2020-04-30 77 浏览
今日同老公兩個人去搵嘢食,黎到熱鬧嘅東大街,唔知食咩好,但係比呢間餐廳嘅餐牌吸引左,我哋坐低之後,叫咗一個青咖喱同冬陰功青,咖喱味道啱啱好,唔太辣,啱晒我口味,而冬陰功就令人越食越開胃,最驚喜嘅係啲海鮮都幾鮮甜,以後去搵嘢食,又可以多一個選擇啦。
2020-03-21 298 浏览
黎八沢一定係必食佢個忌廉烏冬,真係好耐無黎喇,而家轉左用apps 點餐,都幾方便又可以睇到多d圖。✨先黎個咸檸七,咸檸夠多好夠味✨龍蝦沙律:龍蝦肉彈牙,入面撈左d 鱈魚籽,食落有d 脆卜卜, 加埋紫菜好好味。✨黑松露忌廉海鮮烏冬:佢個湯底真係好香忌廉味,而且感覺係唔會膩,加埋黑松露同蔥花好香,飲下飲下真係會飲晒👍個三文魚好正好嫩滑,一d 都唔鞋,帆立貝都食到鮮甜味。✨ 烏冬煙煙韌韌同埋超滑,而且份量都幾多,好掛汁👍✨鮮什菌松露芝士烏冬: 呢個湯底同忌廉湯差唔多,不過就濃d 同埋多左份芝士咸香。雞蛋夠溏心,什菌有d 醬汁,食落甜甜的。✨ 明太子雞翼: 外皮微微脆,入面勁多明太子,辣辣地幾惹味,黎東大街一定要試下呢間👍

✨先黎個咸檸七,咸檸夠多好夠味

龍蝦沙律

黑松露忌廉海鮮烏冬

✨ 烏冬煙煙韌韌同埋超滑,而且份量都幾多,好掛汁👍

龍蝦沙律
黑松露忌廉海鮮烏冬
古語有云,啞巴吃黃蓮,有苦自己知。係香港好多人日搏夜搏,死慳死抵為左一層好普通好普通既樓。但亦有人為左一圓創業夢,而不惜工本,孤注一擲。今時今日當你去到筲箕灣,你唔會唔識得呢間能夠成為街知巷聞,無人不知既「八沢」,當中既背後既辛酸故事你可能未必知。所以話香港人至叻,唔洗靠人個個靠自己,由夫妻檔拍住上,無論受盡冷言冷語亦不為所動,咩都親力親為,同員工齊上齊落,企硬自己,最後創出一片天!👇📌黑松露忌廉海鮮烏冬 - $92👉重點推介佢地既創業招牌烏冬,以西日風格創造出另類感覺,湯底係成碗烏烏冬既精萃。一試真係停唔到口,原來佢地既忌廉湯底由老闆原創,每日新鮮熬製,唔怪得清甜得黎濃而不膩,又唔會太漿,唔錯。加埋原隻帆立貝、三文魚煮得岩岩好,鮮甜彈牙。每條烏冬痴滿哂湯底,入口滑溜,果然無失望!📌一桶厚燒鰻魚玉子飯 - $198 (2人前)👉另一必試既招牌菜鰻魚,完美呈現出餐廳功架,厚燒鰻魚睇落肉質肥美,魚皮特別香脆同埋油香夠突出,唔錯。加埋即燒玉子,撈埋成桶飯,兩條友唔洗幾分鐘清哂,呢d就係滋味無窮啦。
古語有云,啞巴吃黃蓮,有苦自己知。係香港好多人日搏夜搏,

咩都親力親為,同員工齊上齊落,企硬自己,最後創出一片天!👇

📌黑松露忌廉海鮮烏冬 - $92

每條烏冬痴滿哂湯底,入口滑溜,果然無失望!

