2021-06-14 612 浏览
今朝煩咗好耐,唔知晏晝食乜嘢,最後去咗觀塘鱷魚恤大廈樓上9樓的利寶閣食晏就。我哋11點幾到利寶閣,今日端午節竟然冇人排隊,因為接個朋友,12點就在樓下排到傻咗先上到去。因為肚餓所以一開始叫咗九樣點心食物,詳情如下:2021年6月14號 點心紙如下:唔知點解, 呢排叫嘢食成日都漏單,漏左兩個點心,漏留了蜂巢炸芋角和濃湯皇帝菜餃。食物質素都ok,性價比。四個人食,最後唔夠追加左上湯浸時蔬同埋呢豉椒涼瓜斑腩,家中兩老覺得味道OK,但我想略嫌油膩,汁太多。最後由11點半食到2點。食左$628.3,略貴!

因為肚餓所以一開始叫咗九樣點心食物,詳情如下:

點心s
薑蔥花膠肉絲撈麵, 魚翅撈飯

2021年6月14號 點心紙如下:

豉椒涼瓜斑腩炒河配上湯浸時蔬

最後由11點半食到2點。食左$628.3,略貴!

豉椒涼瓜斑腩炒可
  • 魚翅撈飯
  • 薑蔥花膠肉絲撈麵
  • 魚翅撈飯
2021-06-11 347 浏览
點心有超過40款可揀,但在網站上看到的北菇棉花雞及咖哩蒸土魷已在點心紙上消失。此兩款點心是我們家很喜歡的點心之一,無得食當然大失所望。芫荽點心系列,我們點了芫荽燒賣及芫荽春捲只是看到芫荽燒賣外表是綠色,芫荽春捲連疑似芫荽既綠色都無,食落去亦無半分芫荽味。豉椒蒸排骨,每一件的軟骨都超大,根本無肉可食,味道亦有點怪,整碟豉椒蒸排骨最好吃的是芋粒。蘿蔔千絲酥上碟是棕色,皮厚又炸過火。荔蓉蜂巢盒,味道還好,但太油膩,吃下去好滯。香煎蘿蔔糕一夾就散,也吃不到任何蘿蔔和臘味,我們從少就吃蘿蔔糕大,真係未試過有酒樓既蘿蔔糕水準係咁差。入座送的鮑魚酥,入口鬆脆亦有鮑魚味,是整枱點心最好的。花膠灌湯餃係好大隻,湯頭飲起來亦不俗,不過餃皮送來時已軟爛,內餡的肉無鮮味。椒鹽大虎蝦只有死鹹、天婦羅帶子及茄子則硬到一個點,真好奇到底要點炸才可能將食物炸到咬唔開呢?鮮蝦腸粉、蝦春卷、咸水角和豬腳薑都正常地好食,正當以為這裡的食物只是被過份吹噓已而,無想到原來“好戲”在後頭。當點的椒鹽多春魚上枱時,我心諗: 做咩俾碟鹹魚我地呢? 因為碟多春魚的賣相和聞到的氣味都和鹹魚氣味好似。本著實驗精神,我將條魚切開,裡面又係似

鮮蝦腸粉、蝦春卷、咸水角和豬腳薑都正常地好食,正當以為這裡的食物只是被過份吹噓已而,無想到原來“好戲”在後頭。當點的椒鹽多春魚上枱時,我心諗: 做咩俾碟鹹魚我地呢? 因為碟多春魚的賣相和聞到的氣味都和鹹魚氣味好似。本著實驗精神,我將條魚切開,裡面又係似多春的魚春,於是便放入口,結果即是反應係想吐,條魚又鹹又腥,真係好得人驚。屋企人話應該係解凍時處理不善的後果。

坦白說經歷過條恐怖鹹腥多春魚後,免費請我都唔敢再踏足呢度了。

2021-05-23 526 浏览
一行5人試點心放題,平時銅鑼灣分店口準不錯,滿心款喜既到觀塘分店一試,唔試由自可,一試把鬼火🤬🤬🤬一係座問放題是團購還是正價,已有小小擔心,但都回覆經理我們是正價的,抱住和父母試下點心放題(兩小時)等父母開心下,可惜驚喜沒有,驚嚇就整包圍成餐飯。嬲既地方係:(1)食物在落單後超過45分鐘未到(2)追問經理後發現已落單,要耐心等待(3)我們馬上加單叫多4樣點心加兩碗貴妃雞米粉和一個荷葉飯(4)最終食落肚既只有第一輪既點心之中既其中4款,連埋跟餐包既罐湯餃,一隻炸蝦,一件炸茄子,一個飽魚撻(5)最後經過1個多小時不停追都係回答話整緊,等到夠兩小時就嬲到叫埋單,連加一總數埋單$1050左右(6)成餐飯只可用四個字形容—不知所謂(7)嬲到同經理講你地唔應該做放題,我地比左$1000但係食左幾樣野,叫左但唔黎既都叫放題🤬🤬🤬🤬🤬🤬

