▲吃吧係旺角少數我覺得唔錯嘅樓上店,食物水準好,擺盤亦精緻。約親朋友去旺角食飯,唔係放題就做滾友,求量不是求質素。偶然想食下好西,真係追求質量,CHIBA吃吧就係其中一個好選擇!​▲去旺角食飯,不一定求量不是求質,好似「食吧」就係一間高質之選。呢度食物高質得嚟唔貴,好似main course嘅西班牙黑毛豬,要用蘋果木煙薰,焗製功序繁複;另一款慢煮黃油雞,要用59度水溫慢寫2個鐘,確保雞肉鮮嫩不乾柴,呢類主菜係中環做緊要三百蚊以上價位,呢邊百零二百就有交易,感覺幾抵食。另外,佢哋亦提供多款市面少見嘅手工啤,好似比利時直送嘅Kwak啤酒,少量產出嘅本地品牌獅子山牌啤酒系列,一邊食肉一邊啤一啤,真係Chill爆~☺️​▲西班牙黑毛豬先用Rosemary焗製,再用蘋果木煙薰。▲上枱時,店員會用蓋子將烤豬蓋好,勁有神秘感!✦烤西班牙豬肋骨上台時,店員打開蓋,蘋果木煙緩緩散開,西班牙黑毛豬就喺碟中慢慢顯現~好似變魔術咁,成件事充滿視覺享受!😍​切開豬肋骨,肉質比想像中嫩滑多汁,好易切!加上濃濃嘅Rosemary香,芬香得嚟又惹味!味道唔錯!一般喺出面食到嘅西班牙黑毛豬都比較生(有啲店甚至見紅呢!),

烤西班牙豬肋骨
▲西班牙黑毛豬先用Rosemary焗製,再用蘋果木煙薰。
▲上枱時,店員會用蓋子將烤豬蓋好,勁有神秘感!

✦烤西班牙豬肋骨
切開豬肋骨,肉質比想像中嫩滑多汁,好易切!加上濃濃嘅Rosemary香,芬香得嚟又惹味!味道唔錯!一般喺出面食到嘅西班牙黑毛豬都比較生(有啲店甚至見紅呢!),呢度食嘅相對熟啲,但無減肉質幼嫩度,令我幾驚喜!​
慢煮香草法式黃油雞
▲雞肉好嫩,又唔會肥膩,半隻咁上,幾別緻。

✦慢煮香草法式黃油雞
承上文,呢款黃油雞係用59度水慢煮2個鐘製成,肉質好嫩滑,肉味濃郁,幾好食。另外,平時食開嘅三黃雞,雞皮下總係有層厚油,而呢款黃油雞雞皮幾乎無油,食上口唔膩,幾好。​
黑松露煙火腿芝士多士
▲趁熱食,芝士喺口中爆開,超正!

✦黑松露煙火腿芝士多士
呢款多士係Chiba嘅招牌菜,點可以唔叫?​
焗到卜卜脆嘅竹碳包,入面填滿黑松露芝士,撕開時滿滿嘅拉絲,真係十級邪惡!🙈呢個多士同出面嘅芝士多士唔同,好濃黑松露味,入面又有炒過嘅火腿,好有口感,不過食上口都幾飽肚,建議一定要同朋友share食!​
吃吧招牌拼盤
▲拼盤有十件,份量比想像中大。
吃吧招牌拼盤
▲有5種味酥盒,一口一個,帶比味蕾唔同刺激。

✦吃吧招牌拼盤 HK$118​
呢個拼盤好抵食,有5款口味酥盒(每款2件),包括什菌、蘋果肝醬、三文魚莎莎、蟹肉牛油果及煙火腿蜜瓜。個人最鍾意蘋果肝醬,食上口咸香中帶果香,加上香脆嘅酥皮,成件事好夾!​
Kwak 比利時夸克啤酒
▲Kwak啤酒個原裝酒杯好特別!

