2017-04-16
難得今日放假, 一早起身同爸爸食個早餐先~ 平時鐘意去飲早茶既地方關門大吉左, 唯有搵下有無其他好野食啦~ 最後去左青年廣場呢間cafe。 好耐之前都有去過呢楝大廈既餐廳, 但黎食早餐就第一次。 環境都幾舒服,望到個人造草地,而且又對住D旅舍,感覺都有少少次去旅行食早餐呀朝早食物既選擇唔多,有早餐同all day breakfast/egg Benedict揀,早餐就大概$30包一杯飲品,all day breakfast同egg Benedict就係散點既,要另外點飲品。諗住同爸爸食好D,就揀左1個all day breakfast、1個egg benedict同2杯cappuccino。 cappuccino入口都幾滑,奶味比較重,少左咖啡香味。 然後就到egg Benedict啦,份量都幾大,有煙肉、腸仔、沙律菜、火腿、薯餅等等,蛋下面係用法飽而唔係english muffin,但個蛋太熟喇,切落去都無蛋汁流出黎,而且個Hollandaise Sauce又太酸喇。。。其他野都ok,除左煙肉。。。乾到咬唔開。。 另一份係all day breakfast,基本上係同egg ben
一早起身同爸爸食個早餐先~
平時鐘意去飲早茶既地方關門大吉左,
唯有搵下有無其他好野食啦~
好耐之前都有去過呢楝大廈既餐廳,
但黎食早餐就第一次。
望到個人造草地,
而且又對住D旅舍,
感覺都有少少次去旅行食早餐呀
朝早食物既選擇唔多,
早餐就大概$30包一杯飲品,
要另外點飲品。
諗住同爸爸食好D,
奶味比較重,
少左咖啡香味。
份量都幾大,
有煙肉、腸仔、沙律菜、火腿、薯餅等等,
蛋下面係用法飽而唔係english muffin,
但個蛋太熟喇,
切落去都無蛋汁流出黎,
而且個Hollandaise Sauce又太酸喇。。。
其他野都ok,
除左煙肉。。。
乾到咬唔開。。
基本上係同egg benedict一樣既,
但變左太陽蛋同多士。
一樣啦,
都係咬唔開既煙肉。。。
性價比真係低,
環境就幾好,
但食物真係麻麻,
下次食$30既早餐可能好D。