2018-09-29 50 浏览
長沙灣又開左一間火鍋,好像沒有正式開張,簡簡單單裝修幾舒服。餐牌上沒有好多選擇,但餐牌上的海鮮好似很吸引,先點個文昌雞鍋湯底滾時,再放埋鮮雞落去,店員好貼心咁用漏斗計時,倒數完就食得。先試一試個湯底,好驚喜,個湯底好香椰子味,我地要飲返碗湯先開始食,雞件吸收哂椰子味,肉質鮮嫩。海鮮非常吸引:蟹大隻新鮮,如果2百幾蚊包新鮮海鮮,冇幾間做到,仲要全部大隻新鮮生猛,👍🏻魷魚都幾多片,鮮味十足鮑魚味道鮮甜再加上肥厚,味道很是不錯蜆鮮香啖啖肉扇貝厚肉,新鮮有光澤,其鮮味和椰子雞湯更相配,令人大快朵頤隻帶子 勁大隻好鮮甜 仲細心地起咗肉切薄片 食起黎十分方便 牛肉切到好薄,牛味好濃厚肉質鮮嫩食下食下其實好飽,我地兩個麻甩佬食得好飽!睇得出六十六十火鍋是良心商業,冇求其比一堆食物就算,我地多個飯堂

海鮮非常吸引:
魷魚都幾多片,鮮味十足
鮑魚味道鮮甜再加上肥厚,味道很是不錯
蜆鮮香啖啖肉
扇貝厚肉,新鮮有光澤,其鮮味和椰子雞湯更相配,令人大快朵頤
隻帶子 勁大隻好鮮甜 仲細心地起咗肉切薄片 食起黎十分方便
牛肉切到好薄,牛味好濃厚肉質鮮嫩
2018-09-29 57 浏览
今晚第一次試呢間火鍋店,食第一個時段6點至8點半。我只兩個人被安排坐四人枱感覺舒適。我點了蕃茄湯底,真材實料。貝類很新鮮,無沙。蠔洗得很乾淨,不過蠔味唔夠濃。蝦上枱時還跳跳吓,真係好新鮮肉蟹都新鮮,而且好好肉最後蕃茄湯底整成泡飯,超好食!整體感覺十分良好,服務又有禮貌,價錢超值食物又夠新鮮,一定會再去!

我點了蕃茄湯底,真材實料。

貝類很新鮮,無沙。

蠔洗得很乾淨,不過蠔味唔夠濃。

蝦上枱時還跳跳吓,真係好新鮮

肉蟹都新鮮,而且好好肉

最後蕃茄湯底整成泡飯,超好食!

