2021-05-09 124 浏览
冰雪冷麵只有三條獅子狗咁大把 坐底比杯熱水你話冇室溫水 局你叫野飲 叫左可樂冇冰話要另外收$ 咁嘅服務仲要自助落單都仲收你加一 ??? 差啲以為自己飛咗韓國佢聽唔明廣東話 冇下次 差差差 中伏
2021-05-05 121 浏览
之前成日去韓國旅行都一定會食吉列牛,不過香港真係好難地方會搵到!知道呢度有間吉列牛忌廉烏冬專門店,就一定係喺香港回味下啦🤣吉列牛外層唔厚,不過好脆!牛肉肉質好嫩好juicy😌重點係可以自己決定食幾多成熟,就燒幾耐!我自己就3成,5成,7成同埋全熟都試晒🤣🤣之後就覺得七成係最啱自己😌之後仲叫咗一個小食,鹹蛋黃薯條🍟好驚艷🤤有好大兜嘅薯條,而且係粗薯條,所以好夠薯仔味,再加上鹹蛋黃好多,每一條都可以佔有到鹹蛋黃嘅香味😌鍾意食鹹蛋製品嘅一定會鍾意呢個邪惡之選😋

• 吉列牛定食
2021-05-03 122 浏览
今日同朋友去銅鑼灣行街,搵到有間樓上食吉列牛,感覺幾好,一於試吓一坐底我就嗌左個招牌嘅吉列牛定食份量唔算太多,不過我都唔追加牛了,因為少食多滋味上餐時吉列牛巳經切成一塊塊,周圍有麵包糠包住,直接放喺個石板爐上面燒可以按自己嘅喜好控制熟度,我通常會燒到外面嗰層冇咗紅色,再燒到啲肉汁標出黎嘅時候就食岩岩好外層爽脆,內裏肉質鮮嫩,非常好味,點埋啲蛋黃醬或燒汁簡直一流個定食仲配有加咗紫菜芝麻粒嘅白飯,麵豉湯同麻將豆腐,賣相豐富今餐有得玩有得食,幾有特色
一坐底我就嗌左個招牌嘅吉列牛定食
份量唔算太多,不過我都唔追加牛了,因為少食多滋味
今餐有得玩有得食,幾有特色
  • 吉列牛定食
2021-05-03 101 浏览
黎到銅鑼灣,個心只係諗住碗忌廉烏冬,食過一次,成日個心都會掛住,因為其他餐廳真係好少有,獨一無二就係成功之處。咖喱忌廉烏冬(牛/雞)$78 Creamy curry udon 我點咖喱忌廉雞烏冬,朋友點牛烏冬。雞肉係切粒,雞肉嫩滑,口感還可以。至於烏冬方面,彈牙每一條烏冬都掛滿咖喱忌廉。成碗烏冬一滴都不漏食晒。鹹蛋薯條$38Salted egg french fries$38係我哋食過全香港最好食嘅鹹蛋薯條(試過北角某有間餐廳,都唔錯)每一條薯條都有鹹蛋碎,新鮮熱辣炸嘅,真係好邪惡。
獨一無二就係成功之處。

咖喱忌廉烏冬(牛/雞)$78
Creamy curry udon

鹹蛋薯條$38
Salted egg french fries$38

• 咖喱忌廉烏冬
  • 咸蛋薯條
2021-05-03 88 浏览
銅鑼灣食店多不勝數但又如繁花一樣會花開花落終有時好多都做唔住1兩年就gg但呢間多年過去了依然堅挺點了牛烏冬一上菜就被驚艷了好厚嘅cream每次吃的時候烏冬穿過d cream增加滑嫩與咖哩的層次感很推薦
銅鑼灣食店多不勝數