嬲既地方係:
(1)食物在落單後超過45分鐘未到
(2)追問經理後發現已落單,要耐心等待
(3)我們馬上加單叫多4樣點心加兩碗貴妃雞米粉和一個荷葉飯
(6)成餐飯只可用四個字形容—不知所謂
呢晚同屋企人嚟到利寶閣,食高級粵菜晚市放題,屋企人最鍾意食片皮鴨同火鍋肥牛,呢次放題就正好滿足呢兩個條件。同場有40幾款美食同甜品,以下就分享一吓幾款令我印象深嘅食物:.🥢北京片皮鴨阿姐即叫即片鴨皮,鴨皮色澤光身,脆香唔油膩,青瓜同蔥條亦係新鮮配備。.🥢堂灼SRF極黑和牛近排見到唔少餐廳主薦美國SRF極黑和牛,今次酒樓有呢個和牛食,我哋就唔客氣,嗌咗好幾份灼嚟食。.肥牛薄切,肥瘦均勻,牛味香濃,灼一陣就食得。靚和牛,食極都唔厭。.🥢火鍋配料粥底火鍋,火鍋料選擇眾多,有自製牛丸、豬肉丸、蝦滑、鯪魚滑;亦有生菜、金菇、娃娃菜等蔬菜,食幾多,夾幾多。.🥢原盅鮑魚佛跳牆另一樣好吸引人嘅就係佛跳牆,湯底用靚排骨、鮑魚同花膠筒煲,鮮而味濃。.🥢花雕奄仔蟹奄仔蟹膏香而且多,金黃色嘅膏經花雕酒浸泡後既有鮮味,又有酒醇嘅味道,蟹肉質實淨,花雕酒令蟹肉味更濃。.🥢鮑汁雞腳經反覆煮理,雞腳已經超入味,食極唔厭。

🥢北京片皮鴨

🥢堂灼SRF極黑和牛

🥢火鍋配料
粥底火鍋火鍋料選擇眾多,有自製牛丸、豬肉丸、蝦滑、鯪魚滑;亦有生菜、金菇、娃娃菜等蔬菜,食幾多,夾幾多。

🥢原盅鮑魚佛跳牆

🥢花雕奄仔蟹
🥢鮑汁雞腳
經反覆煮理,雞腳已經超入味,食極唔厭。
2021-05-20
  • 京式片皮鴨
  • 花雕奄仔蟹
  • 原盅鮑魚佛跳牆
  • 堂灼SRF極黑和牛
2021-05-22 322 浏览
呢間酒樓成日都有唔同主題嘅放題。今次主題係奄仔蟹🦀。一個價錢任食奄仔蟹、片皮鴨、中菜、火鍋SRF和牛。每位仲有一盅鮑魚佛跳牆。入座後先送上一客片皮鴨。鴨肉燒得香,脂肪唔多,鴨肉結實但唔嚡口。今次試咗清蒸同花雕奄仔蟹。清蒸最食到奄仔蟹嘅鮮味。但反而凍食嘅花雕奄仔蟹更有驚喜。蟹膏蟹肉都吸收晒花雕酒嘅香味。每枱都有一個粥底火鍋🍲。除咗火鍋SRF和牛係需要落單,其他火鍋料都係自助拎。任食嘅食品有可以喺buffet枱拎,有啲要用紙落單。比較推介蒜茸蒸扇貝。扇貝鮮味之餘仲充滿蒜香。另一款encore咗嘅係炸蝦多士。口感鬆脆又帶點彈牙。

