2013-01-30 838 浏览
呢位友人,問她生日想食什麼,她說"齌",我就諗起呢間. 大約七點去到, 接待姐姐問我地有無book位,我地無book到,擔心緊無位之制,接待姐姐終於搵到個路口位俾我地四個.不過無所謂la, 最緊要有得食. 叫左素鵝,個皮仲脆脆的,味道還不錯.之後有松鼠魚,其實係芋頭做的,頭尾係冬菇,好特別,呢個係我比較喜歡的一碟, 佢個汁酸酸的,好開胃,芋頭好軟,配個白飯已經很好.炸脆鱔,好脆,好有咬口, 我都食唔出咩黎,朋友就話係冬菇做的, 我地亦都有求證,係真係佢啱. 羅漢齋炒麵,佢個麵都有炸到脆脆的,很不錯,材料很多,而我最怕係唔夠汁去撈麵,佢呢度就滿足到我,汁係足夠的.我唔太記得呢個呢,叉子包, 其實佢可以用生菜同薄餅包都得,不過我地選左呢個特別d,個包有好多芝麻好香, 但個餡我就覺得唔太好食,有d乾同唔夠味.最後黎一個豆沙窩餅,個皮有d煙軔,而豆沙餡就剛好份量,唔會太少,只係食到皮.呢個做結尾,真的不錯.P.S.由於佢搬左上屯貿,所以如果下次可以坐窗口位對住個海仲好,不過好係大枱多...
叫左素鵝
,個皮仲脆脆的,味道還不錯.之後有松鼠魚
炸脆鱔
羅漢齋炒麵
我唔太記得呢個呢
2013-01-27
庆祝纪念
生日
2012-12-28 377 浏览
和老二陪老五拜完父母(她每次回港都必去拜祭),約老大一齊去食齋,有段時期功德林是父母喜歡久不久到來吃飯的地方,在這裡進食好舒服,夠清靜,人客斯文,侍應有禮,餐具全白色,加上燈光效果,周圍環境光亮乾淨。我們在中午12時到達,不用等位。硏究一會,點了以下食物:素仁松 – 老五笑說名字難讀,不過普通話很順口。叉子餅熱又脆,一碟有6件再開半,芝麻加啖啖松子仁香。家常餅(忘記影相) - 吃完叉子餅,見還有一半素菜松子仁,於是再加叫一個家常餅拌吃,家常餅是煎的,即叫即做,所以很熱,我們原以為是蒸的,一塊切開4件,剛剛好每人一件。酥炸三絲雞卷 – 外層是蛋白,似高力豆沙改為鹹食,雖是炸,不覺油膩和熱氣,內餡是爽口蔬菜絲,再點跟雞卷吃的酸甜醬,很醒神。小蘢包 – 老二第一個吃,入口她馬上說:「嘩!好熱」,老五第二個吃,她又大叫:「嘩!真係好熱,燙熟舌頭」,她當然是過度誇張,我和老大最後吃,已降溫,大家不覺得好食,內餡素肉實, 如果不下醋和薑絲,更加無味,吃小蘢包可能要用真豬肉才好味。羅漢齋炒麵 – 羅漢齋多麵少、不太鹹和不多油是最合我們口味。食物未到,見枱上單張推介糙米樂,侍應說每包$6,買5包送一包
不覺油膩熱氣的炸物
除了熱辣辣,別無可取
羅漢齋料豐富
食物未到,見枱上單張推介糙米樂,侍應說每包$6,買5包送一包,老五買了一包食,少許甜和夠鬆化,用粟米糙米做成,喜歡吃零食的老五來說,這糙米健康過她其餘的小食。
平日恒生卡有9折,結賬時才知今日是十五,初一、十五沒有折,最後多謝老二請客。
2012-12-27
不覺油膩熱氣的炸物
羅漢齋料豐富
2012-12-22 362 浏览
冬至前一晚,我和家人到銅鑼灣的功德林吃飯做節。原本是到大自然的。後來,舅父給我們4張$100的功德林現金券,我們又很久沒有光顧,弟弟的女朋友又沒有嚐過這間素食店……於是便轉場了。可惜,讓我們失望。店員的服務是不錯的。環境又很好,坐得舒服。餐具也衛生。但最重要的食物味道卻很一般。這強制前菜小食是不錯的,呵呵~~是上海特色小食。有花生、青瓜、素雞和榨菜拌辣汁。來到上海店子,我們必吃的酸辣湯。不過,卻只有辣味,沒有酸味。由於弟弟女友不吃辣,她另外點了一盅燉湯。忘記問她味道如何。看來材料很豐富,湯很清澈。這是素獅子頭。那一晚最美味是這一道菜了。素獅子頭似是用豆碎揉成的,內有素魚翅。紹菜沾上濃濃的醬汁很美味。鍋巴是米通,傳統是飯焦。但,現在又有多少食店會用飯焦作這道菜呢?繞上旁邊的湯料,十分普通。湯內的材料有冬菇、本菇、筍和青豆等。本菇很爽脆。蛋白炒翅。味道很淡。但芽菜和翅也很爽脆,口感補償清淡的味道。豆腐餃子。很手巧的食物。餃子皮是用豆腐做的。相信要用比較堅實的豆腐才做到餃子皮,所以不能期望豆腐是滑的。然而,這道菜也是淡的。萎縮了的小籠包。很可笑!看到這模樣,當然不會認為內裡會有湯在晃來晃去吧
冬至前一晚,我和家人到銅鑼灣的功德林吃飯做節。
原本是到大自然的。
於是便轉場了。