烏冬穿過d cream
增加滑嫩與咖哩的層次感
很推薦
2021-05-02 83 浏览
超鍾意食鰻魚飯嘅我,朋友介紹話呢一間餐廳嘅鰻魚飯係非常出色,仲要性價比好高,唔會太貴!一於過嚟踩踩點先🤣🤣🤣😊舖頭非常窩心,下面有個微微嘅火爐仔,可以令到佢保持溫度非常貼心!😌呢個鰻魚飯一上枱已經非常開心,因為真係好大好大好大條🤣🤣仲記得之前去日本旅行嘅話如果要食咁大條嘅鰻魚,一定會好貴!😋呢個鰻魚飯真係驚喜嘅兩點,呢度嘅鰻魚非常肥美而且厚肉,外皮仲要笑得非常香脆!🤪而且鰻魚嘅醬汁調味非常之夾,完全冇搶咗鰻魚嘅鮮味!再加埋蟹子喺上面,真係好好味呀🤤果然Foodie介紹嘅嘢都冇錯,值得一試再試🤤🤤🤤🤤

果然Foodie介紹嘅嘢都冇錯,值得一試再試🤤🤤🤤🤤
2021-05-02 71 浏览
#吉列牛忌廉烏冬專門店#銅鑼灣百樂中心22樓#咖喱忌廉烏冬#韓式炸雞#牛油蜜糖單骨雞翼#雞軟骨餃子第二次啦你對呢間吉列牛忌廉烏冬專門店🐰上次試咗佢哋招牌嘅吉列牛,今次一定要試吓呢度嘅忌廉烏冬🍜烏冬麵汁彈牙,都係比較粗嘅烏冬,口感比較煙韌!而且忌廉最加埋烏冬成個湯底非常豐富!仲要配埋韓式炸雞,真係好滿足!韓式炸雞令人着迷嘅地方係加埋少少秘製醬汁!而且仲要啖啖肉!🍗🍖###################整體分數: 9/10性價比: 8/10味道: 9/10
#吉列牛忌廉烏冬專門店
#銅鑼灣百樂中心22樓
#咖喱忌廉烏冬
#韓式炸雞
#牛油蜜糖單骨雞翼
#雞軟骨餃子

第二次啦你對呢間吉列牛忌廉烏冬專門店🐰
上次試咗佢哋招牌嘅吉列牛,今次一定要試吓呢度嘅忌廉烏冬🍜

###################
整體分數: 9/10
性價比: 8/10
味道: 9/10
2021-04-21
下午茶
2021-05-02 67 浏览
今日又帶個同事去食好嘢!😊今日行遠咗少少,去到Times Square後面嘅吉列牛忌廉烏冬專門店!👍🏻其實都算好方便, Times Square行過去幾分鐘就到😌心血來潮好想食鰻魚,然後就叫做呢個原條鰻魚蟹籽釜飯$128💰相信鍾意食鰻魚嘅一定會好開心!因為鰻魚份量超十足,而且香味逼人🤤大大條嘅鰻魚但係仍然保持到肉質好亂畫,然後仲有少少美味嘅焦香味加晒分!!仲要加埋蟹子,口感非常豐富🤤而且再加埋鰻魚汁同埋蛋絲飯,比例非常好,大滿足👏🏻👏🏻👏🏻另外仲有叫咗一個蛋黃薯條,熱辣辣,分量十足,而且蛋黃嘅味同薯條好夾,鍾意食鹹蛋味嘅朋友一定會好鍾意!!😊

2021-04-30 77 浏览
上次有朋友介紹話呢度嘅香辣炒麵好好食😋所以今日lunch就一早嚟到食下,試吓佢先🤣好早就到,餐廳都仲未有好多人,好多位,不過過咗一陣之後就full左!厲害🤣叫咗呢個忌廉香辣雞肉炒麵,呢個香辣嘅調味應該係呢間餐廳獨有!喺出面食唔到呢隻甜甜地辣辣地嘅味道,我估因為再加咗忌廉撈埋一齊嘅效果!所以令到成個面嘅辣會有種甜甜辣辣嘅後勁!好過癮!好滋味🤤另外在叫左一個忌廉咖喱烏冬加炸雞🍗咖喱都係因為加咗忌廉嘅關係少少偏甜,但係依然有好香濃嘅咖喱味,唔似印度嗰啲咖喱好辣,但係好香同埋好滑!👍🏻👍🏻如果鍾意食甜小小嘅咖喱,應該會幾鍾意呢個❤️佢拼呢個炸雞,估唔到有咁多件,而且炸雞都做得幾好食,幾用心,抵讚👍🏻👍🏻