2018-09-28
美味抵食六十六十海鮮粥底火鍋 (27/09/18)我們今晚黎到深水埗打邊爐,這邊有好多選擇。見這間多客人,所以一於來試一試。❤☀價錢都好抵喔!200幾唔洗加一有8款海鮮、6款配料及包一個粥底!正呀!好合理抵食的價錢!👍🏻👍🏻我們叫了自選8款海鮮花甲/沙白:好鮮甜好有口感!一開口就可以品嚐!喜歡它的原味!😋肉蟹:好活躍新鮮的蟹喔!上枱仲會郁喔!証明剛剛活切!好甜美好多肉!一流哦!必點!!👍🏻👍🏻🤤🤤蟹放滾湯大概10-12 min(老闆教路)活蝦🦐🦐:又係生猛活躍!郁得好厲害!都幾多隻又大隻又鮮甜!蝦肉彈口的! 😍😍😍蠔味濃又唔會鯹,好肥粒粒又美味!😋😋扇貝/貴妃蚌:好大又鮮味!扇貝好大粒圓整、彈口!貴妃蚌有口感、爽口又鮮甜🐚🐚沙魚:嫩滑的活魚!滑滑的肉、魚皮彈牙!🐟👍🏻👍🏻6款自選配料為著健康又美味,我們選了鮮淮山(切得好薄,爽口清甜)、蜂巢豆腐(冰到好凍,之後放湯,收取了湯汁的精味!);炸魚皮(香脆鬆化,大塊唔油,正呀!我喜歡的💋❤)娃娃菜(2大棵、健康火鍋之選)、烏冬(壽x牌一包);因為我們叫了烏冬,所以我們食唔到這個粥底,有點可惜!但飲了它的精華湯底,好甜好鮮的海鮮味、配上蔬菜(南
美味抵食六十六十海鮮粥底火鍋 (27/09/18)
我們叫了自選8款海鮮
蠔味濃又唔會鯹,好肥粒粒又美味!😋😋
沙魚:嫩滑的活魚!滑滑的肉、魚皮彈牙!🐟👍🏻👍🏻
6款自選配料
娃娃菜(2大棵、健康火鍋之選)、烏冬(壽x牌一包);
因為我們叫了烏冬,所以我們食唔到這個粥底,有點可惜!但飲了它的精華湯底,好甜好鮮的海鮮味、配上蔬菜(南瓜、芋頭粒、粟米-8成加粥底 要煲林它地出味)好甜好美味可口!我見到鄰近的客人食到粥,食到津津有味!❤😍
2018-09-27 65 浏览
朋友話帶我去長沙灣食抵食火鍋,去到見到火鍋店嘅裝修帶點古代小店風格,桌上擺的是公雞碗 、搪瓷盅,至於上菜碟就是用搪瓷碟,帶點懷舊古風。火煱湯底有三款,不同價錢,我第一次去,就叫咗我最鍾意食,亦都係最貴嘅椰子文昌雞火煱套餐。呢個套餐包括椰子雞湯底 + 八款自選海鮮 + 六款自選配料火鍋。我哋兩個人,火煱套餐提供半隻文昌雞做湯底,火鍋上桌時鍋內已經有竹笙、椰子肉同馬蹄。我照侍應嘅建議,喺水滾後放雞入鍋內煮,等湯大滾,冚蓋焗7分鐘就會啱啱好,桌上有隻計時雞公仔幫你手,我照住佢做出嚟嘅湯,果然美味非常,個湯除咗有濃濃嘅雞味,仲帶淡淡椰子香,文昌雞好嫩滑,加上嫩嫩嘅椰子肉,都係我嘅最愛, 呢個湯底真係冇選擇錯喺選擇醬料嘅時候,侍應送上兩個桔仔, 同我講係用嚟唧啲汁落醬油度,果然係專業介紹,醬油帶桔仔香味,少少酸,當堂令我開胃咗好多。話係套餐,我估唔到佢提供嘅海鮮可以咁新鮮 ,而且最值得一讚嘅係啲海鮮洗得好乾淨, 沙白蜆冇沙,鮑魚都刷得好乾淨,令我食得好放心。鮑魚、貴妃蚌、扇貝每人得一隻,但大大隻, 至於蟹就兩人提供一隻,蠔就唔係好大隻,但好飽滿,連魷魚灼完都好爽口。其實食完啲海鮮都已經飽咗八成,

其實食完啲海鮮都已經飽咗八成,再加上我自選嘅食物,包括西班牙梅頭肉、美國肥牛、魚皮餃……等,真係飽到不得了。

呢一餐,每人只係$248,已經好抵食,仲唔使加一小費,最重要嘅係食物夠新鮮乾淨,因為我腸胃比較敏感,每次食完火鍋,個肚都有唔舒服, 但今次食完之後,居然乜事都冇,下次一定會再去試埋其他兩款火鍋
2018-09-27 60 浏览
朋友最近搬了去長沙灣區,樓下開了間新火鍋店, 試過粥底火鍋後讚不絕口, 今天約了去試另一款椰子文昌雞煲火鍋。有方法教如何烹調雞件,需時幾多分鐘,仲有個計時器供應,非常認真 服務員亦不厭其煩提醒,不要超過7分鐘,服務態度 very good2人份量,有半隻雞跟足指引, 雞肉入口特別滑嫩有雞味,同平時食的凍鮮雞,簡直無得比,習慣唔食雞皮, 但今次都忍不住,因為太滑嫩爽口又唔肥食完雞之後, 可以揀海鮮鮑魚當然是首選魷魚貴妃蚌 元貝肉蟹蠔沙白海鮮夠新鮮味甜, 尤其是鮑魚、貴妃蚌,肉質厚,灼得時間剛好,唔韌爽口,用雞湯煮,鮮上加鮮最值得一讚是貝殼類洗得非常乾淨,一點沙都無,入口舒服除了海鮮,還可以加多六個雜項,encore了雞塊,實在是太好食美國肥牛西班牙梅頭肉其他還有唐生菜、花膠仔、魚皮餃, 整個套餐, 有肉有海鮮, 足夠二人份量, 都係每人200幾蚊,簡直超值,朋友好介紹

