2021-08-01
油麻地早餐之日常4冬天嘅時候個被竇暖粒粒,唔想起身;其實夏天開大個冷氣,舒舒服服又咪係唔想起身。趕頭趕命洗面刷牙出門口,好多時候買早餐除咗好食之外,都要就腳方便快脆啲。依間早餐店除咗真係好鬼好食之外,喺正地鐵站出口,幾步就到,超級方便。佢依度最出名係佢個腿蛋/餐蛋/煙肉蛋包。重點就係佢嘅炒蛋。嗰炒蛋加咗花奶炒,奶奶地好滑,個麵包軟綿綿得黎甜甜地,加上煙肉/餐肉嘅鹹,味道好夾。個包嘅份量唔算太大,女仔食啱啱好,如果男仔嗰朝太肚餓,可能就唔太夠。同埋,我覺得稍為甜咗少少,通常我食呢個包,我會買支凍齋啡,平衡返。我食個菠蘿油,味道都唔錯,塊牛油都幾厚🤤同埋依度嘅布甸好出名下,每次放工都大排長龍。下次搵機會買個試吓。Mcmug綜合評分:8/10 除左個麵包底甜咗少少之外,個炒蛋真係好好食,行過路過唔好錯過
我食個菠蘿油,味道都唔錯,塊牛油都幾厚🤤