2022-09-13
收工去左旺角食好野,大佬揀左間樓上西餐,可以俯瞰彌敦道夜晚既景色,感覺好特別,好似遠離左煩囂既感覺!餐廳裝修以工業風為主,燈光較暗💡,好有情調。 ⦁芝士白酒煮藍青口 $88作為小食,青口既份量都幾多。每隻都新鮮,啖啖爆汁,配上芝士煮既汁,好creamy。 ⦁檸檬牛油煎比目柳配忌廉椰菜花飯 $168尼個main同青口一樣都係餐廳既keto系列,岩晒生酮飲食既朋友仔。椰菜花飯都出左都一段時間,而我想食好耐,但成日懶得煮,今次終於俾我食到啦!果飯口感好特別,份量少但食落好易飽,比目魚外皮香脆,肉質鮮嫩,整體來講唔錯! ⦁蘆筍煙三文魚大啡菇意大利飯 $158最上面系超多汁既大啡菇,蘆筍切碎左同黑松露mix 左落果risotto 度,味道香濃。外面就被煙三文魚包裹住,多種口感,推薦👍🏻。 ⦁焦糖蜂蜜奶昔 $68奶昔上面有堆奶泡同一粒粒既焦糖爆谷,富有造型感。味道唔算好甜,口感好creamy!打卡必嗌! ⦁水蜜桃荔枝茶 $56用左一個中式小花瓶去裝野飲,感覺好特別,仲要花瓶插左一小束道具花,用黎打卡好正!好似自己收左扎花咁,咁開心!提一提,果茶有得自選甜度,可以揀岩自己既口味。 ⦁心太軟配
⦁芝士白酒煮藍青口 $88
⦁檸檬牛油煎比目柳配忌廉椰菜花飯 $168
⦁蘆筍煙三文魚大啡菇意大利飯 $158
⦁焦糖蜂蜜奶昔 $68
⦁水蜜桃荔枝茶 $56
⦁心太軟配椰子雪糕 $58
心太軟上面放左一大球椰子雪糕,碟邊就撒滿爆炸糖碎碎。可能心太軟太熱,好快咁將雪糕融化,有點失望。但整體味道同口感唔差,好特別係三樣以為唔夾既野食,mix埋一齊居然口感提升好多!