📌一桶厚燒鰻魚玉子飯 - $198 (2人前)

兩條友唔洗幾分鐘清哂,呢d就係滋味無窮啦。
2020-03-14
  • 黑松露忌廉海鮮烏冬
  • 一桶厚燒鰻魚玉子飯
筲箕灣出名多好西食既地方係人都知係東大街,東大街基本上乜菜式都有得食,唯一係西式選比較有限😅今次去食左兩份主食同兩款串燒,主要會介紹佢地兩款主食,又係必試既🤭🤭 黑安格斯牛扒既肉質唔錯,配埋個蒜蓉豉油溝落啲烏冬食非常match,有少少蒜得嚟又甜甜地,唯一覺得可以再加多少少分既位係牛扒份量可以俾多少少,同埋可以唔洗煎到咁熟,安格斯生多少少再正啲🤤🤤重頭戲: 個黑松露忌廉海鮮烏冬 真係人人必試既一樣,除非你好抗拒食有松露味道既野食,如果唔係,呢碗夠曬creamy夠曬松露味,所用既材料一啲都唔吝嗇,大大隻鮮帶子同三文魚肉,絕對係加曬分👍🏻👍🏻👍🏻 成碗烏冬食落個湯都係keep住咁濃味,大家嚟食一定要試,唔食一定會後悔😉
黑安格斯牛扒掛烏冬
串燒-雞軟骨/雞腎
2020-03-07
黑安格斯牛扒掛烏冬
串燒-雞軟骨/雞腎
2020-03-10 115 浏览
Life is short活在當下.....食,完全認同🤣,睇到牆上的餐牌食物飲品又是日本入口,想必食材一定不會差👍白🍑桃汁——-清新香桃🍑味道,入口感覺大自然味道的清新感覺⋯⋯八沢特飲—-清新濃郁士多啤梨🍓味道,杯裡面有一些一粒粒細小🍑桃味道的苟蒻,有得飲有得食,又係一種好有清新的感覺飲品⋯⋯黑安格斯肉眼牛扒烏冬——-配有沙律菜、醬汁,烏冬爽口滑溜,肉眼鮮甜嫩滑⋯⋯溫泉♨️蛋豚肉拉麵——-配有木耳絲、蔥花、日本魚蛋,🐷骨湯底又甜又惹味,豚肉又爽又滑,隨咗食哂D拉麵,連湯底都比我飲哂😄小食溫泉蛋——-溫泉蛋温度時間啱啱好,蛋王和蛋白滑溜又有蛋味😋小食炸豬扒——豬扒外皮脆,肉質又夠嫩滑,點埋沙律醬就更加好味😋員工又有禮貌,招呼周到⋯⋯環境乾淨衛生,食得安心又放心😋

員工又有禮貌,招呼周到⋯⋯
環境乾淨衛生,食得安心又放心😋
2020-03-09 92 浏览
係呢段疫情期間,大家都會比較想去一啲小人嘅地方,有日大少就帶咗我去石澳無無聊聊上吓山又行吓沙灘咁又一日😆玩左成日出返去筲箕灣東大街搵吓嘢食😚就被呢間野門口嘅餐牌嘅烏冬吸引左我哋入去🤤🍜 黑松露忌廉海鮮烏冬 $88呢個一定係必點,同我一樣鍾意黑松露嘅你,一定唔會放過佢😚超濃郁嘅忌廉湯底配上超濃郁嘅黑松露香味,加埋彈牙嘅烏冬🤤🤤🤤三樣都係我好鐘意食㗎🤩仲有兩大隻帶子,五至六件三文魚,真係好豐富😋🦞 龍蝦沙律 $50呢個沙律唔係好多地方都有得食,但我又好鬼死鍾意食😆用紫菜包住啖啖的龍蝦仔😚另外,呢到嘅串燒都好正,燒三文魚腩同燒白鱔都係燒到塊皮金黃色的,但肉質鮮嫩多汁🥰叫多幾串同大少飲返兩杯,好滿足丫😚
就被呢間野門口嘅餐牌嘅烏冬吸引左我哋入去🤤

🍜 黑松露忌廉海鮮烏冬 $88

🦞 龍蝦沙律 $50

2020-03-05
2020-03-08 1419 浏览
今日黎到港島東做野,約左個港島friend食晚餐,去左成條食街咁既筲箕灣東大街,好友就話今晚帶我試新野~黎到間好有日本居酒屋格局既餐廳,裝潢富特色,卡位寬敞,坐得舒服。掃QR CODE落單,圖文並荗,介面簡單清晰又環保!厚切牛舌HK$52 口感厚實,軟嫩多汁,不會過熟,燒得剛好,吉列炸蠔 HK$38/3隻即叫即炸,金黃色澤賣相吸引,外層酥化,咬一啖,鮮嫩多汁!清酒雞肉竹笙烏冬 HK$108超足料!令人一試難忘!雞件皮滑肉嫩,竹笙爽脆,配料仲有紅棗、圓肉、蟲草花,仲有頗多娃娃菜,養生滋補又健康!鍾意藥膳既朋友仔一定會愛上~黑安格斯肉眼牛扒掛烏冬 HK$92牛扒脂肪分布均勻,肉質嫩滑牛味濃郁,油花豐富,入口軟嫩多汁。將烏冬拌勻特製醬汁,另有一番風味,仲有番茄同沙律菜,中和返油膩感。
今日黎到港島東做野,
約左個港島friend食晚餐,
去左成條食街咁既筲箕灣東大街,
好友就話今晚帶我試新野~

