2011-06-14
放工與友人再出動獵食~佢主動話想食多次上次同同事食既呢間日本餐廳~我地book定位~但早左45mins去到~原來有好多吉位~入去了~裝修好靚呀~而家坐得舒服~!我們坐在近廚房的二人邊位~但原本可以坐近窗邊欣賞維港景色~不過坐定左就癈是轉啦~下次食的朋友記住喇~每人只要惠顧滿$100就可以要求坐窗邊喇!!!!!記得呀~首先~先黎一份蛋沙拉三文治~其實我上次食過沒有烘過的方包~覺得雖然有好重的牛油味~但都係一般~但今次呢個蛋沙拉三文治~~真係好正~加上我本人極之愛吃蛋沙拉!方包皮係烘過的~方包厚度適中~原來夾著餡料吃同單獨吃是兩件事!方包烘過後牛油味更突出~而且帶有甜甜的味道~脆脆的包皮夾著蛋沙津~味道一流~蛋沙津夠多~唔會有食哂餡料剩包皮的事~來到這裡, 當然要點貴店的鎮店之寶 – 吉列豬扒三文治啦!!!整個三文治大約有三吋厚, 如口小的客人恐怕招架不來, 因為要張大口吃, 才能充分吃出層次!一咬下, 哇, 很好吃!!!豬扒炸得金黃色的, 脆脆而且鬆化, 被馳名的麵包夾著, 原來味道是多麼的配合, 太棒了, 名不虛傳, 下次一定會再order!以包當飯吃也沒問題的我, 極愛澱粉質的食物(
我地book定位~但早左45mins去到~原來有好多吉位~
但原本可以坐近窗邊欣賞維港景色~不過坐定左就癈是轉啦~
首先~先黎一份蛋沙拉三文治~
方包烘過後牛油味更突出~而且帶有甜甜的味道~
我們點了蜜糖雲尼拿雪糕配方包~本人覺得比較甜,
蜜糖味好像蓋過了雲尼拿雪糕及方包的味道~因為淋得太多蜜糖了~
雪糕配方包~本人是第一次食~感覺新鮮味道出奇地夾~如果雪糕再大舊一點就好了~
至於飲品, 我點了個凍咖啡, 友人一如以往點了凍檸茶, 都沒有什麼特別, 只是略嫌咖啡淡了一點啦, 有待改進。總數吃了$270, 每人$135, 略貴~
P.S. 估唔倒方包都有咁多變化! 不得不讚日本人的創意和心思! 我地兩個人都食左好多野! 但無去坐窗口位真是好很可惜……哦