2007-12-28 19 浏览
本來話星期五先出街食, 但由於聽日係公司既X'mas Party, 所以今日提早同同事出去lunch,順手當我哋慶祝聖誕嘛~~今日我哋去咗兩個禮拜前已經諗定既「千秋樂」,呢間嘢我都幾鍾意食架! 已經嚟過好幾次, 但同事話未試過, 所以今日一定要同佢嚟食啦! 我哋一人叫咗一個「雜錦魚生飯定食」,有一大碗「雜錦魚生飯」、一碗「蜆肉麵豉湯」同一碗啫哩,啲刺生都幾新鮮呀, 同埋個湯真係有兩隻中Size 既蜆肉架!!本來應該食唔晒啲飯既, 但係可能啲飯酸酸哋, 啲餸又好味, 所我同同事傾傾下就食晒喇!! 呢間日本料理果然keep 到水準喎~同埋佢好多時樓下會有人派傳單, 裡面有$5 coupon 架!(午市套餐$5, 晚市每食滿$100 可用$10)即係唔駛比加一囉~ 我哋呢餐埋單都係$96 , 又抵又好食呀!!

我哋一人叫咗一個「雜錦魚生飯定食」,
2007-12-13 14 浏览
早幾星期六出銅鑼灣剪髮, 剪完朋友想食日本野, 望望個鐘8點幾, 係呢頭大部份餐廳都應該爆滿, 諗下諗下呢間之前食過都ok, 價錢又唔貴, 就即管上去昅昅. 剛好有兩張二人檯, 拍埋5個人總算坐得落.食物點左冷烏冬, 串燒同幾多壽司(壽司9點後特價), 每樣食物都唔算突出, 不過如果9點後先點就幾抵.另叫了兩支720M清酒, 醉心和八海山, 前者甜甜地易入口, 但朋友就鐘意後者多D.飲飽食醉...轉戰灣仔去...

飲飽食醉...轉戰灣仔去...
2007-11-21 7 浏览
三文魚唔新鮮;軟殼蟹卷唔趣;劍魚腩咬唔開;串燒燒牛肋骨無汁;串燒冬菇仲要腥.最好的都算係個煱烏冬咁多.每人仲要成$280.DBS有折又唔出聲..唔會再幫襯!
2007-11-16 12 浏览
有日9點去食野,叫左8個菜,食到差不多走的時候先知仲有一個菜未到,咁就叫左個女侍應,之後佢話一陣就有(個陣我地食左成兩個鐘)再過十五分鐘都未黎,咁我地當然走啦,再叫番同一個女侍應話我地唔要,點知佢話頭先留左單(但頭先佢冇講)咁我地話唔要喇.佢係咁叫我地要啦叫左我地成5分鐘叫我要.等多陣啦..咁我地當然話唔要啦,哈,她突然黑面咁行開左喎,之後我地叫另一個侍應埋單啦,等左一陣個男侍應同我地講你地張單埋左喇..哈.原來個女侍應問未我地就幫我地埋左單囉.哩間野我係唔會再去架!!已經唔係話好食架啦..仲要咁樣對客!!留左單同我地講左聲都話等多一陣呀..冇講仲要煩住我地仲要埋我張單!!
其實我地成日都去食...仲好鍾意食佢個銀雪魚飯...但係近兩次...都有好唔開心的經歷....我地BOOK左位...1點...佢明明話留枱留5分鐘...我地特登早D出去...第一次....我地1點零7分去到....自己遲左...佢俾左人我地都覺得可以接受...但係門口個Receptionist既態度實在太無禮貌..第二次...即係今日...我地1點零3分去...佢又話我地遲左...佢話佢隻錶係零6分...語氣照舊係....差...
其實我地成日都去食...
仲好鍾意食佢個銀雪魚飯...
但係近兩次...
都有好唔開心的經歷....
我地BOOK左位...1點...
佢明明話留枱留5分鐘...
我地特登早D出去...
第一次....
我地1點零7分去到....
自己遲左...
佢俾左人我地都覺得可以接受...
但係門口個Receptionist既態度實在太無禮貌..
第二次...
即係今日...
我地1點零3分去...
佢又話我地遲左...
佢話佢隻錶係零6分...
語氣照舊係....差...
2007-09-18 7 浏览
2人晚膳,又貴又唔好食,最重要O既係服務態度差,餐牌上有O既O野又話晚市無得食,咁就唔好俾我睇啦!!!完全唔掂當!!!咁O既價錢可以食間好10倍O既日本料理lor ╮(︶︿︶)╭
2007-09-10 2 浏览
番會前當然要醫飽個肚~又想食日本野~上次食過唔錯所以再黎食~我叫左個雜錦魚生飯定食($52)~一個細雜錦魚生飯~一個麵史湯~一個沙律~一串雞翼~一個jelly~個雜錦魚生非常足料~壽司醋落得arn arm好~麵史湯有海苔~豆腐同蜆肉~難得難得~朋友叫左個吉列黑豚肉手打烏冬定食($48)定食外仲有一客花之戀~同埋...唔太記得啦烏冬幾彈牙~吉列黑豚肉唔會炸得太乾~另一個朋友叫左個辣味吞拿魚卷($42)~面ga芝麻炒過好香吞拿魚好感不錯~waiter們服務很好~唔會趕客~主動幫你加茶~我唔該佢地~佢地會答唔洗咁客氣禾~~~~gd!!!坐就逼左d啦...
番會前當然要醫飽個肚~又想食日本野~
上次食過唔錯所以再黎食~