黎到間好有日本居酒屋格局既餐廳,
裝潢富特色,卡位寬敞,坐得舒服。

掃QR CODE落單,圖文並荗,
介面簡單清晰又環保!

厚切牛舌HK$52

口感厚實,軟嫩多汁,
不會過熟,燒得剛好,

吉列炸蠔 HK$38/3隻

即叫即炸,金黃色澤賣相吸引,
外層酥化,咬一啖,鮮嫩多汁!

清酒雞肉竹笙烏冬 HK$108

超足料!令人一試難忘!
雞件皮滑肉嫩,竹笙爽脆,
配料仲有紅棗、圓肉、蟲草花,
仲有頗多娃娃菜,養生滋補又健康!
鍾意藥膳既朋友仔一定會愛上~

黑安格斯肉眼牛扒掛烏冬 HK$92

牛扒脂肪分布均勻,
肉質嫩滑牛味濃郁,
油花豐富,入口軟嫩多汁。
將烏冬拌勻特製醬汁,另有一番風味,
仲有番茄同沙律菜,中和返油膩感。

2020-02-27
2020-03-04 103 浏览
筲箕灣呢間人氣小店,想試好耐。因為嘢食好特別,環境又非常之有情調。一去到門口,果然冇令我失望,日本居酒屋嘅格調,充滿傳統嘅東灜氣氛,喺度食嘢人都開心啲。呢間餐廳嘅menu好特別,有烏冬、有串燒、有鍋物,仲有清酒,無論你係想過嚟傾偈吹水定係想食正餐,一樣適合。咁啱我同朋友都唔算太肚餓,所以叫咗個清酒雞肉竹笙烏冬、鹽燒白鱔、厚切牛舌、明太子雞翼。清酒雞肉竹笙烏冬出乎意料之外嘅鮮甜,清酒用嚟煮嘢真係可以帶出鮮甜,京蔥同埋蟹蟲草花嘅配搭亦都令到啲碗烏冬多咗啲fusion嘅感覺,值得一試。鹽燒白鱔上到枱已經有少少凍,可能係鹽燒所以味道比較淡,不過魚味就變得突出,欣賞佢嘅厚切,口感幾過癮。厚切牛舌水準之作,朋友鍾意食牛舌嘅覺得好好味,必叫!明太子雞翼不過不失,略嫌太咸,口痕嘅朋友不妨試吓,不過價錢就比出面貴。如果用嚟配清酒嘅話,應該唔錯。

厚切牛舌水準之作,朋友鍾意食牛舌嘅覺得好好味,必叫!

八沢-日式烏冬、拉麵、串燒專門店門面極具特色的立體招牌,配上傳統日式風格,有舊時日劇常見的木桌椅子、單車、鐵牌等等;內裏環境充斥着木系元素,有木地板、木紋桌子、卡位。生薑黑豚肉飯飯上佈滿大量的木魚碎、蔥花,底下佈滿滿滿的炙燒黑豚肉片,肉片油香十足,所有配料和肉片加入醬汁和飯粒攪拌一拉吃,惹味而且味道豐富。黑安格斯肉眼扒掛烏冬特別的掛烏冬食法,比起一般炒烏冬、湯烏冬更有特色。大大塊的黑安格斯肉眼扒,牛味濃、肉質嫩多汁,配上特製醬汁掛烏冬吃。小桶生薑玉子鯛魚腩飯以小木桶盛着的飯,別出心裁,玉子有着滑蛋的滑、十足的厚度,上邊放着滿滿的鯛魚腩,而且佈滿醬汁,像鰻魚似的,分別是在肉質和口感方面,而且魚肉較厚身,啖啖肉。
八沢-日式烏冬、拉麵、串燒專門店

