2022-10-10 145 浏览
網燒牛扒定食套餐買外賣坐喺k11出面海旁,吹住海風,食牛扒賞月🤭牛味幾濃,口感唔錯,當然不是入口即溶,但這個價錢食到呢個質素算幾好😬飯香,粒粒分明有口感,好食😋另外有沙律和麵豉湯,這個餐食得過👍🏻
網燒牛扒定食套餐
買外賣坐喺k11出面海旁,吹住海風,食牛扒賞月🤭
飯香,粒粒分明有口感,好食😋
另外有沙律和麵豉湯,這個餐食得過👍🏻

外卖自取
2022-09-23 117 浏览
平日大家都返工返學🎒咁就係我去行嘅時候,今日行k11 musea 個時肚餓想搵啲野食,1個人又食唔到咁多野,走左去food court 搵野食!今日揀左食「十八番」!就話食依間野就食定食為主,今日我就食「蒲燒鰻魚定食」!有樣野要留意,暫時淨得蒲燒鰻魚同日式安格斯牛爆丼係配味噌湯,其他set都有跟前菜嘅!岀餐嘅時間都好快,5分鐘就有得拎,賣相就差啲,見到個碗係用圓碗唔係用日式定食盒已經有嘅呆左。。。條鰻魚都本身大條又厚都ok 加上多汁栽培有紅薑絲同埋蛋絲就加返分!本時都係一啖鰻魚一啖飯,今次我決定撈飯!將條鰻魚拆散之後用紅薑絲同蛋絲同撈納豆嘅方法將三樣嘢撈埋一齊,之後食每啖飯就樣樣都好,感覺超爽🤤!但個味噌湯就唔好期望太高!加上價錢$118,CP值高唔高,我覺得ok嘅,但K11 Musea 職員就有八折,如果用職員個角度去睇CP值都好高呀!總括嚟講,5分為滿分我會比3分!
今日揀左食「十八番」!

2022-09-23
2022-08-04 250 浏览
行過K11Musea見肚餓,見呢一間門面都幾吸引就試吓啦,揀咗日式慢煮叉燒流心蛋丼諗住都係求其一餐,點知食落塊叉燒,咦,脆嘅😍😍😍!入口有一陣微微炭燒味道,配埋流心蛋,媽呀!一份不期然的驚喜,推薦一試!😘配埋味噌湯,價錢都只係$75☺️性價比高😆

配埋味噌湯,價錢都只係$75☺️性價比高😆
2022-08-04
2022-07-21 187 浏览
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今日去 K11 既Food Playground 食多國菜Lunch,嘗試日本菜,十八番既日本咖喱唐揚炸雞飯。🍚🍗炸雞🍗皮脆肉嫩,好吃的👍。咖喱🍛一點也不辣,質感較稀,有啲薯仔和蘿蔔🥔🥕。飯軟硬適中❤️。配菜不多,只有酸蘿蔔和溏心蛋🥚,麵豉湯則是正常味道。整體而言,份量偏少,性價比一般🙂。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
日本咖喱唐揚炸雞爆井(配麵豉湯)

炸雞🍗皮脆肉嫩,好吃的👍。

咖喱🍛一點也不辣,質感較稀,有啲薯仔和蘿蔔🥔🥕。

飯軟硬適中❤️。

配菜不多,只有酸蘿蔔和溏心蛋🥚,麵豉湯則是正常味道。

整體而言,份量偏少,性價比一般🙂。

日本咖喱唐揚炸雞爆井(配麵豉湯)
2022-05-10 327 浏览
下雨天,打算貪方便喺商場入面搵嘢食,喺呢間餐廳嗌咗個日式安格斯牛爆丼,我諗鋪頭對「爆」嘅定義應該同大家唔同。客人比$102得到嘅只係一兜飯,上面加幾塊凍凍哋而且同手指一樣闊嘅牛肉。舖頭做得最好嘅嘢就係無自己整麵豉湯,用出邊嘅來貨。$102嘅價位我相信大家可以喺同一個food court,甚至尖沙咀區內都可以搵到更好的選擇。另外個別店員嘅服務態度都麻麻哋。我拎餐嘅時候有其他客人落緊單,聽到個職員個態度都唔太友善。餐廳要再多努力,先有機會喺Food court呢個弱肉強食嘅世界生存落嚟,只係靠偷工減料係唔得㗎。P.S. 環境有4分係因為K11,唔關餐廳事。
P.S. 環境有4分係因為K11,唔關餐廳事。
2022-05-10
  • N/A
2022-01-06 380 浏览
除夕夜早收工放1點,未夠鐘開party, 所以去左K11 musea 醫肚,係food court咁多間鋪,我被十八番既賣相吸引左……點知同老公一人叫一個飯,拎個飯番黎嗰下都覺得好正,今次冇死啦,我仲好醒目咁拎左啲燒汁同鰻魚汁汁煮豚角爆丼⋯食落超乾,不過有大量紫菜,再加上頭先倒定啲醬汁,加埋一齊都勉強食到四分三碗慢煮叉燒流心蛋,個蛋ok, 有流心,個慢煮叉燒燒得唔錯,幾香口,仲大大塊,可惜食到第二塊一半開始覺得成件事好乾隨飯附送既湯,有蜆肉,夠味,唔太咸綠茶可樂係全個lunch 既靈魂,靠佢送飯建議唔好一早飲曬個湯,最好邊食飯邊用湯送,咁就唔叫野飲都ok另外用HSBC card 超過$100有九折,好彩有少少折,心理先好過D希望可以係啲肉方面既汁煮程度有所進步啦

