2022-06-14 38 浏览
終於捱到星期五,我嘅happy friday等緊我🤤呢餐日本野真係超級無敵霹靂勁好味,我無誇張架😍而家睇返啲相都懷念緊個味道🤗餐廳有幾個set提供,我地最後揀左八瀧割烹😋個餐重點幾樣野一定要講比大家知🥰👅獨眼龍仙台藩生蠔,原隻手掌✋🏻咁大,全無腥味只有海水鮮味😳👅海膽杯 魚子Wasabi魚子,攻鼻又刺激,食入口仲好鮮甜💞👅刺身有黑睦魚,北海道噴火灣星煌北寄貝,蜜金雕,大拖羅!點解可以咁美味?我真係唔明,果塊大拖羅真係一放入口一咬就溶化哂❤️

2022-06-13 42 浏览
有幸參與公司會議,順便黎食返餐好嘅!就咁睇價錢可能會覺得少貴,但食完之後會覺得物有所值👍🏻👍🏻真係要推介比身邊嘅朋友仔呀🤭餐廳環境好靚坐得好舒服,完全有舒壓嘅感覺!食物賣相同香味都加哂分😍餐廳有好幾個餐提供,其中我叫左八瀧割烹😋😋鐵板鰻魚:5粒星好味!鰻魚香脆可口,魚質又會彈牙滑溜😎😋海膽杯:賣相已經好靚,Wasabi魚子配海膽第一次食,估唔到咁夾!海膽甜魚子辣辣地又有咸鮮味😋刺身(黑睦魚,北海道噴火灣星煌北寄貝,蜜金雕同大拖羅),呢幾款刺身都好優質,食完真係返唔到轉頭!真係鮮味十足!😋栗蟹,貼心地已經將蟹肉拆好晒,啖啖滿足!

餐廳有好幾個餐提供,其中我叫左八瀧割烹😋

😋鐵板鰻魚:5粒星好味!鰻魚香脆可口,魚質又會彈牙滑溜😎
😋刺身(黑睦魚,北海道噴火灣星煌北寄貝,
😋栗蟹,貼心地已經將蟹肉拆好晒,啖啖滿足!
2022-06-13 39 浏览
差唔多有十個item ge八瀧割烹 被我稱為天堂美味當然有佢ge原因🤣👅名物生蠔👅😋独眼竜都好hit未食過之前已經先聽過, 插晒旗仔咁好威🤣 每一隻都有個label係正品認證😋真心好大隻! 蠔肉非常飽滿鮮甜🤤🦐刺身五點🐟😋包括 牡丹蝦, 黑鯥魚, 北海道噴火灣星煌北寄貝, 蜜金雕, 大拖羅😋嘩我係第一次食唔係紅色既北寄貝😱 佢白白地色有D似馬刀貝, 口感比平時食既北寄貝更肥美, 味道更甘甜👍🏻😋北海道牡丹蝦好厚肉, 粘糯既口感同鮮甜既味道就係完美❤️ 佢比甜蝦稍為冇咁甜, 但口感就更爽脆淨係講呢兩樣主打都講到我好想再返去食🤤🤤

👅名物生蠔👅
😋真心好大隻! 蠔肉非常飽滿鮮甜🤤

🦐刺身五點🐟

淨係講呢兩樣主打都講到我好想再返去食🤤🤤
Book左尖沙咀staycation,不過唔包晚餐,所以就諗住將食buffet既budget轉去食omakase,一於嘆到盡😎好耐都冇試過放慢個人,平時成日都掛住做野🥺今次終於可以同老公慢慢品嚐食物。晚上6點鬆到餐廳,係第一枱客人,安排左住高檯,我同老公都叫左個鮨套餐 $1388位😆中拖羅:十分肥美,入口即溶🥰完全無筋!甜蝦:鮮甜帶黏熱湯:非常鮮甜,蜜金雕魚湯,飲唔到有骨,成個配搭幾有驚喜😍甜品:生果好非常香甜總括呢到Staff都好友善,而且服務好好,因為唔多機會食omakase,師傅都好有耐性教導我地食法同埋用餐禮儀,去開尖沙咀都可以一試呢間日本料理🥳值得一去