另外在叫左一個忌廉咖喱烏冬加炸雞🍗
2021-04-28 67 浏览
朋友終於都得閒放假陪我去食飯🤪平時有時間都會想搵個地方chill下,坐低傾吓計!就算去唔到旅行都可以喺香港食唔同國家嘅菜式,當去咗🤣🤣🤣今日就去咗銅鑼灣既呢間吉列牛忌廉烏冬專門店🤣餐廳名簡單直接非常好,就係出名嘅吉列牛同埋幾點烏冬🤣👍🏻成間餐廳感覺好乾淨,而且都好友韓式風格,枱面仲有個細細的石板火爐,好的骰好得意!😎😜吉列牛係必叫之選,朋友話睇OpenRice就係比呢個吸引咗過嚟食😋有好多塊嘅吉列牛已經本身整好晒吉列嘅炸粉👍🏻然後鍾意幾多成熟就自己燒,朋友話近排鍾意食三成熟,而我就係傳統啲食返五六成🤣🤣各有喜好!牛肉口感非常好,而且唔會有筯,未算係入口即溶但係都非常鬆軟👍🏻而且牛肉味十足!真係食過返尋味❤️

2021-04-23 73 浏览
好開心可以同朋友去食飯,約咗好耐終於都可以嚟到呢間吉列牛忌廉烏冬專門店食嘢❤️幾個人食嘢靜靜地有個地方吹下水好開心同埋好relax叫咗好多嘢食最最最最欣賞嘅係呢個香辣忌廉雞肉炒麵❤️真係好有韓國嘅風味,唔會係一般出面其他地方食得到!可能因為佢係有韓國嘅辣味,再加埋忌廉嘅少少甜味溝埋一齊❤️所以成個辣味唔會好單調,而且辣味啱啱好,好過癮🤤仲有佢哋嘅秘製蛋卷❤️本身都好鍾意食蛋嘅我,一定要叫咗呢個嚟試吓,呢個蛋卷超級乖,而且都係好濃烈嘅奶香味,仲要加埋入面包住左好濃郁嘅芝士味,成個味道好夾,好滿足❤️

叫咗好多嘢食

2021-04-23 81 浏览
<<吉列牛忌廉烏冬專門店>>銅鑼灣好多冇嘢食,今日嚟到禮頓中心後面嘅吉列牛忌廉烏冬專門店😎一於試吓呢度嘅招牌菜<<吉列牛定食>>呢個吉列牛定食$148,如果想要多啲肉,可以加多$98追加😎一個人食,一份可以話係啱啱好有麻醬豆腐,一碗飯加咗啲韓式碎碎,麵豉湯,仲有一塊大大塊嘅吉列牛,預先切好咗一小塊方便自己燒😎吉列牛嘅牛肉牛味好濃烈,而且肉質口感比例都好好,加上可以自己控制火候,鍾意食幾多成熟都得,又有得自己玩又有得食好嘢,幾有特色嘅idea😎成個吉列牛定食性價比算好高,好食之餘仲要係可以食得飽😎👍🏻
<<吉列牛忌廉烏冬專門店>>

成個吉列牛定食性價比算好高,好食之餘仲要係可以食得飽😎👍🏻
2021-04-18 94 浏览
雖然一直知道這條街超多東西吃的不過也是沒有很常來 事關在下是九龍人今日跟親愛的一起在這裡嘗嘗新事物我們一起在銅鑼灣出現這感覺還滿微妙的又是一家用高科技點餐的餐廳在下沒有很喜歡不過..沒辦法的以後只會更多在下點了咖哩忌廉牛肉烏冬 $78而親愛的就是咖喱忌廉雞肉烏冬其實我們也是為了這個而來的啊親愛的還點了兩款小吃蒜片牛脷芯 $58和 炸芝士年糕 $38親愛的口味其實跟在下有點像或是 其實他每次都是為在下而點的?烏冬上枱 外觀跟甜品無樣是一碗滿滿被打企的忌廉筷子🥢插進去㚒起被覆蓋的咖喱香味隨著烏冬爆發出來攪拌兩下味道更加誘人咖喱跟忌廉撈勻後吃進口裡是香濃幼滑的 淡淡奶香和咖喱的得到完美的平衡而裡面的牛肉不是牛肉片也不是牛肉碎是牛肉粒 不會很硬 也夠入味這也是他們出色之處牛脷芯好像燒久了一點而炸芝士年糕的紫菜卻是在下最欣賞的地方放了很久 還是脆的大概是年糕本身的熱度直地讓紫菜保持香脆👍🏻這店只收信用卡 大家到來前記得有所準備
雖然一直知道這條街超多東西吃的

