2025-05-07 0 浏览
平時經過間鋪頭都未入去試下,但今日禁岩落雨,諗住試下啦,所以就入左去,入到去,都無咩人,地方比較細,跟住叫左三個送車仔面,話叫三個送抵D,禁我叫三個送啦,叫左腩肉,牛筋腩同埋漢堡扒。一黎到,腩肉係D碎,一粒粒禁,無一塊完整,同埋係肥肉,牛筋腩是真係得一舊仔,漢堡扒得一塊,仲以為有兩塊,禁就收$58,呢個價錢去譚仔,雲南度仲好食好多,會多D餸!真係唔值得去食,吾怪之得經過無咩人食,實在唔建議入去食!
,一粒粒禁
,無一塊完整,同埋係肥肉,牛筋腩是真係得一舊仔
漢堡扒得一塊
,吾怪之得經過無咩人食,實在唔建議入去食!
2025-05-07
2021-04-18 666 浏览
婆婆好比心機整的食物夜了所以蘿蔔,韭菜,豬紅都賣曬😂吃了鮑魚,牛筋腩,大腸,韭菜餃好好味,湯底沒咩味精,都好夠味道婆婆也非常有善,員工都很客氣,環境乾淨,很高質素的車仔麵,可再吃🥳
婆婆好比心機整的食物

夜了所以蘿蔔,韭菜,豬紅都賣曬😂

2021-04-17
  • 大腸
  • 韭菜餃
2019-12-28 751 浏览
公司送文件後路過醫肚,點餐時見到即叫即做已知要等一會兒,五分鐘左右上菜,分量對辦,熱度也足夠,專門點清湯試試配料味道,豬腩肉滷得好,有滷汁味也有豬肉口感一切恰好,豬紅泡了足夠的時間,熱滾滾的很好吃😋,大腸夠淋也夠入味,十分來講有七分,可惜餃子內餄差了些少,用的是新鮮芥菜葉,一股青味抹去了所有味道。地點在馬會投注站旁,隔着馬路對面是人來人往的街市,小店主打圍頭特色,店內電視📺不斷重複圍頭盤菜,有點疲勞轟炸的感覺。食物水準總體還是不錯的。
食物水準總體還是不錯的。
四餸麵
四餸麵
2019-09-15 493 浏览
今天下午大約三時第一次惠顧,店員說惠顧任何食品皆送飲品,於是我點了一個$36/4餸+一杯熱利賓納。食物質素不錯,糖芯蛋真的糖芯,金錢肚、雞翼尖也很夠味道。可是結賬時一看帳單收費竟然是$40,於是向店員查詢。店員表示$36/4餸只可以叫$8的餸,$10的餸要另補差價。$8x4=$32?而我點的兩款$10兩款$8是($10x2)*($8x2)=$36?但店員堅稱收費沒有問題,而我細看餐牌上並沒有註明只可選$8的餸$10的要另補差價。只能說食物質素再好,但這樣不誠實的收費我不會再惠顧!
2019-09-15
2019-05-02 532 浏览
話說今天冇帶飯,就隔離位同事突然講起公司附近有一間比較算新開的車仔面舖,佢食過都話唔差,比同區的都較出色,心想不妨一試吧。於是,午飯時間便去了,一去到,有兩位貌似內地人在我們前面都想去食,巧合地她們坐我的旁邊,他們真的是內地人,心想應該是附近有幾間酒店,就吸引了一此訪港遊客來食,她們還想用支付寶比錢,但舖頭只收現金。首先,在舖頭衞生方面,比其他車仔麵舖頭乾淨而且坐位舒適,在食材方面,有幾項自家制的食物及辣汁,都是特別又好味的味道,我試了自家制豬紅,超讚﹗脆皮腸有三條,還有三四條生菜在碗中(好像多了一個餸一樣),加底也只需要3元正。除了食物外,有一樣挺有心思的事情就是會提供免費的檸檬水。整體來說,遠超於預期的車仔麵水平及地點方便、價錢合理,是會繼續惠顧的。其他喜歡食車仔麵的朋友也可以一試。
話說今天冇帶飯
,就隔離位同事突然講起公司附近有一間比較算新開的車仔面舖
,佢食過都話唔差,比同區的都較出色
,心想不妨一試吧

2019-05-02
  • 豬紅
2019-03-09 385 浏览
中午去左食利哥車仔面,一間係大角咀算新開既車仔面,因為同區都有幾間車仔面,所以比較起黎,利哥係比較一般。我叫左3餸1面,牛筋腩,炸魚角,韮菜餃,油面加底,麻辣微辣,43蚊。餸既份量較少,味道都一般。油面都唔算太突出。優點係加底只係+3蚊,個微辣都唔錯,枱面上既冬菜都唔錯。不過加飲品就比較貴。如果下午3點到6點下午茶時段就35蚊3餸1面送野飲,比較抵食。不過都未必會再去食,會選擇去同區既其他車仔面。

不過都未必會再去食,會選擇去同區既其他車仔面。
2019-02-28 280 浏览
Lunch本想去食熱狗套餐,怎料去開的店竟然又加價又減薯條,又少一間店可以食lunch了,怎算好呢...... 本想求其食飽就算,經過利哥粉麵冰室,見仲有位,不如試試吧。雖然我對車仔麵著實只是一般喜好,不過趕時間就試試吧。店鋪不大,只有17個座位,人多時可能會比較迫。點餐是用膠餐牌再用白板筆自己劃。車仔麵餐包三餸起,選擇也不少,試新車仔麵當然要試炸魚皮吧!炸魚皮做得好,其他的都不會太差,就以炸魚皮作為基本測試之一。另外點了牛丸,還有...... 豬腩? 很少見的選擇 (還是我少食車仔麵?),就要豬腩。 不得不提第三選項︰利哥靈魂辣汁? 好!就來個少辣。(不辣對不起自己 )先試炸魚皮,不浸湯先咬一口...... 脆爆!已經很香,正呀!其餘的用來浸湯食,都很美味,推介!豬腩很肥,啱哂我!不過可能怕食肥的人會接受唔到。牛丸雖然美味,但覺得太細粒了,唔夠喉囉! 而湯汁要分開另一段寫,因為說是靈魂湯汁絕對沒錯。不似一般的湯水,明顯花過心思,再加上微辣,很是惹味,要讚!他們說這個是圍頭車仔麵,點餐牌背後也有解釋圍頭是什麼。值得留意的是廚房玻璃上貼的紙仔,似乎還有很多美食未嘗試。 (鮑魚? 流心蛋?
Lunch本想去食熱狗套餐,怎料去開的店竟然又加價又減薯條
,又少一間店可以食lunch了

店鋪不大,只有17個座位,人多時可能會比較迫。

炸魚皮

豬腩、牛丸、油麵
豬腩很肥,啱哂我!

他們說這個是圍頭車仔麵,點餐牌背後也有解釋圍頭是什麼。
值得留意的是廚房玻璃上貼的紙仔,似乎還有很多美食未嘗試。 (鮑魚? 流心蛋? 豬手片?)

店內有一名較為年長的嬸嬸,有時間就會大聲宣傳 "好靚車仔麵呀!過來試吓啦喂!" 感覺上有點不合時宜,不過如果這個真是圍城車仔麵的話,這種叫賣方式又完全可以接受喎!不是很有地方風味嗎?
2019-02-25
炸魚皮