汁燒豚角爆丼

日式慢煮叉燒流心蛋丼

麵豉湯
隨飯附送既湯,有蜆肉,夠味,唔太咸

綠茶可樂
綠茶可樂係全個lunch 既靈魂,靠佢送飯

希望可以係啲肉方面既汁煮程度有所進步啦
2021-12-31
用餐优惠
信用卡優惠
綠茶可樂
2021-10-30 297 浏览
完全唔值既一餐🙃叫左個網燒牛 點知個結果係又柴又難食好似牛肉乾咁唔會再有下次 好失望希望佢地燒牛個方面可以改善下佢地個牛望落好靚 同張相都唔係好同希望大家唔好中伏!
完全唔值既一餐🙃
叫左個網燒牛 點知個結果係又柴又難食
好似牛肉乾咁

唔會再有下次 好失望

希望佢地燒牛個方面可以改善下
佢地個牛望落好靚 同張相都唔係好同
希望大家唔好中伏!
2021-10-12 212 浏览
如標題,好像又點誇張,其實又不是。讓我單刀直入評論食物吧。畢竟我們注重的是食物質素和體驗!今天人很多,所以我們外賣自取了以雨:1. 蒲燒鰻魚飯定食 - $1372.日式安格斯爆牛丼 - $1023. 日式沙拉炸餃子 -$30坦白說,鰻魚飯不會是日本四千円那種級數,但以普羅大眾來說,已經很滿足。入口即溶爆牛丼那個牛肉是日本牛肉級數,不會太軔。熟度恰到好處,而且調味也是剛剛好,不會太鹹。炸餃子有日本居酒屋那份味道!
如標題,好像又點誇張,其實又不是。
讓我單刀直入評論食物吧。畢竟我們注重的是食物質素和體驗!
今天人很多,所以我們外賣自取了以雨:
1. 蒲燒鰻魚飯定食 - $137
2.日式安格斯爆牛丼 - $102
3. 日式沙拉炸餃子 -$30

炸餃子有日本居酒屋那份味道!

2021-08-22 183 浏览
Today I have eaten a豚肉丼配味噌汁80$。望落張相,好似幾好味。 食落去難食到。味道: 佢個丼上邊鋪左d紫菜同埋七味粉 同個豚肉既味道完全唔match. 個d肉仲要勁難咬 口感好似食緊個好UN既牛腩feel。 食落去feel到d肉完全唔新鮮好難食呀。Service: 我會比最低分 星期日 food court下午茶時間去 人多到可以冇位坐 要企係到食 。咁難食既野比80$ 要我企係到食 。 唔知係咪呢個set先咁難食, anyway 我以後唔會去呢間食。
望落張相,好似幾好味。 食落去難食到。
2021-08-15 158 浏览
來過尖東的musea很多次,今次就嚟food playground, 即係food court. 很多國家嘅食物都有,今次食日本的18番,由於好嘢啦,厚切吉列豬扒自己賣晒,於是食牛啦,味道幾好都不錯,可惜啲筋多了少少,同埋唔熱囉,只是微溫,這個有點失望。
K11 Musea 個food court 有好幾間食肆都食過了。今晚就選了之前未有食過的十八番,主打日式定食及丼飯。點了生薑燒豚肉丼($80), 附送味噌湯,但如果味噌湯可以轉用碗盛上,賣相會更好,丼飯份量頗多。豚肉片煎得微微焦香,跟洋蔥同炒是絕配,帶甜味的生薑燒汁,很好下飯。西京燒銀鱈魚定食($152), 是店中最貴的一個定食。因為銀鱈魚價錢向來都比較貴,鍾意它的肉質嫩滑、油脂比較豐厚,魚肉有些入口即溶的口感,用簡單的味噌醬醃漬後再煎香,已經很好送飯,這裡都做得不錯,賣相及擺盤都不會輸給一般日式食店。除了蜆肉味噌湯,還有沙律前菜附送。配上一支勁有氣的梳打水。