親愛的還點了兩款小吃
蒜片牛脷芯 $58
和 炸芝士年糕 $38

親愛的口味其實跟在下有點像
或是 其實他每次都是為在下而點的?
烏冬上枱 外觀跟甜品無樣

直地讓紫菜保持香脆👍🏻

這店只收信用卡 大家到來前記得有所準備
2021-04-13
2021-04-18 78 浏览
經常見人介紹呢一間韓國過江龍吉列牛忌廉烏冬,所以今次Lunch time 就嚟試吓先,位於百樂中心,一出lift就會見到全層都係餐廳,環境都舒服,光猛開揚,遠眺馬場景色,而店舖採用電話自助落單的,所以都好方便。-吉列牛定食套餐(咖哩忌廉烏冬+吉列牛定食+兩杯飲品)-咖哩雞肉忌廉烏冬忌廉烏冬係餐廳主打之一,店員送上烏冬時 ,我就第一時間諗,咖哩呢?去咗邊?因為烏冬表面舖滿白雪雪的忌廉,而內裡就係濃郩的咖哩,但屬於偏甜而不辣的咖哩,食之前先攪拌均勻,忌廉非常順滑,完全唔會覺得有膩的感覺,忌廉配上咖哩,邪惡得來又好好味,烏冬彈牙而且煙韌,雞肉都唔會得幾小粒,呢個烏冬係有驚喜的。-吉列牛定食吉列牛係我最期待的,套餐包括吉列牛、白飯、麵豉湯、冷盤,賣相已夠吸引,吉列牛表面已炸得香脆,內裡仍然粉紅色,大約三成熟左右,另外會有一塊已預熱嘅熱石板供給客人自己煎,可以自己控制生熟程度,吉列牛肉不算厚身,但勝在肉質嫩滑,外皮依然保持脆身,口感有層次。
吉列牛定食套餐
(咖哩忌廉烏冬+吉列牛定食+兩杯飲品)

咖哩雞肉忌廉烏冬

吉列牛定食

2021-04-17 72 浏览
難得咁多日假期,一早要出去行吓街放鬆吓食吓好嘢!去到銅鑼灣區,一定要搵啲好嘢食🤤一出lift已經係好有韓國風味嘅感覺!既然烏冬咁出名,一於食返個烏冬先👍🏻睇張相俾佢嘅咖喱忌廉烏冬吸引咗,望落去成個甜品咁!配左炸雞🍗炸雞係好食既,係韓式炸雞,有一層甜甜既醬係面,幾好食!同埋我完全無諗過會有咁多舊炸雞,真係食極都仲有咁!好爽皮🤣咖喱加忌廉嘅烏冬好夾!估唔到望落去好似好多忌廉咁,原來溝埋一齊都唔係咁甜,而且仲會令到個咖喱滑左,正!😊朋友叫左個黑豚肉飯都好好食!都係有好多塊肉,同埋好入味好正🤤整體來講好唔錯既體驗!會有下一次👍🏻
難得咁多日假期,一早要出去行吓街放鬆吓食吓好嘢!
去到銅鑼灣區,一定要搵啲好嘢食🤤

睇張相俾佢嘅咖喱忌廉烏冬吸引咗,望落去成個甜品咁!
配左炸雞🍗

整體來講好唔錯既體驗!會有下一次👍🏻