2018-04-17
話說之前係利寶閣飲中午茶,佢送左張片皮鴨的優惠券,心諗,2-3人送半隻,3個人去吃叫多2個餸都應該夠啦。。。。到臨夠期前,我book左銅鑼灣的利寶閣,點知上openrice一search d食評,個心涼一涼,不過反正book 左,決定去親身感受下是否同其他食家的感受一樣。。。。話說一去到,都尚算有人招呼我地,開埋茶位,睇下個餐牌發現如果以一家中菜餐館,佢的款式有d少,其他枱都係叫套餐,每位上。我地諗好叫菜時,足足叫左3個waiter 都係叫我地等陣。。。但佢地唔係忙,因為如果以一枱客一個侍應係絕對夠的,佢只係係都唔同你落單。。。第一round, 我叫左個上湯菜,欖角排骨,青瓜海浙,魚腐煲,仲有優惠券的片皮鴨。。。份量少到呢。。。隻鴨得十二塊,骨果然好骨,青瓜海浙78蚊呀,得嗰少少。。。結果唔飽就必然了,諗住加餸,呢樣又冇嗰樣又冇。。。。最後的結論係,唔食佢的套餐,menu上好多餸都冇,d侍應扮忙,叫好多次至有人理下你