✦Kwak 比利時夸克啤酒 HK$75​
呢款啤酒有專屬酒杯,非常別緻(令我聯想起化學室嘅試管...😆)!據說咁嘅杯形,最初係為咗易於將酒杯夾喺馬鞍上,比騎馬者邊騎馬邊飲酒而用(比利時人究竟有多愛酒呀😂)!​
我好鍾意呢款酒,好重麥芽香,啤油花味重,但零苦澀!After taste好長,香味係口腔長久不散,而且好易入口!至於酒精濃度,約8%左右,女生成支飲晒都無問題~!​
接骨木花檸檬
▲所有花茶都用花樽上,好特別呀!

✦接骨木花檸檬 HK$44​
呢個花茶超搞笑,用花樽送上!😂​
造型騎呢,但味道無伏,唔算甜,味道酸酸甜甜,清新消暑。​
▲吃吧環境幾舒服,下午嚟食較少人,感覺唔錯。
▲指鹿為馬。
▲3冇餐廳。
2020-09-03
黑松露煙火腿芝士多士
Kwak 比利時夸克啤酒
接骨木花檸檬
餐廳:吃吧 (旺角)地址:旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室旺角嘅黃店真係好多,今次去到吃吧呢間位於僑建大廈2樓嘅樓上西式酒吧🍺,聽住張敬軒嘅歌🎼,加上有氣氛嘅環境,同朋友一邊飲下酒,一邊傾下偈,真係最適合不過😎呢到嘅佈置略有英倫風🇬🇧,柔和昏暗嘅燈光💡,加上紅白磚牆,真係任何一個位都可以輕鬆打個靚卡😏,仲有唔少文宣,想要蘋果創刊號都可以拎返份架🍎特式炸海鮮籃 $86以中式嘅蒸籠配上各款海鮮炸物,有中西合璧嘅感覺,海鮮有炸蠔🦪、原隻蝦🦐、蟹餅🦀、帶子同魷魚圈🦑,每款有兩件,即叫即炸非常香脆,兩個人岩岩好咩都可以試勻😆西班牙海鮮飯 $168炒飯用咗鐵pan盛載,夠哂特色😛,除咗有大大隻青口,仲有魚柳、鮮蝦等,用秘製醬汁同鮮茄仔炒完🍅,飯香開胃,帶有酸甜味道,飯底仲濕濕地唔會好dry慢煮甜酒燴和牛面頰 $188最出色嘅一定係呢個和牛面頰🐮,經慢煮後肉質超腍,略帶充滿膠質嘅筋部,入口有即溶嘅感覺😍,加上每啖都有甜甜酒香,入味惹味,值得再encore🤤接骨木花味手工蘋果酒 $64Elderflower Craft Cider黎自蘇格蘭嘅品牌🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿,入口較fruity,有清甜嘅蘋
餐廳:吃吧 (旺角)
地址:旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

特式炸海鮮籃 $86

西班牙海鮮飯 $168

慢煮甜酒燴和牛面頰 $188
最出色嘅一定係呢個和牛面頰🐮,

接骨木花味手工蘋果酒 $64
Elderflower Craft Cider
黎自蘇格蘭嘅品牌🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿,入口較fruity,有清甜嘅蘋果香🍎,對女士或唔受得太重酒味嘅人就岩哂👍🏼