可惜,讓我們失望。
店員的服務是不錯的。
環境又很好,坐得舒服。
餐具也衛生。
但最重要的食物味道卻很一般。
前菜小食
這強制前菜小食是不錯的,呵呵~~
是上海特色小食。
有花生、青瓜、素雞和榨菜拌辣汁。
酸辣湯
來到上海店子,我們必吃的酸辣湯。
不過,卻只有辣味,沒有酸味。
燉湯
由於弟弟女友不吃辣,她另外點了一盅燉湯。
忘記問她味道如何。
看來材料很豐富,湯很清澈。
素獅子頭
這是素獅子頭。
那一晚最美味是這一道菜了。
素獅子頭似是用豆碎揉成的,內有素魚翅。
紹菜沾上濃濃的醬汁很美味。
鍋巴
鍋巴是米通,傳統是飯焦。
但,現在又有多少食店會用飯焦作這道菜呢?
繞上旁邊的湯料,十分普通。
湯內的材料有冬菇、本菇、筍和青豆等。
本菇很爽脆。
蛋白炒翅
蛋白炒翅。
味道很淡。
但芽菜和翅也很爽脆,口感補償清淡的味道。
豆腐餃子
豆腐餃子。
很手巧的食物。
餃子皮是用豆腐做的。
然而,這道菜也是淡的。
小籠包
萎縮了的小籠包。
很可笑!
看到這模樣,當然不會認為內裡會有湯在晃來晃去吧。
高力豆沙
除了素獅子頭,這甜品便是最美味了。
高力豆沙,是上海特色甜品,也是我們必吃的。
內有香蕉和紅豆沙。
甜度適中。
外皮的厚度也算是適中。

記得從前與婆婆光顧過這店子多次。
當時在舊址樂聲大廈地下。
還沒有給四洲集團收購。

那時覺得那是高消費的上海素食。
食物味道很好。
又是很少可以吃到正宗的上海美食。
能夠到那裡進食,令我很興奮。

可惜,現在那記憶中的美味消失了……

2012-12-20
用餐优惠
其他
前菜小食
素獅子頭
高力豆沙
2012-06-12 127 浏览
呢排天氣都好悶熱,食黎食去都係果d野,冇咩胃口,所以就同個fd去左食好出名下既功德林,想食下素菜,當清下腸胃都好呀我地7點幾8點去到,感覺唔錯,因為間餐廳望出去個view幾好,叫做有個天望下咁~~~我地total叫左3樣野!!!!首先,我地上網見好多人都會order既冷麵!!!個冷麵勁大盆呀,成座山咁放左o係中間,之後有大約6,7碟醬油咁圍住佢,望落去都幾吸引。有豉油呀,o急汁呀......咁我自己最鍾意都係果個好似花生醬定麻醬既果碟汁,因為同d麵好夾,又唔會漏不過實有太多lu,所以都食剩左d~之後我地仲order左個咕嚕肉,佢拎黎果陣,唔講我真係唔知佢同平時果d咕嚕肉有咩唔同!!!好香好好味,個汁又好fresh,咬落去先知原來係d菇類既野,食左好多舊,但就唔似平時咁,驚食得太多肉太膩,嘻嘻~~~~~~最後,我地仲叫左個豆腐餃子,呢個菜色好考功夫吧,要o係d豆腐入面再饟左d切碎左既菇粒同菜粒。咬落去感覺都好豐富,最正係個豆腐好滑,嘻,略嫌少少唔夠味!overall,都好好味,同埋打消左我以為''食素一定食唔飽''既觀念,今餐好飽又好健康!!!下次想試下個tea set,因為好似好平!!
好出名下既功德林,想食下素菜,當清下腸胃都好呀