2人份量,有半隻雞

食完雞之後, 可以揀海鮮

鮑魚當然是首選

魷魚

貴妃蚌 元貝

肉蟹

沙白

最值得一讚是貝殼類洗得非常乾淨,一點沙都無,入口舒服

除了海鮮,還可以加多六個雜項,
encore了雞塊,實在是太好食

美國肥牛

西班牙梅頭肉

• 鮑魚,貴妃蚌
  • 椰子文昌雞
2018-09-26 80 浏览
如果喜歡吃火鍋嘅朋友,這裡又係另一個好地方,一個價錢就已經有八款自選生猛海鮮同六款自選火鍋配料,而火鍋底有主打三款,我就選了蕃茄濃湯底脆米泡飯套餐$200(每位),幾個人嘅海鮮同配料都係一樣免得麻煩,而新鮮生猛海鮮呢一part 就真係超正,生猛鮑魚,落水前還會動,在湯內滾一會,夾起入口肉質彈口鮮味,扇貝大隻鮮甜爽口,鮮魷肉質煙韌彈牙,鮮蠔啖啖肉夠晒鮮味,肉蟹內充滿蟹膏,而且肉質鮮甜,正!除此之外還有大大隻嘅沙白蜆,肉質彈牙,沒有沙正!而火鍋配料就點了肉質較嫩嘅西班牙梅頭肉,入口肥美嘅美國肥牛,香脆炸魚皮,肥美嘅魚皮餃,一啖一隻嘅花膠仔最後加埋個脆米泡飯,店員協助處理,脆米加埋啲豬油渣,放入湯底內,味道超級鮮甜香口,十分滿足!食得飽又好味嘅選擇!
食得飽又好味嘅選擇!
2018-09-26 81 浏览
長沙灣開了一間特色的火鍋店是用粥水來打邊爐。先把海鮮都吃完之後,在最後可以加上白飯來自己煮一鍋海鮮味的粥,這樣就像你自己去煮一鍋海鮮粥來吃,滿滿的滿足感。這裡的鍋不會很大鍋,因為要把海鮮的精華濃縮起來做粥底,而且店員不提倡加湯,因為會破壞和稀釋 煮來的海鮮湯。在這裡點套裝比較化算,因為已包多種海鮮和蔬菜呢。先上來的是蜆每一粒都是很飽滿的,煮到一開口就可以吃了。然後是沙白沙白的體型比蜆大,肉也比蜆大很多,味道清甜。活魚我不太清楚是那種魚,但是魚肉很嫩滑不會很老。扇貝扇貝的Size有手掌那麼大,只要那帶子煮到脫離貝殼就可以開動了,帶子的肉質很鮮甜,咬下去因為吸了湯汁,所以汁液都跟著滴下來。蠔蠔沒有不新鮮的腥味,也很飽滿海蝦一打開那個碗,裡面的蝦都在跳,十分新鮮肉蟹重頭戲肉蟹,看看蟹的半邊都是蟹膏,而這肉蟹的肉真的很多,也令到湯底更鮮味。差不多吃完海鮮後,店員會拿上你選擇的蔬菜。這裡的響鈴和魚皮都是自家炸的,十分鬆脆,而魚皮的調味也時剛剛好。最後你可以把店員附上的蔬菜丁盤放進湯中作粥底。
長沙灣開了一間特色的火鍋店是用粥水來打邊爐。