超中意食蟹嘅我係網上得知利寶閣推出奄仔蟹任食放題, 吸引左我呢個蟹迷去一試!今次去左APM相連嘅鱷魚恤中心分店, 酒樓環境開揚, 每張檯都有膠易拉架做阻隔, 防疫方面都做得唔錯。奄仔蟹分別有四種味道, 分別為清蒸、雞油花雕、花雕凍蟹、鹽焗。除左凍蟹, 其餘三款我地都有order。即叫即蒸, 所以都要預返d時間。每隻蟹大概要等至少20分鐘, 還好有自助區可拎火鍋食材打邊爐。不過自助區款式唔多, 都係得迷你豬肉丸、牛丸、蝦滑、支竹等...肉類就有黑和牛, 質素過得去~至於熟食有三煲, 賣相不討好。每位入座送 "原盅鮑魚佛跳牆", 味道清甜, 鮑魚彈牙, 食到原汁原味。事後睇返menu先知原來仲有海鮮天婦羅拼盤, 但酒樓冇比到我地。期待已久嘅即叫即蒸奄仔蟹 終於上檯, 比預期中大隻清蒸可食到蟹原本嘅鮮味;雞油花鵰: 上檯已聞到清香花雕味, 食落不但冇花雕嘅澀味, 反而帶出令蟹更鮮。鹽焗蟹相比下更加好食, 有陣陣鹹香得黎又唔會過鹹, 惹味非常蟹肉都可一梳梳拆出, 不是水汪汪嘅死蟹。侍應指綠色膏係因蟹種主要食海藻, 但我地還是覺得泥黃色蟹膏較為甘香可口。當晚不定時推出片皮鴨, 香脆不油膩, 附上

至於熟食有三煲, 賣相不討好。

期待已久嘅即叫即蒸奄仔蟹 終於上檯, 比預期中大隻

清蒸可食到蟹原本嘅鮮味;

當晚不定時推出片皮鴨, 香脆不油膩, 附上熱辣辣粉皮, 食多幾件其實好快飽。

另外有多款小菜都係任食,

炸物較為乾身偏硬,

蝦都有好幾款, 比較大隻嘅有金沙同埋豉油老虎蝦, 蝦質彈牙;
白胡椒白酒海蝦, 個汁甜甜地, 不過蝦肉媒媒地。

口水雞嫩滑

蒸頭腩, 魚肉好滑, 不過魚皮冇去魚鱗

酸菜魚只有微酸冇辣味, 墊左大量芽菜同雲耳

蒜蓉粉絲蒸扇貝  蒜蓉完全蓋過扇貝味道

叉燒夠林, 但蜜汁唔夠多

菠蘿咕嚕肉 酸酸甜甜, 肉質偏實

最後仲有甜品任食。
2021-05-10
2021-05-10 535 浏览
以前聽電台阿蘇成日推介利寶閣,早幾年有幫襯開尖沙咀分店晚市,盤菜都幾好。最近見疫情緩和又在網上見到利寶閣芫茜系列,所以網上訂左食呢個點心放題。點知觀塘呢間芫茜系列一點也不好食,伏!先介紹比較好食點心:鮑魚酥和炸物,每人一件,味道雖好,但是室溫凍的!! 唯一熱辣辣的花膠灌湯餃 ,每人一客,不是任食,呢個最好食。潮州粉果,size 較細,皮薄,相比其他劣食,這個味道不過不失,而且不是室溫,係熱的。失望的芫茜系列:芫茜燒賣 - 個皮沒有芫茜,只是在面上加芫茜, hea 到爆,芫茜燒賣製作求其,好難食!粥凍,冇乜芫茜味,內裡排骨生的。雪糕又係hea到爆另一騙照,更加是無語。。。自我安慰起碼不是不知明的雪糕球,食左唔會肚痛。 與網上訂購圖片完全不一樣! 芫茜蝦餃冇芫茜味 還叫左其他等左好耐一直冇來,人手又不足! 最後無奈埋單,網上俾左hkd134位,埋單再補hkd 3x 茶位連服務費。希望其他人唔好好似我中伏!
先介紹比較好食點心:

