位於灣仔的港式冰室,門牌很光亮,入面燈火明亮,整潔企理,座位都是卡位,私隱度較高。餐牌供應中西式菜式,還有輕食、常餐等等,選擇甚多。晚餐時分,侍應都會端上給一碗熱騰騰又足料的老火湯給每位客人,湯料甚多,且沒有添加味精。意粉類:蒜片明太子海鮮炒意意粉加入少量的忌廉醬汁、蒜片、鹽等基本調味,味道剛好,質感較稠杰。材料有蟹籽、蝦仁、魷魚、小蜆肉。如果意粉硬身及乾身一點,口感更佳。中式碟頭飯:芙蓉煎蛋飯芙蓉煎蛋,厚厚一大塊鋪在飯面。芙蓉蛋材料豐富,有火腿絲、洋蔥、叉燒絲、蝦仁、韭黃、芽菜等。蛋煎得金黃,周邊微脆,中間還有點蛋汁,帶蛋香。飯底轉成炒飯,份量大份,炒得有點鑊氣,也不會很油膩。輕食/三文治:吞拿魚三文治兩片白麵包,夾著拌入沙律醬的吞拿魚餡料,健康有營。
餐牌供應中西式菜式,還有輕食、常餐等等,選擇甚多。
意粉類:蒜片明太子海鮮炒意

中式碟頭飯:芙蓉煎蛋飯

蛋煎得金黃,周邊微脆,中間還有點蛋汁,帶蛋香。
飯底轉成炒飯,份量大份,炒得有點鑊氣,也不會很油膩。
輕食/三文治:吞拿魚三文治

兩片白麵包,夾著拌入沙律醬的吞拿魚餡料,健康有營。
灣仔區最近又有新茶餐廳插旗🎊百花齊放,完全感受到市道開始興旺🎉🎉🎉「凱旋餐室 」位於莊士敦道中心位置最難得係有間地方寬躺茶餐廳可以坐得舒舒服服,而且裝修簡潔分明,全卡位間格,坐足四人都唔覺得迫夾👍🏼焗鮮茄豬扒飯 $70炒飯底超有誠意,加入蛋𢇁、洋蔥、蘑菇等,飯粒乾身不油,最正個茄醬,微酸中帶甜;份量剛剛覆蓋豬扒面,加上拉絲芝士,齋食個飯都令我好滿足;連骨豬扒已切開一件件,厚薄適中,入口吾靭。紅豆冰 (小冰)$12紅豆入口軟糯,微微起沙,佔了 1/3 杯,感覺食極都有,奶香濃郁,好飲。價錢合理➕水準吾錯🟰有競爭力✔️

灣仔區最近又有新茶餐廳插旗🎊
百花齊放,完全感受到市道開始興旺🎉🎉🎉

「凱旋餐室 」

2023-02-04
  • 焗豬扒飯
  • 紅豆冰
2023-02-04 66 浏览
開業不久,仲係好新,叫左個豉汁蒸倉魚$88,但黎錯左頭腩,不過價錢一樣就是旦啦~頭腩料足,又大大件,絕對ok, 個魚皮厚厚的,夠晒骨膠原。朋友叫個茄牛脷焗意粉,略嫌唔夠味,所以淨好多意粉。其他野都ok正常。
頭腩料足,又大大件,絕對ok, 個魚皮厚厚的,夠晒骨膠原。
朋友叫個茄牛脷焗意粉,略嫌唔夠味,所以淨好多意粉。
其他野都ok正常。
2023-02-03 47 浏览
當日因為工作關係同屋企人經過這間餐廳寫下美好的日記。黑椒汁牛扒飯我覺得這個餸菜是經典因為令人好飽肚而且感覺溫馨。而且牛扒是八成熟非常入味而且嫩口,配上佢哋秘製嘅黑椒汁可謂達到色香味俱全。令人垂涎三尺。是冬天的養生之選。腰果牛柳粒首先他們的腰果是上選非常入味。配上美國一級牛柳, 令人覺得美味至極,每個味蕾都覺得滿足。這些餸菜亦很適合一家大細享用尤其是節日。餐廳無論地理位置非常鄰近地鐵站亦有巴士直達。😄😄
當日因為工作關係同屋企人經過這間餐廳寫下美好的日記。

黑椒汁牛扒飯
是冬天的養生之選。

腰果牛柳粒

餐廳無論地理位置非常鄰近地鐵站亦有巴士直達。😄😄
2023-01-27 89 浏览
在灣仔返工,中午搵食既時間路過見到呢間新開張,老闆好熱情叫人入去食,第一日新開計平啲,於是就入左去,坐左卡位。-午餐精選-我叫左 意式辣肉腸意粉都好大份,味道都ok,意粉就碎左少少。本身以為佢係辣肉腸,點知原來係辣肉+腸,不過味道係正常OK既。同事叫左 焗白汁海鮮意粉整體黎講第一日開張係混亂左少少,出貨慢左少少,不過味道都正常OK既,價錢唔算平都唔算好貴,份量好多,員工同老闆都好nice,都可以有下次。以下係其他餐牌:

-午餐精選-

我叫左 意式辣肉腸意粉