在這裡點套裝比較化算,因為已包多種海鮮和蔬菜呢。

先上來的是蜆
每一粒都是很飽滿的,煮到一開口就可以吃了。

然後是沙白
沙白的體型比蜆大,肉也比蜆大很多,味道清甜。
活魚
我不太清楚是那種魚,但是魚肉很嫩滑不會很老。
扇貝

蠔沒有不新鮮的腥味,也很飽滿

海蝦
一打開那個碗,裡面的蝦都在跳,十分新鮮

肉蟹
差不多吃完海鮮後,店員會拿上你選擇的蔬菜。

最後你可以把店員附上的蔬菜丁盤放進湯中作粥底。
2018-09-24 3599 浏览
香港人沒有特別設定那個季節該打邊爐什麼時候想吃、隨時都有得吃除了麻辣鍋、雞煲連帶海鮮的粥底火鍋都頗受歡迎這次來嚐鮮「粥底」火鍋吃完這個就可以籌到火鍋大滿貫了(集火鍋印花的意思)位於長沙灣的六十六十火鍋供應三款火鍋套餐套餐包括湯底、六款自選海鮮兩款貝殼類、六款自選火鍋配料最後按套餐配搭粥底或脆米泡飯人均二百元起調味料方面略顯單調簡單的蔥薑蒜 辣椒加醬油這 就是湯底了很像洗米水🤣不過是個不錯的選擇這樣才可以吃到原材料的鮮味我們選了肉蟹、活蝦、活魚鮮蠔、貴妃蚌還有貝殼類整體都很新鮮大大隻的肉蟹有滿滿的蟹膏鮮味十足、蟹肉厚實火鍋配料共二十九款自由選擇六款有肥牛、梅頭豬、丸類、蔬菜等選了美國肥牛正常水準自家炸響鈴和炸魚皮超級香每一捲的份量也是超實在的活蝦送上來時是有蓋子蓋著的當我打開時著實被嚇到了裡面那隻蝦一直掙扎想要跳出來真的很新鮮呢雖然有點殘忍 每一份都好多連最後精彩的飯加入湯底煮成粥,都已經吃不下了
香港人沒有特別設定那個季節該打邊爐
什麼時候想吃、隨時都有得吃
除了麻辣鍋、雞煲
連帶海鮮的粥底火鍋都頗受歡迎
這次來嚐鮮「粥底」火鍋
吃完這個就可以籌到火鍋大滿貫了
(集火鍋印花的意思)

位於長沙灣的六十六十火鍋
供應三款火鍋套餐
套餐包括湯底、六款自選海鮮
兩款貝殼類、六款自選火鍋配料
最後按套餐配搭粥底或脆米泡飯
人均二百元起

調味料方面略顯單調
簡單的蔥薑蒜 辣椒加醬油

這 就是湯底了
很像洗米水🤣
不過是個不錯的選擇
這樣才可以吃到原材料的鮮味

我們選了肉蟹、活蝦、活魚
鮮蠔、貴妃蚌還有貝殼類
整體都很新鮮

大大隻的肉蟹有滿滿的蟹膏
鮮味十足、蟹肉厚實

火鍋配料共二十九款
自由選擇六款
有肥牛、梅頭豬、丸類、蔬菜等
選了美國肥牛

真的很新鮮呢
雖然有點殘忍

每一份都好多
連最後精彩的飯加入湯底
煮成粥,都已經吃不下了

• 美國肥牛
  • 蜂巢豆腐
  • 貝類
  • 肉蟹
【#SUPERMAMA開心SHARE】搵食聚餐@六十六十 冇加一,食得爽 天氣開始涼,港式火鍋讓人牽腸掛肚 因始終都是香港人的口味 長沙灣新開的「六十六十」明碼實價 冇加一,食得爽 每台都有 可愛雞仔計時器、配雞仔碗碟 我和朋友自由混醬 蟶子、大花蛤、鮑魚都好鮮甜 魷魚仔彈牙,小肉蜆多汁 蠔仔鮮甜,鴨血又帶鴨香又爽口 花膠仔都夠潤滑帶嚼勁,生菜新鮮 肉蟹多膏厚肉,一吸就是鮮甜的味道 肉蟹非常「活潑好動」 入水之後才慢慢平靜「紅得出色」 文昌雞更正,又甜又鮮,水滾後焗7分鐘 湯底都是精華 美國肥牛和西班牙梅頭肉 新鮮有肉香,令人回味 店員態度親切主動,是此店的加分項