中拖羅:十分肥美,入口即溶🥰完全無筋!
甜蝦:鮮甜帶黏
熱湯:非常鮮甜,蜜金雕魚湯,飲唔到有骨,成個配搭幾有驚喜😍
甜品:生果好非常香甜

因為疫情關係,我日日都要work from home,根本上唔洗出街,三餐都係屋企搞掂,但好似好耐冇同男朋友拍下拖了,所以今日去左尖沙咀接佢放工比個驚喜佢👩‍❤️‍👨❤️作為尖沙咀地膽緊係將揀餐廳重任交比佢話事,佢lunch食過覺得唔錯就帶左我黎,一入到店內,雅緻舒適,環境好清靜,同出面勁熱鬧既尖沙咀形成強烈對比🆚我地叫左兩個dinner set,廚師建議先由淡到濃味道進食,當中小澤蟹超級可愛😊美輪美奐的造型,整件炸得非常酥脆,生蠔大大creamy,甜蝦刺身正到爆!魚湯散發濃郁味噌的味道及香氣,魚肉入口綿密細緻,食物同環境都好滿意,呢到真係好適合去拍拖食飯🥰

2022-06-09 43 浏览
已經兩年啦!係兩年都帶得飛去日本✈️好掛住晨早去築地食壽司大🌄好掛住日本既sushi🍣雖然香港開左好多間過江龍..但要搵到間有日本感覺同味道餐廳真係好難!!由於不能出外旅遊..閨蜜相約食Omakase一解相思🍴坐L形吧枱可以同師傅交流同睇表演..師傅首先送上海膽豆腐配松葉蟹肉加三文魚子🍱口腔個份複雜和極具層次既感覺有點難形容..甘香鮮濃的海膽配滑豆腐生蠔肉質肥美沒有腥味🦪開蠔殼開得夠乾淨!鱈魚棒平時零食就食得多, 配白蝦同海膽都係第一次食..效果幾好令人回味!仲有蟹肉蟹膏壽司, 鮮甜美味!用餐大約2小時..都有種去左日本感覺🥰

生蠔肉質肥美沒有腥味🦪開蠔殼開得夠乾淨!

用餐大約2小時..都有種去左日本感覺🥰
2022-06-09 39 浏览
最近心情都唔太好🤥轉左工壓力大左,所以好朋友約我放工一齊食晚餐,放鬆下心情,相約在尖沙咀等,餐廳門面低調,不過內有乾坤,有私隱度幾高,岩哂兩人坐底慢慢食,慢慢傾計,唔會催促還檯😌整體水準同食物質素都幾高,當中印象比較深刻既有以下幾款海膽杯既海膽色澤橙黃,香濃質感滑溜,幾creamy,不錯之選,松葉蟹肉質細緻,冇殼起哂肉,岩哂我懶人食😗另一道菜都係有海膽,配上白蝦一齊食,無法形容個份滿足感,令我食慾大增,雖然食到最後已經好飽,但甜品不能不食,有我最愛既丸子🍡一串有三粒,煙韌非常,有機會都想再黎試其他套餐☺️

整體水準同食物質素都幾高,當中印象比較深刻既有以下幾款

海膽杯既海膽色澤橙黃,
一串有三粒,煙韌非常,有機會都想再黎試其他套餐☺️
2022-06-08 35 浏览
男朋友升職加薪話要大肆慶祝🥳我哋又想食日本野,於是上網見到呢間餐廳🍴啲食物相好靚,個個又大讚👍🏻咁就決定係呢度啦🙈餐廳有唔同等級嘅set選擇,我地最後揀左八瀧割烹,算中等價位😏我覺得啲野食出奇地鮮味😋!刺身通通要大讚,每款都勁新鮮,全無腥味,而且係有果種刺身獨有嘅鮮甜味❤️,刺身有黑睦魚,北海道噴火灣星煌北寄貝,蜜金雕同大拖羅,不得不承認個大拖羅完全入口即化,舌尖享受😇鐵板鰻魚外脆內軟,啲魚肉嫩滑到一個點係滑入口架😝仲有勁香焦香味!海膽杯真係必須的,賣相一流入面啲魚子同海膽完全係perfect match!!!點解會咁好味😊我已經要求下個月生日都要黎呢度慶祝!