獅子山啤 夢想 $64
LionRock Beer Dream
屬於香港人嘅啤酒🍻,用上桂花釀製,有突出嘅桂花香🌸,比較甘澀,另帶有些少柑橘同葡萄柚嘅清甜🍊。「夢想」背後嘅理念係用咗低酒精、薄酒體,意味人人都岩飲,每個人都應該擁有「夢想」🌍
2020-09-05
  • 慢煮甜酒燴和牛面頰
2020-09-05 65 浏览
呢間樓上cafe真心好高質‼️‼️冇諗過連飲品都可以整得咁精緻💕🥺係會再encore嘅cafe🥳-🍖吃吧招牌拼盤🥧-呢個拼盤有什菌酥盒、蘋果肝醬、三文魚莎莎、蟹肉牛油果、同埋煙火腿密瓜,每款都有2件,份量都幾多‼佢嘅️酥係極薄脆嗰種,牛油味好香🧈個人比較鍾意三文魚莎莎🍣同蟹肉牛油果🥑因為莎莎醬酸酸甜甜,夾埋三文魚好開胃;蟹肉牛油果嘅蟹肉絲好多🦀配搭都好清新好正✨-評分:8.3/10價錢:$118-🍵熱情果接骨木花茶🌺-見到呢杯嘢飲嗰陣已經wow咗聲🤣覺得好靚好精緻🙈💕裝花茶嘅係個幾有古風嘅花樽🌸面頭仲有花做裝飾😍好適合打卡‼️😆我覺得花茶酸酸甜甜,好清新,所以可以中和主菜嘅膩😋-評分:8.4/10價錢:$56-🍪曲奇朱古力奶昔🥛-一上枱o咗嘴🙈冇諗過會用碗上‼️個碗係椰子殼做🥥入面有oreo奶昔、cream、oreo碎碎同焦糖爆谷,唔會過甜之餘仲多重口感😆擺咗喺度打卡一陣oreo都仲係脆,但popcorn就有少少冧咗,但整體好唔錯,奶香味濃郁,有啲似溶咗嘅朱古力oreo雪糕🥳-評分:8.2/10價錢:$65-🍄黑松露雜菌闊條麵🍝-雖然黑松露味唔係話好強,但係闊條麵質地幾彈牙,幾有咬口❣️而且每條麵
🍖吃吧招牌拼盤🥧
🍪曲奇朱古力奶昔🥛
評分:8.2/10
價錢:$65
🍄黑松露雜菌闊條麵🍝
雖然黑松露味唔係話好強,但係闊條麵質地幾彈牙,幾有咬口❣️而且每條麵都好吸汁,好濃郁好creamy😋😋 覺得呢個好好味💕
評分:8.5/10
價錢:$92
🐂慢煮甜酒燴和牛面頰🥔
原本諗住會韌韌地,所以諗住切開,但用叉不一吓就分開😆證明煮得軟腍,仲要鮮嫩唔老😋好大份,有兩三塊和牛面頰‼️🥳酒味唔算太濃,所以都幾易入口👀喺牛下面嘅薯蓉超級綿滑,入口即溶咁,兩個一齊食好夾🥳🥔
評分:8.6/10
價錢:$118
2020-08-20 170 浏览
環境燈光偏暗,本身格調唔錯,但隔離枱七個人超級嘈,嘈到好似響街市食飯咁...軟殻蟹肉醬千層麵(牛)$148,賣相一般,但味道唔錯喎。慢煮香草法式黃油雞 178,半隻雞都幾細份,慢煮特色有少少血色,味道偏淡,不過肉質夠嫩滑。特色炸海鮮盤 $86 因為兩個人食兩份主菜唔夠飽所以加個小食。無乜特別,係個蝦餅幾足料。另外叫左兩杯飲品,CP值唔高荔枝石榴梳打 $48熱情果接骨木花茶 $56我最欣賞係店家用來裝食物同飲品既容器,我見隔離枱叫花茶係用中國風花瓶裝!
軟殼蟹肉醬千層麵

