2006-12-10
原本唔係諗住o黎哩度。但我太遲訂位,原本想去試下o既食日本野o既餐廳fully-booked。上次o黎過哩度覺得ok,故唔諗咁多就o黎左哩度。八點半上到o黎,都有唔少吉位剩,有d surprised。叫左- 三文魚親子卷:個餡有d青瓜同埋一d好crispy o既deep-fried food晌裡頭,食落口感特別。一客六件,好generous o既portion,兩個人吃,見到都有飽o既感覺。- 天婦羅炸蝦卷:又係一客六件。相對前者就無咁有驚喜。唔係唔好食,但硬係覺得元氣果隻好味d。- 一客雞翼。encore之作,必叫之作。一人兩隻,掂!- 花膠(?)鍋仔烏東。貪得意叫。成兜野貴在花膠(?)果度,食落無味,口感唔爽,有d sticky又有少小煙韌,玩野多於一切。其他配料有冬菇,日本魚蛋,一大隻炸蝦,金菇,生蛋,白菜,同埋烏東。哩度o既烏東係唔係好爽果隻,但滑潺潺同埋好煙韌,我好鐘意,朋友卻嫌"淋"。睇o黎我地對"淋"o既定義係唔同o既。。。仲有三文魚手卷同埋asahi兩支。埋單三百,比預期貴左d,但好飽,加上服務好好,哩餐都叫value for money o既。
叫左
- 一客雞翼。encore之作,必叫之作。一人兩隻,掂!
o既。