【#SUPERMAMA開心SHARE】搵食聚餐@六十六十
冇加一,食得爽

天氣開始涼,港式火鍋讓人牽腸掛肚
因始終都是香港人的口味

長沙灣新開的「六十六十」明碼實價
冇加一,食得爽

每台都有
可愛雞仔計時器、配雞仔碗碟
我和朋友自由混醬

蟶子、大花蛤、鮑魚都好鮮甜

魷魚仔彈牙,小肉蜆多汁

蠔仔鮮甜,鴨血又帶鴨香又爽口

花膠仔都夠潤滑帶嚼勁,生菜新鮮

肉蟹多膏厚肉,一吸就是鮮甜的味道
肉蟹非常「活潑好動」
入水之後才慢慢平靜「紅得出色」

文昌雞更正,又甜又鮮,水滾後焗7分鐘
湯底都是精華

美國肥牛和西班牙梅頭肉
新鮮有肉香,令人回味

店員態度親切主動,是此店的加分項

2018-09-23 97 浏览
朋友話有間火鍋店新開張 想去試吓喎咁我呢啲二打六緊係立馬訂位啦坐底店員話有三款套餐湯底 分別係粥底 椰子文昌雞同埋蕃茄濃湯我哋就揀咗蕃茄湯底 跟住揀8款海鮮及6種配料海鮮有蝦,蠔,蟶子, 扇貝,蟹 同魷魚 各樣海鮮都鮮甜美味 由其是蝦 仲會紮紮跳 店員細心叫我哋夾住隻蝦放落湯 等一陣才放手否則會跳番上枱 肥牛及豚肉入口即溶又有牛味打完邊爐就加飯同豬油渣 令到湯飯更加有口感太好味啦根本停唔到 每人食左兩碗結果飽到上喉嚨頂先走 大滿足
朋友話有間火鍋店新開張 想去試吓喎
咁我呢啲二打六緊係立馬訂位啦

坐底店員話有三款套餐湯底
分別係粥底 椰子文昌雞同埋蕃茄濃湯
我哋就揀咗蕃茄湯底 跟住揀8款海鮮及6種配料

海鮮有蝦,蠔,蟶子, 扇貝,蟹 同魷魚
各樣海鮮都鮮甜美味 由其是蝦 仲會紮紮跳

店員細心叫我哋夾住隻蝦放落湯 等一陣才放手
否則會跳番上枱 肥牛及豚肉入口即溶又有牛味

打完邊爐就加飯同豬油渣 令到湯飯更加有口感
太好味啦根本停唔到 每人食左兩碗
結果飽到上喉嚨頂先走 大滿足
2018-09-22 63 浏览
天冷?打邊爐!天熱?開冷氣打邊爐!港女幾時都要打邊爐,朋友介紹之下黎左呢間六十六十火鍋店,火鍋店以新鮮海鮮為主,環境簡簡單單坐得舒服,大家傾計食飯都起勁!一行二人,首先叫咗半隻椰子雞湯底。文昌雞水滾後落雞滾兩滾就冚蓋熄火,用上漏斗計時幾分鐘之後就食得啦!聽講湯底十分清甜!雞肉亦都好鮮好嫩,店員給你自調調味料,可以調教屬於你嘅醬汁,有辣椒同青檸點雞一流,令雞既味道更加突出。食完雞已經飽,首先見到d海鮮有蟹、蛽、扇貝、蠔、魷魚!蟹好新鮮又大隻喔!店員說先放蟹慢慢等熟,可以同時放入蛽、扇貝,等一下下就可以食,非常鮮甜,蜆簡直多到嚇人,一邊食一邊飲下個湯,非常非常鮮甜,超喜歡這個味道。蟹差不多可以食了,蟹大隻又啖啖肉其他六款自選鮮冬菇香滑味爽,火鍋最愛的配菜。花膠仔吸引了湯底精華,一樣鮮甜!美國肥牛,正呀,肉味濃牛脂香!腩肉片,娃娃菜,魚皮餃冇咩特別。兩百幾蚊有這種質素不錯,店員服務也不錯,主動幫忙及解釋食物淥幾耐也提醒我們幾時可以食👍🏻