軟殻蟹肉醬千層麵(牛)$148,賣相一般,但味道唔錯喎。

特色炸海鮮盤

另外叫左兩杯飲品,CP值唔高
荔枝石榴梳打 $48
熱情果接骨木花茶 $56
軟殼蟹肉醬千層麵
特色炸海鮮盤
2020-07-16 113 浏览
嚟過呢一層幾次都無發現隔離有呢間餐廳,每次都係去隔離店玩貓,見網上有人介紹,決定係到幫人慶祝生日。整體而言,食物表現都唔錯。不過餐廳有少少暗,鍾意相機食先嘅朋友可能要打燈先會影得靚啲。-慢煮甜酒燴和牛面頰 $188作為人氣菜式,呢款和牛面頰果然毫不遜色。經慢煮後嘅和牛軟嫩鬆化,以甜酒為主調嘅醬汁混合綿密薯蓉,香甜迷醉。-藍芝士焗鴛鴦薯條 $68濃濃藍芝士細鋪滿薯條面層,芝士味好重。另外混合幼身薯條同蕃薯條,味道層次無咁單寡。蕃薯條甜中帶蜜香,薯條鹽味再重少少會更好。-蜜糖咖喱脆雞 $68估唔到咖喱粉炸雞同蜜糖可以咁夾,兩樣睇落唔關事嘅配搭,一鹹一甜竟然碰撞出新火花。脆雞炸得酥香,加上咖喱粉更惹味,令人食唔停口。-曲奇朱古力奶昔 $65睇落細細地一碗嘅奶昔,飲落份量都幾多。以碗盛載朱古力沙冰,半融化後變成類似奶昔口感,但整體冰感較重。朱古力味其實有啲假,有少少金幣朱古力味,但撈埋頂層忌廉、曲奇碎同爆谷,食落又覺得幾特別。

-慢煮甜酒燴和牛面頰 $188

-藍芝士焗鴛鴦薯條 $68
藍芝士焗鴛鴦薯條

-蜜糖咖喱脆雞 $68
蜜糖咖喱脆雞

-曲奇朱古力奶昔 $65
睇落細細地一碗嘅奶昔,飲落份量都幾多。
2020-07-08
蜜糖咖喱脆雞
2020-07-16 898 浏览
«708»旺角樓上悠閒西餐 招牌拼盤扮下hightea﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷軟殼蟹肉醬千層麵 $148▶香煎上級盲槽魚柳 $168▷吃吧招牌拼盤 $118▶班蘭鮮奶咖啡 $58▷士多啤梨味手工蘋果酒 $64見到個千層麵就肚餓,三層都鋪滿芝士同肉醬,個肉醬係牛肉,濃濃嘅肉味mix埋茄汁超惹味,啖啖醬!軟殼蟹自己唔識整所以專登嗌黎食,都好香脆😚魚柳還好,味道ok但個魚質本身就偏乾身,我都係鍾意食有油個類😂 個薯蓉就夠濕啦我鍾意🤪[ 什茵酥盒 蘋果乾醬 三文魚莎莎 蟹肉牛油果 煙火腿蜜瓜 ]拼盤好似食緊tea set咁🤩 賣相精緻而且鹹甜口味都各有特色~ 我同fd一致認為全部都幾好味,一人一件唔使爭添😂班蘭味咖啡有淡淡班蘭味,唔會畀咖啡味蓋過咗~有奶泡好啱影相,仲配埋隻靚杯🦋﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣吃吧旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
«708»