望下咁~~~
我地total叫左3樣野!!!!
首先,我地上網見好多人都會order既冷麵!!!
果碟汁,因為同d麵好夾,又唔會漏
不過實有太多lu,所以都食剩左d~

但就唔似平時咁,驚食得太多肉太膩,嘻嘻~~~~~~

下次想試下個tea set,因為好似好平!!!!!!

2012-06-02
2012-05-28 146 浏览
這頓飯局是外賣買回家吃的,很不幸地這篇文章是彈的。外賣這因素會否對食物的味道有影響呢?有,但一定不會足以令一位美女變醜成為「深山太保」的泰山婆,因為由離開食肆到正式開餐只是相隔十五分鐘。「功德林」向來是滬菜素食界的一哥,早幾年曾幾何時是本人的「飛佛」食肆之一,它的「上海冷麵」、「豆腐餃子」、「咕嚕肉」等都表現出色,可惜今次整體表現強差人意,令人失望。「功德林雙拼盤 - 無錫脆鱔 / 雞絲粉皮」$88頭盤還好。脆鱔像掛了汁的炸魚皮,醬汁甜甜算惹味。雞絲粉皮也不難吃,只是略嫌質地乾,醬汁太稠。「生炒魚片」$98賣相差,味道同樣也沒有好,完全不覺得自己在吃魚,只是一堆西芹、鮑魚菇、冬菇之類的炒雜菜,獻汁是無味的,左睇右睇它都沒有可能值 $98。「咕嚕肉」$88昔日的招牌菜,今天艷麗不再,令人有點黯淡。顏色淡,醬汁更淡,酸度甜度都不足。肉是用猴頭菇做成,以往覺得它咬下真的很像肉類,還做到一絲一絲的質感;但現在質感滑潺潺,明顯地是在吃一件菇類的物體。其實似不似肉都不是最重要,味道不好吃才是重點。「牛肝菌菠菜生煎包」$24有創意,可惜包皮太厚,餅底煎得不夠脆,餡料沒有汁料,與正常的生煎包有很大的差

「功德林雙拼盤 - 無錫脆鱔 / 雞絲粉皮」$88

「生炒魚片」$98

「咕嚕肉」$88

「牛肝菌菠菜生煎包」$24
有創意,可惜包皮太厚,餅底煎得不夠脆,餡料沒有汁料,與正常的生煎包有很大的差距。

「桂花燕窩燉紅棗糖心」$380
飯後甜品是最好吃的一道,燕窩頗足料 (該不是仿燕窩吧 ?!),桂花冰糖甜度剛好,很滋潤。賣$380 一碗,好吃也應是正常的吧?
2012-05-13
外卖自取
2012-05-06 101 浏览
提早慶祝母親節,媽媽想睇3D復仇者聯盟,所以今日睇早場了,之後出銅鑼灣的功德林食。由於都係第一次同媽媽食,所以都不會叫得太貴的菜,先試一下!我們叫了一個炒飯、一個小菜+兩個點心。粟米三絲炒飯,媽媽覺得太淡,我就覺得剛剛好,裡面有生菜絲、菇絲和素肉絲,用粟米一齊炒都幾香。乾燒四季豆,有少少酒味,都幾香幾甜,用來送飯都幾好食,但四季豆沒有清除豆兩旁的絲呢!素蝦餃,質感似,皮薄,都幾好食!小籠包,麻麻地,不太似,沒有汁流呢~但都不太差既~整體今次OK,但未至於太好食,不過傳菜的店員不停站你兩旁,好像有點壓力,可能店內多人,不可坐太久吧!
由於都係第一次同媽媽食,所以都不會叫得太貴的菜,先試一下!
我們叫了一個炒飯、一個小菜+兩個點心。
素蝦餃,質感似,皮薄,都幾好食!
小籠包,麻麻地,不太似,沒有汁流呢~但都不太差既~