配上一支勁有氣的梳打水。
2021-07-09
2021-07-10 140 浏览
趕時間所以食food court,見都有唔小人買,諗住ok試下,點知買完最後企係到等成20分鐘個staff買個時又唔通知要等幾奈,等都等到好無奈。好喇終於等到喇,出到黎仲要d牛肉又少又老心諗都係food court唔好要求咁多,點知再食淡飯先知d汁多到好似湯飯甘,一食d飯咸到飛起,我係從來都無叫佢多汁既,我真係食唔到落去,$102一個甘既飯…點樣對得住…food court 都唔係甘啊嘛…!!!大家可以睇一睇張相就知佢落左幾多汁….

安格斯牛爆丼
2021-07-06 87 浏览
首先,收銀員態度惡劣 (單據顯示收銀員叫Evil)表現極唔耐煩 我點完餐拍埋張卡落去先同我講八達通機用唔到 點解唔係一早通知咗客人先之後出錯單比朋友拎完餐再拎返去要求更換店員無道歉之餘 竟然仲要由佢企喺度等咗5分鐘先開始跟進至於食物質素方面 丼飯最緊要嘅飯食落去竟然好似未熟咁 感覺好似將未熟嘅隔夜飯求其整返熱咁 每一啖都好似咬緊啲膠咁叉燒整得又乾身 味道一般 唯一可取得隻蛋 不過不失呢間餐廳實在不可一 不可再💀大家可以慳返啲錢食其他嘢
之後出錯單比朋友拎完餐再拎返去要求更換
慢煮叉燒溏心蛋丼
2021-07-01
午餐
2021-06-22 730 浏览
今日又去K11 Musea。趕住入場去Lego Discovery Centre,要快,只好再次在高級 food court 「Food Playground 」開飯,刻意揀間之前未幫襯過嘅「十八番」。細心留意,就會發現「Food Playground 」的小檔餐廳轉手頻率都相當高,印象中每一次來到都有舊檔口結業,新檔口開張。款式選擇唔多,只有五款丼及五款定食,揀了日式安格斯牛爆丼($98)。日式安格斯牛爆丼($98)包一小紙杯味噌湯,汽水就要另外加錢。同其他日式牛丼一樣,除了牛肉之外,還有大量洋蔥、蔥白絲及秘製醬汁作配料。先講洋蔥及蔥白絲,後者係全生,咬下去有草腥味;前者雖然有稍稍炒過,同樣炒得太生,洋蔥的甜味未能引發,反而殘留了洋蔥的辛辣 …… 配料唔好食。牛肉味道較賣相好,有肉味、鬆軟、又有咬口,真係用上安格斯肉眼或牛小排,雖然未必係prime 級別,但選材肯定遠遠好過連鎖牛肉飯店「吉X 家」那些又韌又有筋的廉價美國肥牛。當然價錢要貴一截。揀任何套餐可追加日式炸雞($28)。food court標準出品,炸雞完全唔熱。咬下去表面唔香脆、內𥚃肉汁唔多;調味亦一般。整體來說,及不上居
日式安格斯牛爆丼
揀任何套餐可追加日式炸雞($28)。food court標準出品,炸雞完全唔熱。咬下去表面唔香脆、內𥚃肉汁唔多;調味亦一般。整體來說,及不上居酒屋的日式炸雞美味。最奇怪加了一些帶有泰式口味的酸甜汁?
追加日式炸雞
同 「Food Playground 」 內的其他小檔餐廳一樣,味道較市區其他大型商場內的 Food Court 好食;但價錢同樣較貴,可能同一些街坊地舖港式小餐廳差不多。不過,在 K11 Musea 內,已經算係最平價嘅選擇了!
2021-06-14
2021-05-29 172 浏览
帶媽媽行下尖沙咀早黎多啲位坐套餐包左杯野飲富士蘋果,大大杯啖啖蘋果蓉😍😍#我最掛住 日本富士山啊鰻魚都比想像中大條媽媽話飯都多不過我就覺得太多個人唔係好食得多飯😂😂但food court質素算幾好但鰻魚食話一次算 太多刺骨🤧🤧
帶媽媽行下尖沙咀
早黎多啲位坐
套餐包左杯野飲
富士蘋果,大大杯啖啖蘋果蓉😍😍
#我最掛住 日本富士山啊
鰻魚都比想像中大條