吃吧
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
  • 吃吧招牌併盤
2020-07-14 51 浏览
仲講咁多廢話?吃吧!——慢煮甜酒燴和牛面頰($188)推介!好淋好嫩好好食😍下面有d薯蓉一齊食,好夾,加分!個汁食唔出有酒味,偏甜!.烤西班牙豬肋骨($188/Regular)鍾意食到唔錯嘅ribs🥰啲肉淋到用刀切都食到,唔痴骨,啱嗮淑女(懶人)如我😂唔洗用手攞住食~重點係個醬,係我鍾意嘅蜜糖bbq味,正!同埋薯條有兩款,有蕃薯條同普通薯條,一次食嗮兩種,開心👻.墨西哥烤雞餅($86)幾特別!以為係Burrito嗰種卷餅,與原來係一塊pizza形狀的,中間夾住烤雞,餡料味道唔錯!餅皮中間比較軟身,外圍就焦焦脆脆咁!😙.熱情果接骨木花茶($56)推薦呢個!好飲!好清新~我好鍾意elderflower,所以覺得好正,又唔會好甜!.Overall: 8/10Value for money: 3.8/5——📍吃吧 旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
仲講咁多廢話?吃吧!
——
慢煮甜酒燴和牛面頰($188)
烤西班牙豬肋骨($188/Regular)
墨西哥烤雞餅($86)
熱情果接骨木花茶($56)
Overall: 8/10
Value for money: 3.8/5
——
📍吃吧
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
2020-07-13 93 浏览
朋友相約吃遲來的生日飯~在旺角區找到這間💛💛好像挺合適慢慢坐傾計~先講食物~ 總括是味道不錯喜歡吃酥皮~ 所以拼盤很快就清了西班牙海鮮飯有一點硬,感覺可以再煮耐一點其實食物味道是偏濃味~ 可是空間問題,真的太吵了又一直播歌很大聲⋯ 根本是傾不到計吃完要快快離開~ 覺得這點可改善一下💛
朋友相約吃遲來的生日飯~
在旺角區找到這間💛💛
好像挺合適慢慢坐傾計~
先講食物~ 總括是味道不錯
喜歡吃酥皮~ 所以拼盤很快就清了
西班牙海鮮飯有一點硬,感覺可以再煮耐一點
其實食物味道是偏濃味~

可是空間問題,真的太吵了
又一直播歌很大聲⋯ 根本是傾不到計
吃吧拼盤
西班牙海鮮飯
豬肋骨
2020-07-12 68 浏览
之前同事介紹我食呢間,話幾正於是我就盲中中bk左lunch去到先知lunch time好多野都冇得點可惜不過唔緊要 都有我想試ge野頭盤係牛油果沙律叫咗個咖喱蜜糖炸雞,好驚喜好好食,冇乜咖喱味,但有咖喱香❤️呢杯Oreo係用個碗仔裝,似甜品多過嘢飲,幾正但係唔解渴另外呢一個花樽其實係果茶黎!超級搞笑勁勁勁好飲,份量都OK,好似係荔枝蘋果味,隔離有個黑松露多士,好似黑炭咁,都幾好食最後有個卡邦尼意粉,佢個肉係風乾咸火腿個種,幾特別
之前同事介紹我食呢間,話幾正
於是我就盲中中bk左lunch
去到先知lunch time好多野都冇得點
可惜

不過唔緊要 都有我想試ge野
頭盤係牛油果沙律

呢杯Oreo係用個碗仔裝,似甜品多過嘢飲
,幾正但係唔解渴

另外呢一個花樽其實係果茶黎!超級搞笑
最後有個卡邦尼意粉,佢個肉係風乾咸火腿個種,幾特別
2020-06-27
2020-07-02 48 浏览
食物嚟講,係高質嘅💛餐廳入面見到有promotion,酒類$100 for 2,但因為個優惠夜晚8點半後先有,我地果日食6點幾,所以就無留意詳情🤓最後同行3個人叫左大份嘅西班牙豬肋骨(連埋薯條+蕃薯條)、墨西哥烤雞餅、蜜糖咖哩脆雞、煙肉芝士闊條麵。最鍾意墨西哥烤雞餅,熱辣辣裡面仲有好多好多芝士,勁正😂餐廳入面環境裝修都幾有feel,最可惜嘅係果日6點半入座,最多坐到8點半就會有下一round 訂左枱嘅人入座,所以如果想夜晚成班friend吹水嘅就可能要轉場啦👻最後個人建議,食晚餐嘅一定要book枱,我地臨走果陣見到外面好多人等!💛😂