生薑黑豚肉飯

黑安格斯肉眼扒掛烏冬

小桶生薑玉子鯛魚腩飯
位於筲箕灣的東大街,喺地鐵站B2出口,行1分鐘就到!新界人嘅表示東大街真係美食雲集!但係最搶眼嘅都莫過於呢間日式小店八沢。呢排凍凍嘅天氣就最適合食熱辣辣嘅麵!入門口之前見到佢寫住”十大烏冬麵推介”所以就決定要食佢哋嘅招牌,烏冬!只係估唔到原來連烏冬都有好多款!落單都非常方便先進,用QR code 落單,我同男朋友第一下見到都覺得好神奇!而且呢段時間仲可以減少大家接觸,非常衛生。最後揀咗店員極度推薦嘅黑松露忌廉海鮮烏冬 !一上枱已經聞到香香的忌廉味,仲濃過卡邦尼意粉的忌廉汁。非常creamy 但不油膩最濟口,食咗幾啖已經飲咗半碗湯,果然係不負眾望!海鮮主要係有三文魚腩同帆立貝。不得不提嘅地方係,帆立貝實在太大又厚肉,90幾蚊嘅價錢實在物超所值!鍾意食忌廉汁嘅朋友一定要食呢個!而男朋友就揀咗安格斯牛肉飯。牛肉份量非常多,直頭係一大塊牛肉嘅份量,而且仲配有自家製嘅特別醬料。食落去牛肉唔會太生亦都唔會太熟,啱啱好六成熟。而且咬落去仲有好多肉汁,得到男朋友90分的評分!而且都係90幾蚊嘅價錢,的而且個比起出面同一樣水準嘅餐廳平好多餐廳裏面都有提供串燒食物,型式有點似日本居酒屋。串燒主要以肉類同海
安格斯牛肉飯
餐廳裏面都有提供串燒食物,型式有點似日本居酒屋。串燒主要以肉類同海鮮為主,價錢相宜,大約30-80左右。我哋最後叫咗兩個串燒,分別係大蔥雞肉同三品雞肉軟骨棒
三品雞肉軟骨棒
三品雞肉軟骨棒,每款雞肉棒都有唔同嘅醬料。分別有梅子醬,芝士醬,同埋燒汁醬。男朋友比較喜歡梅子的感覺,酸酸甜甜別有一番新鮮感。燒汁味道也不錯,但我最愛係芝士醬!芝士醬的口感最好,雞軟骨棒食落去都好有口感,一粒粒的雞軟骨,是一個伴酒小食的好選擇!
大蔥雞肉
而大蔥雞肉可以話係居酒屋必叫嘅小食!一啖蔥,一啖雞嘅組合,再加一支清酒!實在太完美。48就有兩條雞肉,而且雞肉都非常大粒!
整體來講,我覺得呢間餐廳嘅衛生程度非常好,大家可以放心係呢段時間依然繼續出去食野。而食物方面都非常大份,價錢相宜,好適合兩個人一齊吃晚飯,靜靜嘅環境,非常有情調。
题外话/补充资料: 一定要食黑松露忌廉海鮮烏冬!
2020-02-19
安格斯牛肉飯
大蔥雞肉
  • 三品雞肉軟骨棒
2020-02-28 1170 浏览
餐廳裝修好日式,居酒屋格局,落單以Qr Code自助點餐形式,有食物圖片睇,不過都有實體餐牌,方便客人觀看。✨設加一服務費-💕黑蒜灸燒極濃黑豚肉拉麵 $82💕黑安格斯肉眼牛扒飯 $92💕明太子雞翼 $45💕自家製薑蜜 $20-1️⃣ 黑蒜灸燒極濃黑豚肉拉麵 ⭐️⭐️⭐️聞落好香既黑蒜味,有三塊大大塊既黑豚肉,肉質好嫩,糖心蛋個流心程度整得好好!拉麵就採用彎彎地比較似公仔麵質感個隻,總括而言,配料都很不錯,湯底味道就略為淡了一點。/2️⃣ 黑安格斯肉眼牛扒飯 [滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️這個十分推薦!肉眼牛扒肉質鮮嫩多汁,控制得個火候好好,食落唔老又唔過熟,而且黑椒同埋蒜香味腌得好入味,同專食牛扒嘅餐廳質素差不多!而最最最特別嘅係配牛扒既醬汁,雖然味道似普通點牛扒嘅燒汁,不過會有陣清酒既餘韻係尾,好清純嘅感覺😍/3️⃣ 明太子雞翼 [滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️雞翼腌得好入味,同一般重口味既雞翼包飯味道一樣,而內裏真係包住滿滿既明太子,一啖佈滿成口😂/4️⃣ 自家製薑蜜 ⭐️⭐️⭐️⭐️薑味夠,未去到會有薑到辣既感覺,蜜糖味都夠,味道均勻,唔會話偏重薑味或者偏重蜜糖味。-環境:8/10服務:10/10好味指數:9/10回頭率:9/10