食完雞已經飽,首先見到d海鮮有蟹、蛽、扇貝、蠔、魷魚!
其他六款自選
鮮冬菇香滑味爽,火鍋最愛的配菜。
花膠仔吸引了湯底精華,一樣鮮甜!
美國肥牛,正呀,肉味濃牛脂香!
腩肉片,娃娃菜,魚皮餃冇咩特別。
2018-09-22 70 浏览
係facebook見到有介紹呢間餐廳,所以就同阿媽黎試吓! 本來想叫文昌雞,但阿媽話冇食過粥底,所以呢就揀咗粥底火鍋有個搞笑杯可以裝骨 搞笑雞係幫手計每樣海鮮婆幾耐依家個粥底都清要落埋呢d落去增加佢甜度海鮮可以-8款我哋呢就揀咗蝦、蠔、肉蟹、大蟶子等等隻蟹一人一半,不過勝在夠多肉蟶子最好食!一甩即食蜆都夠清甜,但大d就好啦魷魚最估唔到幾好食!一滾到變色即食,真係好爽口D蠔就夠大隻而6款自選火鍋材之中,肥牛同響鈴都幾好食,響鈴好夠脆,而脆牛d紋路幾靚 又夠牛味阿媽話最好味係臨尾個粥,自己煮都冇咁惹味有南瓜粟米嘅甜味之餘,又有菜脯同豬油渣嘅鹹味,味道豐富但又好鬼夾!
有個搞笑杯可以裝骨
搞笑雞係幫手計每樣海鮮婆幾耐

依家個粥底都清

要落埋呢d落去增加佢甜度

海鮮可以-8款我哋呢就揀咗蝦、蠔、肉蟹、大蟶子等等
隻蟹一人一半,不過勝在夠多肉

蟶子最好食!一甩即食

蜆都夠清甜,但大d就好啦

魷魚最估唔到幾好食!一滾到變色即食,真係好爽口

D蠔就夠大隻

阿媽話最好味係臨尾個粥,自己煮都冇咁惹味

✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。六十六十火鍋.當區少見高質火鍋。✰•*˚ ✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 長沙灣有平野食,人所共知 但這次朋友推介的餐廳,卻是物有所值的火鍋店 足料文昌雞鍋,才 $248/人 自選海鮮、貝類 + 6款自選火鍋配料 海鮮上台仍活潑生猛,不設加一,CP值高企! 一於「六十六十」——淥烚淥烚 椰子水做湯底,配鮮滑文昌雞 文昌雞放入去大火一滾,即時息火等7分鐘 開蓋就是鮮香無比的雞湯味 入口一飲,令人雙眼發光 鮮甜雞味又有椰子清香,令人一飲再飲 而文昌雞不單肉嫩鮮滑,更帶原始的鮮雞汁 好好食 新鮮肉蟹,有膏有汁更會郁 上台時雖已切開,但仍在張牙舞爪 淥烚淥烚之後,啖啖都是鮮甜白肉 敲開蟹鉗,都是甜美無比,新鮮貨先有此質素! 不單如此,美味肉蜆隻隻開口隻隻甜 連人見人愛的鮑魚都是彈牙肉厚的 長大的蟶子又是另一鮮甜的傑作 配上甜爽的萵苣,真心好吃 不要錯過湯底的竹笙 本身就清香襲人,索了雞汁海鮮精華 更是香氣四射,而且

雜感女生 好味日記
˚*。六十六十火鍋.當區少見高質火鍋*˚
✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

長沙灣有平野食,人所共知
但這次朋友推介的餐廳,卻是物有所值的火鍋
足料文昌雞鍋,才 $248/人
自選海鮮、貝類 + 6款自選火鍋配料
海鮮上台仍活潑生猛,不設加一,CP值高企!

一於「六十六十」——淥烚淥烚

椰子水做湯底,配鮮滑文昌雞
文昌雞放入去大火一滾,即時息火等7分鐘
開蓋就是鮮香無比的雞湯味
入口一飲,令人雙眼發光
鮮甜雞味又有椰子清香,令人一飲再飲
而文昌雞不單肉嫩鮮滑,更帶原始的鮮雞汁

好好食

新鮮肉蟹,有膏有汁更會郁
上台時雖已切開,但仍在張牙舞爪
淥烚淥烚之後,啖啖都是鮮甜白肉

敲開蟹鉗,都是甜美無比,新鮮貨先有此質素!