2020-06-30
  • 墨西哥烤雞餅
  • 烤西班牙豬肋骨
雖然呢到個環境唔算係好靚 不過坐得幾舒服😝見到好多人都po過 啲野食野飲都整得好靚好吸引😍.吃吧招牌拼盤💖 $118呢個絕對係平價版嘅小型港女tea set🤣總共有五款:什菌酥盒,蘋果肝醬,蟹肉牛油果,三文魚莎莎,煙火腿蜜瓜😚全部都整得好精緻 配搭都唔錯🤤絕對唔係得個樣😎兩款酥盒都冇乜牛油香🧈不過好酥脆‼️矮啲嗰款好薄 係薯片嘅脆🙈我鐘意高啲嗰款😝五款入面最鍾意三文魚😍份量十足 好厚切 啖啖肉💓.曲奇朱古力奶昔🍫 $65個個都order呢杯黎打卡 我當然都要嗌下啦😚整得真係似甜品多過飲品😍佢係沙冰底 所以就算飲到最尾都唔會好稀冇晒味👍🏻朱古力味唔算好濃 偏奶味🍼可能因為面頭有好大pat cream🙈最鐘意係佢啲oreo脆 令成杯野味道upgrade左✨啲爆谷最好一上枱就食 如果唔係就會浸淋晒😟.Kwak🍻 $75其實完全冇睇過其他啤酒 純粹係見到個杯好靚就嗌左😂成杯嘢聞落同飲落果味都好香🤩飲完仲有淡淡嘅甜味 唔錯🤤
吃吧招牌拼盤💖 $118

曲奇朱古力奶昔🍫 $65

Kwak🍻 $75
Kwak

Kwak
2020-06-28 65 浏览
我平時都比較少去樓上cafe食嘢,我仲停留緊喺上樓上cafe = 玩board game嘅concept😂 呢間cafe每款嘢食都有驚喜,值得再去~ (好好彩地食咁多黃店都冇點中過伏😌😌😌)🍱 吃吧招牌拼盤 $118呢個係一個雜錦酥皮小食😙 有蟹肉牛油果沙律、三文魚、Parma ham木瓜同蘋果肝醬~ 酥皮好脆好鬆化😚 每款都係一口size,而且一d都唔油膩,我自己食咗4個🤓 個人最喜歡蟹肉牛油果,兩者好夾味道平衡得啱啱好😌🐖 烤西班牙豬肋骨 regular $188regular都已經好大份,好彩冇叫large🤨 ribs有大約5條仲有大量薯條+蕃薯條🍟 兩款都即叫即炸,夠脆身而且因為唔會有好油嘅感覺~ 蕃薯條夠甜重蕃薯味🍠 超like呢個2種薯條mix埋嘅選擇!!! 一次過食到兩款薯條,係薯條迷福音😎 Ribs肉質比較有嚼口,唔會係焗到淋晒冇牙都食到嘅嗰種🤓 bbq sauce夠濃味,用嚟點薯條一流😙🥩 慢煮甜酒燴和牛面頰 $188和牛面頰好嫩滑,炆得好淋好入味☺️ 份量又係唔少,下面仲有mashed potato🥔 🍧 焦糖蜂蜜奶昔 $65杯飲品望落去似好甜,但飲落一啲都唔會太甜

🍱 吃吧招牌拼盤 $118

🐖 烤西班牙豬肋骨 regular $188
regular都已經好大份,好彩冇叫large🤨
ribs有大約5條仲有大量薯條+蕃薯條🍟

🥩 慢煮甜酒燴和牛面頰 $188

🍧 焦糖蜂蜜奶昔 $65
杯飲品望落去似好甜,但飲落一啲都唔會太甜,甜度係平時飲開嘅5-6成~唔會好似出面嗰種得個甜字,咩味都飲唔到🤨 佢用個碗仔裝住好特別,然後上面有爆谷,就算飲到最後都冇變淋😎