✨設加一服務費
黑蒜灸燒極濃黑豚肉拉麵
2020-02-26
黑安格斯肉眼牛扒飯
明太子雞翼
筲箕灣東大街係美食嘅集中地,全條街都係食肆,經過見到一間特別吸睛的日本餐廳【八沢】,門外裝飾裝飾擺設很有特色,室內環境頗有情調,燈光微暗,地方不大,但座位寬敞舒適,落單是用手機掃瞄單據的QR CODE,方便又快捷。餐牌選擇很多,我比較相信數據,所以選擇了連續五年銷量第一位的《黑松露忌廉海鮮烏冬》$88,朋友點了小桶山薑玉子鯛魚腩飯$98,點了一款小食,明太子雞翼(3隻)$45,沒有加一服務費,人均消費$115,仲奉送自家製熱飲,真係抵食又好食!黑松露忌廉海鮮烏冬$88,忌廉味道超濃,烏冬入味但保持彈牙口感,沒有被湯浸腍,帶子超大隻,三文魚和黑松露份量也十分慷慨,聞說這道菜式昰店主自家創作,有創意兼有誠意,值得推薦!小桶生薑玉子鯛魚腩飯$98,鯛魚好鮮味,又腍又滑,配埋醬汁甜甜地,好好味。明太子雞翼$45,又香又惹味,少少辣,仲要無骨啖啖肉,!跟餐奉送自家製熱飲,充滿荔枝香味,甜度適中,有驚喜!餐廳整體質素都很好,交通又方便,上餐快,食品質素高,服務幾好,價錢合理。
室內環境頗有情調,燈光微暗,地方不大,但座位寬敞舒適,
落單是用手機掃瞄單據的QR CODE,方便又快捷。

黑松露忌廉海鮮烏冬$88
,聞說這道菜式昰店主自家創作,有創意兼有誠意,值得推薦!
明太子雞翼$45,又香又惹味,少少辣,仲要無骨啖啖肉,

明太子雞翼
跟餐奉送自家製熱飲,充滿荔枝香味,甜度適中,有驚喜!

2020-02-25
  • 黑松露忌廉海鮮烏冬$88
2020-02-21 237 浏览
今晚御廚放假,落雨天,就近近地去東大街搵食搬舖後第一次嚟食,同舊舖一樣日式陳設,好似去咗日本嘅居酒屋呢度係自助落單,用自己電話嘟個QRcode,就可以見到個圖片menu 自己落單好方便!黑松露忌廉海鮮烏冬 - 招牌菜,點都要試吓海鮮係三文魚腩同大大粒帶子,兩樣都處理得啱啱好,唔會過熟而韌,好味!烏冬煙韌、有咬口,仲微微掛住啲黑松露忌廉湯汁添黑蒜灸燒極濃黑豚肉拉麵 - 豬骨湯底味濃,充滿蒜香,加埋炙燒過嘅黑豚肉丶糖心蛋,極上滋味!鹽燒白鱔 - 皮脆肉脆,油香,每一啖都係享受燒羊架 - 燒得啱啱好,肉嫩,一啲都唔乾,惹味呢排出街食飯大家都注意咗衛生,要讚讚店內有消毒搓手液提供,入座後店員會主動遞上,實在太細心,加分值得一提,呢度服務好好,全部店員都好友善有禮,食得好開心!
今晚御廚放假,落雨天,就近近地去東大街搵食
搬舖後第一次嚟食,同舊舖一樣日式陳設,好似去咗日本嘅居酒屋
自己落單好方便!
黑松露忌廉海鮮烏冬
黑松露忌廉海鮮烏冬 - 招牌菜,點都要試吓
黑松露忌廉海鮮烏冬
烏冬煙韌、有咬口,仲微微掛住啲黑松露忌廉湯汁添
黑蒜灸燒極濃黑豚肉拉麵
燒羊架 鹽燒白鱔
鹽燒白鱔
鹽燒白鱔 - 皮脆肉脆,油香,每一啖都係享受

