中午的弥敦道人超级多,堂食的基本都排队,路过了这家发现了希望,就赶紧去,买了份炸鱼薯条,本来人不是特多,结果我点完之后人就开始多,他家只能堂食不能外带,还好我在附近能找到地方去吃,打开的时候,只是稍稍有了些水汽水雾,味道还是不错的。
2021-10-16
10 分钟 (外卖自取)
2021-08-09 762 浏览
首先講吓個鰻魚飯 $68 唔好睇佢好似好大塊咁其實薄到傻 跟住成個飯嘅配菜剩係得紫菜同芝麻好單調🥲 仲要個飯係凍既跟住好鹹 最嬲係個泰式酸辣鳳爪,$38蚊一份 打開得四舊。。 請問係邊度嘅雞咁貴需要去到$10 一隻雞腳 伏到冇得再伏 唔會有下次 買前請三思

跟住好鹹

伏到冇得再伏 唔會有下次

買前請三思
2021-06-22 959 浏览
🛎叮噹叮丼🛎🍱照燒鯖魚丼🍱呢間店嘅裝修相當之有心機💛整得好靚😍經過都會望多兩眼👀雖然舖頭唔大🐣但都有唔少嘅便當選擇👍🏻總有一款啱你食😆今日就試咗個照燒鯖魚丼🐟有2條鯖魚舖咗係飯上面🍚佢哋都幾滑身 唔係乾哂水果一隻💦佢亦有酸酸地嘅檸檬汁去增加味道🍋回頭率💫: 🌕🌕🌕🌗🌑💰$43
🛎叮噹叮丼🛎
佢亦有酸酸地嘅檸檬汁去增加味道🍋
回頭率💫: 🌕🌕🌕🌗🌑
💰$43
2021-06-13 725 浏览
唔知點解條台灣腸燶到咁黑都可以照出比客 (冇p過色) 牛肉粒都有粒細係咁都算 ....呢啲就係所謂有良心?希望可以加強出餐質素 唔好唔捨得換 🙏估計你地自己買外賣見到咁都會唔開心啦 加油

呢啲就係所謂有良心?

希望可以加強出餐質素 唔好唔捨得換

🙏估計你地自己買外賣見到咁都會唔開心啦 加油
外卖送餐
本身好頹諗唔到食咩,去緊m記既途中,發現隔離有間黃店😳店舖唔大,只可外賣,餐牌頗有特色,係用人手寫,仲可以用Mee 懲罰師儲分除咗現金比錢,仲可以用payme,方便我呢啲唔帶現金既人😆📍日式咖喱唐揚雞丼炸雞既炸衣薄,雞肉有肥瘦&嫩滑,juice的但個人覺得啲飯可以軟返少少咖哩係正常,好香另外一開始我睇唔到出示學生證,有汽水/紙包飲品可以免費選擇,之後問返,職員都話可以送比我☺️但要預返時間等餐,我等既時候,前面大約有5單左右,但因為好似得一個人做廚房+即整,所以都等左15分鐘左右。前面有個deliveroo 車手係咁吹個職員,仲要等幾耐,但職員都有禮貌回覆👍🏻最後要讚下個貼紙&餐具包裝好靚🌟
本身好頹諗唔到食咩,去緊m記既途中,發現隔離有間黃店😳

除咗現金比錢,仲可以用payme,方便我呢啲唔帶現金既人😆

📍日式咖喱唐揚雞丼
炸雞既炸衣薄,雞肉有肥瘦&嫩滑,juice的
但個人覺得啲飯可以軟返少少
咖哩係正常,好香

日式咖喱唐揚雞丼

最後要讚下個貼紙&餐具包裝好靚🌟

日式咖喱唐揚雞丼
2021-05-20 677 浏览
真係打開有驚喜糖醋雞,我都係第一次遇到係用3隻雞亦開一半黎做的,此post純粹是介紹用雞亦來做,太有驚喜了,如果喜歡雞亦的朋友可去嘗試,但我唔係好接受到,因為食開都係雞球或雞肉。。。。。。。
真係打開有驚喜
糖醋雞丼
2021-04-15 790 浏览
買完嘢用拎得搜到這間最近的便當店,看到店鋪評價都不錯,又有蒲燒鰻魚丼😍😍就立即下單,加了一份五件唐揚炸雞🙌🙌小店位置臨街非常容易找,到店剛好拎得,店面不大黃到發光,貼滿各種文宣,店員也好nice👍👍拎到家迫不及待打開,鰻魚賣相非常吸引😃😃不過吃起來有細骨😂😂魚肉略有少少腥氣?雖然大塊不過不算太厚身,口感一般,醬汁調味ok但量略少?我吃完魚用海苔碎盡量多拌飯都還剩了四分之一左右的米飯😂😂炸雞size普通,1hr車程到家預咗食感會打折扣,不過肉質都算細嫩,有少少juicy,也有醃制調味過,不過炸衣都厚咗少少,總體不過不失。蒲燒鰻魚丼 7.0/9唐揚炸雞 7.0/9OVERALL 7.0/9因為是外賣店出餐都幾快👍👍食物質素作為quick lunch性價比都ok,不過特地去就不必了😂😂

蒲燒鰻魚丼 7.0/9
唐揚炸雞 7.0/9
OVERALL 7.0/9

2021-04-12 510 浏览
係彌敦道大街,個名又幾過引,而且選擇有平有貴,但因為無堂食所以要搵到地方食先試到今次揀左蒜香牛柳粒丼飯,台灣腸,鹽酥雞,韓式卷牛柳粒丼飯好好食!!!牛柳粒唔會太淋太梅,有醃過仲有少少黑椒味,個飯唔濕,而且淋落去個汁少少甜,送飯一流😛其他炸物都唔會太over,食得出即炸(所以夠熱但要等)鹽酥雞唔會太鹹夠味,台灣腸皮夠脆夠熱,韓式卷就似春卷但用紫菜包,就算炸完都唔會太肥太膩🤪不過如果個底可以舖張吸油紙就好,食到尾有dd油🙈
今次揀左蒜香牛柳粒丼飯,台灣腸,鹽酥雞,韓式卷

不過如果個底可以舖張吸油紙就好,食到尾有dd油🙈
  • 蒜香牛柳粒丼
2021-01-27 689 浏览
我睇開既👩‍⚕️中醫診所係呢度附近, 唸住今日放工後過去配藥順便到附近餐廳買外賣做晚餐。係OPENRICE睇到呢間零負評既外賣店, 唸住望下佢地既MENU揀定食咩, 發現佢地既MENU應該每日都有少少唔同, 所以就再上社交平台睇下有冇得MESSAGE佢地攞今日既MENU, 見到有個WHATSAPP button可以直接對話, 然後店員同我講 WHATSAPP 頭像就係佢地既是日MENU, 都幾有趣。佢地覆WHATSAPP 好快。不過唔知係咁啱係咁定佢地不嬲都係咁, 出餐速度有點慢。我地早15分鐘點餐(亦都有同店員講大約15分鐘到), 但去到都要等多10分鐘。下次再幫襯要問清楚佢地食物幾耐READY。我地點左🍛咖哩唐揚雞丼, 蒲燒鰻魚丼, 芋泥波波同椒鹽炸燒賣。蒲燒鰻魚丼 - $68, 鰻魚厚肉, 燒汁香甜 , 如果對鰻魚有多少少要求既客人, 可能會覺得魚肉唔夠嫩滑, 但我覺得呢個價錢呢個份量呢個質素, 學生們必定大愛。個人希望廚師可以落多少少蒲燒汁。椒鹽炸燒賣 - 買過幾間既椒鹽炸燒賣做外賣, 但佢地有個相同既問題就係拎到返屋企食, 層皮就變硬左。不過內層既魚肉燒賣依然煙韌軟糯, 無腥味

椒鹽炸燒賣 - 買過幾間既椒鹽炸燒賣做外賣, 但佢地有個相同既問題就係拎到返屋企食, 層皮就變硬左。不過內層既魚肉燒賣依然煙韌軟糯, 無腥味。

咖哩唐揚雞丼 - 老公高度讚揚炸雞好味, 啖啖肉又入味。
芋泥波波 - 推介必點
。香港好少見有賣, 印象中係日式放題店食過但唔好食, 層皮又厚又硬又乾。身為芋頭迷既我當然屢敗屢戰, 今次好滿意呀。外面的一層薄薄的麵粉皮配上鬆軟微甜既芋泥, 拎返屋企叮熱黎食都依然酥脆, 係我近期食過最愛的甜品。基本上每日都會食飯後甜品既我, $20 一個飯後甜品仲要咁好味, 係今時今日既香港已經好難遇到。
  • 芋泥波波
2020-12-13 634 浏览
疫境下開店實在唔容易尼間油麻地主打丼飯店價錢相宜好多街坊都推介非常之抵食💛-🥢滑蛋豬扒丼 $49滑蛋好香, 有少少偏咸, 送飯食剛好豬扒始終炸完入過盒會無咁脆, 亦夠大塊飯量都真係幾多呀🥢鹽酥雞 小份 $20抵抗唔到炸物引誘, 買份小份加餸都好返到屋企食仲係酥脆㗎好香口好好食真係令人諗起台灣夜市嘅鹽酥雞🌿千里茉莉茶 $18撐小朋友自制💪🏻絕無糖份, 絕無代糖, 絕無防腐劑清新甘甜茉莉花香味突出食到咁飽解吓滯都唔錯呀下次試埋烏龍茶先
疫境下開店實在唔容易
尼間油麻地主打丼飯店價錢相宜
好多街坊都推介非常之抵食💛

🥢滑蛋豬扒丼 $49
滑蛋好香, 有少少偏咸, 送飯食剛好
豬扒始終炸完入過盒會無咁脆, 亦夠大塊
飯量都真係幾多呀

🥢鹽酥雞 小份 $20
抵抗唔到炸物引誘, 買份小份加餸都好
返到屋企食仲係酥脆㗎
好香口好好食
真係令人諗起台灣夜市嘅鹽酥雞

🌿千里茉莉茶 $18
撐小朋友自制💪🏻
絕無糖份, 絕無代糖, 絕無防腐劑
清新甘甜
茉莉花香味突出
食到咁飽解吓滯都唔錯呀
下次試埋烏龍茶先
外卖自取
今天同姊妹去油麻地購物,發現彌敦道日式及韓式丼飯的食店「叮噹叮丼」,姊妹讚不絕口,受顧客喜愛,美食俘虜了我們,姊妹話要進去品嚐外賣食品。店內空間感很好,環境舒適,品舖裝修簡約,環境整齊優美,燈光柔和,氣氛輕鬆。食品價值已貼在入面正中位置,十分吸引途人的目光,客人可以方便留覽,進入店舖時選定食品才購買。食品以日式及韓式丼飯,小食及飲品可以提供比顧客。蒜香牛柳粒丼蒜香牛柳粒丼的飯很好,香氣撲鼻,開胃的感覺,牛柳粒彈牙滑溜可口,不算很油,仲有少量漬蘿蔔幾美味,齒頰留香,增添了不少口感,喜出望外的感覺。和風牛肉丼和風牛肉丼牛肉味香,肥瘦適中,肉質很嫰滑,紮實彈牙,加上白芝麻,口感很好,恰度好處,飯香軟綿,帶有飯味,提升了味道,讓人回味。鹽酥雞 (大)台灣地道小食的鹽酥雞,金黃香脆熱辣辣,彈牙爽口,調味粉十分惹味,提升了味道很清新,令口感昇華,特別美味,我們都很鐘意。雞軟骨 (小) 雞軟骨未食都聞到很香的雞味,口感脆口細膩,肉質嫰滑有彈性,芳香的味道仍在口中留戀,我食不停口,正合我的口味。汽水汽水叫了雪碧芬達,喝後喉嚨感到一陣舒適,帶出絲絲味道在心頭,令人心曠神怡,感覺很不錯。叮噹叮丼(油麻地)

食品以日式及韓式丼飯,小食及飲品可以提供比顧客。

蒜香牛柳粒丼

和風牛肉丼

鹽酥雞 (大)

雞軟骨 (小)

汽水

叮噹叮丼(油麻地)
地址:油麻地彌敦道518-520號彌敦行地下B號舖

2020-10-16
5 分钟 (外卖自取)
2020-10-12 582 浏览
手寫既Menu好窩心便當🍱日日款式唔同低至$38就有~~勁近地鐵站🚉咖哩漢堡扒飯有分輕量級同重量級圖中就係正常版漢堡扒入面夾住芝士🧀配料炆到好腍好入味仲點左滑蛋雞扒飯🐥有大量洋蔥🧅值得讚既係好腍熟晒食完都唔怕口臭會尷尬口痕仲想食小食?其實有好多選擇我個人鍾意食香口野點埋炸雞軟骨同鹽酥雞又點話!鹽酥雞唔會話好咸好味精味道較得剛剛好食完唔會口渴雞軟骨成件事好薄粉食完唔會成口油勁滿足仲有新鮮既特飲
手寫既Menu好窩心

便當🍱日日款式唔同
低至$38就有~~

勁近地鐵站🚉

仲點左滑蛋雞扒飯🐥
有大量洋蔥🧅
值得讚既係好腍熟晒

食完都唔怕口臭會尷尬

口痕仲想食小食?
其實有好多選擇

我個人鍾意食香口野

點埋炸雞軟骨同鹽酥雞又點話!

鹽酥雞唔會話好咸好味精

味道較得剛剛好

食完唔會口渴

雞軟骨成件事好薄粉
食完唔會成口油

勁滿足

仲有新鮮既特飲

2020-10-04 511 浏览
今日約左在友人家中打牌,到醫肚時間,佢提議家樓下的叮噹叮丼,抵食又好味喎,咁就派左我落去買囉。-台式香腸 咬落甜甜的而且燒得香口👍。-滑蛋雞扒丼(我食🥰)洋蔥入味夾甜,蛋滑而且索汁,雞扒肉嫩滑 ,飯粒上鋪有紫菜同芝麻粒,一併食很正😋。-滑蛋炸豬扒丼 (試左友人一舊炸豬扒)肉質鮮炸得香脆,飯底同雞扒一樣咁正😋。-咖喱漢堡扒丼見友人咬開塊漢堡原來有芝士流出來,很正咁啊,試左舊薯仔紅蘿蔔,妏得夠淋而且入味,咖哩味都好出而且帶微微辣,下次都要食呢個至得😉。

-台式香腸
咬落甜甜的而且燒得香口👍。

-滑蛋雞扒丼(我食🥰)
洋蔥入味夾甜,蛋滑而且索汁,
雞扒肉嫩滑 ,飯粒上鋪有紫菜同芝麻粒,一併食很正😋。

-滑蛋炸豬扒丼
(試左友人一舊炸豬扒)
肉質鮮炸得香脆,飯底同雞扒一樣咁正😋。

-咖喱漢堡扒丼

2020-10-03
午餐
2020-10-02 315 浏览
位於油麻地彌敦道的「叮噹叮丼」,係一間日式丼飯外賣小店🇯🇵雞、牛、豬、魚樣樣都有,價錢親民,總有一款啱你選擇照燒雞扒丼嫩滑多汁的連皮雞扒配上照燒汁,甜甜的,好好味😋配上日本珍珠米飯🍚更加滋味咖喱吉列豬扒丼原塊吉列豬扒都幾大件,金黃香脆,外脆內軟,滿有豬肉香!咖喱汁仲加咗薯仔同紅蘿蔔一齊煮,甜甜辣辣,送飯食一流特大咖喱漢堡扒丼漢堡扒厚厚的,口感軟腍,雞肉味都幾香濃呢!中間夾心層有芝士🧀邪惡又美味

照燒雞扒丼

咖喱吉列豬扒丼

特大咖喱漢堡扒丼

2020-09-30 266 浏览
支持下 #黃店 叮噹叮丼。小店每日都有超過十款便當選擇,仲有唔少台式、日式小食。🐮和風牛肉丼 $38肥牛索晒牛汁超好食,洋蔥炒到好腍。牛汁份量超多,撈飯一流。.🍛咖喱唐揚雞丼 $43日式咖喱香甜美味餸飯好正。粉漿有好香蒜味,雞肉多汁鮮嫩。.🐔炸雞軟骨 $30粉漿好薄,食落爽脆美味唔油膩。雖然顏色比較深色,但其實係鹽酥調味粉😆。.🍗鹽酥雞 $30鹽酥雞香氣四溢,令人流晒口水🤤。酥脆可口,仲好juicy。而且凍咗仲keep到香脆口感,外賣都唔怕。.💛叮噹叮丼 (油麻地)油麻地彌敦道518-520號彌敦行地下B號舖

🐮和風牛肉丼 $38
肥牛索晒牛汁超好食,洋蔥炒到好腍。牛汁份量超多,撈飯一流。
🍛咖喱唐揚雞丼 $43
日式咖喱香甜美味餸飯好正。粉漿有好香蒜味,雞肉多汁鮮嫩。
🐔炸雞軟骨 $30
🍗鹽酥雞 $30
💛叮噹叮丼 (油麻地)
油麻地彌敦道518-520號彌敦行地下B號舖