2021-07-19
呢餐食得超級飽 ,同不停影相 ,個餐都算抵食。。。A 餐 SET $1218 花雕醉雞放入口有濃濃嘅花雕酒味,咬落去每件雞都啖啖肉,佢嘅雞肉仲要鬆軟可口。雞絲粉皮最近天氣轉變,心情很容易變得煩躁不安,而且胃口大減,涼拌小菜-麻醬雞絲粉皮不但清新好味,而且混和花生醬!津白雲吞湯淡淡而清新嘅湯底,飲落完全冇味噌嘅感覺,每粒雲吞都非常足料同大粒,食落超有口感。烤北京填鴨(半隻)北京填鴨就食得多,但配料間間都唔同,今次呢間竟然配哈密瓜 ,食落去多左一份甜味,而佢嘅北京鴨嘅油份啱啱好 ,而自家製蜂蜜黃梅醬,食落都幾特別。風味松子魚食落極似咕嚕肉汁,酸酸甜甜極為開胃 ,食落去完全冇骨,所以不知不覺4個人好多就清曬。京醬爆肉絲京醬肉絲是傳統北京菜,以豆瓣醬和甜麵醬調味,喺一道很濃郁的北方家常菜 ,再配上厚厚嘅麵包 ,食落超有份量同飽肚。乾煸四季豆經常點干煸四季豆食, 四季豆唔會炸得太乾/太淋, 肉碎份量多, 如果連埋白飯食嘅話就一流。京醬拌麵濃濃嘅京醬汁配青瓜絲 再配上拌麵 ,除咗味道吸引,賣相配搭都增加你嘅食肉。高力豆沙香蕉 食落去高力豆沙 皮薄鬆軟 ,濃濃嘅香滑香蕉忌廉,呢個甜品真喺完美嘅句號
A 餐 SET $1218
花雕醉雞
雞絲粉皮
津白雲吞湯
烤北京填鴨(半隻)
風味松子魚
京醬爆肉絲
乾煸四季豆
京醬拌麵
高力豆沙香蕉
食落去高力豆沙 皮薄鬆軟 ,濃濃嘅香滑香蕉忌廉,呢個甜品真喺完美嘅句號。
桂花烏龍 & 瑰荔堂煌
桂花 玫瑰各有喜好,兩款都有佢嘅特式,睇你鍾意飲邊種啦 HA