2002-02-15 20 浏览
Don't understand why there are always so many people waiting for a table.The food are bad and the environment is even worse.I would never go there again!!!!
2001-12-31 32 浏览
我好耐以前去過一次.感覺就係貼錢買難受,都唔知算係乜野曰本菜,魚眼,魚皮,魚骨,蝦腦,蝦腳,通通都係一d垃圾名菜,大佬要俾錢ka,冰火活鰻有創意但味道一般個名好似有d...he he.花之戀壽司好似背後有個故事咁,但係三文魚加沙律醬蟹籽有乜好食,個d裝修靚咩,食野洗錢最緊要開心.排隊等位粒幾兩粒鐘.個人已扯扯地火la.入到去重衰過茶餐廳.個d位大到a.一路食一路背貼背.幾咁溫馨(不過三晤識七,又唔係女仔)重有d侍應招呼一流都唔知佢講乜野話,真係上晒腦啦食到!係咁吹你埋單又話俾個折你a,超~我無錢咩.食得咁谷氣去做乜a.又唔好食唯一要讚一讚可以令到一條街旺到咁,根",有時同d朋友出泥食飯佢地問你有冇去過加太賀a.我係vip a.乜乜又物物咁.好以好威咁.講真要洗錢我一定唔會去洗.又唔係平.加多雨三佰蚊去雲海好過,
2001-12-19 20 浏览
服務其差!! 侍應生非常白鴿眼!!食品冇想像中咁特別!! 好失望!!
服務其差!! 侍應生非常白鴿眼!!
食品冇想像中咁特別!! 好失望!!
2001-12-10 14 浏览
9點到不過好快就有位上菜都好快 <br>蟹粥都算OK但冇想像中共特別 <br>海膽BB八爪魚過得去,刺身船可以一試 <br>冰火活饅個名就好聽吃就.......... <br>services就好一般啦(可唔可再好D呢?) <br> <br>7個人去1300(9折左)日本野來講唔算貴 <br>P.S 黎明個poster 好X煩>.<
9點到不過好快就有位上菜都好快 <br>
蟹粥都算OK但冇想像中共特別 <br>
海膽BB八爪魚過得去,刺身船可以一試 <br>
冰火活饅個名就好聽吃就.......... <br>
services就好一般啦(可唔可再好D呢?) <br>
<br>
7個人去1300(9折左)日本野來講唔算貴 <br>
P.S 黎明個poster 好X煩>.<
2001-11-06 8 浏览
我以前一直都好鍾情加太賀, 好歹我都幫襯過數十次。其中的花之戀和蟹粥, 更是我的至愛。可是, 最近一次的幫襯, 令我驚覺他們的水準正大跌! 剌身已不再惜日般新鮮, 蟹粥也沒往日般美味濃郁。不只食物水準下降, 服務也有問題。儘管我和朋友order了一桌子滿食物, 有些侍應還不斷hard sell推介食物, 令人很吃不消。水準大跌, 是因為已經有了口碑, 唔憂無客嗎? 如果真的是這樣, 少了一間好店可去, 真是可惜呢...
2001-10-14 8 浏览
兩個人唔駛等位,可能七點鐘尚早啦!不過都已經坐滿九成人.叫左一客花之戀愛,咁出名點都要試,大大舊但塊三文魚唔多靚,少少失望,仲有叫左碗烤雞湯麵都唔錯,天婦羅炸得好鬆脆唔多油,值得一讚係個雜錦刺身拼盤(松),抵食夾大件,都係$220 嗟,好有鮮甜味,好正!當然唔少得叫一客日本熱清酒啦!
2001-09-30 3 浏览
花之戀不過不失啦,最好味的是蟹粥:蟹黃的金黃色已經慘入粥裡。飛魚刺身二食沒有口感。佐木豆腐普通啦。可惜叫錯了鰻魚飯團,兩大舊飯已填飽了。七時至八時半不准訂位,吃完主菜要我們調位讓出一張檯出來,之後都沒有催人走,都算唔錯。
2001-09-12 10 浏览
上個月中一大班人去加太賀食飯,食物同招待都不錯。美中不足的竟然是刺身船的三文魚有一條成吋長的魚骨,但好在無弄傷,雖然侍應替我們換過(其實只是把餘下吃剩的再檢查一次及排番好)。不過其實真是很牙煙,請店東多多注意。
花之戀愛壽司仍然好好味,保持水準,不過其他食物就麻麻,只屬一般,雜菜炒烏冬頗多油,刺身算新鮮。可能多人啦,d 位幾迫,不過以前都你咁,但應該改善下嘛!
可能多人啦,d 位幾迫,不過以前都你咁,但應該改善下嘛!
2001-08-18 21 浏览
好多人,最近同女友食o左一次加太賀,八月中.整條街都係佢的,幾巴閉.但實在太多人啦,成條街咁多位都要等.食物係幾好食,但都幾貴,還境又唔多好,方便又唔講得,總之總的來話都ok.我諗係香港人都總要去食一次.
2001-08-17 11 浏览
上次去好多人等位, 所以去左第二間, 咁今次專登早d去費事等啦,終於試到啦,但係....都唔係咁喜出望外,ok咁啦,個waiter介紹個唔知咩芋頭煮??? 仲話係介紹, 一d味都冇既.成間舖都掛住賣廣告, 仲要outdate 都唔換,唉!!!本來環境真係好好,就係呢d廣告破壞晒
都唔係咁喜出望外,ok咁啦,個waiter
介紹個唔知咩芋頭煮??? 仲話係介紹, 一d味都冇既.
2001-07-17 13 浏览
減肥推介: 唔想瀉得咁辛苦, 去元神食晒一碟(半碟都ok!)三文魚剌身, 包妳滯到上心口, 打後三四日都唔開胃.......我試過, 得架!
我試過, 得架!
2001-07-17 10 浏览
二年幾前去食, 無論服務同食物都不俗, 但係依家完全唔掂, d 壽司飯濕得濟, BB 八爪魚刺身又話新鮮..o黎到係冰鮮又硬又凍...~_~...服務差, 簡直全心欺編...又叫o左個飛魚刺身, 得幾片。無論衛生、環境、服務同食物都係中下唉~埋單一千/四個人, 太不值呀!
兩個人等位等o左兩個鐘,食o野食o左兩個鐘。之後肚瀉o左兩日,足足輕o左兩磅!我估係D魚生出事,我地叫o左一客八爪魚剌身同好出名的花之戀壽司,仲有串燒同炒飯。唔知邊樣有問題,總之肚痛到我死!減肥推介~所有魚生刺身。
減肥推介~所有魚生刺身
之前試過星源, 覺得都係普普通通.今次十二人去幫襯街知巷聞既加太賀,book時話明得三個鐘, 六點半至九點半.首先食花之戀, o的三文魚超級大件, 不過無乜味. 跟住仲叫佐菊花蝦, 海陸空拉麵, 炒烏冬, 刺身船, 鹽燒油甘魚頭等. 全部都比想像中差. 而且到九點兩三個字度, 見我地差唔多食哂就叫我地埋單, 不過當時仲有個朋友食緊野架喎...唯一好既就係佢地款式特別同埋多選擇, 價錢亦可以接受既...
之前試過星源, 覺得都係普普通通.
今次十二人去幫襯街知巷聞既加太賀,
book時話明得三個鐘, 六點半至九點半.