2023-12-06
特飲水蜜桃荔枝茶(無酒精)呢間餐廳超超超特別之處:係用一個小花樽裝住蜜桃茶之後放幾支花花。即係飲緊個花樽入邊嘅飲品,我係超級鍾意花嘅女仔,即時少女心爆發🫶🏻👧Passionate Rambo(酒精)Rum & passionate fruit juice用百香果混合飲品酸酸地,但都感覺重酒精味。呢一杯就係用一個骷髏骨頭雕刻高杯瓷器裝住飲品,勁chill!小食:泰式蝦沙律杯共六隻泰式蝦有兩款醬汁一款橙色另一款綠色汁;我自己都係比較鍾意原味嗰隻橙色泰醬會比較酸。泰式蝦幾大隻,而且口感彈牙。燒花魚一夜干賣相特別!係用一個炭爐,上面放魚干。中間有一粒扮火嘅燈仔。魚干幾香口,用嚟送酒一流。香草白酒芝士藍青口 配多士口感勁嫩滑,比平時出邊食嘅青口細粒啲,從海水味好好食,配埋芝士一流。主菜伊利比亞煙燻豬架一上枱相機食先,因為侍應會慢慢打開蓋放出煙燻味,仙氣十足。煙燻有陣木香味,切落肉質好軟身,而且咬落好Juicy。好食嘅西餐廳,除咗食物質素高仲要擺盤靚可以打卡,你都同朋友上chiba聚會啦
水蜜桃荔枝茶(無酒精)
呢間餐廳超超超特別之處:
Passionate Rambo(酒精)
Rum & passionate fruit juice
小食: