2021-07-23
🍶創新北京填鴨 x古琴雅苑 ☕️ *~*~ *~*~ *~*~ *~*~ *~*~ *~估唔到係尖沙咀地段 可以搵到一間 環境又舒服 又抵食 又高質既中菜館 可以享受到 特色製法 北京填鴨 🍶 •飲醉咗嘅北京填鴨•💃🏻•傳統烤北京填鴨•(傳統京醬 +京蔥 +青瓜 )但Lee間 特別在多左一碟 創新醬汁 自家製🐝蜂蜜黃梅醬汁 🐝+哈密瓜 🍈 上菜前 可以先享受鴨胸皮 •一口酥• 食法係配上砂糖 +蜂蜜醬🐝 然後就慢慢品嚐 連皮帶肉 的北京填鴨 食落口完全唔覺得肥膩 唔覺得heavy 😍 反而 味道更加Fresh ~超級 juicy 諗起都想食💓而且 師傅係即場一片片去切全隻$368 半隻$188(真係好少地方有半隻食)兩個人叫左半隻都食唔晒~ 3.4人食都綽綽有餘 因為仲有大把嘢食去試 好抵食👍🏻🔸前菜 ~酸酸甜甜蘿蔔一間有質素既餐館 前菜都不能忽視👍🏻🔸 夏日嚐鮮 ~京醬拌麵 配合夏天廚師設計出 拌麵 而且份量 超級多 都係個句3個人食都綽綽有餘~麵質超有彈性,麵條镸到搵唔到麵頭😋口感一流 🔸南翔小籠包,蒸籠6件 皮唔算太薄 但入口 好多湯汁。完全食唔到味精 yummy 👍🏻🔸玫瑰荔
*~*~ *~*~ *~*~ *~*~ *~*~ *~
可以享受到 特色製法 北京填鴨
🍶 •飲醉咗嘅北京填鴨•
💃🏻•傳統烤北京填鴨•
(傳統京醬 +京蔥 +青瓜 )
但Lee間 特別在多左一碟
創新醬汁 自家製🐝蜂蜜黃梅醬汁 🐝+哈密瓜 🍈
上菜前 可以先享受鴨胸皮
•一口酥• 食法係配上砂糖 +蜂蜜醬🐝
而且 師傅係即場一片片去切
全隻$368 半隻$188
(真係好少地方有半隻食)
兩個人叫左半隻都食唔晒~
3.4人食都綽綽有餘
因為仲有大把嘢食去試 好抵食👍🏻
🔸前菜 ~酸酸甜甜蘿蔔
一間有質素既餐館 前菜都不能忽視👍🏻
🔸 夏日嚐鮮 ~京醬拌麵
配合夏天廚師設計出 拌麵
而且份量 超級多
都係個句3個人食都綽綽有餘~
麵質超有彈性,麵條镸到搵唔到麵頭😋
口感一流
🔸南翔小籠包,蒸籠6件
皮唔算太薄 但入口 好多湯汁。
完全食唔到味精 yummy 👍🏻
🔸玫瑰荔枝茶