我叫左個雜錦魚生飯定食($52)~
麵史湯有海苔~豆腐同蜆肉~難得難得~
朋友叫左個吉列黑豚肉手打烏冬定食($48)
定食外仲有一客花之戀~同埋...唔太記得啦
烏冬幾彈牙~吉列黑豚肉唔會炸得太乾~
另一個朋友叫左個辣味吞拿魚卷($42)~面ga芝麻炒過好香
吞拿魚好感不錯~

2007-09-01 11 浏览
昨天食完壽司廣,今日又去左食千秋樂之前想去一門食不過book 唔到位所以去左這裡食。我自己覺得食物平平,無咩特別。今晚都叫左好多野食呀:一個孖住餐有一份燒牛肉粒一份燒魚三文魚沙律牛油果鰻魚卷什錦剌生(秋)池魚剌生(waiter 推介今日反貨好新鮮喎)串燒set(有chicken wing, chicken bone, 菇,牛, omato)我個fd食食下個三文魚沙律發現左有一條黑道的蟲,立刻叫個waiter 來see 啦....... 各位下次食三文魚沙律記得睇下有無蟲呀食完第一round 我地再接叫左round 2今round order 左鰻魚炒反,洞庭冷面,什錦天婦羅可能我喜歡食冷面啦,個面都幾好食呀可能食完壽司廣今晚再食千秋樂好以無野特別,勝再多食物choice,大家都可以try 下,不過你食完就要走,唔走會有人行來同你講句sorry........咁就知發生咩事啦,想坐多一陣都唔得喎你想坐多一陣要學我d食物分開幾次叫好d啦^_^四個人食左$920
我自己覺得食物平平,無咩特別。
今晚都叫左好多野食呀:
一個孖住餐有一份燒牛肉粒一份燒魚
三文魚沙律
牛油果鰻魚卷
什錦剌生(秋)
池魚剌生(waiter 推介今日反貨好新鮮喎)
食完第一round 我地再接叫左round 2
今round order 左鰻魚炒反,洞庭冷面,什錦天婦羅
可能我喜歡食冷面啦,個面都幾好食呀
咁就知發生咩事啦,想坐多一陣都唔得喎
你想坐多一陣要學我d食物分開幾次叫好d啦
^_^
四個人食左$920
2007-08-17 11 浏览
今晚同個frd本來諗住去一門食既,點知話淨係得bar臺,所以我費事啦,仲講明要8:30交臺...所以就去左試千秋樂喇~都ok喎!!!!野食幾多選擇揀,有好食過笑笑和民個d~overall really quite good!
所以就去左試千秋樂喇~
都ok喎!!!!野食幾多選擇揀,有好食過笑笑和民個d~
overall really quite good!
2007-08-16 2 浏览
個人食評是最好﹔可以先了解餐廳則素,再作消費參考,睇完之後,食品不過不失。首先是服務及招呼,應該很差勁;差勁;差勁.企門口嗰個四眼帶位,簡直不知所謂,無禮貌,完全唔當我地係客人.又無笑容,講野態度極差.着西裝嗰個舊呀嬸,頭髮好有型,好似貞子咁,完全都唔顧吓啲頭髮好唔衛生,頭髮係咁飄.但嗰個呀嬸全晚只顧行走一張或兩張枱.衛生唔使講,當食物由廚房整好運送到客人枱面,雖然距離很快,但應該同器皿或蓋將食物蓋好,我當時眼見一個四眼肥仔手指公按實在食物碟內,最後放食物上枱,感覺有啲反胃.廁所清潔及氣味足以反影一間餐廳嘅衛生情况,未入男廁之前,已感受到一鼓氣勁傳在.但在男廁內短短三分鐘,重以為自已係公廁內,好鬼嗅,好鬼嗅(但等侯食物時間太長。衛生方面不太理想,因為在亨用食物時,居然有老鼠出現,我當時都驚嚇一餐。唔明白咁大間餐廳,食物好味,衛生都好重要。)老鼠對於餐廳好受影响,一但有老鼠出現,數量以族群算.應自我檢土服務及招呼,衛生
首先是服務及招呼,應該很差勁;差勁;差勁.
有啲反胃.
重以為自已係公廁內,好鬼嗅,好鬼嗅
老鼠對於餐廳好受影响,一但有老鼠出現,數量以族群算.
應自我檢土服務及招呼,衛生
2007-08-15 1 浏览
My friend recommended me this restaurant. I have been there for several times, and I must say that the food is ok. However, I was very annoyed with one of their staff (the overall service attitude in general is fair, not too good & not too bad, except one of them)This lady serves at the reception (wearing black suit with glasses) and her manner is extremely bad. No service mentality at all, very rude, looks unpleasant, etc etc..even my friend who visited the first time found her really impoli