🍫 炭燒榛子朱古力$56
呢個望落似唔甜,但其實偏甜🤪 榛子味唔算重,但係佢個面頭嘅棉花糖用火燒過,真係有散發淡淡嘅炭燒香😌 呢個我幾喜歡~

講真我唔expect樓上cafe會有呢個食物水準,所以都幾驚喜,另外餐廳環境都幾適合朋友聚會/拍拖😙,幾舒服~
依間樓上cafe裝潢偏向工業風,環境幾有feel!餐牌設計方面幾有心思,好多都係fusion菜,而且食物質素都幾好🥳店內有好多文宣貼左係牆上,有機會可以幫襯支持下💛**********<慢煮甜酒燴和牛面頰> $188個和牛面頰真心推介,肉質燴到好淋好入味,面頰位嘅骨膠原好重,食落好有膠質😚不過份量唔算多,大概有兩舊,個底墊嘅薯蓉都好細滑!**********<黑松露什菌闊條麵> $92個闊條麵嘅質地幾特別,比較乾爽但都有口感,唔會好吸到個汁,不過都好夠味!啲什菌切到一粒粒好有咬口,份量都好多下🤩**********<芝士白酒煮藍青口> $84依個青口唔太推介,個汁係比較稀,掛唔到落啲青口度,而且表層嘅芝士凍左就會杰左做一pat pat,感覺有啲奇怪😂

<慢煮甜酒燴和牛面頰> $188

<黑松露什菌闊條麵> $92
黑松露什菌闊條麵

<芝士白酒煮藍青口> $84
芝士白酒煮藍青口
黑松露什菌闊條麵
2020-06-22 52 浏览
跟朋友聚會吃飯選了比較安靜的樓上cafe看到8:45入座有8折就先去逛街再去吃飯~但上到去時間有點晚很餓還好上菜也很快不需要等待太久-🍟 藍芝士焗鴛鴦薯條🍤 特色炸海鮮籃🍖 蜜糖咖喱脆雞🍝 黑松露雜菌闊條麵🥤 曲奇朱古力奶昔-先說最驚喜的竟然是奶昔!如果沒認錯奶昔的椰殼杯應該是酒杯😂上面還有迷你oreo跟爆谷味道不錯 價錢稍貴另外蜜糖咖喱脆雞炸粉不厚但很香脆加上蜜糖甜甜的很好食而咖喱大概是提味的作用並沒有很突出比較失望的是炸海鮮籃炸粉很厚雖然價錢不算貴但感覺點薯條還比它好🙈
跟朋友聚會吃飯
選了比較安靜的樓上cafe
看到8:45入座有8折
就先去逛街再去吃飯~
但上到去時間有點晚很餓
還好上菜也很快
不需要等待太久
🍟 藍芝士焗鴛鴦薯條
🍤 特色炸海鮮籃
🍖 蜜糖咖喱脆雞
🍝 黑松露雜菌闊條麵
🥤 曲奇朱古力奶昔
先說最驚喜的竟然是奶昔!
如果沒認錯奶昔的椰殼杯應該是酒杯😂

比較失望的是炸海鮮籃
炸粉很厚
雖然價錢不算貴
但感覺點薯條還比它好🙈
餐廳係旺角油麻地,好方便呀!.慢煮甜酒燴和牛面頰($188)- 有好多人推介,果然名不虛傳😯。牛面頰肉好林,甜酒汁好入味。試過好多間,暫時都係呢度煮得最好味😋.煙薰西班牙伊比利亞豬排($188)- 🐷🐷一黎到就出哂煙🌫😝,極盡視覺效果🤩。 豬排有煙味喎,豬扒就好爽口囉。 .蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片($96) - 佢嘅蟹肉真係好多,加上牛油果🥑沙律,配脆脆粟米片,一定要試下喎。.曲奇朱古力奶昔($65)-飲品好似甜品咁🤣,好有特色。 上面仲要加好多大大粒爆谷。.整體價錢合理,食物質素高,餐廳服務好好呀,有禮貌又熱心推介。座位唔算太多,但有窗邊街景,黎之前提議訂台啦!..
餐廳係旺角油麻地,好方便呀!