2012-05-06
2012-03-20 93 浏览
同松鼠仔剛從台北回來,由於之前食得太雜了,回來後的追這兩天,決定食素,清一清腸胃~今日是我們最後一日的長假了,睇完"大追捕"後,去了世貿間功德林嘆左個素素tea~$35加一一位,有一款點心+主食+一件甜品仔,加埋茶芥先係$99兩位,都幾抵呀!為食鼠坐定定後即點了2個tea set:點心我地揀左素菜餃及蝦餃,兩者都好美味,尤其係後者,味道和真蝦餃有8成相似,而且外皮簿之餘,咬落好煙韌!令人回味無窮~主食我地就揀了擔擔麵及上松鼠最愛上海炒年糕前者湯味好濃郁,而且因為配有少少紫菜拌食,所以特別香口好味~~後者味道一般,而且比較油,我自己唔太like..甜唔我地都揀了椰汁紅豆糕<---甜度岩岩好,唔會覺得漏,岩晒我口味~~咁抵o既tea,值得再試~~

為食鼠坐定定後即點了2個tea set:

而且外皮簿之餘,咬落好煙韌!令人回味無窮~
主食我地就揀了擔擔麵及上松鼠最愛上海炒年糕

後者味道一般,而且比較油,我自己唔太like..

咁抵o既tea,值得再試~~
2012-03-19
  • 蝦餃
  • 擔擔麵
2012-02-28 70 浏览
今晚決定食清D,同女朋友清下腸胃仔基於晏晝已經食左小籠包既關係今晚只係叫左一個素鍋貼、琵琶豆腐、芙蓉木耳豆苗素鍋貼咬開入面好似無餡的~ 唔知係唔係眼花~ 怎麼可能連一條冬菰絲也沒有蛋花木耳少得可憐,荳苗應該是選用了有機品種,味道幾清爽琵琶豆腐就煎得幾好,不過都唔叫有咩驚喜自問平日都食得算清,不過哩度D調味比我想像中更清如果平日大魚大肉既朋友恐怕你未必食得慣同埋價錢都係唔夠經濟~
今晚決定食清D,同女朋友清下腸胃仔
基於晏晝已經食左小籠包既關係
今晚只係叫左一個素鍋貼、琵琶豆腐、芙蓉木耳豆苗

蛋花木耳少得可憐,荳苗應該是選用了有機品種,味道幾清爽

琵琶豆腐就煎得幾好,不過都唔叫有咩驚喜

自問平日都食得算清,不過哩度D調味比我想像中更清

如果平日大魚大肉既朋友恐怕你未必食得慣

同埋價錢都係唔夠經濟~
2012-02-26
2012-02-03 81 浏览
因為新年實在食左太多肥膩野, 餐餐都食好多肉, 又糕呀又煎呀又炸, 所以今日同事建議成班同事一齊去功德林lunch食素清下腸胃仔以下幾款係我誠意推介既菜色1)上海冷麵據聞係呢度既皇牌菜色, 麵本身係冇味的, 全靠醬汁去帶出個味, 總共有7小碟醬汁加2碟配料, 一d都唔hea, 簡直係一次過滿足曬7個願望呀! (有得食又有得玩, 哈哈哈!) 而麵質相當爽口彈牙, 絕對係用心之作, 個個好似小朋友咁好好奇地試勻7隻味道 (童心未泯既一群人), 7隻味道各有特色, 最鍾意麻醬(2)豆腐餃子睇個樣都知整呢個菜絕對需要好功夫, 特別係刀功, 欣賞欣賞!味道唔錯, 豆腐好滑, 好味道既, 但由於本人第一次食呢樣野, 所以作唔到太深入既評論, 亦比較唔到好壞, 總之呢個菜一試無妨啦(3)上海小籠包食上海野又點可以少左小籠包呢! 呢度既小籠包賣相好好, 的確非常好吃, 皮薄帶有湯, 雖然個餡唔係肉, 但都好鮮味, 唔會口寡寡, 味道唔會比肉餡既小籠包遜色, 非常容易接受(4)咕嚕肉d咕嚕肉係用猴頭菇整既, 口感真係似肉, 與真正既肉無異, 咬開舊猴頭菇, 菇裡面既紋理都好似肉, 配埋菠蘿、青椒同埋紅蘿

