2022-02-18
📍「十三姨」- 旺角今次食食食之旅黎到旺角😌呢間餐廳出名有菜底嘅麵,適合進行緊「生酮飲食」/「減肥」嘅朋友仔,所以👦🏻👧🏻就諗住試試佢😋📷餐廳座位唔算多,而且枱與枱之間有少少逼🤏🏻餐廳採用中式建築風格,選用木枱木凳🏮菜式名都好得意☺️🤣🍴十三么轉翠玉瓜麵拼四蔬🍲配熱柚子蜜💰HK$88✨推薦指數:8/10成碗麵有4️⃣塊雞叉燒、手撕雞、糖心蛋、菇、椰菜花、翠玉瓜🤗用鐵鍋上熱辣辣,岩哂冬天食,暖粒粒🥰食落湯底重黑椒味;雞叉燒係卷埋雞皮入去,幾特別而且入味;雞絲就不過不失;糖心蛋就冇咩味;勝在轉咗翠玉瓜麵拼四蔬吸咗湯底好入味,而且比較多餸😋☺🍴十三飛🍲配凍柚子蜜💰HK$74✨推薦指數:8/10成碗麵有安格斯牛肩胛、牛肋條、半隻糖心蛋、米粉、粉絲、腸粉🍲湯底牛味非常重,食落牛肋條腍身入味,牛肩胛肥瘦適中;而且碗麵有腸粉、米粉、粉絲,食落麵身夠腍,吸哂湯底,而且層次豐富🤩(👦🏻覺得落少量辣椒🌶更好食,中意食辣嘅朋友仔千祈唔好錯過🤗不過記得落少少試吓先 ,因為好辣🥵打開蓋已經聞到辣味🌶)凍飲🍹一定要記得嗌少冰,因為佢真係好多好多好多冰🍧🤨好似一排冰咁放咗落去🤣不過杯野飲幾好飲,唔會有平時苦既柚子味,亦都
今次食食食之旅黎到旺角😌
🍴十三么轉翠玉瓜麵拼四蔬🍲配熱柚子蜜
💰HK$88
✨推薦指數:8/10
🍴十三飛🍲配凍柚子蜜
💰HK$74
✨推薦指數:8/10
凍飲🍹一定要記得嗌少冰,因為佢真係好多好多好多冰🍧🤨好似一排冰咁放咗落去🤣不過杯野飲幾好飲,唔會有平時苦既柚子味,亦都唔會太甜😋
🍴蝦片
💰HK$0
✨推薦指數:7/10
一坐底就有蝦片送上,食落脆卜卜,幾好食😋