我已經要求下個月生日都要黎呢度慶祝!
好開心終於有返晚市,當然要即刻book omakase同老公過二人世界,飛唔到去日本,唯有喺香港製造回憶,超級鍾意食壽司嘅我哋就揀咗呢間位於尖沙咀八瀧,雖然唔係開咗好耐,但係壽司界好似都幾出名👍主打當然是廚師發板,有三款套餐,我哋就揀咗中價位-鮨$1388/位,相當多野食,當中宮城唐桑蠔好好食,海水味特別重,肉質又肥美,算係近排食過最好既生蠔☺️大拖羅壽司入口即化,完全唔洗咀嚼除了刺身同壽司,仲有用蜜金雕煮成魚湯,真材實料的證明,蜜金雕本身淡雅清香,再用木魚、昆布提鮮,味道更加鮮甜,最後仲有鱈魚棒零食,非常滿意一餐🤤

除了刺身壽司,仲有用蜜金雕煮成魚湯,真材實料的證明,蜜金雕本身淡雅清香,再用木魚、昆布提鮮,味道更加鮮甜,最後仲有鱈魚棒零食,非常滿意一餐🤤
2022-06-07 43 浏览
八瀧主要有三個餐, 今晚揀左瀧, $888加一, 都算係omakase中價, 但質素有中上😍先付、前菜、刺身、海膽杯、吸物、燒物、甜品十分齊全, 因為想食omakase好耐有好多都唔記得影相😵‍💫😵‍💫先付係豆腐同魷魚, 豆腐豆味都好重, 但當然唔係普通豆腐! 係海膽豆腐來! 同套餐個海膽杯有連繫, 好似食緊主題餐廳咁🤤魷魚好爽口好新鮮, 差D覺得佢係活上, 凍凍地好refreshing~刺身當然正, 但當為一間割烹料理, 講佢D刺身, 倒不如講下熟食😎個燒魚真係一流!! 上碟時係聞到串燒既味, 個魚柳魚油好香, 燒到逼晒油出來但食落1D都唔乾, 有少少西京汁既味道, 仲要有新鮮魚子係面頭, 好有趣既配搭!

2022-06-07 41 浏览
多謝老細請食飯,如果唔係我都唔知身邊有間咁高級優質嘅日本餐廳🤤食完係有幸福嘅感覺😳小妹平時都唔捨得食呢,但食完今次之後真係覺得要時不時食下好野😳❤️逸品喜之次,燒魚一流好味,啲魚油反光反光,好靚,當然啲魚肉好好味❤️宮城唐桑蠔,手掌✋🏻咁大,一咬係滑入口咁滯,鮮!❤️北海道牡丹蝦,估唔到蝦係可以咁好口感,爽彈脆🤤❤️栗蟹,第一次食蟹係有人幫忙拆埋啲蟹食,成啖一匙羹放入口,啖啖蟹肉好爽😄❤️甜品小丸子,呢個甜品口感煙韌,豐富左成餐飯!真係講多次都要,多謝老細❤️🤤

❤️宮城唐桑蠔,手掌✋🏻咁大,一咬係滑入口咁滯,鮮!
❤️北海道牡丹蝦,估唔到蝦係可以咁好口感,爽彈脆🤤
❤️甜品小丸子,呢個甜品口感煙韌,豐富左成餐飯!

