2020-02-25
依家疫情咁唔樂觀,落街食飯嘅機會都少左...😓所以有時如果咁岩要出街,都會心思思去揀啲小店去食下野,支持下佢地嘅生意啦!!! 今次嘅小店係黃大仙嘅山上,相信係做街坊生意為主~~ 當日去到小店都只得我地一枱客 但係小店好有心❤佢提供俾醫護人員有優惠,一齊支持醫護抗疫💪🏻推介肉燥雞脾飯🍗 雞脾煎到皮脆肉多汁,真係好好味喎!! 仲係大大隻架喎,估唔到依度嘅脾係咁有驚喜👍🏻 咁比較之下就覺得個肉燥一般,少左台式肉燥果一份油香。台式牛肉麵個湯好清,有少少蔥嘅味道所以都唔錯🍜 牛肉牛筋唔嚡口絕對係可以嘅質素,如果牛筋可以再淋啲就更加好啦😜😋 不過另一方面想講下佢係用油麵,個人覺得同台式牛肉唔係好夾,都係會prefer用台灣麵呀🤔台式香腸份量又幾多喎,差啲食唔晒🙈 煎到少少香口,又隔走啲油,所以唔會食到成口都係油🛢 最後想讚下個龍眼蜜唔會死甜,依家咁嘅天氣真係要好好保護喉嚨,要飲多啲清潤野呀🍯