燒羊架
燒羊架 - 燒得啱啱好,肉嫩,一啲都唔乾,惹味

值得一提,呢度服務好好,全部店員都好友善有禮,食得好開心!
2020-02-16
  • 鹽燒白鱔
今日去左鶴咀玩,(題外話:鶴咁超靚,推薦大家去,垃圾請帶走)巴士去,小巴走,落車附近就係呢間八沢,個門口好靚吸引左我地停低睇個餐牌,見到忌廉烏冬同聞到門口啲香味,加上店員行出門口招攬,即刻推動我地入去。入去店員好熱情咁招呼,見佢地會周圍問人好無食,個個都話好食😋用QR落單,我覺得好方便,有得睇食物圖,仲即刻計到總數。我地叫左忌廉黑松露海鮮🦞烏冬,$92,有三片厚切三文魚排🍣,魚肉彈牙有油脂香,兩片大大粒既帆立貝,忌廉湯底超香濃又唔會覺得好漏,黑松露醬好夾,烏冬又彈牙!超好味😋推薦!!!👍🏿👍🏿👍🏿雙重芝士吉列豬扒珍珠米飯🍚$62超香濃芝士,大舊又脆口,好食!串燒,兩串燒雞心$48一串有四粒 好香口 好正!安格斯牛小排$42好軟入口即溶既感覺,好好味😋!鹽燒白鱔$55有三舊,好爽脆鮮甜美味!埋單$336總結,推薦大家黎試下!

用QR落單,我覺得好方便,有得睇食物圖,仲即刻計到總數。

推薦!!!👍🏿👍🏿👍🏿

雙重芝士吉列豬扒珍珠米飯🍚$62
超香濃芝士,大舊又脆口,好食!

串燒,兩串燒雞心$48
一串有四粒 好香口 好正!

安格斯牛小排$42
好軟入口即溶既感覺,好好味😋!

鹽燒白鱔$55
有三舊,好爽脆鮮甜美味!
埋單$336
總結,推薦大家黎試下!
2020-02-19
今日想同朋友食日本嘢,見到呢一間主打忌廉烏冬嘅餐廳,所以就走咗去食啦!我哋大概七點左右到餐廳,冇諗過疫情咁嚴重間餐廳都咁多人嚟食!不過餐廳都好貼心有一張紙,係提醒顧客小心衛生!而餐廳係用手機scan QR Code,然後落單嘅好方便!而且唔使download任何Apps就可以點餐!餐廳嘅食物選擇好多有烏冬、有拉麵亦都有飯,同各種小食!我同朋友買咗三款小食包括芝麻醬滑豆腐,食落去兩舊大豆腐好滑身,亦都好重豆腐味!而我哋亦都嗌左一串厚切牛舌,廚師燒得啱啱好而且真係好厚身,食落去唔會話好鹹!而呢一個牛乳忌廉餅,$30其實都好大舊,而且炸得啱啱好唔會好油,食落去好脆身,入邊嘅忌廉亦都唔會好膩!呢一個佢哋主打嘅黑松露忌廉海鮮烏冬真係好好食!佢啲忌廉湯好濃郁而且唔會係好黏身嗰種,所以食落去會想飲埋佢個湯!而且佢嘅海鮮有兩粒好大嘅扇貝同三四舊三文魚,我朋友食落去都話好新鮮好好食!而佢嘅烏冬係非常之彈牙,個人都好想下次嗌返一個嚟食下!最後我哋做帶咗一個小桶山薑玉子鯛魚腩飯,佢睇落去好似鰻魚飯,食落口其實都會食得出鯛魚同鰻魚嘅分別!而且佢嘅玉子好厚身,而且好滑,雖然佢個名係寫小桶,但我一個人其實都真係食

最後我哋做帶咗一個小桶山薑玉子鯛魚腩飯,佢睇落去好似鰻魚飯,食落口其實都會食得出鯛魚同鰻魚嘅分別!而且佢嘅玉子好厚身,而且好滑,雖然佢個名係寫小桶,但我一個人其實都真係食唔晒🤣所以其實唔使$100就食到咁嘅質素同份量,真係好抵食!