以下幾款係我誠意推介既菜色:
(1)上海冷麵
(2)豆腐餃子
(3)上海小籠包
(4)咕嚕肉
d咕嚕肉係用猴頭菇整既, 口感真係似肉, 與真正既肉無異, 咬開舊猴頭菇, 菇裡面既紋理都好似肉, 配埋菠蘿、青椒同埋紅蘿蔔, 酸酸甜甜, 好鬼死開胃

服務方面都唔錯, 會再來
  • 上海冷麵
  • 豆腐餃子
2011-11-23 53 浏览
這夜我倆到銅鑼灣吃素菜晚飯,從這裡的窗看出去可以看到尖沙嘴的燈飾。由於我們知道這店的份量頗大,加上我們又都不太餓,所以不能點太多款食物。我們共吃了以下食物-糖醋松子黃魚:‘魚肉‘是芋頭蓉,很香滑芋頭味。而芋頭蓉的表面炸過,再淋上酸甜汁和灑上松子,很好吃不過很飽和漏,最後我們都要放棄鮮菇百合五仁: 這道菜有很多合桃,松子,腰果,鮮百合等等,各種果仁都很新鮮鬆脆!比起坊間大半碟都是西芹的店這裡用料算很足料,有誠意。蒸素餃:這個很一般,皮太厚,餡料的味道也咸了一點。間中吃一餐沒有肉的飯也不錯。

蒸素餃:這個很一般,皮太厚,餡料的味道也咸了一點。
間中吃一餐沒有肉的飯也不錯。
2011-10-12 235 浏览
行開銅鑼灣,打完機,同朋友上左去食。廢話少說,兩個人,點左個大拼盤,冷麵,甜品酒釀丸子,同豆漿。五福臨門大拼盤,雖然叫左個小,但感覺份量幾足,裡面有烤夫,海哲,素鵝等東西,味道幾好,幾濃,叫一碟滿足五個慾望。最特別的是那個上海冷麵,除多款醬汁外,還配備幾款配菜「撈麵」,比機會我們customize 個麵。夠「花巧」,但我鐘意。酒釀丸子,個湯酸酸甜甜,最鐘意這種味道,令本身濟濟地的我重新!有好的食品,但也有不足的地方。環境太迫,本身這地方應該係吸引見人見客的地方,價錢都有番禁上下,但迫到我張凳都剛剛好放得落。之後成個場好似感覺好吵,唔係太舒服。整體來說,功德林是ok既上海菜館。
行開銅鑼灣,打完機,同朋友上左去食。
有好的食品,但也有不足的地方。

整體來說,功德林是ok既上海菜館。
五福臨門大拼盤
酒釀丸子
menu cover
2011-10-03
五福臨門大拼盤
酒釀丸子
menu cover
2011-04-10 190 浏览
哩度有幾個菜小妹都好鍾意首先係拼盤, 可以食到馬蘭頭 雞絲粉皮 脆鱔 烤夫 素鵝 一次過滿足你五個願望. 另外係鮮菇百合炒五仁, 皆因小妹鍾意食果仁, 所以哩個菜式正合我意 但素菜飽既菜餡反而冇咩味, 相比之下失色 今次食左以下菜式:
哩度有幾個菜小妹都好鍾意
首先係拼盤, 可以食到馬蘭頭 [哩隻菜唔係周圍都有得賣, 而且味道好特別] 雞絲粉皮 脆鱔 烤夫 素鵝 一次過滿足你五個願望.
但素菜飽既菜餡反而冇咩味, 相比之下失色

今次食左以下菜式:
栗子煲
家常餅
素菜包
2011-03-17 87 浏览
平時和朋友食飯都不會嚐過齋菜, 除上個月到大佛外, 之前的二十多年都沒有食過. 功德林這名已聽了很久, 這個名字聽落很厲害似的, 令我幻想這是甚麼寺廟的廚房, 內裡的全都是卧虎藏龍, 但即使名稱如何有霸氣, 卻一直以來沒有意欲以百多元去食齋. 這次和友人在團購網買了功德林coupon $100 當$200用. 本人難得那樣神心, 在早一天已訂了台, 即今天我們二人能食$400的東西. 但這裡人均消費是不高於$150… 又來一次“全飽宴”.我們19:20入坐, 在openrice 已看過要點什麼菜. 打開餐牌看一看便可.2人點了冷麵$68, 脆鱔$78, 咕嚕肉$88, 小籠包$28, 豆腐餃子$78, 上海冷餃子$22, 6道菜. 一聽就覺得好多呢.先來咕嚕肉和脆鱔, 兩味仿肉的菜式. 脆鱔很脆, 色水較深, 醬汁甜甜的, 很惹味, 看穿那層半透明的醬汁, 還見到“鱔”的紋理, 有點黑紋, 像掛了汁的炸魚皮. 果然毫不馬虎!咕嚕肉的醬汁跟一般咕嚕肉無異, 色水較酒樓的淺, 看似健康一點, 沒落太多色素. 咬下真的很像肉, 咬開還開到一絲絲的“肉紋”, 尤其在熱食的時候真的分不清是肉還是