真係講多次都要,多謝老細❤️🤤
2022-06-06 36 浏览
好開心今日男朋友帶我去食日本餐廳,呢間餐廳想食好耐,佢真係有放上心度♥️佢話專登睇人哋食咩推介,話個餐套「八瀧割烹」係好正,樣樣齊,食物又豐富👅前菜啲攞盤好靚,忍唔住全部相機📷食先!當然啲食物每款都好好味,食到我咀脷脷🙈💋宮崎和牛薄燒, 我最鍾意食牛肉, 呢款牛好岩我胃口, 和牛肉質細滑!💋北海道牡丹蝦,牡丹蝦夠哂大隻又鮮味,重點係蝦肉爽彈唔會梅!💋栗蟹, 睇到隻蟹好可愛♥️重點係啲蟹肉已經一早整左出嚟,唔使食得咁麻煩,蟹肉鮮甜咸咸地好正呀

🇯🇵🇯🇵🇯🇵來八瀧食好野就試試$888 「瀧」餐先🇯🇵🇯🇵🇯🇵🍱前菜用個長碟上新鮮螢光魷魚 好爽口彈牙 面頭甜甜地有少少漬過澤蟹仔好cute 類似軟殼蟹既口感 炸到脆身黑豚肉鵝肝卷 鵝肝好香味道好出 黑豚肉包住反而比較淡味 襯托到鵝肝既濃味自家製雞肉丸 好大粒 果魚係自製勁足料 雞肉肉地都好實淨 外層鹹鹹甜甜入面都有味🍣松葉蟹肉蟹膏壽司好大粒好多蟹肉 仲係用昆布紫菜包好特別一大jar蟹肉下仲有好香濃既蟹膏 昆布紫菜味道較清冇搶風頭多蟹少飯勁滿足😙🐠燒物燒魚好香魚油爆晒出黎好Juicy👅

🍱前菜用個長碟上

🐠燒物
燒魚好香
魚油爆晒出黎好Juicy👅
2022-06-02 36 浏览
八瀧好食:8/10服務:8.5/10衛生:8.5/10性價比:8/10第二次回頭既OMAKASE,上次黎因為慶祝結婚週年,食完真係BOOKMARK左要再黎多次,因為真係好好食,今次我生日所以老公好聰明地就預訂左座位,唔試其他餐廳,怕有伏:<上次黎我地係食瀧套餐,$888/位,今次就想試下貴D餐,鮨$1388/位,分別都幾大,依家多左生蠔同壽司,餐廳仲有一款再貴D既,八瀧割烹$1588/位,呢個就留返第三次黎先食10款壽司都好靚,影左好耐相,唔捨得食XD大拖羅好肥美,油脂感大爆發,魚油即時釋放出來,令人回味無窮,甜蝦蝦肉爽身彈牙,鯛魚味道偏清甜,另外佢地既壽司飯都好好食,軟硬剛好,夾上黎唔會散開,高質壽司店一定會再回訪
八瀧
好食:8/10
服務:8.5/10
衛生:8.5/10
性價比:8/10

一定會再回訪
2022-06-02 31 浏览
入到餐廳感覺好舒服, 之前book左枱所以入座都好順利, 所有餐具, 餐盤, 裝修, 什至個水壺都好有我鄉下feel~~🇯🇵之前已做好左resarch所以叫左最高價既八瀧割烹, 每一款都令人驚喜食得身心舒暢🤤✨刺身五點✨魚生同牡丹蝦分開上, 魚有黑鯥魚, 北海道噴火灣星煌北寄貝, 蜜金雕同大拖羅, 五款都好鮮味, 要慢慢細嚐先不至於浪費左每款都高質既刺身✨鐵板鰻魚✨燒得比較乾身, 唔似平時食開既鰻魚, 喜歡多汁可以淋另上既燒汁, 但我反而好喜歡佢既原味! 燒到乾乾脆脆又好出個魚味👍🏻✨甜品✨係日式小丸子呀😋 櫻花 / 抹茶 / 原味小丸子好有日本風味, 冇落超多糖, 所以豆味同櫻花/抹茶 好突出, 作為今餐既句號好完美😋

刺身五點✨

✨鐵板鰻魚✨