2004-07-06 6 浏览
好耐之前幫襯開,試過果度d飯餐同麵都ok,但係呢度d衛生真係唔多掂呀!!有一次我order完等緊野食時,就望到有一隻大如貓0既物體(我諗係老鼠黎ga,黑色又多毛~~~好嘔心>___<)由廚房捐出來,重走上表演拉麵張檯!!!個師傅即刻走去捉果隻物體,嘩,好彩隻野無走出黎,我即刻嚇到走夾唔抖呀,野都無食就閃左~~但係好奇怪,其他人客好似無咩感覺,照繼續坐~因為呢次太驚,所以再無去幫襯啦!
2004-05-13 16 浏览
加o左一$17.6有4個匙羹到大細o既小籠包,(講真,要o黎做下午茶都唔夠飽).但勝左熱辣辣,d餡都幾多,仲有好多汁,點d醋食,仲好味.d皮都ok 薄.食o個時一定要小心,如果成果擺入口,一定熱都飛起;但係咬開o黎食o既話,d汁就會咇晒出o黎~~~
加o左一$17.6
2004-04-29 11 浏览
好抵呀~ $12 加埋一都係$13.2叫o左個南京牛肉湯拉麵,有豆漿送個拉麵初頭睇落好似好少咁,但食落以一個tea o黎講都好夠~碗麵好好味,d湯好濃味,不過唔味精(至少我唔會覺得口渴),d 牛肉好林,好入味,正~另外,想講d服務,我開頭坐個位後面有人食煙,已經唔係好舒服,之後後面o個個人有個friend o黎o左,又係食煙o既,d煙飄晒過o黎,我唯有坐去對面(即係原則我背住食煙o個2個人,依家就面向佢o地),諗住隔遠少少都好丫.跟住我個麵準備好啦,個待應就叫我坐過去出菜位隔離張,(就算佢唔叫我,我都諗住佢碗麵一o黎,我就叫佢調位,估唔到佢都幾醒目,唔駛我開口~)
好抵呀~ $12 加埋一都係$13.2
叫o左個南京牛肉湯拉麵,有豆漿送
2004-03-19 16 浏览
0的拉麵煮到一舊舊, 完全冇味道可言; 反而普通擔擔麵0個種麵條就可以接受; 小籠飽好多汁, 不過唔好食!寧願上去food court食19蚊一個套餐好過!
寧願上去food court食19蚊一個套餐好過!
2004-02-17 11 浏览
今日同女友來呢度食佢話細個時已經來呢度, 幾好味佢話以前勁多人不過今日來到都已經係只剩小貓三四隻叫左一碗牛碾� � 麵, 一碗雲吞拉麵個牛碾麵d 湯比較"傑" , 不過都唔算差雲吞拉麵就唔知係佢來錯水餃定係d 雲吞真係咁d 雲吞真係水餃咁o既樣....兩碗加埋都係38 蚊, 都算la但係真係估唔到佢夠膽收加一..............d 服務真係唔多得lor得一個人寫野, 又成日唔理人
今日同女友來呢度食
佢話細個時已經來呢度, 幾好味
佢話以前勁多人
不過今日來到都已經係只剩小貓三四隻
叫左一碗牛碾� � 麵, 一碗雲吞拉麵
個牛碾麵d 湯比較"傑" , 不過都唔算差
雲吞拉麵就唔知係佢來錯水餃定係d 雲吞真係咁
d 雲吞真係水餃咁o既樣....
兩碗加埋都係38 蚊, 都算la
但係真係估唔到佢夠膽收加一..............
d 服務真係唔多得lor
得一個人寫野, 又成日唔理人
2003-09-06 8 浏览
千祈唔好試呢度的拉麵, 賣相和味道似足即食拉麵, 分分鍾仲差過即食拉麵, 雖然只係$12, 但質素太差, 何必貼錢買難受?
2003-08-19 3 浏览
担担麵難食到嘔千祈咪制另呢到好多人食煙
担担麵
難食到嘔
千祈咪制
另呢到好多人食煙
2003-06-30 12 浏览
6 people tried lunch setincluding: eel, pork, fish, egg, tofu, beefall in small dish, $23-$30, quite ok price w/ ok la taste, provided small soup, vegetables, and large rice
6 people tried lunch set
2003-06-28 6 浏览
水準算係唔錯,小食好似蔥油餅同上海老飯店有得揮!紅油抄手算係咁多間上海食店之中最好!不過小籠包唔算好食(唔夠多汁)。水餃ok.皮靚不過唔夠薄。而令我最驚喜係炸銀絲卷,好難想像d面粉可以拉得咁靚咁幼細,炸到金黃色o岩o岩好!不過環境一般好多人&D餐桌好"立"
不過環境一般好多人&D餐桌好"立"
2003-05-20 6 浏览
第一次去到唔知食乜好, 由長髮收銀姐姐介紹食''小籠包''. 食落真係唔錯, 夠哂水準, 皮薄多汁. 其他小菜試過都唔差. 最後我地點多個''豆沙鍋餅'', 豆沙唔會太甜餅皮又唔太油. yeah...正呀.
2002-11-24 11 浏览
以前經過幾次見佢裝修咁有特色以為係咩貴鋪頭所以連望都冇望過餐牌就走左.後來聽聞原來好抵又好食於是入去一試!嘩~一個tea set都係$12加一咋~都有幾多款揀,點心以至麵類都有,而且仲加杯豆漿添~!雖然冇老媽d自製豆漿咁正,但都好過唯x麵家多多聲啦~我要o個碗唔記得叫咩麵..有蝦有雞肉絲之類,唔太肚餓o既關係,食完都飽lu!我幾鍾意d清雞湯底...好味,不過d麵條就真係好寡咁,一定要撈d辣椒醬吊下味啦!
2002-11-16 5 浏览
fried lamb w/noodle$26big size quite good taste小籠包$16Not good----------------overall, ok
fried lamb w/noodle
big size
quite good taste
小籠包
Not good
----------------
overall, ok
2002-05-22 10 浏览
現今香港有很多市民都已經介左食牛肉,另外有些信仰都介食牛肉.所以我們都好相信食物包裝上的廣告字句.我本人是介食牛肉者,有日在超市買東西的時間,在雪櫃上拿起了......一包灣仔碼頭的水餃看看時(菜肉)...但發覺成份是包括"牛肉"...真是令我摸不著頭腦係包裝面說是肉但是為可有牛肉呢???......請各位朋友要小心小心!唔係就破戒左啦....
唔係就破戒左啦....
2002-05-21 18 浏览
呢度D餐幾抵食﹐tea set仲抵﹐就算其他時間都吾會貴lor.兩個人食一百蚊都吾駛就得。仲好飽。諗吾到最鍾意食咩﹐因為樣樣都可以試o下。
兩個人食一百蚊都吾駛就得。仲好飽。諗吾到最鍾意食咩﹐
因為樣樣都可以試o下。
2001-06-13 26 浏览
呢度同佐敦間北京酒樓一樣, 有D 外國唐人街feel, 大紅大金, 有龍有鳳, 呢度D 阿姐仲著埋小鳳仙裝...印象中, 蔥爆羊肉拉麵幾好, 飽點小食都ok, 兩個人百鬆D 蚊已經好飽, 幾抵食!要彈o既就係D 檯真係太密, 坐到背貼背, 冷氣又唔多夠(太多人!), 熱D 唔知點算....