This lady serves at the reception (wearing black suit with glasses) and her manner is extremely bad. No service mentality at all, very rude, looks unpleasant, etc etc..even my friend who visited the first time found her really impolite (I still recommended my friends there since the food was ok with the given price...). She basically irritated me with different reasons every single time I visited. I thinking I'm not going there anymore.
2007-08-14 1 浏览
食物麻麻,服務態度差,好受氣九點四十分去食,坐底立刻問佢信用卡有無折又話無折埋單走先見到有折同佢complain,不向你道歉,話下次再幫襯.同佢理論又當理你以後我唔會再黎呢度bad bad BAD
食物麻麻,服務態度差,好受氣
九點四十分去食,
坐底立刻問佢信用卡有無折
又話無折
埋單走先見到有折
同佢complain,不向你道歉,話下次再幫襯.
同佢理論又當理你
以後我唔會再黎呢度
bad bad BAD
2007-08-09 6 浏览
由於同事極力推致此餐廳食物不錯,所以約同幾個同事賞試炸蝦天掃羅,因剛剛炸完蝦,口感非常好,味道好,而且蝦非常大隻。三文鱼軟殼蟹卷,食落口感應該很好,但中間啲軟殼蟹感覺巳经炸咗一段時間,而且比想像中差。其它食物很好,但等侯食物時間太長。衛生方面不太理想,因為在亨用食物時,居然有老鼠出現,我當時都驚嚇一餐。唔明白咁大間餐廳,食物好味,衛生都好重要。
由於同事極力推致此餐廳食物不錯,所以約同幾個同事賞試
2007-08-03 4 浏览
前晚同8月1、2、3號壽星女慶一慶一行九人走上食我都係第一次呢間料理,試佢一試先先個雜錦剌身(秋),我覺得唔係唔得,不過吞拿魚冇乜味,唔覺得係新鮮而螺肉味道普普通通,冇咩特別海膽、甜蝦食落都ok,唔太差叫一碟鰻魚炒飯同海參烏冬,烏冬我就冇食到,而個炒飯唔錯,鰻魚好食,飯質煮得幾好,match~~~炸鴨舌就對佢有失望,比較細小同冇乜佢小小肉食,似食皮同炸味多炸鱈魚整得好好食,肉質嫩滑,唔會覺得熟得滯,朋友個個都讚好三文魚沙律食落唔差,有一碟用點沙律食汁(唔清楚係用咩製成),沙律菜點落去食,酸酸甜甜,又幾好食喎,值得一試。由於九點後壽司會便宜,我度等夠鐘,叫螺肉、三文魚、帶子等等壽司。但唔知係咪便關係,無論賣相同味道都係認真麻麻,有覺得求其感覺。
前晚同8月1、2、3號壽星女慶一慶
一行九人走上食
我都係第一次呢間料理,試佢一試先

而螺肉味道普普通通,冇咩特別
海膽、甜蝦食落都ok,唔太差

炸鱈魚整得好好食,肉質嫩滑,唔會覺得熟得滯,朋友個個都讚好

I really like sushi, hence always dine around alone to enjoy that. This is really a good one:1) embiance is nice, while price is even better than those conveyor belt sushi!2) it takes a while for the sushi to come though. I ordered 7 plates, they can actually serve me 3 plates first rather than do it all 7 plates then serve, kept me waited for a good 10 - 15 mins.3) sushi is all fresh, of good size too. Since I happen to go in after 9, can enjoy the sushi discount. It\'s really by chance I w
3) sushi is all fresh, of good size too. Since I happen to go in after 9, can enjoy the sushi discount. It\'s really by chance I walk there (since it\'s raining so heavily, I just drop by and have my dinner there, didn\'t put high hope on that, but surprise always come unexpectedly)

I ate just pass HK$100 and I can even use the HK$100 coupon they give out downstairs, wow, it\'s only HK$97! My usual spending in other conveyor belt sushi is around HK$150 (板前)- HK$200 (sushi one), and this one is so much cheaper! I will definitely come back!