2003-07-21 11 浏览
上次2月去過一次都ok架o的野食幾好幾新鮮我地又book左位有房唔使等叫左assorted shisi 同shisimi 都可以不過個鰻魚fried rice唔係好好個udo 都炒得麻麻有個唔記得咩noodle 大約150蚊好大份好彩有10個人叫左好多唔同既野都食得晒overall 平lo可以gathering既另一地方service呢就really bad左o的
上次2月去過一次都ok架
唔好食~
服務差~
差差差`
2003-07-09 10 浏览
嘩~~~~剛剛開時,服務同食物都唔差ga~0個陣時要排隊食都覺得ok ga~但now唔使等都唔都唔食~食物又差,又新鮮,又唔乾淨...服務員又差~點菜時竟然唔識聽廣東話,走左去就算,問有咩好食又話咩都唔知...
嘩~~~~
剛剛開時,服務同食物都唔差ga~
0個陣時要排隊食都覺得ok ga~
但now唔使等都唔都唔食~
食物又差,又新鮮,又唔乾淨...
服務員又差~
點菜時竟然唔識聽廣東話,走左去就算,問有咩好食
又話咩都唔知...
2003-06-28 10 浏览
Very poor in customer service. The in-charge of this shop should give more training to the waiter and waitress...Or else, nobody would come to this shop again....
2003-06-19 4 浏览
坐位太窄, 坐多陣都吾想, 前後左右都無活動空間, 簡直是地獄式享受,空氣又吾流通, 請我都吾會再去, 食物同價錢點好點平都無用, 環境實左太差啦。
2003-06-13 4 浏览
食物有一定水準,但條龍等到你想死!等不太重要,但人多到好似返大陸又迫又就離窒息!(因為是一堆堆人在店外等),如果食開的話,其實好多菜好正,食物種類太多好難介紹,但千祈咪傻仔到叫碗普通拉麵或壽司,食完就一肚氣,唔明等o禁耐為o左乜!(即問點解同一般日本店差不多,但其他人還要去)即時吐血身亡,重要唔知點搭車出去!第一次去的話,唔識叫就睇睇左右叫o的乜,見個樣幾靚或個個都叫的菜先好叫,再唔係問下waiter啦!問o的特別野......希望大家食完知道排隊為左乜!
2003-05-30 9 浏览
未去之前已經知道價錢屬中上價, 本以為質素也屬中上, 花之戀確實不錯, 但怎樣都想不到我居然可以在三文魚上吃到一堆魚鱗, 真惡夢呀!
2003-05-27 5 浏览
食物幾好都冇用...食完=容氣<br />有乜理由個服務員一定要我埋左單先肯俾甜品我<br />我問:"唔係有雪米糍 送咩"<br />服務員: "你放心啦, 你埋左單我一定俾你喎" (好串的語氣)<br />>_<
食物幾好都冇用...食完=容氣<br />
有乜理由個服務員一定要我埋左單先肯俾甜品我<br />
我問:"唔係有雪米糍 送咩"<br />
>_<
2003-05-22 5 浏览
I went there with NO expectation at all, just accompanying a friend of mine. But....terrible!! I will not call this Japanese cuisine. Bad and Bad and Bad.
2003-05-21 11 浏览
話說加太賀仲係只有一間店就已經o黎幫襯。當年o既加太賀其實唔錯,仲幾有居酒屋氣氛tim,D魚生新鮮得o黎大件又抵食...可惜,D好o野就由呢度開始有創意果一刻完結。個花之戀壽司的確係一個經典;但其他創意食物,好似燒三文魚眼同魚腮,其實不過用D leftover整o黎賣,唔正宗得o黎又好賺,唔抵食!至於魚生,小妹就曾經o係加太賀食過一客$5xx但入面係冰o既Toro;唔通,真係無人o係加太賀食魚生o既?!E家o黎加太賀只會叫蟹粥同三文魚。但可以o既話,最好就唔洗o黎食埋呢D港式日本菜啦,招呼又麻麻,座得又迫,話曬加太賀都唔平家o麻~~~
2003-05-19 11 浏览
嚴格來說呢度唔係賣日本料理,其實可叫佢FUSION,淨係睇個花之戀愛壽司就知,完全係本地創作,所以不能以日本食物標準評之。年前食過一次,上檯的食物無一樣是正式日本食物,連三文魚刺身都唔係,因為日本無人用三文做刺身的,係香港人至咁鐘意咁食。鰻魚飯唔好食,用的又只是珍珠米。要一百多一人唔平,隨便去一間日本人經營的居酒屋都係咁價錢,實在唔值。何況仲要排隊,所以之後都無幫襯過。
2003-05-18 8 浏览
我和朋友們一行4人,因聽聞此號大名已久故滿懷高興及期待的心情前去.<br />好可惜門口登記女子的不耐煩的態度、狹窄的坐位、沒有記性的服務員、不太新鮮的新鮮食物(暖如室溫的魚生)、名過其實的食品以及本意為大胆 創新的食法但卻失去了日本原本的風味.唉! 我那生日的朋友吃完後只笑笑說: 哦! 還有那麼多人排隊呢! 看來我們的要求高了點吧! 哈哈!<br />-_-
-_-
2003-05-18 15 浏览
This is a very poor Japanese restaurant, so many peoples, small place, bad foods, I must not try again, so many choice in other place.
2003-05-16 22 浏览
三年前,第一次去嫁時候覺得好正,環境好有日本feel, 魚生夠新鮮,花之戀好食,我會比80分.<br />上個月有朋友生日就再去,首先D 服務態度唔太好,花之戀D 三文魚唔新鮮,其它食物都好普通,完全唔值得去,交通唔方便又要等位。
2003-05-11 15 浏览
加太賀係香港一個異數成功o既例子,佢o既食品的確好有水準,而環境亦唔錯,但服務態度可以再改善。值得推介清酒煮蜆。