不單如此,美味肉蜆隻隻開口隻隻甜
連人見人愛的鮑魚都是彈牙肉厚的
長大的蟶子又是另一鮮甜的傑作
配上甜爽的萵苣,真心好吃

不要錯過湯底的竹笙
本身就清香襲人,索了雞汁海鮮精華
更是香氣四射,而且竹笙有減肥、抗癌、降血壓

實在是火鍋的好朋友

是夜,我飲了很多碗湯
雞與海鮮的美味,令人非常滿意
在一眾長沙灣的食店之中

服務:★★★★☆
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★☆
2018-09-21 57 浏览
今日放假同朋友嚟食粥底火鍋,因為呢間火鍋店佢嘅粥底都幾出名,成日聽朋友提起。配料:粥底要加埋芋頭南瓜粟米先最香甜海鮮食到差唔多之後就可以落佢地海鮮可以自選八樣我揀咗大肉蟹、帶子、聖子、蜆等等大肉蛋勁多肉,有少少膏,帶子同蟶子係店員教導下, 一熟就食得!完全唔會煮到老晒呀蜆有一碟,一打開即食,蜆肉仲係漲卜卜的,夠鮮甜其他火鍋料可揀6樣梅頭肉又幾靚仔肉質都幾嫩,如果多幾塊就好啦。魚皮幾香脆! 主角黎啦!!店員幫手煮粥跟住再落冬菜頭、豬油渣、蔥等等香味十足呀! 咸香味令我係咁食,食左3碗呢間服務好好,店員好貼心會講解下d 海鮮點樣叫食得。
配料:

粥底要加埋芋頭南瓜粟米先最香甜
海鮮食到差唔多之後就可以落佢地

海鮮可以自選八樣
我揀咗大肉蟹、帶子、聖子、蜆等等
大肉蛋勁多肉,有少少膏,

帶子同蟶子係店員教導下, 一熟就食得!完全唔會煮到老晒呀

蜆有一碟,一打開即食,蜆肉仲係漲卜卜的,夠鮮甜

其他火鍋料可揀6樣
梅頭肉又幾靚仔
肉質都幾嫩,如果多幾塊就好啦。

魚皮幾香脆!

主角黎啦!!
店員幫手煮粥跟住再落冬菜頭、豬油渣、蔥等等
香味十足呀! 咸香味令我係咁食,食左3碗

呢間服務好好,店員好貼心會講解下d 海鮮點樣叫食得。
2018-09-19 61 浏览
今日陪個朋友去深水埗黃金個度整電話,整完之後,佢話不如去食d野先,佢話長沙灣新開左一間火鍋店聽聞十分高性價比,係好奇心既促使下 我地就決定去食下啦!去到都幾多人,呢度係食set餐,只需比200$就可以任選8款海鮮,6款火鍋配料,比200$已經食到咁多款,的確好抵食!我地今次簡左蟹、鮑魚、流浮山蠔、牛肉、芝士腸、蜂巢豆腐等等湯底叫左個蕃茄濃湯底,蕃茄好濃郁,入面仲有薯仔同蔬菜,就咁當湯飲都好好飲!蟹好新鮮 1d都唔hea 又多蟹肉又多膏 非常鮮甜!鮑魚都好新鮮,未落火鍋個陣仲識動,食落好彈牙!好有口感呢!流浮山蠔,雖然細細隻,但夠哂新鮮肥美!蠔肚又賬卜卜,食落口蠔味十足!牛肉係美國肥牛,油脂分佈好平均,輕輕一碌已經夠,肉質鮮嫩,我最中意就係用肥牛包住好多蔥黎食,感覺夠哂惹味!呢度仲唔收加1!雖然價錢抵食,但我覺得食物都好好 超哂班!下次會再黎一定

蟹好新鮮 1d都唔hea 又多蟹肉又多膏 非常鮮甜!

鮑魚都好新鮮,未落火鍋個陣仲識動,食落好彈牙!好有口感呢!