鮑魚酥和炸物,每人一件,味道雖好,但是室溫凍的!!
炸物每人一件,不是任食的鮑魚酥

唯一熱辣辣的花膠灌湯餃 ,每人一客,不是任食,呢個最好食。
花膠灌湯餃

潮州粉果

失望的芫茜系列:
騙照芫茜燒賣

芫茜粥

芫茜粥

粥凍,冇乜芫茜味,內裡排骨生的。
騙照雪糕

雪糕又係hea到爆
與網上訂購圖片完全不一樣!
芫茜蝦蛟

花膠灌湯餃
潮州粉果
  • 鮑魚酥
2021-05-09 267 浏览
第一次食即叫即做嘅高級粵菜晚市放題,除左🈶四十多款即叫即做﹑任點任食嘅中菜及自助火鍋之外,每位加$28仲🉑無限暢飲韓國真露燒酒、韓國汽水及啤酒重點係可以任食野生時令奄仔蟹,超多蟹膏,蟹肉仲好鮮甜,我就最鍾意清蒸同埋油鹽焗嘅食法仲有我鍾意食嘅片皮鴨,塊皮唔會厚,yummy 😋每位仲額外送原盅鮑魚佛跳牆一份➡️小童除外,個湯都幾好飲,鮑魚都唔算好細隻甜醋豬腳薑煮得夠淋夠晒入味👍🏻北海道元貝櫻花蝦蒸蛋好滑,仲有蒜蓉粉絲蒸扇貝同埋沙田雞粥都好美味💝火鍋配料同埋醬油都係自取,堂弄SRF極黑和牛都唔錯,食落唔會嚡熠熠

仲有我鍾意食嘅片皮鴨,塊皮唔會厚,yummy 😋

甜醋豬腳薑煮得夠淋夠晒入味👍🏻

2021-04-28 437 浏览
上次在這家吃過大閘蟹放題,服務味道都不錯。今次看見有高級粵菜火鍋放題就想住再試一次,還專門加錢買了奄仔蟹任食和飲料任飲,點知中大伏。先講奄仔蟹,蟹肉又乾又糙,分明冷凍,蟹黃好大陣苦味,一人食了兩隻就不敢再叫。然後粵菜品質都是中下,虎皮蝦好似擺了很久,粉絲蒸扇貝完全冇香味,毫無高級的感覺。火鍋也是如此,菜品本來就少,蝦滑甚至有酸味,不知是否變質。今次服務質素也是下滑,已入座還要show訂單才能享受任食任飲,凡此種種,已懶得多提......

話說生日好想食片皮鴨,搵咗好耐終於搵到呢間利寶閣,好似話唔差,仲有任食片皮鴨,仲有和牛食,任食餐牌上每道菜式個名都好吸引,梗係即刻9衝去!去到。。e...食飯時間7:30得幾台既。心知不妙。一坐低就叫片皮鴨啦,點知。。要自己出去拎。。出到去又話隻鴨炸近,好啦,等到隻鴨出場,我地一台4個大人,分到一茶杯碟既份量(其實都唔緊要),一咬落去,頂,凍既?冧既?真係好難食!(如果係為左任食片皮鴨而黎,真係唔好諗!)到第二樣主打,黑乜和牛。。第一碟。公道啲又幾靚既,到第二碟,黑色既?問個侍應,距既答案係:係禁嫁wo!係雪櫃拎出嚟放左幾個鐘係禁。唔係化?黑色wo?! 結果叫距收翻。。我地再提起勇氣叫多次!再黎。。又係黑色,呀姐塊面都係黑色,(再留意下,多數食客塊面,同我地都係一樣。。黑色)算了,最後叫埋其他野食:- 佛跳牆(每人送一小盅)。。好好味👍🏿(成餐飯只有呢個係叫好食,餐牌上9成都係入口即吐!)- 蒜蓉炒菜心 。 正常- 所有炸物 。。凍既,冧既(不要不要食!)- 燒肉 。 個肉係好食既,但個皮同個肉一樣係冧既!- 蒸水蛋。。好地地個蛋,上面加個”軒”汁🙄食近一pat乜禁- 蒸扇貝。。細細過

去到。。e...食飯時間7:30得幾台既。心知不妙。
(如果係為左任食片皮鴨而黎,真係唔好諗!)

算了,最後叫埋其他野食:
- 蒜蓉炒菜心 。 正常
- 所有炸物 。。凍既,冧既(不要不要食!)
- 燒肉 。 個肉係好食既,但個皮同個肉一樣係冧既!
- 蒸扇貝。。細細過手指公隻指甲,仲要係腥既!
- 豬腳薑。。無乜味
- 咕嚕肉。。正常。。。既。。
- 酸菜魚。。係用魚柳整,得一小口,無酸菜但有微酸,成碟芽菜。。食完都唔肯定食左乜。。
- 雞粥。。咸到呀媽都唔認得!
- 咋喳糖水。。無味,西米係一pat漿糊禁。

最後結論。。如果你唔想浪費食物,真係唔好去,因為基本上每一樣餸都只能淺嘗係一小口!(只有個湯同菜食得曬,其他食多啖都怕肚屙!

