2019-03-19
旺角真係好多放題,最奇怪既係,明明好多間,但就間間都爆,其實香港人愛放題既程度有幾高呢?而我,就通常都係兩個月左右一次,一黎可以比個肚休息下,二黎可以充滿期待食第二次!今次就千揀萬揀,揀左全港得一間既吉壽,而捨棄左連鎖店,睇下可以有咩唔同!講真,選擇都係黎黎去去個幾款,冇咩特別~但坐得真係算做舒適,唔會覺得好迫,亦唔怕人地行過會比人撞親,加上員工都好有禮貌,依幾方面真係值得一讚!當日我地其實叫左兩盤刺身,但第一盤黎個時我咁岩出左去揀野飲,返到黎已經切底被破壞了所以唯有影底refill個盤mini版啦......當日點既野有8成已上都好好食,由其係刺身,係我食過咁多間入面數一數二嫁!必食推介:1. 刺身: 超!新!鮮! 當中既帶子, 蝦同希靈魚係一定要食既! 首先帶子係大大粒,而唔係切到細細粒咁,成粒成粒放入口真係好爽!而蝦就好先甜,難得蝦頭既膏都唔腥,好好味!而最令我驚訝既係希靈魚~平時我好少食,雖然口感得意,但好多時都係又咸又腥咁!但依度既希靈魚就冇依個問題2. 海膽手卷: 同其他餐廳一樣,都係細細件,一口手卷黎~唔會怕食完食唔落其他野!海膽好鮮甜,一D都唔腥,好味到要encore
講真,選擇都係黎黎去去個幾款,冇咩特別~
必食推介:
2. 海膽手卷: 同其他餐廳一樣,都係細細件,一口手卷黎~唔會怕食完食唔落其他野!海膽好鮮甜,一D都唔腥,好味到要encore,而最正係塊紫菜都仲係脆卜卜呢
3. 羊鞍: 雖然望落麻麻,但食菅原來好好食!羊架唔"un",因為燒得岩岩好,有焦香味但又唔苦,大大件,勁高質!出街散叫3件可能都要成60蚊!所以必點啦~