2025-05-12
早幾日同同事去咗駿業熟食市場食lunch,試咗呢間日式牛舌專門店,估唔到有驚喜,簡直係平靚正牛舌肉燥配薄燒牛舌定食牛舌肉燥份量都唔少,入面仲有菇粒;而牛舌食落幾煙靭,仲落左黑椒,牛味好出。飯嘅份量可以話係超多男人都未必食得曬所有定食都配左溏心蛋、沙律同飯,好健康。日式豬軟骨飯定食豬軟骨份量好多,食落好軟好冧,炆得幾入味,汁都俾得好夠,撈埋飯食好惹味雞皮餃子我第一次食呢種餃子,都唔錯。個外皮炸到好脆,但個餡仲keep到好多汁。唐揚魷魚圈炸得好脆,入面d 魷魚仲保持到好彈牙好爽口,而且以小食黎講份量都幾多蟹肉忌廉薯餅呢個薯餅我極度推介!!佢外面炸到好脆,但咬落去入面就會feel到忌廉薯蓉好滑溜,d 蟹肉唔腥而且同其他餡融合得好好。如果唔係飽,我想叫多幾碟桂花烏龍茶兩個定食都有配埋冷泡茶,大大支而且已經泡到桂花香味道好夠濃,食咁多野飲返支真係好清新消暑
牛舌肉燥配薄燒牛舌定食
日式豬軟骨飯定食