原諒我後知後覺去影相,因為成餐飯掛住xyz@due#%*

P.S. : 我地星期三HKD248/ppl,加埋茶錢同10% ,HKD304/位
值唔值得試自己決定啦,寫呢篇食評係真心唔想有人再中伏,呢間係食過最難食既酒樓😓

蒸蛋
燒肉
2021-04-21
庆祝纪念
生日
2021-04-19 348 浏览
👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼**垃圾,切勿中伏**1/ 上網比晒錢,去到先話冇乜冇乜,我係11:30am ,11點15am入坐,已經同你講芫荽流沙包賣晒,芫荽蝦餃賣晒,芫荽皮蛋瘦肉粥賣晒!!即係所謂嘅午市放題,午市一開就話乜都賣晒,同騙案冇乜分別!2/ 除左芫荽燒賣,其他芫荽點心完全冇芫荽味,侍應塊面「茜」味最濃!3/ 放題點心完全同食垃圾冇分別,連碟白灼時菜都好似菜乾咁4/ 去到點完等半粒鐘先黎得三樣點心,一直餓住等5/ 全程不斷漏單不斷等不斷追6/ 最後3個人埋單5百幾蚊唔知自己食左d乜

👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼
**垃圾,切勿中伏**

3/ 放題點心完全同食垃圾冇分別,連碟白灼時菜都好似菜乾咁

4/ 去到點完等半粒鐘先黎得三樣點心,一直餓住等

5/ 全程不斷漏單不斷等不斷追

6/ 最後3個人埋單5百幾蚊唔知自己食左d乜
垃圾芫荽放題
2021-04-18
2021-04-18 279 浏览
漏單漏到不知所謂你做得放題就係任嗌寫10粒脆皮蝦餃都係黎2粒寫6粒燒賣都係比一籠4粒你入單入魚餅就是但比樣茄子你(你睇餐單就明兩樣點心係上下,姐係入單個個都求9其)話就話2個鐘,等多過食都未試過飲茶個枱面長期清哂無野食鳳爪你寫幾多都係求其不一兜比你鮮竹卷,椒鹽多春魚由頭到尾無黎過個樓面仲夠薑話埋左單先埋數個邊吹我鬧佢話乜都未食埋乜春佢先拎幾粒蝦餃同鮮竹卷黎姐係根本有貨就係唔比你喂,你無本事就咪學人做放題啦
漏單漏到不知所謂
你做得放題就係任嗌
寫10粒脆皮蝦餃都係黎2粒
寫6粒燒賣都係比一籠4粒你
入單入魚餅就是但比樣茄子你
(你睇餐單就明兩樣點心係上下,姐係入單個個都求9其)
話就話2個鐘,等多過食
都未試過飲茶個枱面長期清哂無野食
鳳爪你寫幾多都係求其不一兜比你
鮮竹卷,椒鹽多春魚由頭到尾無黎過
樓面仲夠薑話埋左單先埋數個邊吹
我鬧佢話乜都未食埋乜春
佢先拎幾粒蝦餃同鮮竹卷黎
姐係根本有貨就係唔比你
喂,你無本事就咪學人做放題
2021-04-18
2021-02-21 611 浏览
初十星期日陪男朋友同佢外婆飲早茶,我哋叫左好多點心,茶就飲普洱,$8茶芥一位。 叫左兩個孖寶: 章魚肉餅飯叫俾外婆食。金珠咸水角正常,上碟熱辣辣。古法馬拉糕味道正常。山竹牛肉球我無食。另外散叫蟲草花鮮竹卷,呢個我無食到,亦唔記得影相,但佢地話好食。原隻鮮蝦腸個腸粉皮有少少粉,蝦就大大隻。香滑流沙包做到流心效果,略甜。蜜汁叉燒包普普通通。養顏紅棗糕還可以,但我食過有更好食既。鮮蝦餃拼燒賣皇(各二),蝦餃比燒賣好食。