先來咕嚕肉和脆鱔, 兩味仿肉的菜式.

咕嚕肉的醬汁跟一般咕嚕肉無異, 色水較酒樓的淺, 看似健康一點, 沒落太多色素. 咬下真的很像肉, 咬開還開到一絲絲的“肉紋”, 尤其在熱食的時候真的分不清是肉還是什麼. 但冷了就較明顯是菇的物體, 吃下依然很像肥豬肉.

冷麵份量很足, 麵簡直一座山般, 一看就知出事了, 2人怎樣能食得完呢?
醬汁有多款. 下喼汁怪怪地, 但比較醒胃. 豉油很鹹, 下少少已很夠味. 另外我比較喜歡花生醬和類似豆瓣醬的物體, 花生醬的自己本身喜歡吃的, 而那豆瓣醬帶少許辣, 像食大韓航空的韓式飛機餐那個醬汁般. 撈起麵上來都好好食.

小籠包4只中等size. 皮較厚, 但亂夾都不會爆, 咬開後的咸好散好流質, 不像普通小籠包般一整舊肉餅放在入面. 這裡比較不太像樣. 而咸料都要切碎了的菇類, 食落亦不像肉. 內裡亦不多汁. 與普通豬肉咸的小籠包有明顯分別.

上海冷雲吞只是普通菜雲吞. 菜切得得碎, 很清啖, 都不失為一件好事. 配上醋食還不錯.

最後是豆腐餃子, 賣相特別, 漲漲的, 而且是味清淡菜式. 以豆腐當作餃子皮, 是很有技巧的一環, 豆腐亦不會容易夾爛. 豆腐入面包著切碎的菜和菇, 食起來好清. 豆腐餃子下層墊著西生菜, 生菜爽口, 但茨汁頗為油膩. 所以生菜都變了平時在麵店的“沒有走油的油菜”.

兩人食6道菜真的很飽. 本身還想叫甜品, 可惜上面幾味我們都想食, 所以都沒有叫. 一直以來都很想食仿肉的齋菜, 今年終於食到了, 味道亦不錯
埋單連加一原價$420, 減去兩張coupon 則是$220. 非常抵食!

前菜都出色
脆膳, 咕嚕肉
  • 脆膳
  • 豆腐餃子
2011-03-12 55 浏览
今晚去了呢度食飯,環境算闊落, 個位又對正維港, 不錯;侍應有禮, 不過有2次漏單情況, 提示後很快補回;食物味道未至出色,今晚食了撈麵, 小併盆, 咕嚕肉, 雞卷, 上海年糕, 松子炒飯, 竹笙湯及飯後甜品等...間唔中食一餐,整體又沒有出事的齋菜,感覺是不錯的.
今晚去了呢度食飯,
環境算闊落, 個位又對正維港, 不錯;
侍應有禮, 不過有2次漏單情況, 提示後很快補回;
食物味道未至出色,
間唔中食一餐,
整體又沒有出事的齋菜,
感覺是不錯的.
2011-03-12
2011-01-26 55 浏览
第一次到訪功德林, 環境舒服, 坐位唔會迫住哂, 而且有海景添, 正!食物都ok, 雖然二人套餐只係得一個選擇, 第一次黎, 都諗住試一試先~ 特別真係要提一提桂花百寶飯, 初時對百寶飯一d興趣都冇, 不過套餐有, 迫住食點知一試, 真係好味~ 好好味~ 會再黎功德林既原因, 一定係因為呢個桂花百寶飯^^

點知一試, 真係好味~ 好好味~

會再黎功德林既原因, 一定係因為呢個桂花百寶飯^^
驚喜桂花百寶飯
二人餐 ~ 海鮮湯