,食放題就係有呢個好處, 一個價錢, 任你食個夠,爽啊。