叫左兩個孖寶:
章魚肉餅飯叫俾外婆食。
章魚肉餅飯
金珠咸水角正常,上碟熱辣辣。
金珠咸水角
古法馬拉糕味道正常。
古法馬拉糕
山竹牛肉球我無食。
山竹牛肉球
原隻鮮蝦腸個腸粉皮有少少粉,蝦就大大隻。
原隻鮮蝦腸
香滑流沙包做到流心效果,略甜。
香滑流沙包
蜜汁叉燒包普普通通。
蜜汁叉燒包
養顏紅棗糕還可以,但我食過有更好食既。
養顏紅棗糕
鮮蝦餃拼燒賣皇(各二),蝦餃比燒賣好食。
鮮蝦餃
燒賣皇
2021-02-21
早餐
2020-11-28 456 浏览
一行二人去觀塘利寶閣大閘蟹放題。 食星期五8點15分的,去到唔算多人一開始既 鮑魚同冬菇都幾好食湯都還可以食咗鹽焗大閘蟹有咸清蒸可以花雕除左凍食果隻,就唔太食出有花雕味上蟹速度ok,食住隻點定另一隻差唔多蟹比較細,但放題質量差不多蟹膏唔算多但係食落都好好食有啲比較細隻所以啲腳都冇乜肉 出面自助片皮鴨及甜品任食片皮鴨比我想像中好甜品唔多吸引,食楊枝甘露=麻麻飲咗薑茶=有d淡想食有柚子糕,但係已經冇晒整體算ok收,收碟嗰都自動最後不滿的只有埋單果要,半個鐘前話收錢ok,但收錢前冇提last order,本來係諗住食多round,點知部長好cool話埋左單冇了通常情況應該都可以畀你加埋,因為係可以入落第二張單。但佢完全冇咁諗。 雖然我唔係為食少左,但就有d唔順,cut單前麻煩通知客人cut左,或者都應該問句last order有冇野加

一開始既 鮑魚同冬菇都幾好食
湯都還可以

食咗鹽焗大閘蟹有咸
清蒸可以
花雕除左凍食果隻,就唔太食出有花雕味

上蟹速度ok,食住隻點定另一隻差唔多
蟹比較細,但放題質量差不多
蟹膏唔算多但係食落都好好食
有啲比較細隻所以啲腳都冇乜肉

出面自助片皮鴨及甜品任食
片皮鴨比我想像中好
甜品唔多吸引,食楊枝甘露=麻麻
飲咗薑茶=有d淡
想食有柚子糕,但係已經冇晒

整體算ok收,收碟嗰都自動

2020-11-27 3042 浏览
原價每位$488,任食2小時在網上購買每位可享減$40~60價錢優惠,而即日再付服務及茶介費每位大若$70.侍應非常勤快落力有禮 大閘蟹上枱超快食都食唔切最終一人食了14隻,而鹽焗蟹,有驚喜2小時過後,埋完單,侍應也按人流而定,沒有 催促客人立即離開,抵讚,希望下年沒有限聚令,我可以再约多些朋友擦餐勁。大閘蟹點餐紙 ~清蒸/花雕/醬油鹽 ,三款選擇任食.每位再加送上一客原盅螺頭花膠湯,蠔皇8頭鮑魚花菇時菜.其餘甜品 ,片皮鴨自助服務。環境乾淨衛生,開揚光猛螺頭花膠瘦肉湯~湯味不濃不淡,滋陰補腎。蠔皇8頭鮑魚花菇時菜~食材有質素,很入味清蒸用間條繩/白繩去分蟹公/蟹乸每隻蟹大約三至四兩 ,每隻都大致上肥美多膏自助甜品區~薑茶芝麻湯圓 ,桂花糕 ,楊枝甘露, 豆腐花, 黑糖蜂巢糕, 清甜柚子糕 ,雪糕,蛋白杏仁茶,薑汁千層糕.只試了幾款甜品,味道口感也不錯,因為太飽,實在食不落其他了糯米飯出奇好食 片皮鴨質素不錯,但飽皮就要改善,因為蒸得太耐,太濕,包著不好吃,影響了整體口感效果。薑茶湯圓
原價每位$488,任食2小時

侍應非常勤快落力有禮
大閘蟹上枱超快
食都食唔切
最終一人食了14隻,而鹽焗蟹,有驚喜

大閘蟹點餐紙 ~
清蒸/花雕/醬油鹽 ,三款選擇任食.
每位再加送上一客原盅螺頭花膠湯,
蠔皇8頭鮑魚花菇時菜.
其餘甜品 ,片皮鴨自助服務。

環境乾淨衛生,開揚光猛

螺頭花膠瘦肉湯~
湯味不濃不淡,滋陰補腎。

蠔皇8頭鮑魚花菇時菜~

食材有質素,很入味

清蒸用間條繩/白繩去分蟹公/蟹乸

每隻蟹大約三至四兩 ,每隻都大致上肥美多膏

自助甜品區~
只試了幾款甜品,味道口感也不錯,因為太飽,實在食不落其他了

糯米飯出奇好食

薑茶湯圓